Frâne pentru scuter: soiuri, alegere, instalare

Frâne pentru scuter: soiuri, alegere, instalare

scutere moderne de înaltă calitate, au un sistem de frânare complex, care vă permite să efectueze moale de frânare, chiar și în situații de urgență. Din acest articol, veți învăța despre cele mai populare soiuri de frâne scuter, precum și să vă familiarizați cu sfaturi cu privire la alegerea și instalarea acestora.

Cerințe pentru frâne

Pentru orice frâne, indiferent dacă acestea sunt pentru copii sau pentru adulți scutere, este prezentat Total trei cerințe cheie.

 • reacție rapidă. Orice sistem de frânare, indiferent de varietatea sa, ar trebui să lucreze instantaneu pe echipă în timpul conducerii. Acesta poate fi critic în situații neașteptate sau extreme.
 • Conforturi. Frâna trebuie să fie disponibil la locul de frânare. Cel mai adesea este o aripă bicicleta pentru picior de frânare sau de mâner cu o frână manuală instalată.
 • Fiabilitate și durabilitate. Frâna pentru scuter ar trebui să fie nu numai eficient, dar, de asemenea, de încredere. Acest lucru înseamnă că ar trebui să nu pierde funcționalitatea, după mai multe aplicații sau pentru a obține utilizate la utilizarea pe termen lung. Același lucru este valabil și pentru influența mecanismelor de frânare pe scuter în sine – trebuie să-l cel mai mic prejudiciu posibil aplică.

Soiuri

Există mai multe soiuri de frâne pentru un scuter în funcție de principiul de funcționare și de frânele în sine, precum și de locația sa. La localizarea tuturor frânelor sunt împărțite în Manual (kernel, disc, jantă) și picior (aripă de frână).

Aripă de frână

În momentul de față, este una dintre cele mai accesibile și frânelor comune pentru scuter. Aproape fiecare model al acestui mijloc de mișcare este echipat cu o aripă spate specială (sau un buncăr), care poate împiedica simultan murdăria de pe haine și poate efectua funcția de frânare.

Unii scutere iubesc să apeleze la acest mecanism de frânare „presiune”.

Lucrează foarte clar – În timpul călătoriei în sine, atletul apasă piciorul de împingere de pe aripa scuterului. Aripa însăși este în contact cu roata din spate a scuterului și încetinește.

În unele cazuri, aripa scuterului este realizată din materiale fragile – polimeri sau tablă metal. În acest caz, un bloc durabil special este instalat pe suprafața de jos a roții, care îndeplinește toate aceeași funcție de frânare.

Evidentă minus o astfel de frână, este aceea că, fie aripa, sau un bloc special de-a lungul timpului șters.

În plus, aripa, iar blocul pot dăuna integrității roții în sine, mai ales dacă vorbim despre modele de cauciuc sau plastic.

Principalul lucru este de a evita când utilizați frâna de tip „aripă” – frânare foarte frecventă și ascuțită.

De obicei, numai sportivii novici sunt recurs la acest lucru, care nu înțeleg cât de mult crește uzura roților Scooter în acest caz.

Faptul este faptul că designul scuterului în sine cu un astfel de tip de frâne vă va permite într-adevăr să vă încetinească rapid, dar dacă frânarea este prea ascuțită și pe termen scurt, aripa scuterului va încălzi cu fermitate roata și va tăia literalmente decenta strat de cauciuc sau plastic. În timp, acest lucru duce la faptul că roata pierde rotunjimea și devine disproporționată. Dacă, la început, astfel de probleme pot fi invizibile, atunci veți experimenta o vibrație caracteristică și o înălțare netedă chiar și pe zone netede ale drumului.

Frâna cu pantofi

Principiul frânei de frână este extrem de simplu. În acest caz Mecanismul de frânare este situat pe butonul scuterului, din care cablul întins se întinde pe roata din față sau din spate. Dacă doriți frânarea, scuterul prin strângerea frânei pe mâner și cablul forțează blocul de frână pentru a atinge roata.

În Frânarea cu ajutorul pad, problema principală este, de asemenea, rezistență scăzută la uzură.

Blocul, din care materialul este, este șters în timp și trebuie înlocuită. La modelele sport de scutere de un singur bloc, de obicei, apucă timp de 2-4 luni, la deplasare constantă și sarcini pe sistemul de frânare.

Un astfel de mecanism de frânare poate, de asemenea, afecta în mod semnificativ roata de scuter. În plus, în cazul în care frâna de frână este instalat numai pe roata din față, cu o frânare bruscă, scuterul pur și simplu se poate netezi asupra autovehiculului și a obține leziuni grave. Acest lucru este deosebit de periculos, cu frânarea bruscă pe slide-uri abrupte.

Frâne cu discuri

frâne cu disc sunt hidraulice sau hidromecanic. Acest mecanism de frânare este de asemenea controlată prin mânerul de pe volan cu cablul, Cu toate acestea, aici contactele de pantofi nu cu roata în sine, dar deja cu discul său. Pentru a tensiona cablul, este utilizat aici un arc de frânare special, ca în modelele Boom.

Dispozitivul de frână de disc este proiectat pentru a aplica deteriorarea minimă a roții scuterului.

În acest caz Presiunea principală este exclusiv pe mecanismul discului de frână care poate fi înlocuit pur și simplu. Nu forțează scuterul să vă faceți griji cu privire la starea și uzura roților Scooter, care mărește foarte mult viața de serviciu.

Dezavantajele frânelor cu disc includ ceea ce este dificil de înlocuit-le și ajustați la domiciliu, precum și faptul că un mecanism de disc de înaltă calitate este foarte cântărit.

Aceasta, la rândul său, afectează manevrabilitatea și viteza scuterului.

Variantele de scutere cu acest tip de frână astăzi sunt, de asemenea, populare, precum și modele cu frâne „aripi”. Acest lucru poate fi ușor de explicat – garanțiile de frână de frânare aproape instantanee, în orice situație, în timp ce nu există nici o probabilitate de o încheietură (deoarece acestea sunt instalate pe roata din spate) sau roți daune / scuter.

Opțiunea este considerată ideală pentru modele sportive și complicate ale scuterelor adulte, unde mijloacele de mișcare necesită controlul maxim și reacția perfectă.

Frâna înțeleaptă

Principiul funcționării unei astfel de frână se bazează, de asemenea pe tensiunea cablului, Cu toate acestea, frânarea se efectuează prin contactul plăcii de frână, nu cu roata sau discul său, dar cu o jantă metalică. De asemenea, permite o perioadă mai lungă de timp pentru a menține capacitatea de lucru a roții, cu toate acestea, din nou – cu timpul tampoanelor vor fi ridicate și vor necesita înlocuiri.

În mod tipic, frânele de acest tip sunt instalate pe așa-numitele fotbaliști concepute pentru plimbare și în drumurile urbane și în afara drumului.

frână regenerativă

Aceasta nu este chiar varietatea obișnuită de frâne, care este de obicei stabilită în chiuvete electrice sau modele moderne și scumpe.

În acest caz, în plus față de mecanismul de frânare de obicei, un generator special de compact electric este instalat în scuter, care transformă energia de la frânare (la viteze mari) la electricitate.

Ea, la rândul său, sporește efectul de frânare pe roata. În acest caz, frânarea nu este doar fără probleme și rapidă, dar necesită, de asemenea, un efort mai puțin de frânare de la schelei în sine.

Cum de a alege?

La alegerea unui mecanism de frânare scuter, acesta ar trebui să fie conștienți de condițiile pe care îl veți folosi acest vehicul. Pentru călătorii ușoare și pe termen scurt sau pentru scuterele copiilor, boom-urile sunt cele mai potrivite Frâne sau modele precum „aripa”. Ele sunt ușor de reparat, acestea sunt destul de ieftine, ușor de instalat și de operat, și, de asemenea, perfect se arată pe drumuri netede.

Pentru o conducere mai agresivă și profesională, ar trebui să cumpărați modele scumpe de frâne de jantă, disc sau de recuperare. Acestea sunt cele mai sigure posibil, posedă un răspuns excelent la echipele și să aibă un efect minim asupra integrității roților scuter.

Cum se adaptează?

De regulă, sunt necesare numai modele de scutere cu sistem de cabluri de frânare în ajustare: în plină expansiune, jantă și disc. Pentru scuterele de cablu netede, liniștite și fără probleme, trebuie să fie strânse corect.

Așa că vă imaginați aproximativ de control al frânei de pe scuter, instruirea detaliată a setare pas cu pas a frânei de frână va fi de mai jos.

În cazul unui scuter care rulează pe o frână de frână, există 2 opțiuni pentru dezvoltarea evenimentelor: fie este prea strâns strânsă, iar frânarea este prea ascuțită sau este slăbită și pentru o frânare eficientă este necesar ca să existe o Forța de fixare a mânerului pe volan. Singurul instrument pe care va trebui să-l înființeze un scuter în acest caz Cheia „duzină”.

Dacă trebuie să slăbiți mecanismul de frânare

Dacă cablul din frână este prea tras și presează în mare măsură roata din spate, nu trebuie să deșurubați imediat ceva. Dacă scuterul este echipat cu un mecanism de pliere, pur și simplu îl pliați și asigurați-vă că frâna se comportă într-o astfel de poziție a scuterului.

De obicei, este în formă pliată că cablul se dovedește prea mult și tribal împiedică rotirea roții.

În cazul în care tamponul este încă prea ciudat roata bicicletei, reglajul ușor va avea nevoie. Principala problemă aici este în piuliță prea strânse (pe partea dreapta), care este responsabil pentru tensiunea cablului în mecanismul de frânare foarte. În acest caz, blocul nu rămâne nimic, cum să nu slăbească presiunea asupra roții. În acest caz, tot ce va fi nevoie de tine – acest lucru este un pic creșterea clearance-ul de primăvară de frână.

Pentru a face acest lucru, suficient pentru a slăbi nuci și le transformă ușor stânga.

Mai întâi rotiți piulița de jos, și apoi de sus – pentru această utilizare aceeași cheie. De îndată ce clearance-ul în primăvară va crește, veți vedea cum pantoful va începe treptat să se mute departe de suprafața roții.

Dacă aveți nevoie pentru a strânge mai mult

Dacă utilizați scuterul în mod constant, roata, la fel ca pantoful, este șters treptat, ceea ce slăbește mecanismul de frânare în sine. Cel mai adesea roata este ștearsă, în acest caz, operațiunea opusă descrisă mai sus se efectuează. Ambele nuci sunt rotite treptat spre dreapta, înainte ca spațiul dorit să fie format între roată și pantof.

  Dacă mecanismul însuși are nevoie de mecanismul pe mânerul volanului, rigiditatea frânei aici poate fi pusă aici, pur și simplu învelită sau slăbind piulița pe mânerul responsabil pentru fixarea cablului.

  În următorul videoclip veți învăța cum să reglați corect frâna.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: