Monociclu: Design, soiuri, stiluri plimbare și criteriile de selecție

Monociclu: Design, soiuri, stiluri plimbare și criteriile de selecție

Monociclu – o versiune interesantă a mijloacelor de mișcare, capabile de a lovi bicyckers chiar și cu experiență. Mulți sunt interesați de modul în care unicycle se numește (biciclete unică), și dacă acesta există în mod exclusiv în versiunea mecanică. De fapt, termenul Unicycle astăzi este numele internațional recunoscut oficial al acestui tip de transport.

biciclete unice au încetat deja să fie exotice – acestea pot fi achiziționate în mod liber în magazine mari străine, iar rețelele rusești sunt gata să ofere astfel de produse către clienții lor.

Dar nu există mai puține întrebări.

Cum să învețe să călărească, monociclu pronunțată ca un vehicul? Va va ajuta la o revizuire a modelelor electrice și unicycles convenționale în alegerea o opțiune potrivită? Cum pot folosi un monociclu în patinaj, în cazul în care acesta este folosit ca echipament sportiv? Înainte de a dobândi un singur „prieten de fier“, este în valoare de a înțelege principalele momente tehnice și specii de astfel de biciclete.

Istorie

Monociclu – un tip special de biciclete, a avut mult timp de utilizare limitată. A fost efectuată o varietate de trucuri în circ – prototipul de epocă al modelelor moderne poate fi văzut în muzee și colecții private. Potrivit uneia dintre cele mai populare versiuni, unicletele sunt obligate să „spider” – o bicicletă a bicicletei de tip penny-plante, cu o dimensiune a roții din față hiperbulse și o pereche de pedale fixate pe ea.

Când călăuziți spatele, adesea sa despărțit de pământ și nu a participat la mișcare. Ca rezultat, omul conducea și conducea aproape pe aceeași roată din față.

Dacă acordați atenție monocicolelor secolului al XIX-lea, această teorie găsește cu ușurință confirmarea sa. În viitor, monociclele au fost produse în diferite versiuni – fără o șa sau cu cea mai înaltă aterizare – așa-numitele „girafe”. În anii ’80 ai secolului XX, bicicletele cu un singur pat au atras atenția fanilor sporturilor extreme. A apărut așa ceva Muni – Unicycling montan sau de munte.

Monocolii motorizați au, de asemenea, o istorie lungă. Pentru prima dată au început să creeze în prima jumătate a secolului al XX-lea, iar aceste versiuni păreau foarte interesante. De exemplu, este cunoscut un model cu diametrul roții de 2 m, în interiorul căruia au fost localizate șoferul și comenzile. Dar numai opțiunile contemporane au apărut cu apariția lui Guillers și a bateriilor electrice compacte. Astfel de unicycles astăzi nu au adesea un suport de direcție și șa, iar conducerea acestora este efectuată prin schimbarea poziției genunchiului.

Caracteristică

Unicycle – Bicicleta cu un singur pat pe care balanța călărețului. Uneori acest transport se numește monocole sau un monociclu, dar esența nu se schimbă. Înălțimea scaunului în astfel de dispozitive este determinată de tipul de cadru și de diametrul roții.

În selecție, cel mai adesea axat pe lungimea picioarelor de la înghițite până la picior. Când aterizare piciorul trebuie să ajungă cu încredere la pedală și îndoiți, fără a pierde controlul asupra lui.

Greutatea Ciclistul nu contează. Dar, pentru persoanele cu o greutate corporală mai mare de 100 kg, este mai bine să aleagă modele în minerit sau pentru freestyle. Acestea sunt echipate cu cadre întărite și produse nu se tem de sarcini.

Presiunea din anvelope depinde de alegerea stilului și modelul unei singure biciclete. Indicatori 2,3-2,7 atmosfere sunt considerate normale pentru electropholes. Pentru modelele clasice, liniile directoare servește întotdeauna Informații privind anvelopa – Sunt valori minime și maxime, cu linii literale PSI – Pound / Putere pe un inch pătrat în. În cazul în care desemnarea BAR se calculează în atmosferă.

La pomparea pneurilor, greutatea biciclistului este luată în considerare – cu cât este mai mare, va fi necesară o presiune mai mare.

Deci, pentru o persoană cu o greutate de 50 kg, există suficientă presiune în roțile de Muni 2.38-2.59 atmosfere, pentru un călăreț cu o greutate de 105 kg de norma va fi deja 3.06-3.27. Pentru autostradă, acești indicatori sunt întotdeauna mai mari, valorile minime variază în intervalul de 6.5-9 atmosfere.

Citește mai mult  Sotka: Este timpul să te schimbi!

Construcție și principiu de funcționare

Biciclete cu o singură roată – Unicycles – au un design destul de simplu, constând din mai multe elemente.

 1. Roți, inclusiv rim, manșon, axa, spițe, cameră și pneu. Ea are o transmisie directă de efort de la pedale la manșonul.
 2. Shatunov.
 3. Pedalia. Ele sunt fixate la capetele axa roții.
 4. Rama, având un design Wilt. Acesta este fixat direct la bucșele de lagăr.
 5. PIN-ul Seeled. Acesta oferă o combinație a părții de șa cu rama.
 6. Sedla. Nu orice mono-soluție salină este eliberat cu scaunul, dar în cele mai multe opțiuni încă mai are. Diferența față de minciunile obișnuite de ciclism, în prezența barelor de protecție în față și spate.
 7. Îndepărtarea. Ea are unele comunități cu o bicicletă obișnuită, atașat sub șa și a trimis mai departe. Această pârghie servește ca un punct suplimentar de sprijin în biciclete unice concepute pentru călătorii lungi. Felinarele pot fi fixate pe ea, semnale sonore.
 8. Torkemose. Modelele Tricky pot face fără ele. În toate celelalte implicit, designul special al mecanismului de frânare cu scaunul. În plus, în cazul în care există o eliminare, puteți instala o frână de mână clasic.

Principiul de acțiune cât mai simplu posibil. Rider rotește pedale, păstrând echilibrul corpului cu solduri si coca.

Monociclul se deplasează înainte sau manevra, după direcția specificată.

Soiuri

Printre principalele soiuri monociclurilor, puteți nota ambele opțiuni de sport utilizate pentru a depăși obstacolele sau intersecteze și modele de agrement. Separat, un electromonocycle este considerat – nu este de obicei echipat cu o șa și un cadru datorită gamei limitate de deplasare.

Unicycle electric este numit monocoli, controlați de genunchi, iar pedalele de pe părțile sale sunt fixate ca suporturi ale giroului.

Printre modelele populare pot fi alocate Airwheel Q3 340Wh, Optimal pentru începători și de a dezvolta viteza de până la 18 km / h. Printre versiuni de top, liderul este considerat inmotion v8.

Începător / cartier

Cele mai simple modele de biciclete se concentrează pe sportivii începători, în timp ce nu sunt determinați cu stilul de conducere. Divizia principală aici se află pe diametrul roților. De la 12 la 16 „- modele pentru copii sau circuri, cele mai compacte. Unicycles cu diametrul roții 20 „- Instruire care vă permite să învățați cum să vă relaxați la o persoană adultă. Modelele de la 24 „În apropierea croazierelor sunt potrivite pentru dezvoltarea abilităților de lungă durată sau de echitatie dificilă.

Turism

Modelele turistice ale uniciclurilor sunt echipate cu roți cu un diametru de 26 până la 29 „și concepute pentru depășirea distanțelor mari. De fapt, aceasta este o singură versiune a biciclete rutier de obicei, dar cu pneuri mai masive. Unicycles Teaming sunt convenabile în călătorie auto – acestea sunt ușor să le transporte în portbagaj.

Componentele suplimentare pot fi instalate pe biciclete unice de acest tip – depășire de cuplare cu două viteze, permițând echitatie inerțială fără pedale rotative, volan, frane pe disc tradiționale.

Muni

Unicycle „SUV-uri“ sunt recunoscute oficial și chiar au federații internaționale cu sediul în SUA. Pe pedalele astfel de unicycles există vârfuri și atașamente suplimentare. Anvelope și cadre poate fi mai mare decât de obicei. Dar principalele modificări se referă la axa – Acesta utilizează o unitate de BMX adaptat la proiectarea monociclu.

Astăzi, K-AX hub-uri spline sunt folosite aici, oferind un transport mai fiabil și biela. Biciclete de munte cu o roată, suplimentată de o astfel de axă, rezistă la orice încărcătură nu se rupe.

Street, Trial, Flatland

Toate uniciclurile pentru aceste stiluri de patinaj trebuie să reziste la salturi și sarcini asociate cu depășirea obstacolelor. Dimensiunea roții în astfel de modele mici, 19-20 „pentru a asigura o ușurință maximă de manevrare. Axa și tijele de conectare au o construcție armată, pneuri crescute de grosime. Procesul se concentrează pe călăreți cu călăreți sau adolescenți, astfel de monociști nu sunt proiectați pentru salturi mari și mai puțin de mare viteză. Flakeland Bails cu 1 roată nu a sărit, dar concepute pentru patinajul în relieful orașului.

Freestyle

Triple monociclele concepute pentru format de show de patinară. Pentru astfel de modele, diametrul roților în 20 „și optimizarea designului pentru călărie în interior. Ele nu au elemente capabile să deterioreze acoperirea podelei sau să-și împacheteze anvelopele. Pentru picioare, o coroană furculiță este adesea folosit. În general, monociclurile pentru freestyle țineți ambreiajul acoperit mai bine, se lasă să se efectueze trucuri acrobatice complexe.

Citește mai mult  Zumba pentru incepatori: Caracteristici de formare pentru oameni de diferite vârste

Ultimate Wheel

Versiunea Unicycle minimalistă constând din roți și pedale – fără scaune și cadru. Stăpânește astfel de „transport“, este destul de dificil, de cele mai multe ori acestea sunt folosite ca un proiectil pentru a instrui echilibrul corpului de plimbare. Dar se mișcă în mod serios pe drumurile pe ele dificil.

„Girafă”

O varietate de un monocyclaus echipat cu o unitate de lanț. Este mai mare – scaunul este situat semnificativ mai mare. „Girafele“ sunt produse cu o înălțime de 1-3 m.

Guni

Modele de monocicluri cu transmisie. se rotește mai repede lor roți pedale. Furnizarea de accelerare semnificativă, astfel de modele sunt folosite pentru distanțe lungi în mișcare, călătorind sau atunci când participă la curse.

Stiluri de conducere și Sport

Mișcarea pe monociclu este folosită în diferite sporturi pentru care diferite stiluri de plimbare sunt caracteristice.

Turism

Concentrate pe călătorii îndepărtate, implică utilizarea modelelor cu un diametru mare de roată 29-36 „. Astfel de monociști dezvoltă viteza de peste 15 km / h, dar necesită o plimbare destul de sigură de călăreți.

Drept

Stil tradițional complicat, inclusiv călărie în obiectele mediului urban. În procesul de mișcare, călărețul depășește balustrada, scările, frontierele și alte obstacole.

Freestyle

Unul dintre cele mai cunoscute stiluri, mai multe spectacole. Elemente de coregrafie, trucuri, ligamente care formează o singură compoziție sunt utilizate.

Flakeland

Subspecii de freestyle folosind trucuri BMX și Skateboarding.

Proces

Depășirea obstacolelor pe monociclu, de fapt, repetă ciclismul obișnuit.

Teren accidentat

Off-Road Ride pe biciclete speciale de munte. Cel mai dinamic stil, care implică coborârea pe pante cu un grad rezistent la 20-40. Deoarece monociclul este mai manevrabil, Chiar și mai complexe rute sunt supuse el.

Unicoss

Racing stil de patinaj. Presupune un set de viteză maximă. Plimbari sunt organizate pe piste speciale.

Unicycles sunt, de asemenea, folosite cu succes în diferite tipuri de sporturi de echipa. De exemplu, ei sunt mulțumiți cu meciuri de baschet, folosind tehnica cu un diametru roata 24“, precum și pe monociclurile, aranja jocuri în hochei, handbal și polo. Diferențele în regulile cu versiunile clasice sunt asociate în principal cu particularitățile mișcării vehiculului.

Cum să învețe să călărească

Pentru a învăța să călărească un monociclul, este suficient pentru a petrece câteva zile, precum și înroleze sprijinul – la început, ea sigur nu va fi prea mult. Este mai ușor pentru toți cei care știu deja cum să păstreze echilibrul, fără sprijinindu-se pe volan, pe transport obișnuit cu două roți. Începe o mai bună învățare la cele mai simple.

 • Aterizare și echilibru. Aceste abilități sunt mai bine să lucreze într-o cameră sau pe stradă, dar dacă există un suport. Centrul de greutate trebuie să fie transferat la șolduri, aspectul îndreptat direct. Prinderea echilibrul cu sprijin aveți nevoie pentru a începe încercarea fără ea. De îndată ce novice Rider poate rezista în șa pe cont propriu mai mult de 1 minut, puteți trece la acțiuni mai complexe.

 • Mișcarea în directă. La plecare monociclu, aveți nevoie pentru a face unele eforturi – respinge corpul înainte, deplasarea centrului de greutate, și fără probleme începe torsiune pedale. Frânare sau rata de reducere se realizează prin îndreptarea spatelui sau devierea spate a corpului. călărești nu sunt recomandate pentru a bentying în timpul conducerii – poziția arcuită a coloanei vertebrale poate duce la faptul că sportivul va târască pur și simplu de șa. La început, este necesar să se păstreze echilibrul și viteza scăzută – nu este necesar să se balanseze pe mâini.

 • Și se transformă Maneuvering. Unicycles lipsit de pe volan poate fi trimis la partea dorită, folosind un transfer de greutate pe una din șolduri. deviere ușoară a cazului – si o singura bicicleta va merge cu ușurință în direcția specificată. În primul rând trebuie să încercați manevrarea cu o rază maximă, precum și pe bicicletă obișnuită. Apoi, treptat, puteți încerca să-l reducă.

 • Accelerare. Aceasta este etapa finală de învățare, care să permită să se dezvolte încrederea în gestionarea mijloacelor de circulație. Dar este important să ne amintim că modul de mare viteză ar trebui să permită biciclistului, dacă este necesar pentru a sări înainte de șa, fără riscul de rănire.

  Patinaj pe monociclul este considerată mai sigură decât pe biciclete cu două roți. Dar acest lucru nu înseamnă că este în valoare de protecție a neglijat – pentru picioare, coate, genunchi, capete.

   mănuși de mână, fie nu va fi de prisos – atunci când se încadrează va fi posibil să se bazeze pe palma.

   Citește mai mult  Rogein: descriere, tipuri și reguli

   Producătorii companii

   Printre companiile – producătorii de monocicole au lideri proprii și outsideri. În rating de popularitate, mai multe branduri celebre sunt în mod tradițional de conducere.

   POSAC

   bicicletă Celebre Marca din Statele Unite ale Americii, Specializată în tehnologie montană și extremă. Modelele performanța sa produs off-road de unicycles, care pot fi găsite în vânzare. Dar astăzi sunt eliminate din producție, compania și-a concentrat forțele asupra eliberării transportului cu două roți.

   Cocker

   Compania americană, Specializes privind eliberarea de anvelope și discuri pentru autoturisme, dar în gama există două modele populare de biciclete unice. Acestea sunt turistice mari și V2 cu diametrul roților de 36 „și design clasic.

   Kris Holm Unicycles

   Brandul a creat în 1999 de unul dintre cei mai renumiți profesioniști de ciclism. Chris Hill, în primele sale monocicluri nu a scăpat greșeli tipice prin care toate trec newbies.

   După lansarea mai multor modele eșuate, echipa sa a fost încă în măsură să găsească „mijloc de aur“, iar astăzi unicycles brandului vândute cu succes în zeci de țări ale lumii.

   Torker

   companie americana, specializata initial in eliberarea de biciclete BMX. Marca este cunoscută încă de la sfârșitul anilor ’70 ai secolului XX. Există „girafe“, modele de studiu și unicycles pentru incepatori, autostrada „nainics“, precum și versiuni pentru copii de biciclete unice.

   Miyata

   marca japoneză, În plus față de monociclurile, care produc, de asemenea, biciclete cu două roți, stingatoare, și produse anterior Motociclete Asahi. Marca Unicycles pentru o lungă perioadă de timp au fost aproape singurele masive solutii accesibile de pe piață, dar astăzi acestea sunt evaluate pentru puterea și simplitatea designului, designul ergonomic al șeii. Din cauza lipsei de modele de munte în sortiment, este în cerere, în principal, printre Freestylers care au o valoare frumusetea echitatie. Nu mai puțin popular rămân și „Girafele” seriei Flamingo, Eliberat de această companie japoneză.

   Nimbus Unicycles

   Unul dintre brandurile de top din lume pe piața monocicluri, Concentrat pe călăreții experimentați. Sortimentul are biciclete singulare pentru freestyle și de conducere off-road, modelele rutiere și „girafe”. Noile modele de înaltă clasă apar în listele de emisiuni de acest brand. in afara de asta, Firma de piloti sprijină profesioniști din Suedia, Anglia, Franța.

   Sfaturi pentru alegerea

   Pentru a alege primul unicycle în viața sa și nu dezamăgit de ea, Există o serie de recomandări utile care pot ajuta în rezolvarea acestei sarcini complexe.

   1. Diametrul roților nu trebuie să depășească 20 „. Cu cât este mai acest indicator, cu atât mai dificil va păstra echilibrul din cauza centrului de greutate ridicat. dimensiunea normală pentru un adult – 24“, este considerat universal. Pentru călătorie, modelele sunt potrivite cu roți autostrada 29-36 „, dar ele sunt concepute pentru plimbari cu experiență.
   2. Este mai bine să nu alege să unicycles învățam cu un tip de lanț de antrenare. Ele sunt mult mai complexe în Mastering.
   3. Stilul de schi va trebui să determine în avans. Monociclul nu este transportul universal, și speciile sale sunt destul de diferite una de alta.
   4. Atunci când alegeți un set complet de o primă biciclete unică, trebuie să vă asigurați că acesta include frâne. Se va simți mai încrezător.
   5. În electromonocycle se merită atenție prezența unui suport. Astfel de modele sunt noi pentru a controla mai ușor.
   6. materie m lungime – oameni mari ar trebui să ridice uniclles cu creșterea dimensiunii cadrului. Apoi, chiar și cu o roată mică pe 20 „va fi confortabil pentru a studia bazele de echitatie.
   7. unicycles Saddle axat pe diferite stiluri de călărie, au, de asemenea, diferențe. În freestyle sunt plastice. În modele dificile – îngustă. Șele largi sunt folosite în modelele de agrement, deoarece se concentrează pe călătorii de confort lungi.

   Bazându-se pe cunoașterea dispozitivului de unicycles, experiența gestionării bicicletelor cu două roți și recomandările pentru alegere pot fi selectate pentru dvs. cu o versiune adecvată a vehiculului mobil fără dificultăți și timp inutile.

   Cum de a alege un uniciclu și prima lecție de plimbare pe ea poate fi vizualizată în următorul videoclip.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Narcisa Raescu

   Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: