Simboluri și limbă de culoare

Simboluri și limbă de culoare

În timp, omenirea a învățat să folosească diferite mișcări și semne non-verbale pentru a-și descoperi intențiile și sentimentele fără cuvinte. De exemplu, toată lumea știe că există o limbă de gesturi, vizualizări. Dar cea mai interesantă este limba de culoare. Cu ajutorul diferitelor nuanțe, oamenii pot comunica acum unul cu celălalt și își exprimă gândurile.

Ce?

Încă Goethe Unul dintre primii au început să spună asta Limba de culoare este capabilă să ofere un anumit impact asupra psihicului uman. El a împărțit diverse nuanțe pe pozitive, negative și neutre. Mai târziu, Herman Golz a aflat că principalele culori pentru percepția noastră de zi cu zi sunt roșii, verde și albastră. Cu o amestecare diferită a acestor kerneluri, se obține o varietate de nuanțe.

Ei pot fi, de asemenea, implicați să înțeleagă fără cuvinte despre care vorbim.

Istoria culorii culorii este destul de confuză, dar un lucru este clar – observând și eșantioane, oamenii au învățat cum să folosească gama de culori pentru a exprima în culorile lumii lor interioare.

Moartea unui iubit este un incident teribil în viața unei persoane. Și cum să vă arătați durerea, astfel încât toată lumea să fie imediat înțeleasă? Furaje în haine negre sau alb. Unele popoare sunt asociate cu culoarea lui Savan, în care morții îngrijorați. El este un dirijor în cealaltă lume. Alte culoare albă este fericirea, și culoarea neagră este asociată cu iadul și mormântul.

Oamenii au ales aceste tonuri pentru a exprima sentimente de durere, ca alb-negru nu exprimă nimic – acestea sunt culorile goliciunii.

Culoarea albă este baza pentru ceva ilustrat pe ea, iar culoarea nopții se poate îneca toate nuanțele.

Fiecare Kerker este capabil să-i spună celorlalți despre mulți. De exemplu, spuneți misterului sau, dimpotrivă, creați-o.

 • Alb-negru spun că o persoană suferă. Punând haine de astfel de nuanțe, el este lipit de lumea exterioară și este singur cu gândurile sale. Nimeni nu gândește să spună povestea veselă cuiva care este îmbrăcat până la cap în doliu. Cu toate acestea, o culoare neagră poate spune încă că preferând că este un sofisticat și destul de rafinat. Dar nuanțe alb-zăpadă alege oameni dăruit, senzual, blând și curat.
 • Red Coleler este considerat un simbol al experiențelor iubirii și a vieții însăși, Deoarece roșii din sânge curge în om.Adevărat, de asemenea, este luată în calcul pentru simbolurile de răzbunare și furie. Probabil, acest lucru se datorează faptului că rezultatul acestor sentimente poate fi vărsare de sânge uman.
 • De asemenea, galben are o bază dublă. De exemplu, se referă la culorile soarelui, bucuria și bogăția. În același timp, nuanțe de galben poate însemna ură, boală, dezgust. Și această culoare simbolizează separarea.
 • verde inseamna pace si pace. Acesta poate fi găsit la nuanțe care provoacă pofta de mancare si buna dispozitie. Aproape aceeași informație poartă o nuanță verde deschis. Și verde închis vorbește despre fertilitate și speranță pentru viitor. Culoarea de iarbă și frunze de primăvară întotdeauna provoacă numai emoții pozitive.
 • Recripii sunt asociați cu albastru. Este indicat ca un ton preferat al Fecioarei. Foarte des decorează temple.
 • Culoarea infinității – albastru. Syneva este, de asemenea, un simbol al loialității, calm.
 • Purple conectat cu cele mai înalte forțe, precum și cu luxul și demnitatea omului. Se utilizează în diferite rituri magice care contribuie la atragerea bogăției.
 • Destul de maiestuos culoarea este violet. El este preferat de inaccolari de rang înalt și bogați.
 • portocale atrage starea de spirit festivă, bucurie, ziua caldă de vară.
 • Shade roz preferă fetele cu o psihicul foarte furios. Culoarea trandafirilor simbolizează eleganța și sofisticarea.
Citește mai mult  Cum se combină culorile în haine gri?

Contemporanii noștri nu numai că au continuat tradițiile strămoșilor lor, ci și le-au îmbunătățit. Au învățat cum să folosească limba de culoare în afaceri promoționale. Nu sa întâmplat fără participarea unei științe ca psihologie. Cu trucuri speciale Marketerii folosesc diferite nuanțe pentru a:

 • Cumpărătorul ar putea înțelege foarte esența produsului sau serviciului+
 • Atrage atenția consumatorului unui produs+
 • Manor își aduce aminte de publicitatea colorată bine+
 • Selectați informațiile necesare+
 • Apelați emoții pozitive+
 • Subliniați anumite proprietăți ale produsului sau al serviciului propus.

Valoarea culorilor în diferite țări

Multe națiuni au o atitudine complet contradictorie față de culoarea gamma. Astfel de priviri versatile au apărut ca urmare a fluxurilor religioase.

În creștini Culoare de noapte vorbește despre doliu. Musulmani Totul se întâmplă dimpotrivă. Culoarea albă este asociată cu îngroparea omului mort. De asemenea, culoarea albă denotă moartea și nenorocirile în culturile chinezești, India, Japonia.

În Rusia, White Gamma are o valoare duală. Pe de o parte, nuanțele de zăpadă indică ceva ușor, curat. Porumbeii albi sunt eliberați la nunți pe cer, astfel încât viața de nou-născută este bună. În același timp, porumbelul alb din slav este un simbol al ambulanței cuiva și moartei bruște.

Toate națiunile, alb vorbesc despre predarea uneia dintre partidele războinice. Chiar și există o astfel de expresie „stoarceți steagul alb”. Și aceasta este explicația dvs. Când o cârpă albă de zăpadă apare deasupra inamicului, adversarii săi înțeleg că acțiunile militare ar trebui oprite.

Suprafața albă a culorilor curate și gata de aplicare. Și în relație înseamnă o repornire.

După cum se poate observa, umanitatea a fost mult timp și folosește mai degrabă limba de culoare.

Fiecare umbra poate da mult mai multe informatii decat cuvintele elocvente. Culoare gamas acționează asupra nivelului subconștient. Și acest lucru este mai eficient.

Popoarele din Orientul Îndepărtat asociat Nuanțe roșii Cu viața, dragostea, nașterea copiilor. Fete chineze Puneți pe nunta Roșu sau Crimson (Culoarea Raspberry este exactă ca același înțeles ca și rochiile roșii ca simbol al sănătății și rezistenței. In India Culoarea roșie este o culoare a purității și decenței. Aborigenii australieni cred că roșu simbolizează casa și terenul.

Cu toate acestea, pentru alte persoane Vopselele de sânge înseamnă ceva necinstit și rău. Asta este ceea ce consideră europenii. În Africa de Sud și Egipt, această umbră mărturisește trawra și durerea.

Aceeași culoare roșie in Japonia Are un alt sens simbolic – aceasta este culoarea pericolului și a terorii în același mod ca în SUA și în China. Culoarea stacojiei pentru japonezii înseamnă un stat furios. În Franța Este preferat să poarte aristocrați.

O altă nuanță de roșu – cireș. A lui utilizate în astfel de practici orientale, cum ar fi, de exemplu, Feng Shui.Studiul acestei științe este de neconceput fără sakura (cireș japonez). Rezultatul înfloririi Sakura sunt fructe. Și au doar un kel roșu sau cireș.

Culoarea albastra foarte aproape de roșu. Când sunt amestecate, se obțin nuanțe diferite, inclusiv liliac. În Occident, se numără simbolul unității, libertății și progresului. Europenii consideră culoarea albastră divină.

Luați, de exemplu, Galben și de aur Culori. Toți cei care se uită la ei înțeleg că înseamnă soarele și vara. ÎN S.U.A Deci, vopsea mașini folosite într-un taxi, deoarece aceste nuanțe indică rapiditatea și viteza. In China Aceleași tonuri sunt folosite pentru a desemna elemente din viața de zi cu zi a familiei imperiale. În multe practici magice, culoarea aurie sau galbenă este considerată un simbol al bogăției și bunăstării.

Citește mai mult  Culoare neagră în haine

A ieși afara culoare portocalie, trebuie să amestecați galben și roșu. Poate, prin urmare, este simbolic, înseamnă recoltarea și realizarea succesului în țările europene. În Irlanda Este asociat cu protestantismul și in India Portocaliu este considerat sacru.

Purple în greacă și romană considerat cel mai maiestuos nuanța. În Iliada, toți oamenii nobile au pus cu siguranta pe o curea violet. poetul roman Virgil a preferat să folosească Purple cu mare plăcere, spre deosebire de Gomer. Haine de această nuanță ar putea permite doar împărați. Ei au scris cerneală violet și se inconjoara cu lucruri de această culoare.

Fucsie Ajută la independența dobândi. Culoarea Coral nu trebuie confundat cu roz sau roșu. Aceasta este o nuanta speciala care simbolizeaza ceva complet nou și neobișnuit. El este asociat cu renașterea unei persoane care caută să îmbunătățească viața.

Culoare argintie – simbol al răceala și aroganță. Se poate elibera de rigiditate și primitoare. Cel care este poarta este un pimer. Aceasta este o nuanta de oameni liberi și îndrăznețe.

Lavandă – Aceasta este una dintre nuanțele care sunt aproape de liliac. Se obișnuiește să comunice cu lumea cealaltă și magie.

nuanțe de gri Preferați cei care iubesc libertatea. Cu toate acestea, psihologii susțin că cei care sunt pe punctul de defalcare nu refuza gri. Și aici totul depinde de cazul specific.

culoare Emerald Este renumit pentru transparența și o sudoare specială. Acesta diferă de verde, care este asociat cu toate persoanele cu vara, starea de spirit bună și speranță pentru viitor.

Fiecare culoare are un anumit impact asupra oamenilor. Peach pastel capabil să se calmeze și să dea încredere. De aceea, ei aleg cei care au nevoie de protecție.

Ghimbir – este tipa. El este asociat cu viclenie și viclean. În basme populare rusești de vulpe, care personificate Înșelăciunile și prinderea, numita „roșcată“. Și toată lumea ajuns în mod clar, despre care sau cineva. Deci, culoarea spune pentru el însuși.

cerere simbolism

Dacă culorile diferite pot transfera starea de spirit sau au crezut că o persoană dorește să transmită întreaga lume, ei pot fi folosiți pentru a-și exprima sentimentele. În același timp, nu va trebui să spuneți ceva și să explicați. Oamenii dedicați vor înțelege și vă vor aprecia cunoștințele.

Nu vom repeta încă o dată valorile de flori, cum ar fi alb-negru. Toată lumea știe despre ei fără excepție. Dar, pe discuția altor nuanțe de culoare, aceasta este în valoare de oprire și ia în considerare această problemă în detaliu.

Dacă vrei să-i spui tuturor celorlalți că ești foarte pasionat în natură, atunci ar trebui să folosești nuanțele roșii și numeroase în dulapul tău.

Totul depinde de caracterul și temperamentul. Nimeni nu stă în fața farmecul unei femei într-o rochie de seară roșie. Și un bărbat a apărut la om într-un costum de cireșe, va provoca un interes real în toate fără excepție.Se va întâmpla pentru că Creierul uman răspunde inconștient la o astfel de culoare Frank.

nuanțe violet sau mov cauza nu mai puțin hype. Aceste nuanțe sunt considerate Magie. Cu toții sunt asociate cu spatiu si toate legate de aceasta provoacă o anumită reacție la un nivel inconștient.

galben Coler, Fără îndoială, atrag punctele de vedere ale zooak. Oamenii sunt obișnuiți să caute la soare și cald, în razele sale. Ceea ce este asociat cu culoarea energiei solare provoacă inițial emoții pozitive la om. De aici va exista o astfel de atenție persoanei.

Citește mai mult  Portocaliu în psihologie

Culoarea roz Trebuie să fie fetele uzate care doresc să găsească un patron și de apărare. Ei vor da acest haine oricărui domn, astfel încât el a început să ia măsuri pentru a cuceri inimile lor.

Haine cu aur va arăta dorința de a atinge avere. Iti place luxul si esti o persoana destul de nonsens. Doar nu exagerati în această privință. Un exces de nuanțe aurii și aurire pot spune mai multe despre campionat dvs, decât ceea ce ești o pasăre de zbor de mare.

nuanțe de argint, Desigur, acestea vor fi mai silențios decât aurul. Dar, de asemenea, cu ei trebuie să fie atent. Culoarea argintie poate reflecta toate emoțiile rele. Dacă există o mulțime de suprafețe reflectorizante în casă, orice energie negativă poate zbura în jurul casei de la un element la altul până când găsește pe cel care a lăsat în interiorul ei. Acest lucru nu se poate spune despre haine de argint pe care le va proteja de orice deochi.

nuanțe de verde poate fi folosit absolut tuturor și peste tot. Ei nu obosesc ochii lor, iar starea de spirit se ridică.

Interiorul cu verdeață va contribui la bunăstarea în familie, iar rochia, pentru ocazia celebrării, va fi o garanție a unei atitudini pozitive față de tine din jur.

vopsele albastre în haine va fi adecvată atunci când accesați de vacanță pentru copii. Ei calma și a înființat un mod pozitiv. Într-un astfel de costum vă puteți simți confortabil în compania unde trebuie să dea dovadă de reținere și de educația ta.

Culoarea albastră este mult mai agresiv albastru. Costum sau rochie de un astfel de ton nu poate fi observat într-o mulțime. Și acest lucru înseamnă că vei deveni un cui al programului și centrul atenției universale.

Numai Nu utilizați o cantitate mare de albastru în interior. De la el ochii foarte obosit. Trebuie doar să-l dilueze cu tonuri de lumină, iar apoi mobilierul din casa va fi confortabil si armonios.

Cum să combinați nuanțele?

Designerii au inteles de mult ca interiorul devine mult mai bogată și mai interesant în cazul în diferite culori gammas se împletesc în ea. Principalul lucru este că acestea sunt alese corect. Același lucru se întâmplă în haine. designeri de moda a observat că o rochie combinat, în cazul în care mai multe culori sunt combinate, întotdeauna atrage priviri.

  Este important să nu fie confundate și să nu provoace zâmbetul la spate. Este necesar să se simtă paleta de culori, sau mai degrabă, corectitudinea combinației dintre tonurile sale.

  asa de, Luați în considerare această problemă în detaliu.

  • Start Să cu clasicul alb. El este adecvat peste tot și întotdeauna, deoarece neutru. Dar el are combinații foarte profitabile. Cel mai bun alb este armonie cu roșu, negru și albastru.
  • nuanță gri este destul de neutru, Prin urmare, acesta va fi potrivit roșu, roz, albastru, violet și încă de culoare neobișnuită a Fuchsia.
  • plăcut de măsline Combinat cu culoarea portocaliu, maro blând și flori clasic maro.
  • Bej „Friends“ cu maro clasic, albastru, smarald și roșu.
  • Nuanțe roșu va fi potrivit cu tonuri de galben, verde, albastru.
  • Turcoaz Frumos în combinație cu roșu-vișiniu, culoare fucsia, galben și maro.
  • culoare Cherry „Gets în jurul valorii“, cu tonuri de nisip, galben, portocaliu lumina.
  • Cu galben și argintiu va combina culoarea electrician.
  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: