Costum spaniol

Costum spaniol

Cu ajutorul unui costum spaniol, puteți accentua caracteristicile naționale și culoarea Spaniei. Aceasta este o țară veche de origine feniciană, care a fost numită anterior Iberia. Se află pe coasta mediteraneană și se afla sub dominația romană pentru o lungă perioadă de timp și apoi a acceptat creștinismul.

Costum spaniol – lux și frumusețe de dans de ardere

Costumul spaniol a intrat în moda în secolul al XV-lea. Era epoca Renașterii, care a dictat condițiile sale. Apoi erau idealuri cavalere în modă, moralul împăraților și rigoarea Bisericii Catolice, pentru care totul era păcătos.

În haine, formele naturale și proporționale au fost importante, dar au fost ascunse cât mai mult posibil din ochii îngrozitoare, astfel încât să nu fie ispită. În acest moment, cu cea mai notabilă curte a Habsburgilor, apare termenul „modei spaniole”, pe care multe familii regale din Europa au preluat. Pentru partile nobile croitorii cadre cusute, costume vrac și grele. Au fost greu de purtat, în timp ce închise aproape întregul corp și mișcările omite. Nu a existat libertate în îmbrăcămintea femeilor.

Costumul de design triunghiular se asemăna cu cazul în care o femeie a fost ascunsă. Potrivit legendei, un astfel de stil a venit cu regina Castiliei Juan Portugalia, astfel încât nimeni nu știa despre sarcina ei. Datorită invenției regale, spaniolii purtau încă rochii bogate și luxoase, care erau incomod și voluminoase.

Rochie pentru femei – Forme geometrice de frumusete

Spania a devenit legislator de modă europeană. Îmbrăcămintea reprezentanților curții regale a Erei Renașterii au avut propriile sale caracteristici:

 • Figura și silueta seamănă cu un cadru triunghiular.
 • Rochii cusute cu un corset și cu un corset închis dens pentru a ascunde formele de sân natural.
 • În fața corpului avea o formă de capă alungită. Cadrul a fost creat dintr-un fir metalic îndoit, care a fost tăiat de o cârpă scumpă.

 • Două fuste dense atașate la viață. Au coase din tafta și au fost localizați în paralel unul cu celălalt.
 • Fusta superioară a fost cu un gât triunghiular, iar cele inferioare – cu cercuri metalice. Fustele au fost atacate unul pe celălalt.
 • Pe partea de sus a fustelor, rochia superioară cu o tăietură. A fost fixată cu bucle și i sa spus un arc.
 • Rochia a fost decorată cu perle și o grilă, în care firele de aur erau țesute. Toate acestea au fost folosite ca inserție.

 • Cu ajutorul corsetului, talia a fost acoperită și burta a fost compactată. A fost atașată o placă îngustă care a servit în aceste scopuri.
 • Îmbrăcămintea femeilor a fost cu mâneci lungi duble, care au fost cusute din țesături diferite. De-a lungul întregii lungimi a manșonului a avut o tăietură și sa extins la parteruri ca aripile.
 • Umerii au crescut artificial cu ajutorul rolelor speciale și cu mâneci de top.

În acel moment, femeile nu li sa permis să meargă cu un gât deschis și gât – astfel încât gulerul a fost pentru ei o mântuire reală și o decorare specială. Era o rundă, ondulată și cusută dintr-o ruptură subțire alb. În primul rând, gulerul a fost mic – nu mai mult de 15 cm, dar în timp a devenit la modă să poarte gulere mari – până la 30 cm.

Citește mai mult  Cămașă albă pentru femei

Supliment la diferite decorațiuni diferite, cum ar fi margelele, ventilatorul, centura cu cataramă sau pălării.

Sub doamna de îmbrăcăminte pusă pe pantofi cu o talpă masivă din lemn. Ele au fost decorate cu ornamente de la pălării de unghii. Grosimea pantofilor a arătat semnul aristocratiei și cunoștințelor umane. Pantofii au fost făcuți din piele naturală, catifea sau satin și decorate cu un model sau broderie. Ei nu ar fi trebuit să se uite din rochii, cu excepția pantofilor din lemn care ar putea fi vizibile de gleznă.

Țesături și materiale

Eticheta strictă a Societății Spaniolă a XVI și a secolului XVII a dictat condițiile sale nu numai la îmbrăcăminte, ci și la material:

 • La acel moment, cârpe luminoase și colorate au fost răspândite cu un model. Aspecte utilizate siluete animale, simboluri religioase și semne heraldice.
 • Culoarea gamma diferă diversă. În haine au predominat negru, maro, gri, alb, roșu, violet și verde.
 • Haine decorate suplimentar cu fire de aur, cabluri, panglici și dantelă de la brocat. Toate acestea au fost râse într-un costum într-o direcție diferită.
 • La sfârșitul secolului al XVI-lea, a existat un textile monofonice netede în modă.

Timp și tradiție

Fetele simple preferate să se îmbrace nu ca doamnelor nobile. Au avut un alt mod care se baza pe costumul spaniol tradițional. Putem judeca acest lucru pe imaginile faimoasei artist spanioli Goya, care a folosit vopsele strălucitoare și iluminare neobișnuită în lucrarea sa. El este unul dintre primii care a topit o femeie în Mahu – un oraș unde este prototipul faimosului Carmen.

Îmbrăcămintea femeilor obișnuite din mijlocul secolului al XVII-lea a constat din astfel de elemente:

 • Femeile purtau rochii colorate fără corsete și nu au folosit cadre metalice pentru fuste. Partea de jos a rochiei a fost cu pliuri mari și părea liber în vânt.
 • În cămăși era un corset și corsaj pe șnur. Manșoanele acoperă o carte. Ei ar putea veni la cot sau îndepărtând complet.
 • Pe rochie pus pe o jachetă montată.

 • Un atribut important a fost considerat un pieptene dreptunghiulare. Ei și-au întărit părul. Pieptenele au fost sculptate, înălțime de 20 cm, cu mai multe cârpe. A fost făcută din fildeș sau de la o coajă neagră. Cu un astfel de succes, femeile au mers în provincie.
 • Decorarea specială a fost o manta. Așa numit un voal lung de dantelă care a fost pus pe creastă. Mantile ușoare uzate fată necăsătorită, și negru – femei. Pentru cazurile solemne, a fost purtat un voal lung, care a închis complet întregul spate. În dans, vălul nu a fost folosit sau a fost opțiunea scurtată.
Citește mai mult  Bomboane brandber

 • Costumul a completat ventilatorul pliabil. El a fost o adevărată operă de artă, așa cum a fost făcută manual. Baza ventilatorului a fost făcută din lemn. A fost strâns strâns cu mătase, catifea sau pielea moale. Un veser decorat cu dantelă.
 • În costumul feminin au fost detalii importante: cercei mari, flori și crestături de păr.

Despre costumul spaniol folk

Ani au mers, iar costumul spaniol a fost transformat: unele elemente ale matricei au încetat să se rătăcească la sfârșitul XIX-secolului XX. De exemplu, Mantilla și pieptene, numită PEINEA spaniolă, a devenit parte din hainele regale. Acum aceste detalii sunt percepute ca istorice: pot vedea ocazional despre sărbătorile naționale, carnavalele sau nunțile.

Costum spaniol național – parte a culturii Spaniei. În fiecare regiune a țării propriile caracteristici ale hainelor:

 • În sud, în mediul rural, spaniolii dansează flamenco. Când oamenii aud acest cuvânt, ele reprezintă o imagine a unei femei pasionale într-o rochie roșie. Flamenco a creat și transferat la alte generații de țigani Andaluzia. Ei au preferat să se îmbrace în mod expres pentru dans pentru a accentua fiecare mișcare. Dansatori – o talie îngustă și fuste multistrat, cu lebede și draperii. Mâinile lor sunt deschise sau complet închise.
 • În centrul țării, fetele purtau rochii spaniole tradiționale sau cămașă cu curele, care au fost puse pe o haină de lumină scurtă. Capul acoperit cu eșarfe sau capete.

 • În Valencia, un costum de sex feminin constă dintr-o rochie de mătase cu șorț. Pe cap – un brazier subțire cu un model din spate este fixat cu un arc. Costumul completează ciorapi de lumină și pantofi cu toc înalt.
 • În Catalonia, fetele preferă să poarte fuste deschise cu șorțuri modelate. Figura lor subliniază corghitul de dantelă albă, iar umerii închide șalul deschis. Mănuși subțiri care ajung la cot sunt puse pe mâini. Pe cap – mantila.

 • Îmbrăcămintea femeilor din Galicia este formată din bluze cu mâneci lungi și o fustă roșie arzătoare cu dungi longitudinale de catifea întunecată. Pe fusta pus pe un șorț mic sau mare cu dantelă și margele. Un șal delicat este aruncat pe umeri. Capul este spus de batistă.
 • În partea de nord a Spaniei, tinuta națională de sex feminin în nuanțe calme și cu un model modest.
 • Într-un costum de femei din aragonez sus există o cămașă crem cu un sundress luxuriant.
 • In Nizhny Aragon, Îmbrăcăminte de sărbători este format dintr-o fustă scurtă într-un pliu, șorț și scurt cu mâneci bluze, care se arată șal.

În ritmul de dans incendiare: tendințele actuale

Spania – o țară cu cultură și tradiții bogate. Femei moderne costum National Mostenire Multe istorice Elemente. Tradițională ținută elegantă, cu decoratiuni interesante. Este decorat cu broderii de aur și argint și pietre multicolore. Se poate utiliza în continuare butoane cu ornamente, curele late și gulere mari. În costum spaniol de femei sunt detalii adecvate:

Citește mai mult  Totul despre rochii gotice

 • bluză cremă albă sau moale, cusute din țesături ușoare, cu manșete, volane și dantelă.
 • Lung, sa prăbușit din mijlocul șoldului, fuste din țesătură moale. Poate fi cu modele convexe sau fără ele.
 • Rochie roșie cu balene multiple.
 • Sursa de vară în culori strălucitoare și cu un desen de culori mari luminoase. Este completat de o pălărie sau o batistă.
 • Corsetă sub formă de vesta neagră sau de sus pe șnur.
 • Detalii: flori artificiale pe centură, pe păr sau pe un guler.
 • Aeriage colorată cu fringe.

Locuitorii țării solare iubesc să se îmbrace originale și în mod natural. Hainele lor strălucitoare cu detalii expresive pot crea o imagine memorabilă și pot oferi oaspeților o dispoziție festivă.

Flamenco Dance, care a devenit carte de vizită a Spaniei, a iubit multe națiuni. Acesta include programul de multe evenimente care fac parte din Spania și de a introduce la aroma ei națională. Recent, în diferite instituții de învățământ, de exemplu, în grădinițe sau în școli, servește matinei și festivaluri. Alegerea costumelor de carnaval, puteți crea o imagine frumoasă și adecvată. Costum spaniol național pentru fata include toate detaliile imaginii feminine.

Costumul Flamenco se întâmplă două tipuri:

 • Prima opțiune este o rochie cu un gât oval și lebede sau o fustă multi-strat în stilul țiganilor. Sub ea puteți purta orice bluze sau topuri.
 • A doua versiune – Special Bata. Aceasta este o fustă monofonică, cu o buclă lungă. Stilul său depinde de stilul de dans. BAT vă permite să vă deplasați liber pe scenă, deoarece nu strălucește mișcări rapide. Cu aceasta, este ușor să creați o imagine spectaculoasă a unui spaniol dans.

Fanii Sunny Spania

Costumul național de sex feminin din țara de origine fenicienă – strălucitoare, colorată, cu energie specială. A fost gusturi ciudate, tradiții vechi și identitate ale poporului spaniol. Multe fete și femei, cum ar fi imaginea țiganului spaniol liber, care poate dansa în mod natural pe piețele unui oraș zgomotos și atrage atenția trecătorilor.

Natura romantică lasă o mulțime de feedback pozitiv cu privire la costumul spaniol național. Fetele sărbătoresc hainele ideale pentru dansul spaniol clasic și flamenco. Ea subliniază orice mișcare de dansator și poziția sa mândră. Fusta lungă, luxuriantă, multi-stratificată, cu Ruffs nu strălucește pași și facilitează să se miște în spațiu.

Imaginea armonioasă fascinează publicul cu pasiune și frumusețe, provoacă simpatie și lasă emoții pozitive. Aroma specială face detaliile costumului: ventilator, margele, cercei și flori, care sunt atașate la păr sau la un guler.

Alegerea unui costum, puteți da voia fanteziei. Hainele spaniole sunt atât de diverse încât este ușor să o creați cu propriile mâini. Nu este nevoie să se îndoiască de alegerea țesăturilor: opțiunile cu un singur foton și multi-color vor fi potrivite. Costumul spaniol corect cusut va fi o parte a întregului popor cu istoria sa bogată.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: