Twill: descrierea, compoziția, demnitatea și dezavantajele

Twill: descrierea, compoziția, demnitatea și dezavantajele

Țesutul universal al Twill constând din fibre mixte este adesea confundat cu o tweed reală. Este vorba despre nume consonante, deoarece compoziția acestor două țesuturi este complet diferită. Sursele autentice despre originea lui Tweel nu sunt disponibile. Potrivit lui Edward VIII în cartea autorului „Amintiți-vă de Windsor”, în 1830, comerciantul din Londra a trimis o cârpă scufundată din Scoția, denotă tweelurile ei. Prin naștere, englezul a interpretat numele cu Tweed, iar materialul pentru o lungă perioadă de timp a fost vândut cu succes sub acest brand.

Descriere

Din cauza acestui râs, mulți oameni sunt încă departe de un eveniment de cusut și știința materialelor, confuzii cu Tweed. Cu toate acestea, acest țesut nu este fabricat din lână, ci prin amestecarea mai multor tipuri de fibre cu o țesătură diagonală. Pe eticheta produsului este de obicei indicată de compoziția completă a materiei.

În timpul existenței sale, țesătura a suferit multe experimente referitoare la materiile prime și metodele de producție utilizate. Inițial pentru producția de tweil au folosit fire groase și groase pur în culori gri-maro închis. În compoziție, a fost 100% din lână de oaie țesute astfel încât a atras atenția asupra texturii speciale – în copacul de Crăciun sau așa-numitele labe de gâscă.

Pe măsură ce se dezvoltă tehnologia, un fir de lână a început să se alăture fibrelor de mătase și bumbac. A extins semnificativ gama de lucruri de la Twill. Acum, materialul a fost folosit nu numai pentru coaserea costumelor clasice pentru oamenii de afaceri, ci și pentru hainele elegante, genți de mână pentru femei, rochii de seară atrăgătoare.

Compoziția de twill modern este un amestec de mai multe tipuri de fibre. Baza poate fi fire de sinteză, bumbac sau lână și mătase. În funcție de raportul, combinațiile și proprietățile lor, materialul este evidențiat în categorii separate.

De exemplu, dacă materialul constă în 65% poliester și 35% bumbac, este obișnuit să se apeleze polisatin. Fibrele combinate vă permit să obțineți o cârpă frumoasă cu caracteristici practice.

Twill distinge luciul vizual și sclipirea specială a firelor cu caracteristica textura materialului – ștampila diagonală. Uneori, fibre necunoscute noded care dau materia finită de decorative speciale sunt folosite pentru a crea un canvase.

noncains stare de fapt bine, dar moale în îngrijire și confortabil în ciorap. Acestea sunt calitati perfecte pentru textile acasă și o varietate de haine.

Metodele de producție

Ca bază, producătorul ia fibre naturale răsucite prin adăugarea de sinteză pentru a le în diferite raport procentual:

 • Bumbac cu poliester de vanatoare+
 • 65% poliester 35% bumbac și invers+
 • 75% lână la 25% bumbac+
 • lână 65% pentru 30% vascoza plus 5% acrilic+
 • Lână 75% și 25% Silk+
 • 3% Lurex până la 97% lână pură și așa mai departe.

Adăugarea acrilic și creștere poliester rezistență tisulară și de a reduce greutatea sa, oferind elasticitate si prevenirea contracției.

Taberea diagonală a firelor sau așa-numitele SIARD, cu o rață mai degrabă la bază este echivalentă ca două până la două. Fileu de bază, suprapunerea a două fire transversale, deplasate într-o singură direcție, creând un rulger decorativ pe suprafață. Repetarea podelelor principale creează un raport asimetric. Decât este mai dificilă, mai puțină densitate și deasupra rulgerului diagonal. Grosimea și densitatea materiei finite, principalele sale caracteristici depind de combinația de fire.

În timpul producției, sunt utilizate tot felul de coloranți. Ele sunt bune la țesătură și nu se estompează în timp. Acesta este un indicator foarte important pentru produsele finite din orice scop. Cel mai adesea a folosit pictura netedă.

Compoziţie

Twill (Twill) demonstrează o serie de proprietăți remarcabile, de gradul de severitate al căror cantitate și tipul fibrelor sunt determinate în compoziția sa.

Textile cu grosime și densitate inegală, cu o suprafață netedă sau texturată este cel mai adesea produsă din fibre naturale X / B. Fibrele sintetice ale tipului elastan și poliester sunt adăugate pentru a îmbunătăți caracteristicile practice. În materia finită, procentul lor poate varia. Caracteristicile țesăturii finite depind de acest lucru: ușurință sau densitate, elasticitate sau rigiditate, defecțiune sau moale, multicolor sau monotonie, netedă sau ductilitate, expunere delicată de spălare sau curățare uscată.

În apariția lui Twell amintește Sargo sau satin din cauza similitudinii firelor de țesut. În producția de Tweel, firele necunoscute sunt utilizate din fibre solide. Grosimea firului este determinată de aplicarea practică a materialului.

Dacă procesați Twill cu partea facială sau nevalidă, cu compoziție cu apă-repellent, puteți da proprietăți noi de țesuturi. Tipul impermeabil de TwelE este adesea folosit pentru a cusui îmbrăcăminte de lucru și uniformă militară.

Demnitate

Beneficiile indisistente Țesutul demonstrează în orice compoziție și, prin urmare, peste tot se întâlnește în articolele de îmbrăcăminte și bunuri de uz casnic. Twill diferă în multe calități pozitive.

 • Rezistența și rezistența la uzură, este avantajos să se ia în comparație cu Satin sau Sarge.
 • Densitate moderată.
 • Moliciune. Senzațiile tactile de la atingerea materiei plăcute, iar produsele în sine sunt confortabile în purtarea.
 • Easy Drapery.
 • Beabilitate bună. Această calitate este importantă pentru așternut și lucruri înțelepte.

 • Praf de praf. Toate murdăria rămâne cu partea din față.
 • Nu expunerea la deformare, curse, întindere și contracție.
 • Rezistent la razele soarelui. Lucrurile de la Tweel nu ard.
 • Abilitatea de a se usca rapid. Țesătura nu pornește ciuperca și mol.
 • Îngrijire simplă (spălare ușoară, uscare, călcat și depozitare). Cea mai mare pretenție este sărbătorită într-un tip de bumbac de țesătură.
 • Lucrurile de la apariția Tweel sunt atractive și îngrijite.

dezavantaje

Judecând cu majoritatea revizuirilor și a indicatorilor calitativi, minusurile din Tweel sunt extrem de puține. Este demn de remarcat faptul că:

 • Sintetica în compoziția țesăturii poate fi contraindicată de alergii+
 • Costul tipului de țesătură din bumbac este ridicat, cu elasticitatea sa insuficientă.

În caz contrar, Twill nu este inferior altor țesuturi de înaltă calitate și, în multe privințe, le depășește chiar.

Acest lucru poate fi judecat de popularitatea sa în rândul cumpărătorilor obișnuiți, designerii privați SWI și modei.

Soiuri

Datorită faptului că, în producția de twelle, nu numai bumbacul, ci și fibrele artificiale sunt utilizate, ca rezultat, se dovedește mai multe tipuri de țesuturi. Fiecare dintre ele are propriile proprietăți și aplicații.

 • Silk-twill merge la adaptarea hainelor scumpe și de înaltă calitate. Pentru a îmbunătăți caracteristicile practice, elastanul este adăugat la 3% de raport. În comparație cu Atlasul pentru TWILLE, este nevoie de mai multe mătase, din cauza acestui cost și prețul său de vânzare de mai sus.
 • Elastic Twil produsă cu adăugarea de viscoză 20% la 80% poliester. Proprietățile de desen vă permit să extindeți semnificativ gama de aplicații materiale. El sa dovedit într-o îmbrăcăminte frumoasă: rochii, pulovere și altele asemenea.
 • Twil-Catton – materie foarte durabilă, cu un conținut mic de elastan. Gama de aplicații – extinsă și diversă.

 • Twill Sarzh – Materia excelentă de căptușeală. Nu setă, drapată, nu electrificată. Păstrează luminozitatea și forma pe șosete lungi.
 • Tipul de lână de Tweeas distinge ușurința și subtilitatea cu o încălzire excelentă și proprietăți respirabile. Folosit pentru bluze calde, costume și rochii. Actual în sezonul de toamnă-iarnă. Seamstrese private adesea coase din această cârpă din pătură, folosind faptul că pare atractiv, nu se întâmplă și pentru o lungă perioadă de timp, menține o vedere de mărfuri.

Topul tipic pe 1/3 constă din bumbac și 2/3 din poliester. Cea mai bună calitate este observată în Tweak, în care există fibre de poliester și bumbac în cantități egale.

Bumbacul de bumbac se găsește la vânzare, de mătase de elită (5% elastan), lână (tip de tweet) și amestecat, care este disponibil în prezent într-o gamă largă.

Cele mai populare opinii ale acestei țesături unice merită luate în considerare în detaliu.

Bumbac

Satinul de twilit modern câștigă rapid popularitate. Când este creat, bumbacul și satinul sunt utilizate într-un raport specific în procente și țesături simetrice. Materialul rezultat se distinge printr-o densitate mai mică în comparație cu satinul obișnuit atunci când calitățile externe sunt păstrate în care diferențele nu sunt determinate de. Netezimea matasoasă a suprafeței are niște strălucire, ceea ce atrage atenția cumpărătorilor. Principalul avantaj al lui Twil-Satin este o capacitate minoră de a zdrobi.

Dar pentru a netezi faldurile de materie, va fi necesar să se acorde un efort minim.

Materialul are calități de igienă excelente, în timp ce este durabilă chiar și cu o operațiune foarte intensă. Producătorii apreciază două-satin pentru rezistența la vopsea. Această calitate marca de calitate economică. Puteți spăla lucrurile fără teama că desenul este decolorat sau șters. Contează cu ușurință, rezistă la sute de cicluri de spălare, păstrând vopsele și aspectul atractiv.

Mătase

Silk Twil-stretch este format din 98% din bumbac și 2% din elastan. În procente, deviația poate fi deviată la trei unități în direcția acestei fibre sau a unei alte fibre. Suplimentarea unui număr mic de elastan oferă produselor să se întindă și să nu sperie. Acest tip de Tweel este utilizat pe scară largă în industria ușoară.

Mătase cu fire de țesut diagonal obținute strâns și „grele”. O astfel de țesut necesită mai multe fibre de mătase. Deoarece TWILLE este întotdeauna mai scumpă satin. Materialul oferă produselor de a păstra formularul. Țesătura nu alunecă și foarte plăcută la atingere. Nu e de mirare că sa observat că creați faimoasele lor creatoare de batistă ale brandului de elită Hermes.

Amestecat

Tip mixt de TwelE combinând bumbac (30-97%) și sintetice (cel mai adesea poliester). Canvasul de fibre mixte sunt utilizate pentru a coase salopete, forme și costume. O astfel de materie lipsește perfect aerul, permițând pielea să respire, iar densitatea ridicată dă hainele cu izolație praf.

Zona de aplicare

Inițial, materialul țesăturii diagonale a fost realizat exclusiv din lâna de oaie, fără impurități. Firele dur și dense de flori întunecate au creat o cârpă rezistentă la umiditate, cu un model neobișnuit. Din această chestiune, am îmbrățișat hainele cu funcționari publici și diviziuni, Frances Urban și reprezentanții mediul Boemian. Inovațiile au schimbat tehnologia și au atins compoziția țesăturii. Bumbac fie zboară spre fire din lână, ceea ce a făcut posibilă coaserea din material atât costume clasice, cât și pălării, doamnelor, batistelor și altor accesorii.

În 2013, conceptul de amestecare a țesuturilor și originalitatea țeserii au determinat Towles la liderii de evaluare a celor mai achiziționate produse fabricate de industria ușoară.

Fabricul inovator amestecat notifică designerilor de modă pentru a crea colecții elegante și haine ale tăierii originale. Având în vedere cu succes în industria mobilei, devenind un participant pe scară largă în situația în care creează interioare. Tapițerie de mobilier, perdele, capace pe scaune, fețe de masă, șervețele – este doar o parte din ceea ce puteți coase de la soiurile TWEIL. În plus față de lenjerie, textile și salopete de acasă, se poate găsi în obiectele de îmbrăcămintei exterioare. Tip subțire subțire de TwelE sunt folosite în producția de echipamente de vară, tot felul de femei, costume de sex masculin.

Cea mai populară destinație pentru utilizarea țesutului țesutului – lenjerie de pat de cusut. El a reușit să aprecieze și să iubească consumatorii aproape în jurul lumii. Este vorba despre ea în fermentația mică și uscarea rapidă, conservarea luminozității după spălarea și stabilitatea țesutului la temperaturi ridicate la călcare.

Pictura de înaltă calitate Tweel vă place rezistența la culoarea pe termen lung a consumatorului. Și această caracteristică este importantă pentru forma corporativă, îmbrăcăminte uniformă și specializată. În același timp, Twell îndeplinește următoarele cerințe, care sunt prezentate hainelor de lucru:

 • igienic+
 • respirabil+
 • Gigroscopic+
 • praf+
 • confortabil+
 • Durabil.

În plus, salopete de la Twill, cu caracterul său evident, a adăugat haine de lucru de estetică și armonie.

În general, materialul este universal și găsește cea mai extinsă aplicație, în funcție de nevoile tăietorului sau al clientului.

Ceea ce este diferit de alte țesuturi?

Există o modalitate sigură de a distinge acest material tactil ușor și plăcut cu o grămadă mică din alte țesături. Trebuie să se uite la el la unghi. Modelul diagonal al texturii este vizibil foarte bine.

Și distingerea tactilă și vizuală de la Satin clasic este dificilă. Fabricul are un luciu inerent și luciu inerent în satina, dar există un analog de Twill mult mai ieftin.

Pe exemplul membranei, puteți compara gradul de respirație și vacanții de două ori. Membrană – film cu cele mai mici pori, cu diametru mai puțin picătură de apă, dar depășind o moleculă de vapori de apă. Prin urmare, fluidele nu vor putea scurge prin materie în materie, dar evaporarea din organism pătrunde în mod liber spre exterior datorită presiunii parțiale diferite cu o suprafață exterioară și nevalidă a țesăturilor. Doar doar o persoană începe o transpirație, membrana începe să „respire activ” – să aducă evaporarea.

Și, prin urmare, la Tweel, astfel de abilități, cu activități active și temperaturi ridicate, țesătura nu este cea mai potrivită.

Cel mai adesea, Twill este eliberat fără probleme, dar uneori desenul este aplicat, de asemenea, la el, cea mai mare parte camuflaj.

Achiziționarea de Twill, este important să se acorde o atenție deosebită ceea ce este indicat în compoziție. De la speciile moderne de țesături, variază semnificativ.

Dacă comparați Twill cu un flinic, policotton și altul, în caracteristici nu va fi nici o diferență. Țesătura este ușoară, după spălare nu dă o contracție, aproape că nu apare, rareori necesită călcat, păstrează culoarea nuanțelor de culoare. Ca satin, materialul poate fi spălat într-o mașină de spălat automată. După spălare, Twill rămâne plăcut corpului și matasosului.

Reguli de îngrijire

Deși Twill este ușor de operat, există anumite recomandări de îngrijire care trebuie urmate. Apoi, produsele vor servi mult timp fără a răsuna.

 • Spălarea cu două paturi se efectuează chiar la temperaturi ridicate folosind orice detergent.
 • Tipurile rămase de tesatura de tip amestecat sunt șterse la T Nu mai mult de 40 de grade. Nu a permis albirea. Este interzisă utilizarea detergenților cu compoziție „agresivă”.
 • Este recomandabil să adăugați aer condiționat pentru lenjerie, extinderea duratei de viață a țesăturii și păstrarea structurii și a culorii acestuia.
 • Nu se usucă amestecate cu două ori în soare.
 • Accident vascular cerebral lucruri de preferință umed.

  Dacă există îndoieli, este mai ușor să acționați așa cum este indicat pe eticheta aplicată produsului de către producător. Numai atunci lucrul va beneficia și va servi de mult timp, aducând plăcerea tactilă și estetică.

  Despre lenjerie de pat de la Twill a se vedea următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: