Stil gotic în haine

Stil gotic în haine

Clasic și originalitate, modernitate și trecutul îndepărtat, sumbru și romantism. Toate acestea caracterizează stilul îmbrăcămintei gotice – unul dintre cei relativ tineri, dar având o rădăcină profundă a direcțiilor de modă.

Stil gotic în îmbrăcăminte: motive medievale pentru un mod nou

Pentru a înțelege o tendință modernă de modă, trebuie să fiți transferați în mai multe secole în trecut și să vă familiarizați cu „strămoșii” eleganți.

Conceptul general al „gotic” a apărut în epoca Renașterii și a însemnat cursul artei țărilor europene de la sfârșitul secolelor XI – XIII. Direcția gotică care a schimbat stilul de romantism, atins de arhitectură, sculpturi și, desigur, modă care a fost distinsă prin:

 • Majestate sumbră+
 • Fascinant de răceală+
 • O strictitate frumoasă.

Și a pătruns literalmente totul în jur. Persoanele de artă și criticile de artă ale Renașterii numite această perioadă și tot ce a fost legată de ea a fost „barbar”.

La fel ca multe, care este asociat cu arta și moda, stilul gotic originar din Franța și vârful dezvoltării sale a ajuns în regiunea istorică a acestei țări – Burgundia.

Evul mijlociu „barbar” au avut mai multe opțiuni – în fiecare clasă au fost tendințele și preferințele lor. Le-a combinat cu proporții și siluete alungite. În tendință erau pantofi cu nas lung (uneori până la jumătate de metru), pălării ascuțite, talie subțire, strânsă, dinți de-a lungul marginilor de haine și bucle lungi. Cu cât este mai mare poziția doamnei, cu atât este mai lung trenul. Tendința de modă a fost drapată în abdomen.

Tutuirile superioare au fost reprezentate de mantaua unei forme semicirculare sau rotunde, fixând pieptul cu o cataramă masivă.

Nuanțe luminoase și toate tipurile de ornamente au predominat în paleta de culori.

Ceva timp, alte stiluri au venit să înlocuiască goticul. Se părea că ia luat propria lui și a coborât în ​​istorie. Dar câteva secole mai târziu – la rândul secolelor XVIII-XIX, ea a reînviat pe scurt, viitoare noi reguli și tendințe.

Următoarea rundă a popularității „vechiului vechi” a venit deja pe cea mai nouă poveste.

Caracteristicile gotice moderne

Gothicul modern în îmbrăcăminte, cu ajutorul căruia se exprimă goții (fanii subculturii de același nume), este semnificativ diferit de cel care a fost la modă aproape o duzină de secole în urmă cu secole în urmă. Originare sau mai degrabă – stilul gotic modernizat de astăzi în anii ’70 din secolul trecut. În plus față de caracteristicile modei medievale, este parte a elementelor indicațiilor punk și a tendințelor moderne.

Principalele caracteristici distinctive ale curentului „barbar” în hainele moderne sunt:

 • Fragment pentru combinația de culoare neagră și rece cu alb sau roșu. Utilizarea minimă a nuanțelor saturate de violet, burgundie, verde și albastru este de asemenea permisă.
 • Disponibilitatea siluetelor clare și a liniilor drepte.

 • Extravaganţă.

 • Sus îngustă și fundul liber conceput pentru a face o figură unghiulară și să ascundă formele feminine.

 • Utilizarea decorurilor albe (ușoare) ale unui anumit subiect. Metalul preferat este gata – Silver, care simbolizează luna și subliniază palorul mortal al proprietarilor săi.
 • Colțuri ascuțite care se pot manifesta în gulere, manșete, adăposturi sau chiar amprente pe detalii despre haine.
 • Utilizarea țesăturilor și a materialelor texturate cu o textura interesantă.

De la strămoșul său medieval a moștenit sumbru și rigoare.

Diversitate

În prezent, stilul gotic este împărțit în mai multe direcții, care, desigur, nu depind de statutul social al fanilor săi. Mai degrabă, aceasta este o chestiune de gust și preferințe.

 1. Antic (romantic), folosind tendințe la modă din secolul al XVIII-lea și caracterizat prin prezența dantelă, mănuși la coate, rochii Maxi, Corsete și Ape.
 2. Vampir, care este un fel de imitație a vampirilor „Cinema”. Fetele care se lipesc de această direcție accentuează cu sârguință sexualitatea lor, folosesc obiecte roșii strălucitoare în hainele lor sau machiajul (rujul, polishul de unghii).
 3. Metalizat (rock). Echoes cu „metal” în muzică și folosește lucruri din piele completate cu tot felul de lanțuri, gulere, spikes. Este permisă aici și utilizarea de haine de latex.
 4. Cyber-Directy. Combină cu îndemânare elemente gotice cu industriale. La crearea de imagini, preferința este dată țesuturilor artificiale, nuanțelor acide, încălțămintei pe o platformă înaltă.
 5. Lolita (J-Goth). Direcția de a veni din Japonia. Principalele atribute sale sunt rochii gotice la genunchi, decorate abundent cu volane și chinolină. Ca accesorii folosesc umbrele, pălării, pantofi cu nasul rotunjite pe o platformă înaltă.
 6. Corporate. Un fel de „adaptare“ a subcultură și moda sale în conformitate cu cerințele din codul vestimentar. Caracterizat prin utilizarea minimă de accesorii și machiaj practice.

În plus față de aceste opțiuni, în stil gotic modern, puteți aloca+

 • Victorian și renascentist gata să întruchipeze imaginile din trecut+
 • Androgin, încercând să „deghizat“ în spatele outresses și cosmetice lor de gen adevărate+
 • Glitter și Fairi – gata pentru care fetele sunt exclusiv zugrăvirea părul lor în imagini luminoase necaracteristice culori, dreadlocks si codite.
 • Filme western-gata, care seamănă cu aproximativ cowboys.

Reprezentanții ultimului grup sunt cele mai mici și se întâlnesc mai rar.

Set modern de lucruri gotice

După cum sa observat deja, în garderobă este gata să prevaleze lucrurile în negru. Dar sortimentul elementelor de imagine este destul de larg.

Mătase, catifea, vinil, plasă din piele, denim, suplimentată cu organza, brocha, taffeta, lurerex.

Dulapul de femeie alcătuiesc:

 • Pantaloni din piele, siluetă cutanată strâns+
 • Tricouri, broaștele de broaște, bluze întunecate+
 • Fuste și aminte de lungime medie și maximă+
 • Corsete din piele care se rochie de sus pe rochii sau cămăși+
 • Vintage sau rochii ultra-moderne de stiluri complexe+
 • Putturai – ca Corsets, ei poartă haine+

Suplimentați imaginea de tot felul de dantelă, jab-uri, dansuri, pantofi grosiere pe o platformă înaltă sau călcâi, umbrele neobișnuite, mănuși lungi, cu voilas, decorațiuni masive mari din metal alb (în principal argint folosit, dar „excepții” de alb Aurul sau platina sunt permise).

Accesoriile preferate sunt gata:

 • Decoratiuni decorate cu crampoane, lanțuri, cătușe+
 • Brățări și gulere din latex sau piele+
 • Imagini de cranii, păianjeni, pisici, dragoni+
 • Inele, cercei și pandantive cu imagini de cruci egiptene.

În loc de saci, fetele sunt potrivite pentru rucsaci de dimensiuni mari sau sac elegant …

O parte integrantă și importantă a imaginii este coafura. U este gata, este de obicei culori de păr drepte ale aripii Voronov (mai puțin de multe ori există un roșu sau cenușă). Direcția romantică permite bucle și coafuri luxuriante.

aderenții de stil gotic Peculiar și machiaj. Paloarea „aristocratică“ este foarte popular, astfel încât un strat semnificativ de machiaj i se aplică. Cel mai expresiv detaliu devine ochi, alimentat cu un dermatograf negru sau creion. Culoare manichiură, de asemenea, negru.

Cui se va potrivi?

In ciuda extravaganta, gotic modern, este destul de universal. Imaginea originală se va potrivi:

 • Pentru nunți netradiționali+
 • Fetele care caută auto-exprimare+
 • Pentru a organiza o fotografie neobișnuită de fotografii+
 • Pentru petrecere+
 • Pentru amator negru, ușor plictisit de monotonie+
 • Cei care doresc o schimbare cardinală în aparență.

Creați un praz la modă

Cei care doresc să se îmbrace, în conformitate cu canoanele de subcultură, designerii sfătuiesc începând cu pantalonii negri care pot fi denim sau piele.

Dacă cifra permite (forme subțiri) pentru a da preferință lui Skinnie. În caz contrar, poate fi pantaloni destul de casual.

Următoarea achiziție este un corset, care este perfect pentru ambii pantaloni, cât și pentru o fustă luxuriantă cu finisaj de dantelă.

Sub corseta este recomandată cămașă „pirat” cu umeri deschise.

Imaginea romantică este gata

Pentru fanii roci, la rândul său, tricouri cu diferite direcții relevante de simboluri + pantaloni + pantofi din piele pe o talpă masivă sau color negru sau roșu cu toc înalt + brățări din piele și guler latex.

Pentru a nu arăta doar ca goth, dar, de asemenea, să deveniți ei, este necesară o viziune specială asupra lumii și un mediu adecvat.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: