Evreii naționali ai costurilor

Evreii naționali ai costurilor

Fapte istorice

Istoria dezvoltării unui costum național a evreilor este diversă, interesantă și chiar tristă. La crearea unui costum tradițional, reprezentanții națiunii evreiești urmau să țină seama de faptul că locuitorii majorității țărilor sunt definiți foarte mult negativ. Astfel încât hainele au încercat să dea un astfel de fel, ca să arate natural în orice teren, dar în același timp nu a fost eliminat omul.

Evreii au reușit să atingă acest efect. Costumul evreiesc tradițional combină două calități necesare: ajută la evidențierea aromei, specificul poporului, fără a provoca neînțelegeri în oameni de altă naționalitate.

Pentru o perioadă, relativ pe termen scurt în istoria mondială, evreii au reușit să obțină perfecțiunea în costumul lor național. A fost luată în considerare o mulțime de a face un costum atractiv și convenabil.

In zilele noastre, îmbrăcămintea tradițională evreiască nu este, practic, supus schimbării, cu toate acestea, designeri talentați modifica adesea costumele, experimentarea cu colorat, decor și stil.

Pe drumul de ideal

costum național evreiesc a trebuit să meargă de-a lungul etapelor de progresivitate pentru a deveni exact așa cum văd oamenii secolului XXI.

  • prima versiune a robei evreiască sa născut din cauza culturii de Babilonul cel mare. După ce a aruncat lanțurile sclaviei babilonian, evreii au murit într-un caftan. Două tricouri au fost considerate standard, – din pânză și lână. Costumul a fost completat de o centură largă.
  • Consiliul regelui Solomon are un efect pozitiv asupra costumul național al evreilor. Pentru a crea o rochie a început să se folosească țesături care păreau fara greutate de aer. distribuție largă de broderie cu fire de aur și argint. Familiile deosebit de prosperă ar putea chiar să-și permită decorul de pietre prețioase. Coafura de fete bogate decorate perle.
  • Odată cu abordarea secolului al XX-lea, hainele evreilor și-au pierdut șic. Laconicitatea și modestia au început să prevaleze în stil. Accentul a fost făcut pe detaliile, care au determinat apartenența la orice comunitate și religie. Pentru a fuziona cu societatea europeană, evreii au trebuit să opereze populare Surtuki și pălării negre.
Citește mai mult  Fuste roz

Caracteristici Color Gamma

Costumul național al evreilor nu se distinge prin luminozitatea și saturația nuanțelor. Costumul este restrâns într-o anumită măsură strictă. În secolul al XX-lea, eliminând orașele mici din Europa, evreii s-au temut să atragă atenția, așa că am trebuit să uit de culori colorate.

Descrieți pe scurt culoarea principală a robiei evreiești – neutralitate. Mai ales prevalența este negru. În sezonul rece, evreii erau îmbrăcați în costume, decorate în maro sau albastru. Și în timpul lunilor de vară pentru a scăpa de căldură, haine albe uzate.

Material și stil

Cultura evreilor sa concentrat întotdeauna numai pe viața din oraș, astfel încât modelul pentru țărani nu există. Spre deosebire de reprezentanții altor culturi, fetele nu trebuiau să se angajeze personal în fabricarea de materiale pentru haine – toate țesăturile au fost achiziționate pe piețe.

Sidelinele costumului național al evreilor sunt gratuite și volumetrice, totuși, pe deplin nu ascunde contururile siluetei, care este un plus – ce femeie va dori să-și păstreze avantajele de la alte persoane?

Outfit de sex masculin

Oamenii evrei nu au căutat să găsească în centrul atenției femeilor prin haine complicate. Au mers la un alt mod. Evreii de costum național de sex masculin provoacă simpatie cu eleganța sa specifică, alocă masterat masculinitatea, religiozitatea. Rochia este o cape și o haină neagră.

Cape are un nume oficial – Katan. Fără acest element, este imposibil să ne imaginăm îmbrăcămintea bărbaților naționali! Cape arată ca un dreptunghi alb al unei țesături cu un slot larg pentru cap. La margini sunt situate ciucuri speciale. Fiecare atârnă opt fire.

Talitov Katan este plăcut să ia în considerare doar hainele superioare, dar aceasta este o iluzie. Bărbații poartă capele și sub o cămașă. Este important ca singura condiție să fie observată – perii trebuie să fie pe partea de sus a pantalonilor.

Costum pentru femei

Costumele femeilor nu s-au putut lăuda cu ceva nesfârșit, dar rochiile încă nu au ascuns atragerea naturală a fetelor evreiești. Da, ei nu au purtat haine superbe, ca și europene, în rochii naționale ale evreilor a existat întotdeauna ceva special. Ceea ce le-a făcut neobișnuit.

Femeile tradiționale au inclus fustă, bluză, rochie și șorț. Toate hainele trebuiau să efectueze o funcție practică: culorile întunecate (negru, gri, maro) au fost protejate perfect de poluarea internă, care urmăresc invariabil femeile angajate în gospodăria casnică. De asemenea, sa crezut că șorțul scapă de blesteme și ochi răi.

Fetele care dețin vederi învechite asupra religiei, au oprit alegerea pe rochii cu mâneci lungi ascunzând mâinile la cele mai multe încheieturi. Aceste costume pentru femei au fost decorate cu dantelă și broderie de culoare albă, care simbolizează puritatea și bunătatea. Rochia a fost distinsă printr-un guler înalt, de asemenea un dantelă suplimentată. Pe talie sa concentrat pe un inel dens de centură din piele.

Citește mai mult  Fuste cu miros

Opțiuni pentru copii

Evreii de costum național pentru copii au avut mici diferențe de la versiunea adulților. Fetele purtau o astfel de închise, lipsiți de luminozitatea rochiei, dar nu erau atât de lungi cât de mame.

Băieții nu au avut dreptul de a purta o capetă numită „quicita” – a fost interzisă de canoane religioase. După ce au ajuns la vârsta de treisprezece ani, tinerii au putut celebra Barmitzv și numai după ce a citat că au devenit disponibili. După sărbătoare, băiatul putea, de asemenea, să se numească cu mândrie un bărbat.

Decorațiuni și încălțăminte

Costumul național evreiesc nu conține un număr mare de accesorii admisibile. Bărbații pun curele și legăturile, dar în cazuri rare. Legături cauzate printre evrei o mulțime de litigii. Legați-l, obțineți un nod în formă de cruce. Asta este ceea ce sperie adepții religiei ortodoxe.

Femeile au iubit pălăria. Margele frumoase folosite în mare cerere pe care le-au pus pe două rânduri.

Pantofii într-un costum evreiesc este pantofi de înaltă, destul de confortabil, blocând fiabil pe picior folosind un dalaj solid. În timpul cald, ei nu au purtat șosete, iar cu debutul vremii reci, era necesar să se folosească laces tricotat.

Pălării

Nici un evreu respectat nu va costa fără o direcție. În unele cazuri, bărbații aplică mai multe produse. Cel mai adesea este o yammolka acoperită cu dasheyom sau cu sicriu.

Ermomolka are o mare importanță. Dimensiunea și tăierea acestui cap tradițional eliminați este un înțeles ascuns. Ermomolka arată ca o pălărie rotundă, iar mulți oameni văd ei, se gândesc imediat la națiunea evreiască.

Dacă traduceți literalmente numele, veți obține două cuvinte – „Yeer” și „Malka”. Traducerea este simplă – „Temându-se pe Vladyka”, adică Dumnezeu. Religia joacă un rol important în viața evreilor.

Citește mai mult  Ce rochii se potrivesc culorii "Spring + Spring & quot+?

Decorarea Ermomolok este diferită. Poate că acesta este singurul atribut luminos în costumul național al evreilor. Headwear coase din lână și a simțit, există modele tricotate. Dar bărbații nu pot cumpăra ermomol la cererea lor, preferând la orice stil sau culoare. Alegerea ar trebui să se bazeze pe ce opțiuni evreii din comunitate.

Pălării negre oferă, de asemenea, sfaturi în ceea ce privește afilierea religioasă. Dimensiunea și inserțiile decorative arată ce ramură a iudaismului este înclinată de proprietarul capului.

Costum tradițional în societatea modernă

Costumul evreiesc în vremurile moderne nu a devenit mai puțin probabil. Până în prezent, modelele costumului național decorează străzile din diferite orașe. Persoanele profunde credincioase nu au refuzat capetele cu Ermok. Produsele sunt puțin simplificate, dar pe o varietate de evenimente solemne, evreii apar în versiunea inițială a îmbrăcămintei tradiționale.

Costumul național este necesar pentru dansuri, deoarece festivalurile tematice sunt adesea ținute! Fetele preferă să funcționeze în fața audienței în variantele moderne ale costumului evreiesc, deoarece este mult mai convenabil să se desfășoare mișcări active.

Recenzii

Cumpărătorii de costume evreiești sunt mulțumiți de achiziție. Ele asigură că costumul este capabil să prezinte senzații extraordinare. Proprietarul hainelor naționale va fi capabil să se prăbușească în istorie, se bucură de acest sentiment ciudat, dar plăcut.

Arată costum atractiv și original.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: