Cum să spălați bicicleta?

Cum să spălați bicicleta?

Ciclismul este foarte frumos și sănătos. Dar că bicicleta dă plăcere cât mai mult posibil, trebuie să știi exact cum să-l îngrijești. Inclusiv un astfel de moment ca spălarea unei biciclete.

Particularități

Indiferent de motocicliști prudenți, indiferent cât de sârguință, nici nu se ocupă nici lovituri și murdărie, bicicleta va fi acoperită cu diverse timbre. Stropii de apă se încadrează pe ea, bastoane de praf, uneori apar divorțurile. Problema nu este doar că pare rău.

Murdăria, praful penetrează mecanismele, își reduc viața de serviciu și poate duce chiar la consecințe foarte neplăcute, la accidente. Deoarece fiecare biciclist ar trebui să știe cum să se spele lui „oțel / aluminiu cal“, astfel încât să fie curat, iar muții nu a devenit.

Unde să mergem?

Și în mod corect se spală cu bicicleta – aceasta înseamnă, în primul rând, este normal să aleagă un loc unde se poate face. Munca mai mult pentru mulți oameni se spală transportul în curte la domiciliu. Tot ce ai nevoie este:

 • apă+
 • Țesătură moale+
 • compoziţia chimică.

Nu dă chiar biciclete acasă. Prin urmare, locuința va rămâne în perfectă ordine, și nu va fi necesar pentru a curăța mizeria acolo. uscare biciclete este posibilă (cu vreme bună), în același loc unde a fost șters. Dar unii cicliști preferă să utilizeze un garaj pentru spălare, sau, mai degrabă, o platformă de beton de la intrarea în ea. Pe aceeași platformă, bicicleta este uscat, iar după uscare – l-au pus pe stocate în interiorul garajului sau du-te la o nouă călătorie, în funcție de circumstanțele.

Călătorind în natură, cicliștii se confruntă adesea cu o înfundare puternică a transportului lor. Uneori murdăria și blochează complet mișcări suplimentare. Prin urmare, este adesea necesar să se spală o bicicletă în natură, fără a folosi dispozitive sau zone finite.

IMPORTANT: Spălarea va fi necesară dacă murdăria Kisa a căzut între roată și aripă. Apa pentru curățare poate fi luată din orice rezervor, cu excepția cazului în care se încadrează în restricțiile de mediu.

Cel mai dificil lucru de a spăla bicicletele la domiciliu. Dar proprietarii de apartamente urbane nu au o alternativă specială – trebuie să-și curățe bicicletele în baie. Procedura ar trebui să fie efectuată cu o precizie specială și va fi mai mult timp decât de obicei. Și chiar cei mai îngrijiți oameni după aceea că este nevoie să spălați podelele. Poate avea uneori o întrebare: Este posibil să spălați bicicleta pe spălarea autoturismului.

Citește mai mult  Mașini de curățat lanț de biciclete: Descriere, Selecție și Sfaturi de operare

O astfel de procedură este necesară în cazul în care o motocicleta are drum lung off-road în vreme brut. jeturi puternice de înaltă presiune îndepărtați aproape toate acumulate murdărie.

Important: Nu puteți expune această curățare numai bucșe și transmisie. Odată ajuns acolo, apă sub presiune ridicată este pur și simplu încălcate aceste mecanisme subțiri. Prin urmare, va trebui să lucreze foarte atent, sau profesioniști de contact pentru ajutor.

Alte subtilitățile de spălare de biciclete

Frecvența chiuveta este determinată:

 • Conditiile meteo+
 • Tipul de suprafață+
 • frecvența de drum off-road+
 • stilul Skania+
 • activitatea ciclist.

Cei care merg la distanțe mici, periodic, pe străzile urbane pot limita curățarea biciclete înainte de începerea sezonului și la capătul său. Dar chiar și un fel de importanță minoră de manipulare, efectuate în condițiile apartamentului urban, cauzează multe inconveniente. Este recomandabil să demontați bicicleta în părți pentru a spala fiecare cât mai mult posibil și pe deplin. secvenţial:

 • Curățați toate feliile mari de murdărie+
 • roţi Indeparteaza+
 • anvelope curate+
 • Curățați lanțul+
 • tamnets demontaþi, switch-uri, frâne+
 • Pregătiți accesorii pentru curățare.

Se spală cadrele doar în baie. Ele sunt stropiți cu apă de la fiare de duș sau spălare manuală.

Poluarea solidă frecarea greu, și tartinabile și pardoseli cu bureți moi. După îndepărtarea pauză, toate zonele cu probleme sunt frecate de substanță uscată curată. IMPORTANT: Mai bine să-și piardă toate țevile uscate de mai multe ori.

Când spălare biciclete sub duș, este nevoie să se uite, astfel încât umezeala nu a lovit cavităților interne. Anvelopele freca cu bureți tare, alimentând un cap puternic de apă caldă. Trebuie amintit că această procedură va dura o lungă perioadă de timp. elimina rapid murdăria, mai ales în cazul în care dispozitivul de protecție este profundă, este imposibil. jante si ace sub presiune redusă Lipsă. Este recomandat să le ștergeți burete încă umed si o carpa uscata.

Citește mai mult  Cum biciclete de munte este diferit de specii urbane și alte?

Manșoanele și părțile adiacente acestora freca cârpe ușor umezite. Ele sunt categoric imposibil să se spele sub jetul de macara sau de suflet, chiar dacă presiunea nu este prea puternic. În cazul în care apa luat încă în interior, va trebui să înlocuiască lubrifiantul.

conversație separată merită lanțuri de ciclism de curățare. Aceasta se poate face prin diferite mijloace:

 • manual (perie)+
 • chainsowers speciale+
 • maşini de șlefuit+
 • în băi cu kerosen.

lanțuri de spălare ar trebui să se acorde maximum de timp și puterea. Murdăria ar trebui să fie frecat cu perii dure (adecvate și destinate pentru pantofi). Necesitatea de a lucra în mod strict mănuși. La etajul pune o cârpă inutilă densă. Unică de murdărie ar trebui să fie longitudinal pe ambele părți.

Dar, totuși, cea mai bună opțiune este de a utiliza chainsowing speciale. Acest instrument va ajuta la eliminarea particulelor literalmente pietrificate. Este extrem de util pentru biciclete cu un lanț intimidat. Recurgerea la mașina de șlefuit numai în necesitate acută. Acesta poate reduce sever lanțul și se lasă pe ea neplăcută mărcile în căutarea.

O astfel de procedură este recomandată în cazul în care lanțul a lucrat deja mult și daune suplimentare nu este prea înfricoșător. În plus, râșnițele nu va fi capabil de a curăța murdăria în intervalele ale rolelor. kerosen spălat este bun, deoarece nu trebuie să facă nici un efort. Cu toate acestea, așteptați până când Kerosen în baie bate joc murdăria, va fi de la 12 la 24 de ore + apoi freca lanț cu cârpe curate uscate.

Switch-uri sunt curățate cu cârpe ude. Compușii abrazive nu pot fi aplicate. Aceleași cerințe sunt, de asemenea, prezentate la curățarea frânelor. După îndepărtarea tampoane, acestea sunt șterse și ușor burete umed elimina murdaria lipirea la mecanismul de prindere. Apoi, ștergeți cablurile, așezați toate părțile și să le permită să se usuce.

ZPlecarile sunt, de asemenea, curățarea manuală. Deoarece acestea sunt acoperite de noroi nu numai, dar, de asemenea, unt, în această etapă de curățare care să consilieze dishwashes utilizare sau alte compoziții de curățare moale. Asigurați-vă că pentru a utiliza, desigur, apă caldă. Reapar primul hard, bureți, apoi moale. IMPORTANT: o atenție maximă va trebui să plătească golurile dintre dinți și asteriscuri, iar sistemul este necesar să se spele în jos și în nici un fel diferit.

Citește mai mult  Cum de a alege o bicicletă plăcere?

Altă opțiune – Profitați de chiuveta bicicleta Karcher cu spumă. Va trebui să se asigure că furtunul este cât mai departe posibil de biciclete. Este demn de amintit că vopsea de slabă calitate poate fi doborât de un jet puternic, cu un cadru. Atunci când spălare este de peste, în orice caz, trebuie să bucse chiuvetă și în afara transportului. Numai după aceea bicicleta este colectat înapoi.

Atunci când spălarea manuală, puteți utiliza sampoane auto sau cu bicicleta. Ei recomanda pregătesc degresanți și lubrifianți pentru lanțuri. Foarte bine dacă bicicleta este pus vertical sau înclinat pentru ceva. Expertii recomanda pre-îndepărtarea de iluminat și cycomputers. De asemenea, este în valoare de grade tratarea cu lanț și stele: ajută nu numai în curățarea, dar, de asemenea, previne colmatarea cu jante de lubrifiere și discuri de frână.

Dacă trebuie să se spele pe bicicletă, fără un degresant, este necesar să se evite capul puternic din casetă și comutatorul, precum și din partea laterală a jantei. Încălcarea acestei reguli se transformă în ulei cauzând pe tampoane.

Teoretic, acestea pot fi curățate, dar este foarte dificil, și nici o frânare normală nu poate fi returnat. După îndepărtarea murdăriei jetul, suprafața este acoperită cu sampoanele. După aceea, va trebui să aștepte de la 1 până la 3 minute, până când reziduul de murdărie.

Despre cum să spălați corect bicicleta, uitați-vă în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: