Psihologia florilor: Înțeles și influență asupra caracterului și psihicul omului

Psihologia florilor: Înțeles și influență asupra caracterului și psihicul omului

Omul trăiește în culoare: sălbatic și mediul artificial – totul are nuanțele sale. Conștient sau nu, oamenii preferă anumite culori. Această alegere poate fi temporară sau persistentă, se poate datora experienței personale sau experienței generațiilor. Există o relație inversă între starea internă a persoanei și culoarea preferată de ei. Aceasta este știința și experiența dovedită a umanității, acest articol va spune.

Caracteristică scurtă a paletei principale

Înainte de a vorbi despre influența reciprocă a caracterului și a culorii, merită să se determine semnificația lor. Psihologia este angajată în învățarea semnificației și semanticii florilor. Mai jos este o masă cu o listă de nuanțe de bază și valoarea acestora.

alb

Simbolizează lumina. Alb există în confluența tuturor culorilor spectrului, așa că poate însemna începutul tuturor. Puritatea spirituală. Rece, evacuare. În multe ritualuri – sfârșitul vieții.

gri

Mediator între alb și negru, lumină și întuneric. Bătrânețe, sărăcie. Statice, imobilitate, impermistență (ceață gri, „mouse gri”). Folosit pentru deghizare.

Negru

Negarea tuturor, revendicărilor rele, agresive pentru putere. Inconștiență, necunoscută, membre. Severitatea („Lucrări negre”). De asemenea, negru înseamnă secret, ascunzându-se. Poate fi folosit pentru deghizare în conținutul de nuanțe întunecate și întunecate.

Galben

Creativitate, triumf al iubirii dezinteresate pentru pace și oameni, adopție, consimțământ. Soare galben, flori sălbatice, semințe de plante, gălbenuș de ou, funcționarea unor păsări. Bucurie.

Verde

În iarba verde, rochia frunzată în Pământul de primăvară. Principala acțiune a acestei culori este echilibrarea proceselor vitale. El calmează, ajută la privirea sobră la situație. Inactiv, contemplativ.

roșu

Simbolizează sângele, rudele, focul, soarele („soarele roșu”), viața. Vorbește despre acțiune, impulsivitate. Îngrijorări, apeluri și încălzesc. Efectuează funcția de alarmă. Utilizate pe scară largă în simbolurile națiunilor.

portocale

De asemenea, foarte vitală, culoare veselă. În natură, se reflectă la soare atunci când energia sa este deosebit de puternică, în citrice, în legume, în multe insecte și păsări. El încurajează activitățile creative. Se încălzește, dă putere, bucurie și energie.

Albastru

O nuanță mai deschisă de albastru – albastru, indică răcoarea, seninătatea și calmul. Coincid cu culoarea cerului, el atrage la sublim, spiritual. Proprietăți psihofizice: răcește și calmează, reduce bătăile inimii și reduce tensiunea musculară.

Albastru

Culoarea cerească și mare. Înseamnă loialitate și constanțe. Adânci și dă pace. Nuanțele bogate în albastru se pot asemăna cu o bere pe mare și, dimpotrivă, provoacă anxietate.

Violet

Conectează roșu și albastru. În contextul tranziției dintre ele, are un mister și este un mistic. Simbol al puterii și castității, inteligenței.

Violet

De asemenea amestecând albastru și roșu, dar mai aproape de roșu. Culoare pasionată, culoare – blocare. Poate simboliza superioritatea, puterea. În mod dramatic se evidențiază în spectru și atrage atenția.

cireașă

Când roșu este amestecat maro, atunci umbra este împământată, devine mai puternică și mai solidă, își pierde impulsivitatea, dar se simte încă importantă și semnificativă.

Lilovy

Mai blândă, nuanță de vis de purpuriu. Sublim și spiritual, dar în exces conduce la dulapuri.

Acest tabel a acoperit valori și simboluri general acceptate ale culorilor și nuanțelor primare. Aceste cunoștințe vor ajuta la apropierea de înțelegerea psihologiei culorilor. Pentru aprofundarea ulterioară, trebuie să știți ce calități o persoană care preferă anumite culori.

Cum să determinați natura culorilor dvs. preferate?

Pentru a judeca caracterul unei persoane, trebuie să luați în considerare poziția sa de viață, situația în care este acum, modă. Adică, trebuie să știți altceva despre el, pe lângă dependența de orice culoare. La urma urmei, alegerea sa poate fi dictată de cerințele modei, subliniază importanța simbolică a îmbrăcămintei sau a respectării unui anumit stil. Note, lucruri cu predominanța a ceea ce oamenii de culoare se înconjoară într-un cadru informal în situații diferite, se poate încheia anumite calități ale caracterului său.

Merită să acordăm atenție nu numai culorii hainelor, ci și bijuterii, interioare, mâncăruri, produse. Dacă selecția este dictată de o dispoziție momentană, atunci persoana încearcă în mod constant să fie în stabilirea unei anumite scheme de culori. Ce culoare este cel mai mult, este ușor de aflat și în conversație. De obicei, oamenii nu au vigilență atunci când vorbesc despre preferințele lor.

Deci, o descriere a calităților oamenilor care aderă la o anumită paletă de culori.

 • alb. Simbolizează și poartă imaginea luminii. Prin urmare, o persoană care preferă această culoare încearcă să purifică, la lumină. Pentru el, claritate și transparență în tot. Dorința de idealitate și impecabilitate poate fi sărbătorită (aici costă să-și amintească albușurile de medici – sterilitate impecabilă). O altă calitate subliniată de alb – nevinovăție. În semnul ei, precum și ca un semn al începutului unei vieți noi („începe viața de la foaia pură”), au pus pe voalul de mireasă albă. În anumite cantități și combinații, el poate accentua răceala și tăcerea.
 • Negru. Adesea, alegerea nuanțelor negre este dictată de Convenția Socială, atunci înseamnă rigoare, eleganță. Când această alegere se datorează motivelor psihologice, poate fi cauzată de melancolie, goliciunea internă, care se mișcă în respingere a stării sale, a vieții sale. Prestarea la negocierile de culoare neagră despre protest, agresiune. Starea de spirit a unei astfel de multiple a unei persoane, care nu intenționează să rezolve problema. Exemple de iubitori de negru: nihiliști, rockeri, emo – acești oameni încearcă să fie diferiți, să renunțe la obstacole sociale.
 • roșu. Omul preferă roșu, decisiv, nepotrivit, încrezător. Fiind culoarea focului, încălzirea roșie, dar poate provoca și supra-utilizarea. Prin urmare, fanii lui sunt agresivi în fabricile lor. De multe ori există imens, dar în viziunea lumii a optimistilor disperați. Aceștia sunt lideri înnăscuți. Femeile cu ajutorul acestei culori subliniază sexualitatea și atractivitatea lor. O umbră de roșu de roșu face un om cu încredere în sine calmă și a fost restrâns mândru, lipsind impulsivitatea excesivă și agitația. Dar manifestarea sa extremă poate fi exprimată în aroganță și aroganță. Combinația dintre portocalii roșii și galbene, combină și calitatea acestora. Această culoare, oferind bucurie. Oamenii care îl iubesc, energic și vesel. Creative și creative, ei întotdeauna plâng idei noi. Prietenos, echilibrat și neconflict. Sunt îndreptate spre succes și știu cum să-și atingă scopul. Inspirarea și entuziasmul – mai multe caracteristici distinctive.
 • Galben. Oamenii de această culoare sunt veseli și prietenoși. Nevoia lor de a da căldură este asemănătoare cu Sherny. Optimiști, doar o notificare pozitivă în tot. Acestea sunt natură creativă că noile idei sunt constant născute. Pentru ei, expresia deschisă în mod natural a sentimentelor lor. Luând și sprijiniți, prieteni buni.
 • Albastru. Un om care adoră albastru este de obicei calm și grijuliu ca mare în calm, dar uneori, când sunt preferați să fie mai întunecate și mai adânci, poate fi rece și impassten. Acestea sunt oameni fiabili și loiali, își pot încredința în siguranță secretele. Auto-controlul și auto-disciplina sunt clar notate în caracterul lor. Cei care iubesc albastru, impresionabil, credincios, predispus la gândire și reflecții ale oamenilor. Ei preferă pacea. Predispus la tristețe. Turcoazul îi place restrâns, încrezător în sine. Ele sunt independente, dar iubesc atenția celorlalți și a comunicării. Au capacitatea de a gândi nonsens, datorită căreia aceștia întotdeauna vin cu ceva nou, din păcate, fără a-l aplica în practică.
 • Violet. Oamenii care au culoarea lor preferată purpuriu, adesea simt puțin „nu ca asta”. Ei preferă să trăiască în regulile lor. Ei sunt interesați de misticism, romantism. Simt subțire și lupta pentru creșterea spirituală. Proprietari de intelect mari. Locația limită a violet între rasele roșii și albastre în ele contradicții interne permanente, îndoieli. Calități care le caracterizează – modestie, închidere, expunere la influența altcuiva. Umbra purpurie reflectă superioritatea, auto-examinarea, dorința de putere și putere. Acești oameni iubesc să fie centrul atenției. Impulsivitatea și adevărul lor ajută la rezolvarea rapidă a problemelor. Liliac – o nuanță mai blândă de violet. Acești oameni caracterizează sensibilitatea, dragostea pentru artă. În comunicare, ei ocupă o poziție intermediară, dispărea de conversație directă. În planul emoțional, ei trebuie să echilibreze între optimism și depresie. Dragostea de a răsfăța nostalgia. În ceea ce privește sprijinul într-un moment dificil, puteți conta întotdeauna pe ajutor dezinteresat de la ei.
 • În paleta verde Bustiness și bucurie de galben sunt bătuți de albastru rece. Valoare verde: calm, oprire, pauză, statică. Oamenii preferă verde, echilibrat, stabil și fiabil. Ele sunt generoase, sociabile, prietenoase. De multe ori merg la un compromis fără să știe cum să-și apere punctul de vedere, dar nu este predispus la deznădăjdere.

Știind puțin despre o persoană care este interesată și își găsește dependența de culori, este posibil să-i cunoască mai bine lumea interioară, caracteristicile sale psihologice. O imagine mai completă a personalității poate fi făcută, știind efectul culorii asupra psihicului omului.

Câte nuanțe diferite afectează psihicul?

O persoană care se confruntă în mod constant efectul culorii – în lucruri și îmbrăcăminte, în natură și mâncare, la locul de muncă și acasă, în timpul vegherii și chiar într-un vis. În legătură cu proprietatea psihicului uman, percepe obiecte ca în mod conștient și inconștient, culoarea este capabilă să influențeze bunăstarea și starea de spirit, ocolind conștiința. Profitând de aceste cunoștințe despre efectul diferitelor nuanțe pe psihicul, puteți evita impactul lor negativ sau, dimpotrivă, să utilizeze proprietățile lor utile.

Citește mai mult  Ce culori ale rujului sunt potrivite pentru blonde?

alb

Impactul acestei culori absorbirea întregului spectru contribuie atât la curățarea mentală, cât și la curățarea fizică. Dă un sentiment de puritate, reîmprospătează. Poate provoca un sentiment rece. Culoarea albă simbolizează bunătatea, curățenia, sinceritatea, justiția. Pentru a cultiva aceste calități în tine și a le atrage în jurul lor, ar trebui să fie folosit în interior, în îmbrăcăminte. Fiind perfecțiune, el este capabil să instruiască. Cu un exces, anxietatea este posibilă, iritarea, anxietatea.

Permite funcțiile de curățare ale corpului. Îmbunătățește vederea.

Negru

Are un impact puternic asupra psihicului omului. Suprimă, simțit ca severitate („nor negru”) al amenințării („Black Raven”), plută în depresie. Provoacă răutate, agresiune sumbră. Ca mijloc de adaptare socială îndeplinește funcția limitatorului și etanșeității (crearea unei atmosfere oficiale de afaceri). Subliniază soliditatea și fundația. Poate da un sentiment de securitate.

Are abilitatea de a goli, care este uneori folosit pentru stima de sine pentru a pătrunde în subconștient. Adesea, alegerea de negru este manifestarea protestului, renunțarea. Apoi găsirea în aura lui poate ajuta la înțelegerea și găsirea dvs. După aceasta, trecerea la alte culori trebuie făcută treptat.

roșu

Efectul pozitiv al revigorarii roșii și tonifiere. Este utilă în forțele de mână și decădere, pentru a depăși slăbiciunea și deznădejda. Îmbunătățește încrederea în sine, îmbunătățește starea de spirit. Este oportună utilizarea acestuia în situații în care este necesar să vă apărați opinia. Pentru a obține efecte enumerate, este mai bine să o folosiți în prima jumătate a zilei, deoarece seara poate provoca supraexcitarea și somnul rău. Abundența roșie poate provoca agresiune și iritabilitate. În cantități moderate, el se încălzește, îmbunătățește metabolismul, crește tensiunea arterială.

Stimulează apetitul, astfel încât accentele roșii vor fi potrivite în bucătărie și în sala de mese.

portocale

Efectul principal al acestei culori este o atitudine pozitivă. Includerea motivelor Orange în viața de zi cu zi stimulează activitatea, dorința de a crea ceva nou, vă permite să simțiți gustul vieții. Orange ajută la concentrarea asupra setului de sarcini, efectuați cu succes un dialog, adaugă curaj și determinare.

Citește mai mult  Variante de coafuri pentru părul roșu

Îmbunătățește digestia. Stimulează activitățile respiratorii, normalizează fundalul hormonal. Utilizarea extrem de adecvată a culorii portocalii pentru succesul carierei. Dar în sfera familiei, influența sa poate fi pozitivă, deoarece crește atractivitatea și energia sa caldă și strălucitoare poate fi o familie credincioasă atunci când o adaugă la interior, haine și lucruri iubite.

Galben

Această culoare oferă bucurie și optimismul taxelor. Contribuie la adoptarea mediului său. Stimulează activitățile mentale, contribuie la formarea de talente. Nuanțe apropiate de galben lămâie îmbunătățesc aranjamentul spiritului și ridică starea de spirit. Nuanțele galbene cu maro pot aminti de toamnă, îmbrățișează tristețea. Afectează în mod pozitiv activitatea articulațiilor și a coloanei vertebrale și îmbunătățește, de asemenea, starea pielii.

În interior, această culoare introduce căldură, dar un impact intensiv constant poate fi redus de auto-control și să promoveze picăturile de dispoziție. Poate întrerupe somnul atunci când este expus la noapte.

Albastru

Îmbunătățește concentrația, contribuie la consolidarea autocontrolului. Clarifică și revigorează gândul. Vă permite să dobândiți încredere, dă pace și seninătate. Este utilă utilizarea acestuia atunci când este necesară o analiză a disciplinei, a prudentiei și a analizei sobre. Întuneric, nuanțe întunecate de albastru cauzează anxietate și deznădăjduire. Prin urmare, luând în considerare tipurile de personalitate, ei recomandă mai bine oamenilor neliniștiți și excitabili, dar pentru a fi predispuși la melancolia să o folosească în haine și în interior.

Culoarea albastră scade presiunea, calmează sistemul nervos, relaxează.

Albastru

Conectează albastru și alb. Ajută relaxarea, calm. Este bine să o folosiți când trebuie să vă concentrați, să aduceți gânduri. Promovează comunicarea eficientă, exprimarea gândurilor, stabilizează starea emoțională. Adesea, aceste culori reprezintă birouri educaționale și medicale. Îmbunătățește imunitatea, afectează favorabil starea organelor ENT. Excesul poate provoca somnolență.

Turcoaz

Se relaxează fizic și psihologic. Reduce manifestarea agresivității, calmează creșterea emoțiilor. Aplicabil în special aceste proprietăți în terapia color și autotraining.

Verde

Culoarea ierbii și a copacilor ar trebui să se înconjoare pe cei care nu au percepția pozitivă a pacea, interacțiunea calmă și armonioasă cu împrejurimile lor, mișcarea încrezătoare spre. calități psihologice inerente de culoare – sociabilitate, de contact, de încredere. nuanțe calde calma, dar nu se relaxeze, dar promovează activități productive. Surplusul de tonuri întunecate poate acționa opresiv, acest lucru confirmă expresia „dor verde“.

Citește mai mult  Soiuri și selecția dulapurilor de uscare

Impactul verde în dimineața poate provoca somnolență. Dar el ameliorează bine de emoții negative și contribuie la somn puternic sanatos. De aceea, înainte de culcare, utilizarea sa este adecvată, de exemplu, iluminat verde în dormitor sau lenjerie verde.

Efectul pozitiv al verde asupra organelor de vizibilitate, activitatea creierului, atenția a fost notat. De asemenea, este capabil să normalizeze activitatea sistemelor cardiovasculare și respiratorii, îmbunătățirea apetitului.

Violet

De reproducție imaginație, creativitate inspira pentru, vise. De multe ori folosite pentru meditație. Îmbunătățește memoria, atenția, stimulează activitatea intelectuală. Potrivit pentru reflecție, care ajută la rezolvarea unei probleme mai ușoare. Prea mult de această culoare în spațiu conduce la o auto-control excesiv, starea supratensiune, deprimat.

Normalizează tensiunea arterială, reduce bătăile inimii, stabilizează starea psiho-emoțională, îmbunătățește fallback, capacitatea de reabilitare. Atractivitatea neobișnuită și de culoare violet este adesea folosit în designul de ambalaj. Aceasta indică rafinament, mister, încălzirea astfel interesul cumpărătorului.

Deci, culoarea afecteaza starea de spirit, bunăstarea, percepția lumii. Regleaza procesele mentale, pot afecta starea, de somn, starea de sănătate fizică.

Alegerea nuanțele dorite în haine, interioare, produse și băuturi, puteți gestiona în mod eficient starea de spirit bine minte și și îmbunătățirea calității vieții.

Avizul psihologilor

Max Lucher – fondatorul diagnosticului de culoare. Înainte de el, mulți gânditori și filosofi au investigat efectele florilor și au interpretat valorile lor. Dar a dezvoltat mai întâi și a folosit cu succes testul de culoare. Are doar 8 culori: 4 principale (roșu, albastru, verde și galben) și 4 extra (gri, maro, violet și negru).

În Lushera, culorile principale trebuie să ocupe primele 4 locuri din eșantion. Dacă se preferă o preferință suplimentară, iar principalele sunt alese la sfârșit, atunci poate fi susținut în siguranță că o persoană suprimă unele nevoi de bază. Aceasta înseamnă că trăiește în tensiune, căutând modalități de a compensa nemulțumirea sa. Auto-înșelăciunea și iluzia satisfacției nevoilor de bază conduc la faptul că el nu trăiește o viață întreagă.

Lucher, comparând discursul care descrie starea de spirit și culoarea clientului, a susținut că acesta din urmă nu poate înșela. Și într-adevăr, testul de culoare determină destul de precis starea emoțională în acest moment.

Din punctul de vedere al unuia dintre cercetătorii de capcane de culoare. A. Izmailov, majoritatea emoțiilor noastre pot fi plasate pe spectrul de culori. Apoi, după teoria sa, majoritatea emoțiilor unei persoane vor fi plasate într-o decizie de culoare de la culoarea albastră la albastru și purpuriu și o parte mai mică – într-o gamma verde și verde și verde. Restul, partea foarte mică – în domeniul nuanțelor de gaz.

G. Fluits a dezvoltat un test pentru studiul caracteristicilor personale: „Culoare oglindă”. Alegerea schemei de culori determină psihotopul personalității:

 • Verde-albastru – gândită+
 • Roșu-portocaliu – senzual+
 • Olive Green – Intuitiv+
 • Galben-portocaliu – extracerted+
 • Purple-negru și roz – introvertit.

Potrivit lui B. M. Bekhtereva, culorile gamma alese în mod competent are un efect de vindecare asupra sistemului nervos și mai eficient decât medicamentele.

Efectele terapeutice ale culorilor confirmă povestea. De exemplu, cicatricile tratate chinezești vechi de la variolă, lovind soarele pe o mătase roșie. În Franța, ramele de ferestre pictate în albastru pentru a speria zbura. Da, și pe propria ta experiență, se poate observa că găsirea în excite de primă strălucitoare, în tonurile întunecate, suprimă, și în strălucitor, blând – calmează.

Tom Schreer a împărțit în mod convențional persoane la 4 tipuri de culori, care pot fi recunoscute prin comportament și preferințe umane. Dacă le caracterizați pe scurt, apoi galben – sociabil și simpatie + albastru – vesel, impulsiv, Company + Lider roșu – Inborn + cercetător și gânditor introvertit. Scopul acestei separare este de a cunoaște și înțelege interlocutorul și de a comunica cu el în limba sa.

Este clar că în fiecare persoană cum într-o persoană unică toate tipurile pot fi combinate și interconectate că individualitatea nu poate fi măsurată numai cu culoarea. Dar având informații cu privire la valoarea florilor, influența lor asupra fiziologiei și psihologiei unei persoane, relația dintre preferințele de culoare și caracterul, puteți să vă cunoașteți mai bine, interlocutorul dvs. și „Configurați-vă” viața, sănătatea și relațiile în conformitate cu adevăratele dvs. dorințe și nevoi.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: