Primul sutien și istoria creației sale

Primul sutien și istoria creației sale

În lumea modernă, sutien este o parte foarte importantă și integrantă din garderoba fiecărei femei. Înainte de apariția sa, femeile au fost forțate să aplice dispozitive diferite și nu întotdeauna confortabile pentru a da contururi frumoase în cifrele lor. Astăzi, femeile au o selecție imensă în funcție de scopul și preferințele, magazinele de lenjerie sunt pline de modele din diferite materiale și cu diferite forme de cupe. Istoria creației și transformării unui sutien nu în același secol are multe fapte interesante care vor fi discutate.

Care a venit cu primul sutien?

Care timp a început istoria sutienului nu este cunoscută nimănui. Femeile vechi folosite ca bandaje de lenjerie de corp pe piept, care au fost prototipul subiectului modern al dulapului femeilor.

Primul sutien, care arată similar cu modelele moderne, a apărut în 1889 și a fost prezentat la expoziția mondială din Paris. Creatorul său al lui Ermin Cadol a prezentat un design neobișnuit format din două cupe și curele către public. Un astfel de model a devenit primul din lume care a reușit să mențină și să crească pieptul. Pentru acel moment, apariția primului sutien cu o astfel de funcționalitate a devenit un pas îndrăzneț și inovator.

Lenjeria de corp pentru femeile din acele vremuri a fost un fel de lux. Acesta a fost disponibil numai la caracteristicile bogate și stivuite în condițiile de studio sau la domiciliu în conformitate cu standardele individuale.

În 1907, revista de modă faimoasă mondială Vogue a lansat o cameră cu primele fotografii ale acestui element al dulapului de sex feminin. El a primit numele brasiere și mai târziu a fost redus la sutienul sonor și scurt.

Citește mai mult  Brawind sutien

Dacă vorbim despre un fapt înregistrat oficial, atunci trebuie să vă amintiți brevetul pentru această invenție. El a primit un rezident al Jackobs din SUA Mary Pelps pe 3 septembrie 1914. Cu puțin înainte de aceasta, o femeie în anticiparea următoarei minge se gândea la același mod de a înlocui corsetul apropiat și incomod. Înarmați cu o pereche de șaluri nazale din mătase și o panglică de satin, precum și ajutorul servitoarei sale, a construit un design simplu. Invenția femeilor a primit numele Caresse Crosby.

După ce a primit un brevet, Jacobs a decis să-și vândă compania sa mare pentru producția de corsete de sex feminin numită Compania Warner Corset pentru o sumă destul de modestă. Lansarea producției de masă a sutienelor, această companie a reușit să câștige o stare măsurată de milioane de dolari.

Schimbarea formularelor și modele celebre de sutiene

Odată cu începutul promovării acestui articol de garderoba de sex feminin, mulți au considerat un sutien care să fie o vedere mai moale a corsetului, deoarece a cusut din aceleași țesuturi.

În anii ’30 din secolul trecut, forma sutienului suferă unor schimbări. Cupele de sutien au devenit mai adânc, și au fost adăugate perne speciale pentru a da puf și seductivity sânului femeii. În același timp, elementul de lenjerie de corp a început să se împartă în mărime, care a fost diferită în litere latine. Invenția de nylon permis pentru a da elasticitate sutien.

Urmatorul deceniu a fost marcat de o popularitate fara precedent curajos cu cupe în formă de con, care au fost numite Bullet Bra. Așa că lenjeria nu a pierdut forma, fetele umplut conuri cu toate materialele infirred. Imaginea agresiva a Madonna, folosind o astfel de formă neobișnuită în corset dezvoltat de designerul Jean-Paul Gauthier, a revenit popularitatea unui astfel de model de după aproape o jumătate de secol.

Citește mai mult  Ce este un sutien tricou?

Hard și conuri ascuțite, urmată de forme mai moi și confortabile. La mijlocul secolului 20, se credea că, în scopul de a menține forma sânului drept și frumos, acest element de lenjerie de corp trebuie să fie purtate. Cele mai populare în acest moment a fost modelul Sweet Dreams. În același timp, primul model cu efect de Push-AP, care a trebuit să guste frumusețea lui Marilyn Monroe.

În anii 1960, un model favorit brainett Balconett a apărut în anii 1960. O caracteristică a acestui tip de lenjerie de corp este o ceașcă care acceptă piept și acoperă doar jumătate inferioară,. În popor, el a numit Angelica datorită eroina din același film. Astăzi, acest model este o opțiune excelentă pentru lenjerie de corp sub o rochie de mireasa.

În timpul tăcerea feminismului, sutienele au fost percepute de multe femei ca un simbol al inegalității în gen și, prin urmare, sa mutat în fundal. Cu toate acestea, ea a durat o perioadă scurtă de timp, și în curând multe reviste au prezentat fotografii ale acestui element al garderobei feminine.

În anii ’80 ai secolului trecut au fost marcate prin introducerea lumina mai multor colecții de lenjerie elegant și sexuală din cele mai bune dantelă și atlas de lux de la designeri de renume mondial.

Un alt eveniment important în istoria sutien poate fi numit crearea modelului Wonderbra. Cu ajutorul unei noi forme revoluționare, zona decolte dobândite forme sexuale. Este de două ori mai multe detalii pentru crearea sa decât pentru alte modele.

Astăzi, în plus față de frumusețe, multe fete aprecia în elementele de lenjerie de corp. Unele modele sunt potrivite pentru sport, altele sunt bune pentru o seară romantică, iar al treilea – pentru a merge la locul de muncă.

Citește mai mult  Brubeck Lenjerie termică: Revizuirea modelelor, criteriile de selecție

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: