Ce înseamnă culoarea violet în psihologie?

Ce înseamnă culoarea violet în psihologie?

Suntem diferiți, ca nuanțe unice de culori, sunete, mirosuri, senzații în această lume. Ceva similar, dar încă o percepție specială a acestei lumi. Percepția culorii este, de asemenea, selectivă și individuală: ceea ce iubește unul, atunci celălalt nu poate fi la fel. A fost mult timp observată că culoarea preferată de om poate spune despre caracterul său, trăsăturile lumii interioare. Astăzi vom vorbi despre sensul purpurii misterioase și mistice.

Descriere

Multe culori sunt formate din compusul principal, dar acest lucru constând din roșu și albastru atrage o atenție deosebită. Roșu în psihologie – viață, energie, emoționalitate. Albastru – calm, pace. Conectarea culorilor contrastante se manifestă prin lupta împotriva opuselor din lumea interioară a unei persoane care preferă această culoare.

Una dintre vocațiile purpurii este În ascundere, înfundând ceva. De exemplu, ascunde pasiunile înfricoșătoare, senzualitatea. O astfel de culoare este alegeți intuitiv femeile însărcinate și este recomandată de terapeuții de culoare ca un anumit custod al sacramentului.

Nuanțele purpurii au semnificații diferite. Culoare violet închis, cu o nuanță albastră profundă – manifestare de claritate, putere. Dominația roșie poate vorbi despre imaturitatea sentimentelor, capricioasă. Nuanțele mai ușoare reflectă sensibilitatea și sensibilitatea, romantismul, nobilimea.

Asociații și simboluri

În natură, putem observa culoarea purpurie în fructe de padure și legume – prune, coacăze, vinete și t. D. Setul infinit de nuanțe sale ne dă flori culturale și sălbatice: violete, liliac, phlox, lupins, cicoare, mazăre de mouse. Culoarea liliacului este asociată cu arcul, serile romantice calde, particule de parfumuri. Asociații de comparație sunet poetic: ochi fiali, distanța de liliac, apus de soare roz cu un val ..

Și ce plăcere ne dă un curcubeu după ploaie! Nu există nici o îndoială că, fără purpuriu, impresia ar fi incompletă. Purple – o componentă integrală a spectrului de lumină. În bioenergie, această culoare simbolizează cele mai înalte frecvențe și comunicare invizibilă cu spațiu.

Din cele mai vechi timpuri, culoarea violet a fost considerată culoarea magicienilor și a vrăjitorilor. În legende, impermeabilele lor erau exact aceste nuanțe. El purta, de asemenea, membri ai familiilor regale. Acesta a fost considerat un semn de nobilime și oameni obișnuiți i-au fost interzise să-l folosească în hainele lui.

Pentru preoți, o spumă cu o piatră de umbră purpurie simbolizează umilința carnală și spirituală.

Ce altceva simbolizează culoarea violet?

 • State de frontieră. Acesta are capacitatea de a introduce într-o stare meditativă, așa folosite în practicile spirituale și magice.
 • Cunoştinţe. Promovează căutare creativă, inspiră pe reflecții și exerciții mentale. Proprietatile sale sunt folosite în știință.
 • In unele culturi, de culoare violet este Simbol de doliu.
 • Înțeles în interpretarea viselor. apariția frecventă de culoare violet într-un vis poate însemna unele schimbări majore în viața.
 • Înţelepciune. Cu un conținut de valori opuse, această culoare contribuie la echilibrul energiilor opuse.
 • Modestie. După cum sa menționat mai sus, una dintre proprietățile de violet – ascunde, nu expune.
 • În bioenergie Plantele cu violet luminiscență Aura sunt capabili de a curăța energia unei persoane.
Citește mai mult  Burgundia Culoare în Psihologie: Ce înseamnă el și simbolizează?

In plus, violet simbolizează nostalgie.

Cum afectează bunăstarea?

Efectul de culoare violet asupra psihicului unui om, în cele mai multe cazuri este benefică. Efectul liniștitor asupra sistemului nervos vegetativ se manifestă într-o scădere a bătăilor inimii, alinierea respirației. Este normalizată de tensiunea arterială, anxietatea este îndepărtată, intensitatea atacurilor de panică și alte manifestări ale unei distonie vegetative.

O persoană este mai ușor să-și deschidă subconștientul, lumea interioară. Consolidarea și extinderea conștientizării, această culoare are un impact pozitiv asupra proprietăților memoriei și a atenției, ajută la observarea detaliilor. Stimulează activitatea mentală în ceea ce privește adoptarea deciziilor corecte.

Luați în considerare efectele principale ale utilizării purpurii.

 • Deschis straturi de memorie profundă, amintiri deprimate.
 • Abilitatea de a scufunda transcendentul ajută la relaxare, ameliorarea stresului, scufundați-vă în vindecarea odihnei și a somnului.
 • Culoarea ameliorează experiențele neplăcute, ajută într-un mod nou, să se uite la problemele acumulate fără anxietate, să vadă că modalitățile de a le rezolva, restabilind echilibrul mental.
 • Impactul purpurii purpurii blânde în fața SHA contribuie la un somn mai profund și calm.
 • Terapia folosind culoarea violet ajută la restabilirea țesuturilor și organelor deteriorate, organismul după rănire sau intervenție chirurgicală. Se crede că influența sa ajută la a face față chiar și cu leziuni mintale și experiențe intense.
 • Culoarea violet afectează apetitul. Împreună cu albastru, el contribuie la scăderea sa.
 • Observațiile terapeuților de culoare dovedesc capacitatea culorii purpurii de a îmbunătăți vederea cu formarea pe termen lung a atenției vizuale asupra subiectului în cauză.

Pentru a activa efectele enumerate, este important să selectați corect nuanța de culoare pentru a nu determina reacția inversă a organismului. Cuibarea liniei Utilizați această culoare pentru contactul cu subconștientul.

„Supradozaj” de purpuriu. Intensitatea excesivă a culorii sau expunerea prea lungă poate afecta negativ sistemul nervos. Poate un stat deprimat, auto-control excesiv și ca rezultat – supratensiune și depresie. Este necesar să se ia în considerare și posibilitatea de a folosi efectele culorii purpuriu „necurat în mână” de către oameni, înșelăciune sau chiar de transă pentru a înșela.

Practica utilizării purpurii în meditații, practicile spirituale ajută la obținerea păcii minții, a aduce gânduri pentru a echilibra starea mentală, a restabili armonia în organism și sistemul nervos. Purple promovează purificarea gândurilor de la anxietate, temeri, ofensate de instalații, melodii pe o manifestare de iubire curată și dezinteresată, care ne conectează cu gândul colectiv universal. Ajută la simțiți un întreg cu universul, consolidând stima de sine și trezind sentimentul de bunăstare și de succes.

Când este expus la anumite nuanțe de violet Sănătatea generală se îmbunătățește, starea de spirit crește datorită activării proceselor creative și a nașterii inspirației pentru activitatea creativă.

Utilizați în îmbrăcăminte

Purple împingere este observată la adolescenți. La această vârstă, adolescenții simt o mare independență față de opiniile altora și experimentează cu auto-exprimare. Folosind violet, ei demonstrează inconștient credința copiilor într-un miracol și o forță magică.

Citește mai mult  Culoarea albastră în psihologie: Ce înseamnă și simbolizează?

Purple îmbrăcăminte dă misterul imaginii. Prin urmare, mai des alegeți iubitorii de dragoste. Femeia în rochia violetă de seară va fi văzută cu siguranță. În același timp, simbolizând reținerea, această umbră nu permite eliberarea excesivă față de proprietarul său. Alegerea acestei culori este făcută de cei care doresc să atragă atenția, să creeze o imagine mai solidă și de stare. Oamenii care preferă să aprecieze astfel de calități ca decență, inteligență și ei înșiși posedă.

Violet nu este recomandat pentru copii, în special întuneric. Se crede că la această vârstă poate suprima psihicul. Dar femeile însărcinate, costumul purpuriu se va potrivi perfect, favorizează o tranziție armonioasă la o nouă condiție. Îmbrăcămintea violet ajută la mereu la modul misterios, simți o persoană unică.

Pentru a arăta frumos și spectaculos și, în același timp, se simt confortabil, trebuie să vă ascultați – ce culoare provoacă sentimente plăcute?

De asemenea, este necesar să luați în considerare tipul dvs. și să știți ce nuanțe sunt cele mai bune pentru el

 • Dacă sunteți proprietarul părului ușor, atunci veți potrivi nuanțele palide de violet+
 • Paleta Phialkovo-Lavender se va uita perfect la tipul cu ochi ușor cu pielea ușoară+
 • Pentru tonurile întunecate, întunecate, întunecate sunt potrivite+
 • Juicy, cu o predominanță de nuanțe roșii care merită alegerea.

Nobilimea purpurie se manifestă în mod special în lucrurile de la catifea întunecată și de mătase. Astfel încât costumul strict de la o astfel de țesătură va arăta scump și va da chic. Obiecte de garderobă fascinale, cum ar fi tricouri, pantaloni, fuste, arata destul de mult in culori luminoase.

În magazine sunt oferite o mulțime de modele de îmbrăcăminte purpuriu. Nu fiecare dintre ele vă poate accentua individualitatea. Prin urmare, alegerea îmbrăcămintei violet, este important să înțelegem dacă aceasta reflectă starea dvs. interioară. Faptul că reprezentanții autorităților, cei mai înalți clerici, vrăjitori, au vorbit despre extravaluarea persoanelor care preferă îmbrăcăminte violet în costumele purpurii.

Un om purpuriu este perceput ca:

 • Inteligent și sensibil+
 • Aplicându-și individualitatea,
 • Persoana creativă,
 • Modest și armonios.

Dacă doriți să atrageți atenția asupra misterității, misterului și accentuați înțelepciunea interioară și nobilimea, apoi vă completați dulapul cu lucruri purpurii. Aveți grijă de caracteristicile aspectului dvs.

Și amintiți-vă că îmbrăcăminte purpură prea lungă poate afecta negativ sistemul nervos.

Cine și de ce îi place?

Psihologii, care studiază particularitățile persoanelor care preferă violet, au ajuns la părerea că astfel de persoane sunt multiple. Purple poate atrage atât oameni impresionabil, fin senzorial, cât și personalități încrezătoare. Culoarea purpurie în sine este percepută de oameni diferiți în mod ambiguu: el atrage unele, alte respingere sau enervante.

Un bărbat care are purpuriu este o culoare preferată se remarcă prin viziunea sa neobișnuită. Adesea este un visător, o persoană care este mai atrasă de materia subtilă decât valorile materialelor. Aceștia sunt creatori: poeți, artiști sau muzicieni, oameni angajați în căutări spirituale.

Citește mai mult  Cum să ridicați umbra părului brunet?

Iată câteva caracteristici ale oamenilor care îi plac violet:

 • A dezvoltat intuiția+
 • Dedicarea și capacitatea de a atinge obiectivele+
 • A dezvoltat principiul creativ+
 • Abilitatea de a înțelege sentimentele altora+
 • vulnerabilitate+
 • Independența și dorința de a trăi în conformitate cu propriile lor reguli+
 • Unicitatea, alocarea „mulțimii”, uneori extravaganță.

femei

Femeile preferând violet, foarte emoțional, în ciuda calmei exterioare aparente. Să cedeze cu ușurință panică și, de asemenea, mergeți rapid la starea euforie. Se îngroașă, ușor de vulnerabil, cu o organizație internă fină, se străduiesc pentru armonie, pace și nevoie de protecție și sprijin.

Bărbații atrag și admiră efemeralismul și visul. Este interesant cu ei. Ei se dezvoltă constant și pot vedea neobișnuit în fiecare zi. Cu toate în același timp ei Fără lege și conservatoare.

Bărbați

Sentiment subțire, estet, poate fi exact așa de perceput, dar poate impresiona un tip zadarnic sau arogant. În orice caz, astfel de oameni nu știu cum să se adapteze realităților vieții. Datorită acestui fapt, ei caută forme de exprimare spiritualitate și le găsesc în creativitate, esoterică, diverși practicieni spirituali.

O altă calitate distinsă de un bărbat care „trage” la violet, – Aceasta este dragostea pentru libertate și independență. Ei trăiesc în regulile lor stabilite.

Notabil pentru ei, de asemenea, inteligență și observație remarcabilă.

Copii

Lumea interioară a copiilor iubitoare, bogată. Îi place să fândească, să excludă și să excludă ușor. Un astfel de copil atrage secrete și misticism. Fiind ușor de inspirat și rănit, trebuie să protejeze și să sprijine.

Unul dintre punctele slabe ale oamenilor „violet” este contradicțiile interne pe care le experimentează aproape constant. Acest lucru se aplică pentru luarea deciziilor, selectarea activităților, definițiile cu sentimente și T. D. Dar, poate că această circumstanță le împinge la dezvoltarea continuă și realizarea obiectivelor.

Umbra întunecată aleasă frecvent de purpuriu poate indica o imersie profundă. Poate să apară în exterior ca închisoare, întuneric, militanță restrânsă. Astfel de oameni preferă singurătatea. Poate părea că o astfel de persoană închisă pregătește un fel de probleme. Cu toate acestea, acest comportament este cauzat de inconsecvența sentimentului acut al justiției și al deficitului său în realitatea lor. Confidențialitatea ajută la desfășurarea autoanalizării, a muncii interne și a nașterii revelațiilor personale.

Ele se caracterizează printr-un sentiment ascuțit de justiție și umanism. Fiind oameni sensibili, ei sunt întotdeauna gata să stea în apărarea celor slabi. Înțelepciunea în colaborare cu modestia dă naștere la abilitatea „Violet”, uită-te la tine. Dar, susceptibilitatea lor la influența externă, hipnoza le transformă adesea sub controlul căruia. Prin urmare, pentru a evita dependența sau conflictele deschise, ei preferă să fie temporar distanțați să se gândească la situație și să ia decizia corectă.

Oamenii care iubesc culoarea violet, caracteristici: ei pot simți bine oamenii și lumea din jurul lor. Se implică în calitățile persistente ale caracterului. Și capacitatea lor de a conține aceste calități în echilibru face o percepție subtilă asupra lumii.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: