Costum popular rusesc

Costum popular rusesc

În ciuda schimbării titlurilor și a politicilor, Țara noastră poartă valori culturale vechi și speciale ale strămoșilor noștri. Ele nu sunt doar în artă, tradiții, caracteristici caracteristice ale națiunii, ci și în costumul național.

Istoria creației

Costumul antic din Rusia este considerat imbunaiașul național al populației Rusiei a invaziei Houselong și a lui Moscova Rus, înainte de a veni la putere. NȘi formarea de caracteristici speciale ale costumelor a influențat mai mulți factori imediat: relații strânse cu Byzantium și Europa de Vest, cuLevel condiții climatice, activități ale populației copleșitoare (Creșterea bovinelor, Landpad).

Hainele de mătase sunt în cea mai mare parte făcute din in, bumbac, lână și de la sine, ea a avut o tăietură simplă și un stil închis lung și închis. Dar cei care ar putea să-l permită, în orice fel, au decorat costumul modest al elementelor decorative Indiscreet: perle perle, broderie de mătase, aur de broderie sau fir de argint, finisaj de blană. Costumul național a fost distins și culori strălucitoare (zdruncină, viermi, lazo, nuanțe verzi).

Costumul epocii din Moscova de la XV la secolul al XVII-lea a păstrat caracteristicile caracteristice, dar a suferit unele schimbări către o tăietură mai complicată. Diferențele în hainele populației au influențat divizia de clasă: cel mai bogat, omul era mai mult, cu atât mai mare a fost costumul său și au purtat atât în ​​cameră, cât și pe stradă, indiferent de an. Cultura estică și poloneză a apărut, a apărut cultura estică și poloneză. În plus față de in, s-au utilizat materiale de mătase, mătase, de catifea. Tradiția de a cusui hainele strălucitoare și o decorează bogat.

La rândul secolelor XVII – XVIII, Petru am emis decrete care interzice tuturor, cu excepția țăranilor și preoților, rochia în costume naționale, care au jucat un rol negativ în dezvoltarea lor. Decretele au fost publicate pentru a stabili relații politice cu aliații europeni, pentru a-și adopta cultura. Oamenii cunoșteau cu forța gustul, înlocuind hainele multistrat elegante, dar lungi și inconfortabile, cu o pan-europeană mai confortabilă și mai ușoară, cu caftani scurți, rochii decoltate.

Costumul național rusesc a rămas în utilizarea oamenilor și comercianților, dar a adoptat încă unele tendințe de modă, de exemplu, subsidența lui Sarafan. În a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, Catherine II a încercat să returneze o identitate națională a costumelor europene incluse, Mai ales în faptul că se referea la materialele utilizate și puful.

Secolul al XIX-lea a returnat cererea pentru costumul național, care este jucat de patriotismul în creștere de la patriotism. Sunele și Kokoshnikov s-au întors la folosirea doamnei nobili tineri. Au covors din Packi, Kisa, Batista. A apărut haine, de exemplu, „uniformă pentru femei”, poate să semene cu un costum național, dar avea încă o anumită separare simbolică asupra „Rubakh” și „Sarafan”. În secolul al XX-lea, din cauza tăierii furnizorilor europeni, a existat o returnare specifică a costumelor naționale, iar în a doua jumătate, în anii ’70, nu a fost decât o tendință de modă.

În ciuda faptului că se poate distinge un anumit set tradițional de haine, datorită teritoriului mare al țării Costumul național a luat caracteristici în anumite regiuni. Setul Sevesky este un vărsat și un pic mai vechi Yuzhnussky – doner. În centrul Rusiei, costumul era mai asemănător cu nordul, dar au existat caracteristici ale regiunilor sudice.

Citește mai mult  Modă și stil

Sunele au fost umflate și surd, au avut un stil trapezoida, cusute de la unul sau mai multe cazane. Cele mai simple sundrese sunt produse pe curele, tăiere directă. Festiv confiscat din Sheocha și Broches, și pentru afaceri zilnice și viața – Sukna și Sitz. Uneori, pe partea de sus a lui Sarafan, a pus mâna.

Costumul din Rusia de Sud a inclus o cămașă lungă și o fustă de coajă – blestemată. M-am plimbat pe partea de sus a cămășii, întorcând șoldurile și fixarea cablului de lână pe talie. Ea ar putea fi ambele leagăn, cât și surd, rămâne șorț.

Fiecare provincie a avut propriile preferințe și caracteristici în decorarea, culorile, elementele și chiar numele. În provincia Voronezh, simbolurile geometrice au fost respinse în Arkhangelsk, Tverskaya și Vologda, în Arkhangelsk și faptul că în provincia Yaroslavl a fost numită „Soroklin” în Smolensk.

În lumea modernă, propria sa modă specială, dar oamenii au un interes în originile, îmbrăcămintea națională. Utilajele tradiționale pot fi văzute în muzee și, uneori, la expoziții, sunt folosite pentru spectacole de teatru și de dans, în vacanță. Mulți designeri și creatori de modă folosesc trăsăturile caracteristice ale costumului popular rus în colecțiile lor, iar unele dintre ele, cum ar fi cercetătorii, aprofunda într-un studiu detaliat, de exemplu, Serghei Glebushkin și Fedor Parmon.

Particularități

În ciuda diferențelor mari în regiunile și chiar provincii, puteți evidenția caracteristicile generale ale îmbrăcăminte rus naționale: un multi-layeredness, o siluetă, culori luminoase, un finisaj bogat.

Multiple tinutei a fost caracterizat prin toate straturile populației. În timp ce activitatea oamenilor costumului ar putea consta din șapte elemente, nobilimea bogat este deja de douăzeci. Un dressing îmbrăcat deasupra altuia, fie că este vorba de leagăn, surd, pelerina, pe ciocniri și legături. Cetățeanul alături de silueta atacat este, practic, nu este caracteristic, dimpotrivă, în onoarea shads libere, trapezoidal, iar lungimea este în cele mai multe cazuri, în podea.

Patru de la poporul rus au existat o pasiune pentru culori strălucitoare care poartă bucurie. Cel mai comun – roșu, albastru, aur, alb, albastru, roz, zmeură, verde, gri. Dar, în afară de ei, în fiecare provincie erau propriile lor preferințe în nuanțe, a existat un set excelent: periaj, floarea-zahăr, fum, urzică, lămâie, mac, zahăr, întuneric, șofran, și acestea sunt doar câteva dintre ele. Dar culoarea neagră a fost utilizată numai în elementele unor regiuni, iar apoi pentru o lungă perioadă de timp a fost asociată exclusiv cu costum de doliu.

Broderie din cele mai vechi timpuri a avut o valoare sacră pentru costumul național rusesc. În primul rând, ea a vorbit întotdeauna să nu decorați, ci un gardian, protecția împotriva spiritelor rele. Simbolismul păgân nu a mers în vară chiar și cu sosirea creștinismului, ornamentele dobândesc noi elemente prin combinarea unor motive slave și noi bisericești noi. Farmeci de protecție brodate pe poartă, manșete, podol. Cele mai frecvent aplicate soluții de culoare au fost fire roșii pe panza albă și după ce au început să răspândească multiplicarea.

De-a lungul timpului, broderia a dobândit mai degrabă un caracter decorativ, deși purta parcelele ornamentelor antice și modele. Dezvoltarea artei de aur, broderie cu perle de râu, meșteșuguri, elemente ale căror a fost transferați la importanța perlelor râului, meșteșugurilor și mobilierului pe îmbrăcăminte. Modelul original rusesc implică forme stricte geometrice, Absența aproape completă a elementelor rotunjite, care a fost cauzată de tehnica de broderie. Motivele cele mai frecvente și simboluri specifice: Soare, Flori și Plante, Animale (păsări, cai, cerb), Fișici de sex feminin, Cană, Cifre (Rhomb, Crucea, Copacul, Steaua octogonală).

Citește mai mult  Fuste verde

Utilizarea elementelor de pescuit, de exemplu, pictura Khokhloma sau Gorodetsky, a intrat în uz mai târziu.

În plus față de broderie, navaalizat nobilimea decorată cu butoane (Butoane din lemn, canita acuzată, dantelă, perle și, uneori, din pietre prețioase), laRuzheva și blană pentru un picker și gât, dungi, coliere (brodate cu perle, guler de fixare a satinului, catifea, brocada). A elementelor suplimentare – mâneci false, curele și tăietori, pungi cusute, bijuterii, cuplaje, pălării.

Soiuri

Costumul național de sex feminin modern este un fel de compilație a mai multor caracteristici caracteristice simultan, deoarece, de fapt, speciile și opțiunile pentru costumul original rusesc sunt multe. Cel mai adesea ne imaginăm o cămașă cu mâneci lungi volumetrice, colorate sau roșii. Cu toate acestea, o versiune simplificată este cea mai frecventă, dar departe de cea a multor designeri și doar creatorii populari se întorc la tradițiile regiunilor lor, ceea ce înseamnă că utilizarea diferitelor stiluri și elemente.

Costume pentru fete și copii Foarte mult ca modelele adulte și includ cămăși, pete, pantaloni, sundrese, față, fuste, pălării. Modelele foarte copiilor pot fi cusute cu mâneci scurte, pentru consultare și, în principiu, au un tip general de rochie, dar cu elemente naționale definite. Pentru fetele adolescente, există o varietate mai mare de modele pentru adulți, și nu numai dureri și pantofi, dar și un strat de blană,.

Costumul popular de iarnă este o mulțime de haine grele. În plus față de cald loolen sundhan, o parte din sezonul rece este un scurtwweac scurt, un gard, mărunțire, telogrey, blănuri, ciorapi de lână, pălării calde și șal. În versiunile mai bogate sunt blană naturală.

Festiv

Costume de scenă Există două tipuri: cele mai asemănătoare cu costumele naționale reale (pentru cor), în care regulile de cusut și stilizate, care au multe elemente tradiționale, dar deviațiile necesare sunt permise. De exemplu, costumele pentru dans, dansul popular rusesc sau alte direcții de dans ar trebui, în primul rând, cât mai confortabil posibil, astfel încât fustele pot fi scurtate, excesiv de luxuriante, iar mânecile nu sunt doar lungi, dar și ¾, „Lanterns”. În plus, costumele de scenă, dacă nu este doar stadiul teatral, bogat decorat și cel mai luminos, atragerea atenției.

Costumele naționale de nuntă sunt deosebit de elegante și luxoase. Pentru bogați și nobile, au coase din țesături grele scumpe, iar poporul putea să-și permită mai simple, cum ar fi inul. Culoarea albă a fost considerată un simbol al sfințeniei, astfel încât rochii de nunta au fost efectuate în alte culori – argint, cremă sau multicolor, elegant. Obligatoriu a fost considerat a fi broderie de caractere flora – fructe de padure, frunze, culori. În plus, patru seturi de îmbrăcăminte au ajuns la conceptul unei rochii de nuntă – pentru plimbarea pre-nuntă, nunta, ceremonia și celebrarea.

Citește mai mult  Nike Pantaloni sport

Costumele folclorice sunt cât mai aproape de codul sursă. Cleells recree costume cu caracteristici caracteristice ale unei regiuni, provincie. Costumele de carnaval pot fi similare cu folclorul sau, dimpotrivă, să fie foarte simplificate în mare măsură. Cu toate acestea, costumele festive sunt, fără îndoială, luminoase și decorate minimizate.

În stilul modern

Aromă națională – una dintre stilurile speciale din modă, La urma urmei, el implică țesutul tendințelor moderne de modă și caracteristicile tradiționale în cultura acestei sau acelei națiuni. Motivele slave și rusești sunt iubite nu numai de compatrioții noștri, ci și de niște designeri de peste mări. În astfel de haine, puteți apărea la orice eveniment, în timp ce arată ca un ultra-elegant și adecvat.

Stil modern adoptat în primul loc de culori, ornamente, broderie. Modele familiare se găsesc pe fuste de creioane la modă, rochii la genunchi, bluze. Rochii lungi și sundrese în podea arată cel mai autentic național de-a lungul. Elementele individuale adoptate, în special pentru pantoții și șisturile, pantofii, pălării.

Elemente

Costumul folcloric include haine, pantofi, pălării. Elementul principal este o cămașă lungă, în partea de sus a căreia este pusă o sundresie, fusta sau un deputat, fixat de o centură specială. Pe partea de sus a definiției și fustele sunt uneori purtând șorț. Pe partea de sus a cămășii și soarele sunt lăsate să strălucească, haine de blană.

Căptușeală tradițională care a coborât până la acest moment, – Festiv Kokoshnik, Cu toate acestea, în plus față de aceasta, o parte din costumul este cercuri, panglici, pansamente, eșarfe. Outfit-ul autentic implică utilizarea obligatorie a bijuteriilor, a colierelor de perle, a gulerilor slumpuite brodate. Printre pantofii este în valoare de jumătate de cizme și cizme lungi, laptii, cizme pentru iarna.

Textile

În Rusia, lenjerie, prefabricată, pânză, mătase, catifea, materiale de lână și ca garnitură – KinDyak au fost folosite pentru coasere. Aceste țesături au fost disponibile pentru populația copleșitoare. Dar clasa bogată și-a putut permite costume scumpe din Taffeta, Kami, Parcelei, Satin, satin, Kutno, Satyni, Pestry.

Costume moderne coase din bumbac, gabardină, atlas, lona, ​​viscoză mătase, tricotaj, crep-satin, sifon, soarta, jacquard.

Unde să cumpere sau să închirieze?

Costumul popular rus face mai ușor de închiriat în magazinele de haine de carnaval. Cel mai adesea, costumele sunt destul de monotonice, simple, fabricate din materiale ieftine ieftine. Costumul de dans sau pitoresc poate fi cusut în ordine la costume și în studio care oferă astfel de servicii. Dar puteți cumpăra o echipă gata făcută pe multe site-uri angajate în cusut nu numai haine stilizate, dar, de asemenea, similare cu cea tradițională slavică. Aceste site-uri sunt ușor de găsit în motorul de căutare, iar unul dintre cele mai renumite este magazinul „Rusă Vintage” (Bestavantage).

Imagini

  • Costum de la colecția de „coruri din nordul rusesc”. Elegant saturat saturat Sarafan cu ornament floral negru și portocaliu, bej hubbee și bor în ton (capul) și peste o batistă caldă. De la costum de iarnă, atunci cele mai potrivite pantofi – cizme.

  • Free Red Sarafan pe curele, lungimea podelei, subscrise sub centură, ornament brodat. Sub cămașa Sarafană cu mâneci lungi drepte și imprimă cu modele tradiționale.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: