Nubuk și Suede: Caracteristici și diferențe

Nubuk și Suede: Caracteristici și diferențe

Există tipuri de țesături din piele care au multe calități similare și nu sunt foarte diferite unul de celălalt. Pot fi atribuite lor nubuck și suede. Imediat, o persoană nu va putea determina ce diferențe sunt încheiate, prin urmare, nu este adesea dobândită de ceea ce are nevoie. Vânzătorii incorecți nu pot emite materiale prea scumpe pentru analogi mai buni. Prin urmare, ar trebui să știți cum să distingeți unul de celălalt și să cumpărați lucrul dorit care poate dura mult timp. De asemenea, este important să se țină seama de anumite nuanțe la îngrijirea elementelor de îmbrăcăminte și încălțăminte din astfel de materiale.

Specificații

Suede este unul dintre tipurile de piele scumpe și de înaltă calitate. Este făcută din piei de animale sălbatice mari. Această materie primă este procesată prin bronzare grasă, ulterior, materialul dobândește următoarele calități: subtilitate și catifea, o grămadă de înaltă. Dacă pielea a fost emisă în acest fel, este igienă, ignoră perfect fluxurile de aer, poate fi întins fără probleme. Materialul ultima dată salvează forma originală și aspectul estetic, curat. Suede nu este capabil să provoace alergii, absolut sigure pentru adulți, copii și animale.

Dar există un minus. Țesătura este instabilă de efectele umidității, astfel încât elementele făcute din ea nu ar trebui să poarte în ploaie. Trebuie să folosiți mijloace speciale capabile să respingă apă. Ei ar trebui să se ocupe de pantofi și îmbrăcăminte, astfel încât să poată proteja lucrurile și să le permită să servească proprietarul pentru o lungă perioadă de timp.

Nubuck este fabricat din piei volumetrice de bovine. Materialul este supus unei metode de bronzare a cromului. Șlefuirea are loc cu materiale abrazive mici. Datorită unei astfel de prelucrări, grămada nu este prea lungă, țesătura este practic întinsă. Suprafața se poate îmbunătăți rapid, în special fără îngrijire adecvată.

Canvasul Nubukovo are o suprafață poroasă, astfel încât pielea poate respira. De asemenea, este frică de fluide, fără a folosi o impregnare specială, poate pierde un aspect frumos.

Există mai multe tipuri de nubuc.

 • Artificial. Extern, poate fi confundat cu material natural, servește o lungă, fiabilă și durabilă. Dar nici un efect „respirabil”. Respirabilitatea este extrem de scăzută. Are o valoare mică. O opțiune bună pentru cei care au nevoie de un lucru ieftin, dar destul de înaltă calitate.
 • Uleiul nubuk. Are o impregnare grasă care protejează în mod adecvat elementele de la blotting.

Care este diferența?

Este important să vedeți diferența de materiale la timp, altfel nu puteți obține absolut ceea ce a fost planificat. Există diferențe exacte care vor ajuta la alegerea lucrurilor de înaltă calitate. Textura Nubuka – catifea, suprafata moale. Este creat prin lustruire.

Câteva diferențe mai mari de Nubuck de la Suede.

 • Este necesar să se evalueze calitatea materialului. Pentru a efectua căprioare aproape întotdeauna folosește cerb de piele sau moose. Nubuk se realizează din piei de bovine.
 • Așa cum am menționat mai devreme, se folosesc diferite metode de fabricație.
 • Țesăturile sunt extrem de asemănătoare între ele, dar Nubuck poate distinge cu ușurință de afaceri din piele de căprioară. vilozități lui este mult mai mic decât bolta piele de căprioară. De asemenea, panza de piele de căprioară cel mai adesea bilaterale, și nubuk velvetist numai cu una dintre părți (facială).

 • Suede va fi bine prelungită, Nubuck este un material dens având o elasticitate mică.
 • Materialele variază cu ușurință dacă le luați în mână. Producătorii se ocupe de o cârpă din piele de pe ambele părți, astfel încât acesta va fi mai moale și ofertă decât nubuc.
 • Materialele nu ca fluid și umiditate, ei slab transporta contactul cu ei, dar nubuc este mai sensibil la efectele lor.
 • Suede păstrează o privire de transport de marfă mai mult decât analogic.
 • Cu un nubuc ar trebui să contactați cu mai multă atenție, servește mai puțin de piele de căprioară.
 • Nubuck are un preț scăzut, în timp ce Suede este cel mai scump tip de piele ca.

Distingeți velur de la Suede și nubuk puteți cu ușurință. Uită-te la structură. O parte a velocului este netedă, a doua are o grămadă (scurtă și groasă). Acest material poate fi adesea confundat cu cârpe de piele din cauza unei grămezi, dar materiile prime de calitate inferioară sunt utilizate pentru fabricarea sa. Vâuri de fabricație tehnologia – simplificată. De aceea are un preț scăzut și o viață scurtă. Se efectuează de la specii de piele extrem de groase (carne de porc și vacă) și materii prime care au fost deteriorate.

Cum să vă îngrijiți?

Pentru a păstra îngrijirea corectă garantată o durată lungă de viață, ar trebui să alegeți o perie bună și de înaltă calitate pentru fiecare dintre materiale. Nubuki Canvaze sunt mai greu, deci dacă aveți o perie pentru a utiliza peria pentru ei, puteți deteriora moale și să facă aspectul lucrurilor mai puțin estetice și atractive.

Câteva sfaturi și recomandări mai utile, cum să curățați acasă:

 • Înainte de a folosi pantofii, este mai bine să-i tratați impregnarea, care va respinge gunoiul, umiditatea și murdăria. Costă de mai multe ori așteptând ceva timp pentru a usca pantofii după fiecare aplicație.

  • Curățați materialul este mai bun decât perii speciale de cauciuc, care pot fi găsite cu ușurință în orice magazin specializat. Dacă nu este posibil să utilizați peria, ar trebui să încercați să scăpați de murdărie folosind un sandwich simplu în vârstă sau superficial (zero).
  • Când operează, trebuie să utilizați sprame pentru îngrijire. Înainte de a aplica, este mai bine să scăpați de murdărie pe pantofi, prin intermediul unui burete umed și a lucrurilor uscate.

  Pentru a nu fi prins pe momeala vânzătorilor viclean, trebuie să știți despre calitățile unei varietăți de materiale. Este demn de a alege pantofii cu atenție și cu atenție, deoarece depinde de cât de mult poate servi, fără a pierde un aspect frumos.

  Cu privire la particularitățile plecării pentru piele de căprioară și nubuk, vezi mai jos.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: