Anvelope de iarnă pentru o bicicletă: caracteristicile lor și criteriile de selecție

Anvelope de iarnă pentru o bicicletă: caracteristicile lor și criteriile de selecție

Necesitatea de a ridica anvelopele de iarnă pentru bicicleta apare din călăreți cu experiență, și nou-veniți, în primul rând decide cu privire la excursii pe zăpadă sau mangaiati un drum outlanded. All-sezon de exploatare a tehnologiei pe două roți a câștigat popularitate deosebită odată cu apariția fatbikes, care permite reglarea presiunii în anvelope pentru a crește passability. Dar alegerea de ciclism anvelope pentru iarnă este încă o problemă serioasă, deoarece practica de a folosi un astfel de velusin nu este prea mare. Ce calități ar trebui să aibă anvelope care vă permit să se deplaseze liber în zăpadă, amestecul de nisip-sare, murdăria și drumurile enumerate de troiene?

anvelope ghimpe 20-26 și 28-29 inch, precum și alte opțiuni de cauciuc de iarnă sunt produse de multe branduri renumite. Cine poate încredința siguranța biciclete lor, la care trebuie să acorde o atenție la selecție? Pentru a rezolva problema, aceasta este în valoare în considerare toate opțiunile disponibile mai în detaliu.

Particularități

Cauciucuri de iarna pentru biciclete sunt considerabil diferite de analogii lor de vară, iar problema aici nu este numai în caracterul sezonier. Printre caracteristicile importante care au împânzit anvelope posedă, următoarele pot fi distinse:

 • anvelope Soft – Va fi mult mai puțin rigide decât vara, care este asociat cu utilizarea amestecurilor de cauciuc capabile să mențină proprietățile lor la temperaturi atmosferice scăzute+
 • Disponibilitatea crampoane – cârlige suplimentare de ajutor pentru a consolida ambreiajul cu o mai scumpă în condițiile înghețării pânză, asigură menținerea unui nivel ridicat de siguranță în timpul deplasării pe trasee cu diferite caracteristici și off-road+
 • model special al benzii de rulare – Acesta va fi cu siguranta mai profund, mai clar și anvelopele ascuțite + iarnă trebuie să se agațe de sol cât mai mult posibil, lamele brute face acest lucru cu adevărat eficient+
 • Creșterea rezistenței la uzură – În multe feluri, este, de asemenea, datorită utilizării aditivilor speciali care reduc frecarea suprafeței+
 • Persibility pentru formarea puncții – Chiar și atunci când de conducere pe pneuri semi-acoperite, nu se poate face griji cu privire la ceea ce ei vor primi o gaura+
 • Greutate semnificativă – Acesta poate deveni o problemă, mai ales pe fatbike, a cărui greutate este deja mare, iar cea mai mare parte cade pe roți+
 • Valoarea crescută – un set de cauciuc de iarnă pentru MTB biciclete de orice nivel va costa destul de scump + mai ales dacă nu salvați și să cumpere anvelope de înaltă calitate.

Este demn de atenție la rateaza cauciuc.

La modelele de buget, este din oțel, în cochilii scumpe sunt adesea fabricate din materiale inoxidabile sau aliaje de aluminiu, iar vârful în sine este format din carbură de tungsten sau din alte metale cu rezistență crescută la uzură.

Caracteristicile anvelopelor de ciclism de iarnă pot fi atribuite Nevoia de funcționare. Înainte de începerea sezonului, de 50-80 km este exploatat la presiunea minimă admisibilă – în această perioadă de frânare bruscă sunt deosebit de periculoase, deoarece piroane pot pur și simplu nu rezista la eforturi, vor fi doried. De asemenea, ar trebui să fie luate în considerare recomandările producătorului. Ei recomanda anvelope de iarnă Utilizați numai atunci când a redus temperaturi atmosferice până la +5 grade. În plus, presiunea în anvelope trebuie să fie mică, în caz contrar pata de contact cu drumul va fi prea îngustă.

Ce se întâmplă?

Ca orice alt veloresin, anvelopele de ciclism de iarnă sunt împărțite în funcție de standardul lor. În funcție de biciclete, următoarele sunt următoarele:

 • 20 de centimetri+
 • 26 inchi+
 • 28 inch (sau 27,5 munte)+
 • 29 inch.

Cauciuc în primele două versiuni se referă la descărcarea de straturi pentru biciclete speciale – studiu, modele extreme, cu un diametru de roată redusă. Anvelopele rămase sunt cel mai des instalate pe biciclete de munte – MTB sau Fatbike. Pentru Fatbike, o lățime mărită a discurilor este, de asemenea, caracterizat prin aceea, ceea ce le transformă într-un SUV cu drepturi depline pentru orice an. Diametru 28 „caracteristică de biciclete de mare viteză, cu pneuri inguste – pe ele pentru exercitarea plimbare de iarna mai dificil.

În plus, toate anvelopele de iarnă crampoane sunt împărțite în următoarele tipuri:

 • sloturi Cross – Opțiuni pentru o mică îngheț și străzi bine curățate + cea mai ușoară și cu neplăcere minimă+
 • noroi – concepute pentru cucerirea spațiilor acoperite de zăpadă, diferă în cel mai profund model al benzii de rulare+
 • Anvelopele cu două rânduri – au o nenorocire destul de slabă, dar pentru oraș este potrivit+
 • Anvelopele cu patru rânduri pentru iarna – Versiunea cea mai sigură capabilă să reziste extremă Riding + Loot în 4 rânduri vă permite să țineți ambreiajul optim în orice condiții de echitație.

Toate aceste categorii pot fi găsite pe rafturile magazinelor, dar puțin pentru a decide cu privire la punctul de vedere, trebuie să alegeți marca dreapta.

Examinați producătorii

Printre producătorii care au obținut cea mai mare evaluare a iubitorilor și a profesioniștilor în ciclismul de iarnă, există multe mărci pe care toată lumea le știe. Acestea sunt recomandate pe forumurile din rețea, iar în magazine, indică site-urile producătorilor de biciclete din sezonul. Încrezând un nume celebru, puteți obține mult mai mult decât un produs de calitate. Ca o regulă, în linia de astfel de firme există mai multe anvelope de iarnă în orice climat și vreme.

Nokian

Pentru mulți bicicliști este o mare surpriză faptul că marca finlandeză Nokian produce nu numai autoresin excelent. Pentru biciclete, compania oferă opțiuni de anvelope fără îngheț. Se caracterizează prin obitere de înaltă calitate, cu un număr mare de cârlige, sfaturi de carbură de vârf, desen adânc și clar al benzii de rulare. Linia de produse Nokian are anvelope pentru diferite condiții de funcționare. Printre cele mai populare modele de iarnă, puteți acorda atenție mai multor opțiuni (indicele numărului din titlu indică numărul de spikes).

 • Hakkapeliitta w 240. Anvelope, bine potrivite pentru vremea de iarnă. Numărul mediu de vârfuri le face o opțiune bună de mișcare într-o varietate de acoperiri de iarnă.
 • Hakkapeliitta W 106. Anvelope universale pentru călărie în zăpadă în oraș și dincolo. Un model cu două rânduri, cu un diametru de 26 „are o greutate mai mică de 1 kg per pneu. OSHIPOVKA Oțel, cauciuc creează cu încredere un ambreiaj bun cu un costisitor.
 • Freddies Reven’s 336 SW. Acest model de anvelope se distinge printr-un model cu o lățime mai mare a distanței dintre elementele de rulare. În plus, se folosesc aici sfaturile de carbură de vârf și anvelopele din cauciuc, cu fibre de armare a carbonului. All-vreme, lanț și anvelopă fiabilă pentru călătorii neobositori.

Kenda

Anvelopele bugetare ale acestui brand sunt foarte apreciate în Europa. Anvelopele de iarnă studiate pe utilizarea într-un climat rece, costul mediu al kitului de anvelope nu depășește 50 USD. În greutate, fiecare anvelopă se va adăuga circa 1,3 kg roți, care merită luat în considerare prin instalarea lor pe biciclete ușoare. O trăsătură distinctivă a brandului este prezența unor elemente care nu dau zapada pentru a lipi. Printre modelele de anvelope de iarnă Kenda, pot fi alocate următoarele:

 • rândul dublu Klondike Standard+
 • patru vâslit Klondike Wide+
 • Echipat, pușcă, Adânc sculptate Klondike Skinny Protector.

Schwalbe

Unul dintre cele mai renumite producători de cauciuc de ciclism de iarnă. Firma este specializată în segmentul premium – setul de anvelope va costa 100-200 USD. Produsele ei sunt puțin probabil să intereseze proprietarii de biciclete de buget, dar la durata de viață de 5 ani, aceste anvelope sunt plătite integral. Printre modelele cerute pot fi menționate mai multe.

 • Ice Spiker Pro. Modelul Senior într-o linie de iarnă cu o eroare de patru lanț și sfaturi speciale de carbon împotriva alunecării. În cauciuc instalat 361 crampoane, oferind ambreiaj încrezător chiar pe gheață. În același timp, greutatea anvelopei este minimă – nu mai mult de 700 g de sarcină adăugată pe roata.
 • Ice Spiker. Model de anvelope de iarnă cu un material rezistent la înțepături și alte deteriorări externe. Design-ul este foarte durabil, piroane sunt situate în 4 rânduri – suma totală a acestora este de 304. Întreaga anvelopă cântărește aproximativ 1 kg și este proiectat în așa fel încât utilizatorul poate simți cu încredere și atunci când se deplasează pe gheață, și pe o pistă acoperită cu zăpadă.

Continental

Marca germană produce nu numai de cauciuc masina de înaltă calitate, dar, de asemenea, se descurca bine cu sarcinile de a crea anvelope de ciclism. Este demn de remarcat faptul că acest produs special, a fost inclusă în prima linie de produse fabricate din 1871 produse. Adevărat, atunci anvelopele au fost autorizate. anvelope de iarnă moderne pentru biciclete de la Continental sunt prezentate în 2 reguli principale.

 • Nordic Spike. Acestea sunt anvelopele încrucișate într-un dublu rând sau o execuție cu patru rânduri de obit. Ele sunt produse în cantitatea de 28 „cu o lățime de 1,6”. Numărul de spikes 120 sau 240 depinde de numărul de rânduri, greutatea anvelopei este de 850-900 g, costul este mai mare decât piața medie. Anvelopele au un protector profund și clar sculptat, permițându-vă să păstrați cu încredere drumul pe gheață și în zăpadă.
 • Clawul Spike. Autobuz off-road sub roți 4, calculat pentru o lățime de 2,1 „. Aceasta este o opțiune fiabilă pentru bicicletele de munte, care este mai scumpă decât gradele bugetare, dar costă banii. Numărul de spikes depinde de performanța anvelopei: în cele două rânduri le 120, în patru rânduri – 240, greutatea totală a produsului este de 840 sau 900 g.

Cum de a alege?

Regulile de selectare a anvelopelor pe o bicicletă pentru iarnă încep cu determinarea: unde și cât de mult vor fi operate. De exemplu, dacă planificați puțină plecare în offseason și prima zăpadă, Va fi de ajuns pentru a stabili un punct de control numai din spate. Deci, bicicleta va dobândi o stabilitate suficientă, dar va salva role și manevrabilitate, iar sarcina pe picioare va fi mai puțin.

Dacă aveți de gând să călărească toata iarna, trebuie să instalați ambele pneuri cu crampoane, în caz contrar pierderea de gestionare pe gheață se poate transforma în consecințe foarte grave.

       Alegerea unui pneu pentru o bicicleta de iarna, este în valoare de bazându-se pe mai mulți parametri și criterii.

       • Alegere. Dacă este cycleheads și trotuare, este mai bine să aleagă iarna semi-nămol pentru eco – mai ușoare și confortabil în utilizare. anvelope grele, cu o bandă de rulare adâncă va fi potrivit pentru pădure și off-road.
       • Modul de temperatură. În cazul în care temperatura medie de iarnă scade sub -15 de grade, este în valoare de alegerea anvelopelor cu W marcajul realizat dintr-un compus. Cauciuc în rusties ger, se comportă imprevizibil.
       • Adâncimea de zăpadă. La acoperirea în vrac este mai bine să utilizeze anvelope înguste, de tăiere rapid la suprafață la o bază solidă și durabilă. În suprafețele laminate, se recomandă utilizarea anvelopelor mai late, cu o pată de contact mărită. Acestea sunt potrivite pentru deplasarea de-a lungul winterers, înec și căi de tratare a imaginii, ajutorul ieși din mizerie și zăpadă terci.
       • Proiectare proiector. Pentru plimbare off-road, anvelopele sunt necesare cu primeri mari, care ocupă o suprafață mai mică, în comparație cu striații. protector pozitiv în cazul în care acești indicatori sunt aproape egale, este potrivit doar pentru autostrada laminate.

       Aceste recomandări vor ajuta să evalueze cât de realist va fi ideea de patinaj de iarnă. Ei vor salva călăreț-novice la erori în alegerea anvelopelor potrivite.

       Cum de a alege anvelope de iarnă, uita-te în filme.

       Evaluează articolul
       ( Încă nu există evaluări )
       Adaugă comentarii

       ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: