Costum național turc

Costum național turc

Istoria costumului național turc

Mijlocul secolului al XV-lea a fost marcat de începutul dezvoltării active a culturii turcești. Motivul pentru aceasta a fost cucerirea Constantinopolului de către Sultan Mehmet, după care orașul a început să se refere la Marelbul la Istanbul.

Costumul național turc poate fi îndrăzneț de adevărata activitate de artă, iar acest opinie aderă la mulți istorici și designeri moderni. Costumele imperiului otoman timp de mai multe secole continuă să deranjeze mintea femeilor care caută magnifica.

Turcia se distinge prin varietatea de ramuri ale culturii, care reușește să combine cu tradițiile vechi de vârstă. Designul costumului național sa bazat pe motivele religioase.

Hainele turcești au ajutat la determinarea poziției sociale a omului. Costumul a reflectat pe deplin nivelul averii familiei, aparținând într-una sau altă religie, locul serviciului și statutul de familie.

Fiecare femeie care trăiește pe teritoriul Imperiului Otoman a fost obligată să urmeze decretul sub numele „Ferman”, indicând strict ce costum ar trebui să fie. Această regulă a fost aplicată creștinului.

Ferman

Islamul prescrie reprezentanți ai frumoasei jumătăți a omenirii pentru a-și păstra frumusețea pentru un bărbat și pe străzi pentru a ascunde demnitatea sub îmbrăcăminte specială. Reprezentanți ai clerului, bazându-se pe poruncile Coranului, s-au ridicat la Ferman.

  • Fetele musulmane au fost obligate să poarte pantaloni liberi sub haine, precum și cămăși de bumbac spațios sau de țesut muslin. Gulerul unei cămăși nativi ar putea fi fie triunghiular, fie rotund.
  • Atributul obligatoriu al costumului național de sex feminin este Chadra. Ea protejează frumusețea frumuseții din ochii oamenilor străini. Chadra închide umerii din spate și în față, gât și față – cu ochii singuri permisionați să fie liberi de o cârpă neagră.
  • Pentru femeile care mărturisesc o altă religie, regulile au fost ușor mai moi. Multe familii grecești, maghiare, evreiești și armeene au trăit în Turcia. Fetele au permis să poarte aceleași pantaloni liberi ai unei varietăți de culori (mai ales albastru și alb) și fusta-fix. Grecii au apărut pe străzi în sediul central din Atlas, și armenii din produse din piele.
Citește mai mult  Ce arata un brocart si ce coase?

Trăsături distinctive

Zonele din Turcia se deosebeau unul de celălalt. Într-un oraș, populația a constat în principal de comercianți bogați, nu comercianți foarte bogați trăiți în al doilea, în a treia – numai artizani. Prin urmare, fiecare cartier ar putea savura anumite specifice ale costumelor sale naționale. Principalele detalii ale schimbărilor tradiționale turcești ale schimbării nu au fost supuse, totuși, stilul și culorile diferă unul de celălalt.

Un exemplu excelent va servi sanțele baggice ale Salvars, care în limba rusă este obișnuită să fie numită bile. Acest element al dulapului a rămas neschimbat pe tot teritoriul Imperiului – din Eastern Anatolia către regiunile din Țara Marmara și Aegean.

Turcii au apreciat luxul, iar această caracteristică a fost reflectată în gama de îmbrăcăminte de culoare. Deși bărbații au preferat costume naționale de nuanțe întunecate (maro, violet, albastru, verde), costumul lor încă arăta bogat și încântător datorită broderiei și a altor elemente de decor.

Stil

În ciuda faptului că îmbrăcămintea națională a Femeilor din Turcia a fost multi-strat, muncitorii musulmani au reușit încă să dea atractivitatea misterioasă a siluetei, să creeze o atmosferă necunoscută altora din jurul lor.

Costumele turcești diferă de hainele arabe. Arabii au fost cu vedere la lucrurile masive, volumetrice pe care silueta le-a ascuns complet, astfel încât era imposibil să ghicești chiar și fizica unei persoane. În Turcia, a mers într-un alt mod. Simone a costumului a permis să vadă conturile principale ale siluetei.

Pentru a crea costume naționale utilizate exclusiv materiale naturale de înaltă calitate. Simplă, catifea, taffet și mătase. Femeile din familii nobile își puteau permite să decoreze hainele. Pentru a îndeplini dorințele de la Fashionista, secolul al XVI-lea a folosit fire de argint și aur.

Citește mai mult  Bluze verzi

Îmbrăcămintea turcească a devenit principalele decizii de designer în viitor. De exemplu, în otomani care au inventat structura manșonului, numită „bat”. Acest design este încă în cerere în rândul secolului al XXI-lea.

Modelul colectorului

Multe lucruri din garderoba turcesc au fost considerate universale. Și femeile și bărbații aveau dreptul de a purta sharovari, nativi identici, curele și jachete.

Pe partea de sus a fetelor de îmbrăcăminte purtau șorț. Acest articol a atras atenția asupra aspectului său minunat. Șorțul a fost decorat cu ornamente populare – în cea mai mare parte erau modele de plante, fiecare fiind dotată cu un înțeles profund asociat cu legendele.

Costumul masculin a inclus centura „Kushak”, care este necesară nu numai pentru bijuterii. El a efectuat o funcție practică. În buzunarele centurii otomani au îndoit bani și alte lucruri care ar putea avea nevoie în timpul zilei.

Manșoanele de rochii de sex feminin au fost pentru a închide complet mâinile până la încheietura mâinii. Cu toate acestea, acum costumul național turc a fost supus unei varietăți de modificări și nu are o astfel de rigoare. Lungimea rochii a scăzut de mai multe ori – HEM ajunge la mijlocul caviarului, în unele cazuri chiar puțin mai mare, iar mânecile pot fi ridicate.

Variații ale copiilor

În secolul al XVI-lea, costumele naționale turcești pentru fete au fost practic identice cu echipamentele adulte, cu excepția broderiei de aur și argint și a butoanelor din pietre prețioase. Copiii purtau mai multe rochii și apartamente mai modeste, deși păreau superbe. Materialele dragi și rare pentru îmbrăcămintea copiilor nu au fost folosite.

În zilele noastre, tinerii rezidenți ai Turciei trebuie să meargă la aproximativ aceleași haine tricotate cu strasurile.

Decorațiuni și încălțăminte

Canoanele musulmane nu interzice femeilor să se decoreze cu o varietate de accesorii, iar fetele au folosit întotdeauna lipsa acestei interdicții.

  • Accesoriu principal a fost eșarfa. Astfel încât să arate frumos, în loc de un handker musulman folosit mai multe produse multicolore, rezultând un design destul de în mai multe straturi.
  • Mulți purtau o cămașă interesantă, în fața căreia a fost atașată voalul Air.
  • Piciorul fetei sa confruntat cu șosete înalte strâns – în mod necesar cu o broderie strălucitoare a manualului.
Citește mai mult  Corp rochie - pentru o imagine provocatoare

De asemenea, bărbații musulmani nu au ratat ocazia de a-și decora costumul național. Turcii, care au avut loc în sfera militară, au fost evidențiate de pumnii și sabii chic atașați la centură. Turbani acoperite de cap pentru bărbați și Fez.

Pantofi de coase durabil și fiabil. Frumusețea pantofilor a fost exprimată în rigoarele ei. Ea a subliniat masculinitatea, severitatea proprietarului. Boots cusute din piele de tauri și berbeci.

Tradiții în perioadele moderne

Mult sa schimbat cu timpul categoric, chiar dur în ceva din secolul al XVI-lea. Moralele au devenit altele, iar costumele naționale turcești nu au rămas aceleași.

Femeile din Turcia au dreptul să meargă în jurul străzilor acoperite de soare din costumele și-au lovit piercingul, schema de culori originală. Umbra larg răspândită a valului de mare. Ornamentele geometrice ocupă un loc onorabil pe jachete și eșarfe de frumusețe musulmane.

Recenzii

Proprietarul costumelor naționale turcești este încântat. Surprinzător, dar chiar și creștinii dobândesc rochii în stil oriental. Este necesar ca aceștia să viziteze festivaluri istorice și partide tematice.

Outfit-ul tradițional al Turciei oferă o oportunitate unică fiecare fată – să simtă întregul mister și ambiguitatea nopții arabe.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: