Cocoș pentru o bicicletă: ce este și cum să-l aleagă?

Cocoș pentru o bicicletă: ce este și cum să-l aleagă?

Cocosul pentru biciclete nu este familiar pentru toată lumea, dar joacă un rol destul de important. Unii chiar și acest termen este de râs. Este în valoare de vedere mai în detaliu ce fel de bicicleta cocoș, pentru care are nevoie, dispozitivul și materialele sale, în cazul în care acesta este, precum și modul de a alege această piesă de schimb.

Ce este un cocoșel bicicletă?

Astăzi, puțini oameni știu unde se află cocoșului de biciclete. De obicei, oamenii află despre cocoș, după ce comutatorul din spate cade ca rezultat al unei căderi puternice în timpul conducerii. Este interesant faptul că acest lucru nu este un accident – a fost conceput inițial.

Sa observat că De obicei, atunci când se încadrează pauze de tip de tip spate. Inițial, cadrul de bicicletă a fost făcut din oțel, apoi cocoșul era unul cu cadru, deoarece oțelul este destul de simplu și nu este înclinat la deformări. Dar când cadrul de ciclism a început să fie realizate din aluminiu, sa observat că acest material se caracterizează printr-o fragilitate, iar procesul de reparare durează destul de mult timp.

Pentru a proteja cadrul de reparații frecvente, sa decis să facă carabina amovibil. A fost numit un cocoș pentru o bicicletă.

asa de, Un cocoș de bicicletă este un plastic al unui tip detașabil și o dimensiune mică, care este utilizată pentru fixarea poziției comutatorului din spate. Acest suport va preveni defalcare a cadrului în sine. Deoarece în timpul căderii este comutatorul din spate, cel mai adesea se angajează pentru diverse vegetație, ca urmare, este pur și simplu alpinism. Înlocuirea ei poate fi destul de ușor și rapid produs, iar cadrul va rămâne nevătămat.

Ce este necesar pentru ce?

Merită să înțelegeți asta Designul solid al cadrului și cocosul este practic, deoarece va fi destul de des de rupere. Aluminiu, care este adesea folosit acum pentru a face rame, nu dă în sudură. Pentru a produce restaurarea ei, va trebui să se conecteze tehnologii speciale. Dar, chiar dacă se dovedește a repara, rămân puncte slabe, care sunt formate la intersecția. Ca urmare, utilizarea unui astfel de cadru de după reparație devine destul de limitat.

Ar trebui să fie văzute la problema mentenabilitate de oportunitatea și rentabilitatea. Se întâmplă că repararea cadrului este de cel puțin noi, și unul dintre cele mai noi modele.

De obicei, după deteriorarea cadrului bicicletei, l-au recomandat să o înlocuiască pe deplin, și de la deteriorate pentru a scăpa. Se obișnuiește să se angajeze în restaurarea doar unele cadre care sunt rare și valoroase. Datorită prezenței unui cocoș, nu este nevoie să înlocuiască întregul cadru, este suficient pentru a cumpăra un nou cocoș, și arunca doar vechi.

Material și dispozitiv

Dispozitivul de un cocoșel bicicleta arata destul de simplu. Acesta este reprezentat ca un suport convențional tip de legătură, care este fixat pe cadrul bicicletei datorită utilizării uneia sau a două șuruburi. Forma de acest detaliu seamănă cu o creastă Cockerel. Există astfel de tipuri de cocoși pentru o bicicletă ca integrat și amovibil.

De obicei, acestea sunt realizate din titan sau oțel, dar carbon și aluminiu sunt mai puțin frecvente, deoarece prima sunt aproape invulnerabil la daune externe. Dar, chiar dacă au fost deformate în timpul unui rezultat pozitiv după care se încadrează, le puteți corecta cu ușurință cu ușurință. Dacă vorbim despre rădăcini realizate din carbon sau aluminiu, atunci ele nu sunt supuse reparații. Cu toate acestea fac parte din materiale dure și durabile, dar atunci când au lovit, puteți izbucni. În cazul în care aluminiul este încă într-un fel în măsură să verifice, deși acesta costă destul de scump, atunci de carbon nu moare din cauza unei reparații.

Prin urmare, este mai bine să achiziționeze cocoșii de tip detașabil, astfel încât înlocuirea se realizează rapid și cu costuri reduse.

Este demn de atenție pentru că astăzi acest element este format din două tipuri de materiale.

 • Silumin – Aceasta este o combinație de aluminiu și siliciu. Acestea sunt turnate, ele sunt ieftine, dar nu sunt durabile. În mare parte acestea sunt fabricate în China. Ele nu sunt potrivite pentru mișcarea de mare viteză. Ca urmare a încărcăturilor constante pe paranteze, se formează microcracuri, care în viitor conduce la o defalcare a părții. Silum perfect potrivit pentru ciclismul liniștit.

 • Duralumin – Acesta este aliajul de înaltă rezistență, care are în compoziția sa aditivi de diferite metale neferoase. Pentru fabricarea lor utilizează metoda de frezare. Astfel de cocoși sunt mai scumpe, dar sunt caracterizate de durabilitate și fiabilitate. Asemenea opțiuni oferă brand „Meta” din Rusia și Pilo din Israel.

Cum de a alege o piesă de schimb?

Mulți mi se întreabă cum să alegeți un cocoș de bicicletă. Răspunsul este destul de simplu – Trebuie să fie compatibil cu cadrul bicicletei. Se întâmplă că căutarea unei noi părți este întinsă chiar și de ani de zile, astfel încât specialiștii recomandă să nu arunce penisul rupt.

Veți avea nevoie de un eșantion pentru a ridica corect un nou. În unele cazuri, experții selectați opțiuni similare în cazul în care modelul identic nu este disponibil. În astfel de cazuri, un cocoș universal este adesea folosit. Dacă nici o opțiune este adecvată, atunci există o singură ieșire – comandă producerea unui cocoșel pe un model de rupt.

Cum să înlocuiți?

Înlocuirea unui cocoșel pentru o bicicletă este destul de simplu. Parantezele sunt instalate rapid. Acest proces arată astfel:

 • Ar trebui să deșurubați și scoateți roata din spate+
 • Cu ajutorul unei chei speciale hex, trebuie să scoateți comutatorul de viteză din cocoșului+
 • Deșurubați șuruburile de blocare din rootier și îndepărtați-l+
 • Setați un nou detaliu+
 • Puneți comutatorul de viteză la locul+
 • Montați roata din spate.

Sfat

Specialiștii recomanda acordând atenție următoarele recomandări în ceea ce privește cocoșul de bicicletă:

 • De obicei, cocoșul se rupe atunci când bicicleta cade pe partea dreaptă, în timp ce nu este în mișcare, deci este necesar să se verifice fiabilitatea fixării transporturilor în timpul parcării+
 • Dacă ar trebui să produceți o oprire urgentă și să lăsați o bicicletă, dar nu este posibil să o dați o poziție verticală, ar trebui să o puneți, dar numai pe partea stângă+
 • Merită să fie foarte îngrijită în timp ce conduceți pe zone periculoase și inegale ale drumului, deoarece neregulile din partea dreaptă pot duce la o defalcare a unui cockerel – în acest caz, se recomandă răsucirea pedalelor la un nivel minim+
 • Se recomandă să se acorde atenție lanțului, deoarece trebuie să fie localizată pe cele mai mari stele, în timp ce nu alunecă+
 • Pe drum merită să fie foarte îngrijită, ar trebui evitată o coliziune cu alți bicicliști, mai ales dacă merg din spate – când cocoșul poate fi spart.

Despre ceea ce este un cocoș de bicicletă, uită-te în continuare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: