Este vehiculul de biciclete și ce fel de valabil?

Este vehiculul de biciclete și ce fel de valabil?

Vorbind despre transport, prezentăm imaginea unei mașini, troleibuze, un autobuz sau orice alt vehicul, dar motocicleta nu este de obicei percepută de către noi în mod serios. Destul de des, pe drumuri, puteți găsi bicicliști presate împotriva frontierelor, în scopul de a în condiții de siguranță. Articolul va fi discutat dacă bicicleta este considerat a fi un mijloc de transport, și dacă da, ce se aplică.

definiție a vehiculului

Conform definiției regulilor de circulație pentru transportul includ dispozitive pentru transportul de persoane, precum și de marfă și echipamente de transport instalate pe. Acest lucru este indicat în paragraful 1.2 reguli de circulație. Adică, funcția principală a vehiculului este de transport. Clasificarea presupune mai multe tipuri:

 • șină+
 • cu roți+
 • tractor pe şenile.

Conform regulilor de trafic rutier, bicicleta este, de asemenea, un vehicul de tip mecanic cu roți care vin în mișcare prin intermediul mușchiului unei persoane care sta pe el, sau cu ajutorul unui motor electric cu o putere maximă cu o mișcare de lungă nu mai mult de 0,25 kW și comutarea la viteză de peste 25 km / C.

Ciclistul este considerat un driver de bicicletă, El este obligat să respecte regulile de circulație și să fie responsabil pentru nerespectarea lor și pentru siguranța traficului. Acest lucru este valabil mai ales a acelor bicicliști care conduc de-a lungul autostrăzii.

Lăsând pe carosabil, biciclistul devine un participant cu drepturi depline în drum, precum și șoferul de autoturisme sau transportul public. Cu toate acestea, nu toți șoferii de biciclete sunt conștienți, în ciuda faptului că există deja adulți. Pe autostradă puteți merge numai la cei care au împlinit vârsta de 14 ani. Foarte des, bicicliștii și anii mai vechi se comportă pe drum ca și pietonii.

Trebuie întotdeauna să se amintească că demontarea de la bicicletă, persoana se supune regulilor generale pentru pietoni și se deplasează pe o bicicletă – reguli pentru șoferii de mașini.

Obligațiile unui ciclist

Ciclistul este obligat să-și echipeze farurile de biciclete. Frontul este atașat alb, spatele este roșu, ca o mașină. Roțile din spate, în față și pe laturi pentru a echipa cataphoom-uri, astfel încât în ​​întuneric, alți șoferi au înțeles cine se îndreaptă înainte. Iar bicicleta ar trebui să aibă un volan, un sistem de frânare și un semnal sonor în stare perfectă. Pentru transportul pasagerilor trebuie să existe un scaun special atașat trunchiului sau cadrului. Acest lucru se aplică transportului copiilor preșcolari.

Citește mai mult  Baloanele pentru o bicicletă: specii, sfaturi privind alegerea și îngrijirea

Biciclistul este obligat să efectueze mișcarea sa pe autostradă în cazul în cazul în care un traseu pentru biciclete nu este prevăzută în acest domeniu. Dacă este, este permis să se deplaseze numai pe ea. Pe autostradă, ciclistul se deplasează în aceeași direcție de deplasare, cum ar fi un alt vehicul, și nu spre.

coloane de biciclete sunt în obligate să se deplaseze într-un singur rând, numărul maxim este de 10 de persoane. În cazul în care un grup de sportivi sunt mai mari, este necesar să se împartă la 2, 3 sau mai multe coloane în funcție de numărul de bicicliști. Distanța dintre coloanele trebuie să fie de cel puțin 80 de metri pentru un loc suficient de manevră auto.

Motocicleta nu are semnale rândul său, dar cu toate acestea Managerul om al acestui transport este obligat să semnale de fișiere adică intențiile sale. Dacă dorește să facă o întoarcere la stânga, atunci el o arată cu ajutorul mâinii stângi întinse spre cealaltă parte, dacă este bine, atunci dreapta. Când ciclistul vrea să se oprească, trebuie să tragă o mână în sus.

În trotuare, bicicliștii li se permite să se miște numai dacă pasagerul vârstei preșcolare este transportat sau cei care conduc suport al coloanei școlilor. Dacă ciclistul creează o interferență cu mișcarea pietonilor, el este obligat să-și continue drumul, grăbindu-se la pământ ca un pieton. Din nou, pentru a sta în spatele volanului bicicletei, el va fi în măsură să se apropie de zonele mai strânse.

Mutarea este obligată, În urma liniile directoare de indicatoare rutiere, Specificat special pentru bicicliști, precum și urmați prescripțiile de semne rutiere, care sunt furnizate pentru orice participant la mișcare. La trecerile de pietoni nereglementate, biciclistul trece pietoni la fel ca și în cazul în care conduceau o mașină.

Pentru a traversa intersecția, ciclistul este obligat să facă un punct de referință pentru un semnal special al semei de trafic „ciclism”. Dacă nu există nimeni, înseamnă că există un reper pentru general.

Interdicții și infracțiuni

Împreună cu taxele, există, de asemenea, interdicții, care sunt prevăzute la punctul 24.8 reguli de circulație. Există listate că este interzisă categoric de un ciclist.

 • Lăsați un volan de bicicletă când se deplasează undeva. Acest lucru este valabil pentru autostradă, trotuare și biciclete speciale.
 • Transportul de mărfuri care nu este potrivit în dimensiuni. Cargo nu ar trebui să efectueze în niciunul dintre părțile mai mari de jumătate din contor.
 • Transportul pasagerilor cu bicicleta, care nu are o clipă specială.
 • Deplasarea pe o bicicletă pe o trecere de pietoni. Este necesar să se grăbească.
 • Mutare fără o casca speciala sau ecluze descheiată.
 • Faceți o inversare sau rândul său, la stânga de-a lungul liniilor de tramvai și pe drum, în cazul în care există mai multe benzi de circulație.
 • Este interzisă câlți altceva decât remorci.
 • Treci în spatele roții într-o stare de alcool sau narcotice.
 • Ia-conducere după luarea fading sau potenți medicamente.
 • Mutarea în jurul valorii de autostrada în cazul în care există o cale de biciclete în apropiere.
 • Deplasarea pe marginea drumului sau prin benzi de divizare.
 • Transmiteți o bicicletă de conducere la o altă persoană care a lăsat o lungă distanță într-o stare de ebrietate, sub intoxicației narcotice sau de a lua medicamente puternice.
 • Continuă să vorbești la telefon fără un set de căști în timp ce conduceți.
Citește mai mult  Descifrarea bicicletă de marcare a anvelopelor

Fundes poliției rutiere

Deoarece omul care controlează bicicleta, este un șofer de vehicul, mai ales dacă conduceți pe drum, apoi încălcarea regulilor și legilor, sancțiunilor și pedepsei. În codul Federației Ruse privind infracțiunile administrative (cacap) scrise, pentru care este concret.

Asa de:

 • Orice ciclist infracțiune este bine în cantitatea de 800 de ruble+
 • Dacă regula este întreruptă într-o stare de intoxicație narcotică sau alcoolică, atunci amenda este deja de la 900 la 1600 de ruble+
 • La crearea zgomotului pentru mișcarea vehiculelor, se percepe o amendă de 800 de ruble+
 • Dacă sănătatea umană provoacă o amendă de 900 până la 2000 de ruble, în funcție de gravitatea daunelor.

Semne rutiere pentru un driver de bicicletă

Principalele semne de ciclism sunt trei, dintre care două prescrierea și una care interzice:

 • „Intersecția unei căi de biciclete cu un pieton” și alții este un semn prescriptiv+
 • semn „pista de biciclete” – de asemenea, prescrierea+
 • Semnul „este interzis să se deplaseze pe o bicicletă” – interzicerea.

Și, de asemenea, există semne generale pe care ciclistul trebuie luat în considerare, cum ar fi:

 • „Interzicerea Mișcării”+
 • „Drumul în sus”+
 • „Doar pentru mașini”+
 • „Zona pietonală” sau „pasarea pietonilor”.

Având în vedere toate regulile și prescripțiile pentru bicicliști, vă puteți bucura de călătoriile care combină plăcute cu utile.

Plimbarea cu bicicleta nu este doar o metodă de mișcare ecologică, ci și formarea calităților fizice.

În următorul videoclip așteptați regulile de trafic pentru bicicliști.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: