Costum național din Grecia

Costum național din Grecia

Cultura antică greacă Primul din istoria civilizației mondiale a aprobat frumusețea și armonia corpului uman și spiritul său. A fost în Ellada, o țară situată pe malurile Mării Maica cald, sa născut un stil, numit mai târziu clasic, materialul, fundamentele spirituale și estetice ale dezvoltării aproape tuturor popoarelor europene au fost așezate.

După ce au obținut un mare succes în diferite sfere ale culturii, grecii antice au reușit și îmbrăcați în artă: au fost primii care au venit la ideea că o persoană în măreția lui este ca Dumnezeu, iar trupul său este o oglindă care reflectă idealurile univers.

Haine decorate armonios linii naturale, subliniind postura impecabilă, figura atletic, mișcările din plastic și stilul grecesc a devenit un stil clasic în istoria modei.

Inițial, costumul național grec a fost distins prin simplitate și, în același timp, Grace. Chiar și haina zeilor și a zeițelor capturate în gravuri și statui nu strălucește luxul și bogăția. Cinci caracteristici distinctive ale unui costum antic grecesc se pot distinge: valabilitatea, armonia, coerența, durabilitatea, oportunitatea.

În Grecia antică, elementele principale ale costumului național au fost: o tunică (îmbrăcăminte de îmbrăcăminte) și omașie (Cape este o țesătură dreptunghiulară segmentul, care este drapat cu pricepere, încercând să sublinieze unitatea îmbrăcămintei corpului). Artă pentru a forța țesutul înclinat pe corp, înconjurarea bulgării sau înconjurarea unei figuri musculare, pentru prețul și recunoașterea a fost mai mare decât costul țesăturii și eleganța ornamentului.

Ani, schimbarea sistemului, a oamenilor, a intereselor, a atașamentului. Costum, de asemenea, a suferit unele modificări: țesături, decor, accesorii, decorațiuni au devenit din ce în ce mai complicate și mai rafinate.

Metoda de fabricație a rămas neschimbată: țesătura pentru un costum nu a tăiat și practic nu a rămas blocată.

Chic și farmecul de haine încă atașate draperii, aduse la greci de-a lungul anilor de a perfecționa în artă pentru a sublinia demnitatea corpului și ascunderea deficiențelor sale.

Adoptarea creștinismului Grecia a atins nu numai viața spirituală a populației, ci și a avut un impact asupra îmbrăcămintei naționale. Costumele au început să acopere cea mai mare parte a corpului, haine.

Dar trebuie remarcat faptul că stilul grecesc modern implică o tinuta tocmai din antichitate profundă, când oamenii s-au închinat locuitorilor divini ai Olympusului și au încercat să-și îmbrace imaginea și asemănarea lor.

Costum de bărbați

Vechea Ellin a fost îmbrăcată în Hiton, care a fost făcută din clapetă largă, iar pe umerii fixați cu un dispozitiv de fixare (Phbula). Talia a fost legată cu centura. Mediul a fost considerat lungimea genunchiului, a tinerilor și a războinicilor o astfel de lungime a fost scurtată, oamenii de vârstă și preoți, dimpotrivă, au fost extinse.

Adulții dintr-un Hiton nu au ieșit pe stradă și nu au luat oaspeți, deoarece Hiton a fost considerat haine Hoody. Lăsând acasă, omul a pus pe capă sau mantie. Cel mai renumit tip de impermeață grecească antică – Hinthy, făcută dintr-o bucată de țesătură dreptunghiulară și drapată în jurul corpului.

Din celelalte soiuri ale ploit-ului cunoscut de chlamyide, care a primit preferință tânărului, militar, păstori și călători. Diferența dintre costumul războinicului a fost că echipamentul militar a fost pus pe Chiton, apoi Chlamyda a fost pusă.

Costumele au fost împărțite în săptămânal și festiv. Diferite costume ale reprezentanților diferitelor profesii și clase.

Costum de femeie

Pe baza cerințelor moralității și a moralității acelei perioade, costumul grec a fost mai lung și a acoperit o parte semnificativă a corpului. Hainele pentru femei, constând și din Hiton și Himatia, a fost mult mai strălucitoare și mai colorată. Diferențele de hiton ale perioadei clasice – pe marginea superioară au fost făcute la decorarea căreia au servit broderie pricepută, ornament complicat, aplicată făcută dintr-o altă nuanță sau culoare.

Chitoanele făcute din țesături din plastic subțiri erau generoase și se blochează confiscate sub piept și pe talie. Datorită lățimii lor mari, vizibilitatea mânecilor. Femeia Himathy a fost mai mică decât bărbații, totuși, a fost compensată de un ornament bogat.

În timpul ceremoniilor luxuriante, Peplos, care se distinge de faptul că era mai lungă și mai largă.

Costumul național de Grekanka este compus dintr-o rochie nativă, o cămașă cu mânecă largă, o fustă lungă, șorț. Hainele femeilor din segmentele sărace ale populației au fost foarte asemănătoare cu costumul costumului, dar volumul a fost mai mic, a fost făcut din țesătură necostisitoare, suplimentată cu decorațiuni modeste.

Stofa: Culori, specii, design

Spinarea și țesutul au fost ocupația principală a grecilor. Locuitorii din Grecia antică purtau chitoane din lână și de in. Fabricul a fost fabricat manual, prin urmare sa dovedit moale și ascultător, care a fost extrem de important pentru crearea unor hambare unice de îmbrăcăminte.

Fenician și persană materie, precum și de mătase și bumbac indian sirian în Grecia a început să furnizeze mai târziu, când Grecia a început să se dezvolte relații comerciale cu alte țări. Îmbrăcăminte greacă devine elegant. Rochii de Greckers bogate sunt create din țesături delicate de aer capabil de a crea o silueta a zeiței.

În grecii antici, cele mai frumoase și sofisticate a fost alb, considerat de culoarea zeilor și privilegiul aristocrației. Mai târziu, alb culoare Spune-le prietenilor Campionatul Palm cu Purple. tesatura violet a fost cel mai scump și purtarea s-ar putea doar comandanții.

Femeile purtau haine roșii și galbene. Brown și gri au fost considerate flori de doliu.

Grecii salut nu a salutat. One-color tinuta decorat cu broderie calificat sau ornament. În costumele din perioada târzie există vestă de culoare închisă și o curea maro-roșu.

Pantofi

În Grecia antică, pantofii au fost o prioritate a adulților. Copiii au fugit în cea mai mare parte desculț. Pantofii grecești traditionali sunt sandale care sunt tălpi plate completate de numeroasele curele înguste.

Fabricarea de pantofi făcea parte din serios și cu responsabilitate deplină. Cerințele de bază pentru încălțăminte au fost confort și eleganță. Decorare și decorare piele colorată, curele aurite, plăci metalice, argint și perle.

Pălării. Hairstyle

Căștile grecești nu sa bucurat de populare. În timp ce călătoresc, în vreme rea, pentru a lucra în câmpul pe care l-au pus pe Petas – o pălărie de lungă durată, legată de curele lungi.

Femeile au nevoie de mai puțin în acest atribut de haine, deoarece de cele mai multe ori a fost localizat în pereții casei lor. Dacă este necesar, au folosit eșarfa, marginea impermeabilului sau a eșarfă ușoară – caliprat.

Vorbind despre uporanii capului, este imposibil să nu mai vorbim de coroane. Ei simbolizează meritul, titlul, semnul respectului de la concetățenii, statutul social și au jucat un rol important în viața lui Harlands.

O atenție excepțională a grecilor a fost acordată coafurii armonizării cu hainele. Bine îngrijit, păr, mustață și o barbă rotundă care a servit ca un simbol al curajului – aici este o imagine a unei eline libere. Principala coafură feminină a fost „noduri grecești”: împărțită în eșantioane directe și coboară scăzută pe frunte; părul a fost așezat într-un nod pe spatele capului. Forma este simplă, dar folosind pansamente, diademe, panglici, ochiuri, piepteni au reușit să creeze nenumărate variații.

Decorațiuni. Produse cosmetice

Abilitatea de bijuterii în Grecia antică a realizat perfecțiunea. Decorațiunile metalelor și pietrelor prețioase au fost în mare parte accesorii pentru femei. Bărbații ar putea să-și permită doar catarama tipărită. Inele elegante și brățări, cercei și coliere, diademe și ochiuri de păr completate îmbrăcăminte și coafuri de frumoasa jumătate Eldla. Bijuterii au fost renumite pentru unicitate și impecabilitate.

Grecyny a urmat în mod punctual aspectul său. Și următoarele elemente în realizarea idealului au fost cosmetice. Antimoniu, Belil, Blush, Eyeliner pentru ochi și sprâncene, parfum, uleiuri aromatice – totul a fost folosit, dar foarte subțire și delicat, pentru că ar trebui să sublinieze numai frumusețea naturală și să nu o traverseze.

Armonia perfecțiunii fizice și mintale servește drept condiție principală pentru frumusețea umană. Acest standard estetic al culturii grecești antice este motivul pentru care stilul grecesc a fost întotdeauna și va fi întotdeauna pe partea de sus a Olympusului de modă.

Stilul grecesc modern

Astăzi, costumul în stilul grecesc nu este doar o parte a istoriei țării, ci și designerii de inspirație și de modă din întreaga lume pentru a crea noi opere de artă de modă contemporană.

Străduindu pentru elementele de bază ale stilului antic, bazat pe usurinta, eleganta, armonie si plastic, sunt atrase de rândurile de fani ai stil grecesc mai multe fashioniste care doresc să poarte haine de zeițe olimpice.

bază clasică în prezentarea modernă vă permite să poarte acest costum pe corporate sau serata, la o absolvire sau o nunta. Acest stil va fi potrivit și fetele adolescente s-au adunat pe partidul tematic sau la bal.

Dacă sunteți invitat la o petrecere în stilul grecesc, costumul interesant și neobișnuit pe care îl puteți crea proprii.

Pentru a face o haină tradițională, aveți nevoie de o cârpă albă mare. Dacă nu, să ia o foaie. Legați colțurile tăierii nodului sau asigurați știfturile, broșe. Baza este gata.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: