Cum se determină dimensiunea cadrului de biciclete?

Cum se determină dimensiunea cadrului de biciclete?

Cadrul de ciclism – atunci, fără de care restul componentelor nu au contactat bicicleta, ei nu s-ar interacționa unul cu celălalt. Fără un cadru, bicicleta nu mi-ar imagina un singur întreg, ar fi imposibil să conduci chiar și la cartierul vecin, ca să nu mai vorbim de călătorii lungi și cicluri.

De ce este important să cunoașteți dimensiunea cadrului?

Fiecare persoană are înălțimea și masa. Selectați versiunea medie – De exemplu, este posibilă creșterea în 175 cm. Dar dacă locuiți într-o astfel de pustie, unde alegerea districtului Cymagazine este limitată și să aștepte de la câteva săptămâni până la câteva luni, livrarea ordinului de la Moscova sau China nu dorește. În toate celelalte cazuri, primul parametru pentru care este aleasă bicicleta este dimensiunea și rasa rosda.

Deținând cu alegerea votatorilor, veți transforma bicicleta în „torching”, ceea ce vă este mai batjocoritor, ceea ce aduce plăcere să conducă.

Să se aplece în trei decese la bicicleta adolescentă sau, dimpotrivă, cu o creștere scăzută, abia ajung la pedale abia, deoarece cadrele de tubulare superioare se reiau aproape între picioare – plăcere dubioasă.

Metode de determinare

Puteți afla dimensiunea cadrului de biciclete utilizând o metodă simplă (universală) sau aplicând metoda celui mai cuprinzător calcul (se bazează pe alte caracteristici ale cadrului și viitoarele proprietar de biciclete).

Regula universală

Această metodă simplă se bazează În detrimentul creșterii umane. Stați la perete și atașați o carte sau o săritură la scalp. Marcați un punct pe perete egal cu înălțimea scalpului. Măsurați această distanță de ruletă.

Valoarea de creștere rezultată sau cea mai apropiată de a găsi în tabel.

Creșterea bikerului, vezi

Înălțimea cadrului pentru costbike sau bicicletă hibridă, inci

Rama de înălțime pentru modelul de munte, inci

Dimensiunea tuturor bicicletelor este alpinoasă

130-155

paisprezece

13

XS

140-165

16

15

S

155-180

optsprezece

17

M

165-185

douăzeci

19

L

180-195

22

21

XL

190-200

24

23

XXL

Pentru a verifica dacă cadrul selectat Rimovka a venit la dvs., stați peste cadrul bicicletei. În acest caz, capătul frontal al șa trebuie să fie la nivelul spatelui inferior. Distanța de la rama de țeavă de sus la perineum ar trebui să fie de 10 cm.

Această distanță mai mică de 5 cm crește trauma și mai mult de 15 cm – reducerea manipulării.

Alegerea unei biciclete de sex feminin

Pentru doamne, valorile menționate mai sus sunt oarecum diferite.

Citește mai mult  Cum de a asambla un scuter complicat?

Fata de creștere, a se vedea

Rostovka, centimetri

150-160

14-15

160-170

16-17

170-180

18-19

180-190

20-21

Mai mult de 190

22-24

Verificați dacă va fi potrivit pentru bicicleta ei, fata poate fi similară – dacă preferă cadrul cu înălțimea ridicată, ca pe o bicicletă masculină, o conductă superioară. Ca exemplu – o bicicletă pe autostradă. În cazul în care această conductă este omisă, sau un model de bicicletă pliabil este utilizat cu o singură țeavă armat inferior, această etapă poate fi sărite.

Pentru copil sau adolescent

Alegerea unei biciclete pentru un adolescent în dimensiunea cadrului nu este cu mult diferit de acțiuni similare împotriva bărbaților și femeilor. Dar, în caz de frânare de urgență, copilul trebuie să ajungă la picioarele lui, drumul pe care merge – în cazul în care, de exemplu, a refuzat frâne.

Aici diametrul roților vine în prim-plan, și nu lungimea sau rama roz.

de creștere a copilului, a se vedea

jantele cu un diametru, inci

80-100

12

90-110

paisprezece

100-120

16

110-130

optsprezece

120-140

douăzeci

130-150

24

Deasupra 150

26, 27,5, 28, 29 (conform Rhodovka Frame și alți parametri)

În timpurile sovietice, atunci când alegerea de modele de biciclete a fost mică și calculate numai 15-20 de modele, Principalul obiectiv pentru persoanele adulte de creștere diferită a fost, de asemenea, făcută pe diametrul roții, și nu pe geometria cadrului.

Alte formule de calcul pentru bărbați

Cu ajutorul unei ruletă și a tuturor copiilor sau a cărții măsurați distanța de la podea până la perineu și nu la capul capului. Valoarea rezultată se înmulțește cu 0,57 – pentru biciclete de munte (inclusiv două-putere). Pentru biciclete de cale, coeficientul este de 0,63. Când alegeți un model de autostradă – Multiplicator 0.66. În bicicleta turistică, multiplicatorul pentru calcularea dimensiunii cadrului – 0,61, dacă se utilizează știftul de canalizare de depreciere – încă 5 cm este scăzută din valoarea rezultată. Pentru a traduce rezultatul în inci, împărțiți valoarea rezultată cu 2.54.

Citește mai mult  biciclete chinezești: recenzie de brand

Abordare științifică

Un calcul mai precis și rezonabil vă va permite să obțineți confortul maxim de la conducere pe bicicleta aleasă.

Este important nu numai un cadru al cadrului – o lungime eficientă este la fel de importantă sau valoarea ETT.

Calculul ETT ia lungimea liniei paralele cu suprafața drumului. Această linie începe în centrul sticlei de direcție (capătul frontal al cadrului) și se termină în punctul în care scaunul continuă. Începutul și sfârșitul acestei linii coincid cu centrul secțiunii a ambelor conducte. Ridicați bicicleta cea mai confortabilă în conformitate cu regula utilizând valorile ETT permit următoarea variație a valorilor.

Ultimele sunt prezentate pentru curse, biciclete sportive.

Creșterea bikerului

Ett

150-165 cm

580-590 mm

165-175 cm

590-605 mm

175-185 cm

605-630 mm

185-195 cm

630-650 mm

Această abordare este utilizată împreună cu precedentul. Care este, împreună cu Rostovka, se recomandă verificarea și valoarea duratei de biciclete eficiente. Alegerea modelului prea scurt nu va permite păstrarea fără probleme a spatelui atunci când conduceți. Prea „lung” bicicletă, de asemenea, salut pentru a întinde articulațiile și mușchii înapoi.

Pentru nefericit (de exemplu, modele urbane, drumuri), 5% sunt deduse din valorile de mai sus ale ETT.

Creșterea lungimii cadrului

biciclete moderne nu se poate regla înălțimea cârma. Excepție – biciclete urbane (drum) cu una sau mai multe viteze. Nu veți putea rearanja îndepărtarea volanului la marca dorită, pe care nu o puteți spune despre înălțimea scaunului. De exemplu, se referă la bicicletele de autostrada. Viteza lor se datorează nu numai ușoarelor (absența completă a detaliilor suplimentare, a cadrului de carbon ușor), dar și plantarea unui călăreț.

Ride, învingând rezistența aerului (și vânt), „fuga“ deasupra cadrului atunci când poziția (înălțime) a capului aproximativ coincide cu poziția de poziție, este mult mai ușor.

Lungimea cadrului de autostradă este semnificativ mai mare decât standardul „Boad”. biciclete sovietice, inclusiv cu o singură viteză, au fost produse cu cadre mai lungi decât aceeași în caracteristicile Singlespids moderne „. Cu toate acestea, creșterea lungimii cadrului afectează, de asemenea,.

Alegerea prea „scurt“ biciclete, proprietarul trebuie cumva să compenseze acest dezavantaj, de ridicare (sau în creștere, în cazul în care ajustarea nu este disponibil) Takeaway volanului. De asemenea, a ridicat cât mai mult posibil (sau crește) PIN de semințe. Toate soiurile de curse și biciclete tur de biciclete sunt bine potrivite pentru oameni mari – atunci când de conducere în creștere sau împotriva vântului, o astfel de persoană își petrece în mod semnificativ mai puțin efort.

Citește mai mult  Toate bicicletele despre transport

Sfaturi de cicliști cu experiență

Cerința principală pentru alegerea cadrului este încă Durata și amploarea traseele. Cumpărarea colecția inițială (plăcere), tu crezi că salva, dar de fapt nu este. Pentru economii, va achita supraantrenament, oboseala si dureri articulare.

Pentru o bicicletă de plăcere, dimensiunea cadrului este notabil: Loturile sunt mici, precum și distanța.

Reglați volanul și șa, astfel că este mai convenabil să plimbare, stau pe bicicleta si te ridici de la ea.

După ce ați trecut de nivelul de novice, determina care înălțimea pe care le va coborî volanul și ridicați șaua. Cadrul nu ar trebui să fie scurt. Poate că se va schimba Costbike pe Croscagentree, hibride sau curse.

Pentru femei, bicicleta este ales în principal de munte, două de viață, autostrada sau cu o geometrie specială profilat joasă, fără țeavă de sus (inclusiv pliabil). Volanul este fiert, șa este mai largă. Lentaries plimbare rapid modelul de curse adecvat. În cazul creșterii incomplete a creșterii, dimensiunea cadrului mai mică este mai mică pentru o plimbare de plăcere, mai mult – pentru frecvente și de lungă.

În cazul în care o bicicletă este cumpărat cu roți de 29 inci – rama pentru dobândind dimensiunea mai mică decât pentru roți pe 26, 27,5 și 28 inch.

Regula generală: Cu cât diametrul roții, mai mici Rama Rostovka.

Pentru bicicliști mari și mai grele (dimensiune L), sunt selectate biciclete cu un cadru armat – Tevi groase. Prea mare Rostovka va duce la vânătăi periodice de picioare când coborâți bicicleta. Dacă este imposibil să verificați bicicleta în cazul (când este achiziționată prin Internet), verificați valoarea ETT, trebuie să se potrivească cu înălțimea și greutatea.

În următorul videoclip veți învăța sfaturi pentru a alege dimensiunea dimensiunii cadrului de biciclete.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: