Viscoză: Beneficiile, dezavantajele și domeniul de utilizare

Viscoză: Beneficiile, dezavantajele și domeniul de utilizare

Viscoza este o fibră de origine naturală, inventată de oamenii de știință francezi la sfârșitul secolului al XIX-lea. Și înainte, materialul de acest tip a încercat să creeze un englez Robert Huk. Eliberarea în masă a materialului a fost lansată în secolul al XX-lea, a fost atunci că panza de vâscoză a devenit foarte populară datorită proprietăților sale universale.

Țesătură naturală sau nu?

Caracteristicile și proprietățile materialelor depind de tehnologia de producție. Este fabricat din lemn prin împărțirea acestuia la elementul celulozic – xanthange. Și de ceva timp, compoziția este preparată prin intrarea într-o reacție cu o soluție apoasă de calciu.

Compoziția omogenizată rezultată este transformată în firele care constituie pânza de vâscoză. Schimbarea ușoară a condițiilor tehnice, produce polietilenă, astfel încât viscoza este adesea numită sintetică naturală. De fapt, este o țesătură nenaturală creată din celuloză.

Calitatea principală a fibrei de vâscoză:

 • permeabilitatea aerului+
 • Textura confortabilă a țesăturii+
 • hipoalergenicitate+
 • Smoothitatea și stralucirea matasoasă+
 • Lipsa capacității de a acumula energie electrică statică+
 • Rezistența la uzură și luminozitate a culorilor+
 • Ușurința în spălare și plecare+
 • Imitarea țesăturilor naturale: in, mătase și bumbac.

În plus, proprietățile suplimentare ale țesăturii de vâscoză sunt o bună higroscopicitate, Drig și aspectul frumos de articole din ea. Ea este rece la atingere, subțire, ci mai degrabă durabil.

Prețul materialului este format din caracteristicile tehnologiei de producție, de calitate, precum și costul producătorului. Costurile de căptușeală din viscoza aproximativ 300 de ruble, imprimate (crep de producție importate) merge pentru 700 de ruble, și tricotaje – 900 de ruble pentru contorul temporon.

Atunci când cumpără haine gata făcute din viscoza, puteți verifica naturalețea materialului, pentru care mai multe fire ar trebui să fie stabilite la foc. fibre de lemn se va aprinde o flacără strălucitoare, în formă și toamna, lăsând mirosul de ardere organice.

Vizualizări

Fibrele textile sunt împărțite în mătase, cu capse și viscoză din cordonul ombilical. Silk pături matlasate și SEW lenjerie de pat. Capsa este folosit pentru a cusut haine groase, și, de asemenea, produc pleduri de la ea și covoare. tesatura fir Cord utilizate pentru fabricarea de îmbrăcăminte de elită. Printre altele, baza țesutului este combinată cu fire naturale de alte materiale, atunci Viscoze ia o serie de proprietăți și calități.

Industria modernă a producției interne și de peste mări produce multe tipuri de țesături de viscoză, oferim descrierea lor.

 • Natural 100% vâscoză– Sintetic produs din bambus. Este plăcut la atingere, subțire și ușoară. În forma umedă, deformare și deteriorări, nu suficient de durabile și de scurtă durată, se usucă rapid și își pierde proprietățile.
 • Cârpă de acetat de căptușeală nu se întinde și protejează perfect hainele și pălăriile de la umectarea, contracția și pierderea formei.
 • Pânză tricotată pe bază de vâscoză – material mai durabil, cel mai des folosit pentru fabricarea de haine de lenjerie și ușoare.

 • Țesătură de vâscoză „cuptor cu microunde „Produs cu adăugarea de poliester, ceea ce îi conferă un șic uimitor și o aterizare bună. Arată în pantaloni elegant, fuste și rochii.
 • Viscoza cu adaos de elastan și bumbac adesea folosit pentru echipamente sportive de cusut.
 • Prin adăugarea de fibre discontinue Tesatura vâscoză dobândește proprietățile puterii. De la astfel de pânză de coase cămăși, bluze și articole de îmbrăcăminte exterioară.
 • Vascoza-mătase imită Parțial țesături naturale, strălucire și strălucirea. Folosit pentru pijamale de cusut, tricouri, precum și textile acasă: perdele, acoperite și lenjerie de pat.

Țesăturile de viscoză, de asemenea, diferă în numele.

 • Vascoza Tensel Se pare ca bumbacul, este fabricat din rumeguș de eucalipt, aplicat pentru perdele de cusut, fețe de pernă, foi și duvettes.
 • Modal Și o unitate mai subțire micromode este utilizat pentru coaserea fetelor de masa, prosoape de bucatarie si servetele, precum și un sortiment de galanterie.
 • Rayon – material subțire cu strălucire, utilizat pentru accesorii dormitor cusut și îmbrăcăminte acasă.
 • Academician – o țesătură densă tricotată din care este cusută lenjeria rezistentă la căldură.

 • Milano – țesătură tricotată cu imitație de lână, din care este bine să coaseți mănuși.
 • Sac – un alt tip de țesătură obținută din rumegușul de rase de conifere. Datorită rășinilor și microblasului, există o serie de rezistență sporită în indicatori mecanici și fizici.
 • Kupra – Fabric extrem de subțire de elită. Utilizate pentru croitorul costumelor scumpe. Necesită o îngrijire specială care exclude șirul și călcarea.

Viscoza mixtă cu poliesteri este utilizată pentru a coase produsele ieftine. Viscoza importată a producției chineze prevalează pe piața internă, precum și produse finite din Uzbekistan.

O varietate și un set de soiuri de țesut de viscoză îl face un material versatil utilizat pentru coaserea hainelor de diferite misiuni și proprietăți. În plus, aceeași varietate vă permite să alegeți materialul consumatorului cu orice poziție financiară.

Cum se produce?

După cum se cunosc deja, viscoza este produsă din produsul din lemn de celuloză, care servește drept materii prime pentru țesături. Procesul complex de fabricație constă din stadii multișa de producție, în timpul căreia este produs tratamentul chimic al fibrelor de lemn. De la inventarea materialului, tehnologia nu sa schimbat, numai echipamentul a fost reconstruit. Cele mai multe dintre cele patru faze de producție.

 1. În prima etapă, se formează baza țesăturii viitoare. Blocurile de lemn sunt zdrobite la chipsuri și fierbere în cazane mari cu alcalii.
 2. Pe cea de-a doua face fire, trecând masa rezultată printr-o sită specială cu o mulțime de găuri mici.
 3. În cea de-a treia etapă, se face finisaj, inclusiv pictura și uscarea.

Țesătura de vâscoză făcută în acest mod este formată în brichete, care se încadrează apoi pe contoarele de magazine sau în atelierele de cusut și atelierele.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele țesutului de viscoză includ următoarele puncte:

 • Caracteristică vin în sezonul rece și rece în timpul iernii+
 • Datorită texturii termolabile plăcute a țesăturii, produsele sunt foarte confortabile și confortabile+
 • Fibrele fibrelor dau o aderență bună cu pigmenți de culoare, ca rezultat al cărui lucru este bine, creând diferite variante de culoare+
 • Imountitate și proprietăți absorbante moi extind domeniul de utilizare a țesăturii în orice zonă climatică+
 • Matte, ca și cum suprafața luminoasă a țesăturii este ușor de dramatic, creând elemente frumoase de haine și interior+
 • Viscoza de navigație este foarte convenabilă în șosete și fără pretenție în îngrijire.

  La caracteristicile țesăturilor de vâscoză, puteți atribui, de asemenea, posibilitatea de a vă întinde când umeziți și stați în jos când spălați. În același timp, viscoza de 100% poate fi puternic întârziată în șosete, și adesea lucrurile de la ea pierde rapid forma și uzură. Dar se întâmplă numai cu îngrijire necorespunzătoare. Viscoza curată este capabilă să se prăbușească rapid la coasere, astfel încât elementele întărite necesită o prelucrare suplimentară. Țesătura cu poliesteri poate fi puternic întinsă, ceea ce este foarte bun pentru lenjerie, dar nu se aplică la îmbrăcămintea exterioară și rochia strictă.

  Viscoza cu aditivi își dobândește proprietățile. De exemplu, bumbacul îi dă moliciune, capse – rezistență la căldură, mătase artificială – netedă și strălucire. Ea, ca toată țesătura naturală, este practic aprinsă, deci poate fi atribuită în condiții de siguranță materialelor purtătoare de foc.

  Noile modificări ale fibrelor de vâscoză vă permit să aplicați materialul în aproape toate sferele casnice și nu numai.

  Dacă luați în considerare recenziile cumpărătorilor, pot fi distinse mai multe fapte.

  • Viscoză cu adăugarea de lână Extraordinar de cald și confortabil în șosete, se întinde bine și nu acumulează electricitate statică, în plus, lucrurile sunt disponibile de la acesta.
  • Modal Modal Este mult mai ușor și mai ieftin decât baza de eucalipt, care, la rândul său, o face mai populară printre cumpărători. Aceasta se datorează și o tehnologie de producție simplificată, care reduce în mare parte cheltuielile producătorului care afectează prețul de pornire al țesăturii.
  • Viscoze „Microunde” și „Ulei” oferă un efect convenabil strâns al lucrurilor cusute de la ea. Elementele de circulație ale acestei specii sunt foarte diferite de modele similare din alte țesuturi, deoarece este posibilă eliminarea plasă și pliuri suplimentare care sunt de obicei utilizate pentru o aterizare bună pe figură.

  • Vâscoze Mi-e dor de aer bine și deține perfect forma unei haine, costume și îmbrăcăminte de exterior. Prin urmare, este cea mai „funcționare” între țesăturile de căptușeală.
  • Coaserea costumelor scumpe de la Dors Este mai bine să încredințeze profesioniștilor din cauza specificul materialului exprimat într-o subtilitate specială și o serie de proprietăți pe care cele mai delicate și mai frumos dintre toate țesuturile din această linie fac.

  Înainte de deschidere și de croitorie, tesatura vascoza trebuie să fie ambalate și uscate, astfel încât produsul finit nu dă contracție după prima spălare.

  Comparație cu alte țesuturi

   Dacă vorbim despre compararea vascoza cu alte țesuturi, ar trebui să se acorde versatilitatea sa. Bumbac și higroscopice inului și, prin urmare, bine în baie. Acestea sunt utilizate pentru prosoape de cusut, halate de baie, papuci și alte atribute similare.

   Dar, de in și de bumbac nu va reuși. ​​Coase haina sau jacheta. Teoretic, acest lucru este posibil, dar, având în vedere că de in și bumbac – pur materiale naturale, exploatarea lucrurilor tighelite în modul obișnuit devine imposibilă. Materialele curate, expuse la precipitații atmosferice și alți factori, nu reușesc rapid, se usucă.

   În același timp, universalitatea viscozei se aplică îmbrăcămintei copiilor. Suitele elegante și sigure ale copiilor sunt foarte populare printre cumpărători. Părinții sunt fericiți să-și îmbrace micile prințese în rochii colorate cu tampoane și arcuri de curgere multicolore. Dar numai țesăturile de viscoză pot da un astfel de efect elegant, astfel încât acestea sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă pentru coaserea costumelor festive și de Anul Nou.

   În interiorul viscozei este, de asemenea, indispensabilă. Este dificil să vă imaginați perdele de lână sau deteriorarea covoarelor. Va fi destul de scump pentru a „purta” mobilier în atlasul pur, jacquard sau mătase, vârful de catifea și crepul nu se aplică pentru lenjeria de pat.

   Pentru textile acasă, nu este nimic mai bun decât viscoza. Acesta combină cele mai bune proprietăți ale țesuturilor naturale și sintetice și îndeplinește pe deplin solicitările de consumatori.

   Aplicație

   Cea mai mare parte a hainelor de vâscoză și lucruri diferite – de la o lenjerie de pat nativă și de lenjerie de pat la dreapta îmbrăcămintei exterioare. Dar este, de asemenea, folosit cu succes în casă în fiecare zi ca și tapițerie de mobilier, textile de uz casnic. Cu aceasta, puteți crea orice stil în designul interior. Pe pereți, țesătura de vâscoză achiziționează un sunet special. Datorită acestuia, cu iluminarea corespunzătoare, este creată o atmosferă confortabilă și stilul este salvat.

   Elemente de decor în cameră, precum și obiecte de uz casnic, tapițate de țesături de vâscoză, devin lucrări reale de artă, accentuează în mod avantajos stilul și gustul proprietarilor de case.

   Recomandări pentru îngrijire

   Spălați hainele din viscoză cu precauție extremă, deoarece este susceptibilă la tracțiune și deformare în umed. Spălarea manuală poate fi înlocuită cu un mod delicat într-o mașină de spălat, la o temperatură nu mai mare de 30 grade Celsius. Pentru spălarea cel mai bine este să utilizați apă moale și pulbere fără fosfat. Elixiruri ideale pentru țesături speciale, elasticitatea și culoarea fibrelor la spălare. În plus, unele dintre ele efectuează, de asemenea, funcții de climatizare și clătire, care oferă un produs suplimentar de îngrijire și promovează o șosetă lungă.

   Spinul lucrurilor șterse este mai bine să elimine complet astfel încât să nu-și piardă forma. Cele mai bune din toate, după tulpini de apă, lăsați-le pe un prosop de terry sau alt țesut moale pentru a absorbi și apoi se presară pentru uscătorul final pe umeri sau pe standuri speciale pentru uscarea unor astfel de lucruri.

   În nici un caz nu ar trebui să uscați lucrurile de vâscoză pe baterii și alte dispozitive de încălzire, în caz contrar structura internă a țesăturii lor este pur și simplu arsuri.

   Călcat lucruri din vâscoză nu este recomandat, disparând într-o poziție orizontală prea. Unii folosesc de fier în modul de tul și mătase. Dar va corecta pentru a aplica generatorului de abur. Este elegant, ușor și rapid joacă fibre de țesătură fără riscuri arde-le.

   Sperăm că informațiile din articol va deschide o mulțime de lucruri noi, vă va ajuta să decidă cu privire la alegerea unui material de vâscoză adecvat, și, de asemenea, mi se va spune cum să aibă grijă în mod corespunzător pentru lucrurile din acest material multifuncțional.

   Ce fel de vâscoză, uite în următorul videoclip.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: