VOLAN pentru un scuter: soiuri și sfaturi cu privire la alegerea

VOLAN pentru un scuter: soiuri și sfaturi cu privire la alegerea

Fiecare volan din scooter poate efectua imediat mai multe funcții: direcționează cursul mijloacelor de mișcare, absoarbe o parte semnificativă a încărcăturii și vibrațiilor de la călărie pe un drum inegal și asigură, de asemenea, un scuter din pierderea și rănirea echilibrului. În acest articol vă veți familiariza cu cele mai populare raiduri pentru scutere complicate, pentru copii și amatori, precum și cu sfaturi privind achiziția și alegerea lor.

Vizualizări

Există mai multe clasificări separate de tipuri de conducte pentru scutere, în funcție de materialul de fabricație, diametru și înălțimea (sau dimensiunile modelului), precum și forma direcției.

Informațiile de mai jos ar trebui să ajute la alegerea unui volan pentru ambele profesionale (dificile) și pentru copii, scutere amatori.

Material de fabricație

De regulă, direcțiile pentru scuter sunt formate din trei materiale: oțel, aluminiu și titan. Acesta ar trebui să fie descris mai detaliat cu avantajele și minusurile fiecăruia dintre aceste materiale.

 • Oţel. Acest material este clasic și cel mai comun pentru fabricarea volanului pentru scutere dificil. Pentru creația lor, se utilizează în mod obișnuit o oțel specială cromolibdden, care se caracterizează prin rezistență ridicată, precum și ușurința de sudare și prelucrare. Volanul principal de direcție al oțelului este că atunci când defalcarea sau formarea de fisuri pe ele, va fi suficientă sudare obișnuită pentru a face aceste crăpături. În ciuda acestui plus, modelele de direcție din oțel au, de obicei, o mulțime de greutate (până la 1,5 kg), ceea ce afectează puternic viteza scuterului și a manevrabilității acesteia.

 • Aluminiu. Modelele din aluminiu sunt cele două cele mai populare în structurile pentru biciclete complicate – unitățile de aluminiu sunt mult mai bine s-au arătat într-o plimbare liniștită pe drumuri bune. Greutatea lor este mult mai mică decât modelele de oțel (până la 0,85 kg mai grele), dar aluminiu este departe de a fi greu de întărit ca oțel. Principalele probleme încep când aleg dimensiunile volanului de la aluminiu – decât va fi mai larg, cu atât este mai mare probabilitatea că se va rupe cu sarcina. Din păcate, benzile de aluminiu sunt foarte rar reparate, deoarece sudarea pe acest material este foarte problematică și ineficientă.

Este nevoie de sudură specială de argon, dar chiar și nu va fi capabilă să preia o fractură solidă. În plus, găsiți o fisură pe volanul de aluminiu va fi o sarcină dificilă.

 • Titan. Astăzi, agregatele de titan pot fi găsite foarte rar chiar și în scutere profesionale dificile. De obicei, acest material este utilizat pentru a crea anumite părți (de exemplu, coloane de direcție) pe scuter. O caracteristică distinctă a volanului de titan este plasticitatea scăzută, precum și greutatea maximă maximă de 0,5-0,6 kg. Din păcate, titanul nu este adaptat pentru a efectua trucuri grave și a încărcăturilor pe termen lung și, prin urmare, este rar utilizată.

Diametru

Diametrul cadrului afectează greutatea totală a scuterului, pe plasticitatea și rezistența sa. Diametrul cadrului de direcție trebuie să fie fără probleme pe tipul de sistem de compresie al modelului: ICS, SCS, IHC sau HIC.

 • Diametrul standard (astfel de modele sunt numite înguste) – 31.8 mm. Această dimensiune este considerată universală, deoarece este compatibilă cu aproape toate sistemele de compresie și poate fi consacrată de orice opțiune a clemei (chiar dacă acesta din urmă sunt adaptate sub conducerea tipului de supradimensionare). Cu acest diametru, este de obicei făcute cu tocuri precise pentru un scuter.

 • „Oversiziz“ (acestea sunt încă numite larg) – Poate include modele de oțel sau aluminiu din oțeluri cu un diametru de 34,9 mm. De obicei, astfel tăurași sunt utilizate numai pentru sistemele de compresie HIC, cu toate acestea, datorită diametrului standard intern, ele pot fi ajustate în cadrul sistemului SCS. Pentru andocarea astfel de volan cu alte sisteme, componente suplimentare sunt cumpărate frecvent utilizate.

 • „Overseas aliaj“ – pentru agregate cu un diametru de acest tip includ modele exclusiv aluminiu. Rottening pereții cadrului de aici este folosit aici pentru a face proiectarea de scuter mai durabil, deoarece aluminiul în sine este un material mult mai puțin durabil decât oțelul. Agregate cu un diametru de tip „Overseas aliaj“ pot fi fixate pe aceleași sisteme de compresie ca modele standard, cu toate acestea, din păcate, poate fi strânsă cu toate tipurile de clemă.

Mânerele cu această dimensiune nu sunt destinate montării în cadrul sistemului HIC.

Înălţime

La alegerea înălțimii volanului pentru un adult sau un scuter pentru copii, să acorde o atenție la un număr de factori.

 • Volanul trebuie să fie în legătură cu zona curelei (în timpul cremaliera pe punte) a celui care plimbari.
 • Potrivit raideri, este mai bine să aleagă tăurași mai mici pentru scutere dificile, deoarece aceasta va afecta în mod direct manevrabilitatea și trucuri performante. Alții sunt încrezători că scutere și covoare lungi pot fi folosite pentru trucuri, cu toate acestea, pentru a face speciale trucuri tip manual. Pentru copii, există opțiuni mai mari (în comparație cu creșterea lor) – acestea permit copiilor să mențină echilibrul și să asigure de la care se încadrează.
 • Dacă alegeți volanul pentru scuter copii, atunci totul depinde direct de creșterea copilului. Pentru copiii cu o creștere de 80 până la 95 cm, ar trebui să fie selectate modele de la 50 la 70 cm. Toate versiunile de scutere cu o înălțime mai mare sunt destinate pentru adolescenți și adulți.
 • În mod ideal, mâinile scuterul trebuie să fie la nivelul plexului solar în unghi drept rola. Aceasta este poziția cea mai confortabilă pentru echitatie la site-uri de nivel.

În plus, scuterul nu ar trebui să fie mahmur roata sau a ajunge la ea cu mâinile. postura omului trebuie, în orice caz drept ședere.

Forma

Toate wreens pentru scutere pot fi, de asemenea, împărțite în formă. La alegerea acestui indicator, în primul rând orientat pe stilul de conducere. Adică, aceste forme sunt create exclusiv pentru echitatie complicat și profesional pe scuter.

 • În formă de T. Acest formular este considerat clasic pentru raider de echitatie pentru suprafete chiar si irelevante. Condiția principală atunci când cumpără un volan cu o astfel de formă – încercați să nu supraîncărcați cadrul scuterului cu trucuri sau sarcini. Printre rolele drepte cu formă în formă de T, modelele din seria „Comet“ pot fi evidențiate din oțel tratat termic, care sunt create special pentru plimbare complicat pe scuter. Cel mai slab punct al unei astfel de forme de direcție – sudarea a suportului și conducta principală.

În cazul în care Raider utilizează unitatea într-un condus agresiv și rapid cu sarcini regulate, eșecul unui scuter se va întâmpla în zona de fire reticulare.

 • agregate. În formă de Y tip considerat mai convenabil, ușor și durabil decât în ​​formă de T. Așa-numita rezervă sau penele în ghidonul de acest ajutor fel pentru a distribui uniform sarcina din cadru să se ocupe, de altfel, aceste stilouri pot fi folosite pentru controlul suplimentar al raider pe scuter. Aceste roți au o forma anatomica convenabil care nu permite mâinile să alunece în timp ce de echitatie. Modele de acest tip sunt considerate a fi ideale pentru utilizarea de către raideri profesionale, dar eșecul de frânare prin intermediul volanului sau pierderea controlului poate avea ca rezultat foarte jalnică pentru bicicliști.

Beksvip

Începătorii auto-colți rareori acordă atenție prezenței sau absenței lui Baxvip – acest cuvânt se numește o poziție specială a mânerelor de pe volanul scuterului, unde acesta din urmă sunt îndreptate spre corpul scuterului. Astfel de mânere nu afectează puternic manevrabilitatea scuterului și controlul asupra acestuia – este mai degrabă despre obicei, precum și stilul de plimbare selectat.

Cum de a alege?

Mulți raideri de pornire fac multe greșeli atunci când aleg primul scooter complicat. Același lucru se aplică părinților care doresc să ridice pentru copilul lor versiunea perfectă a scuterului, dar nu știu ce momente trebuie să vă acordați atenție. Următoarea listă de recomandări ar trebui să vă ajute să decideți ce opțiune a volanului pentru un scooter este cea mai bună pentru dvs.

 • Dacă vorbim despre alegerea unui volan din punctul de vedere al materialului unui astfel de agregat, atunci trebuie să decideți de ce aveți nevoie de un scuter. Dacă doriți să cumpărați un model pentru utilizare amatori, sau pentru a alege un cadou pentru copilul tau, atunci cea mai logică va cumpăra modelul exact de aluminiu. Astfel de modele vor fi durabile, ușoare și nu sunt deosebit de scumpe. Dacă vă cumpărați un volan pentru un scuter complicat, atunci este mai logic de a alege modele de oțel – acestea sunt mai durabile, și durabil rezistent la șocuri, deși grele.

 • Un astfel de indicator ca diametrul cadrului ar trebui să fie, de asemenea, bazat fără sudură pe dimensiunea bifurcația scuter și sistemul său de compresie. Pentru a ridica volanul optim pentru vehiculul dvs., luați o punte de scooter cu dvs. la magazin – astfel încât să puteți verifica dacă aveți o anumită volan și dacă reacția este potrivită atunci când conduceți cu el.

Luați în considerare faptul că cu cât este mai mare diametrul cadrului volanului, cu atât mai mult scooter va cântări. În plus, în cazul materialelor precum titanul sau aluminiu, grosimea crescută nu este deloc garanția puterii – în unele cazuri, totul este opusul.

 • Pentru a simplifica alegerea unui astfel de indicator ca înălțimea volanului, este mai bine să alegeți versiunea telescopică a modelului în care volanul poate fi ridicat sau creșteți lungimea. Mai ales relevantă această funcție va fi în familiile mari, cu copiii mai mici. De-a lungul timpului, nu va trebui să cumpărați un scuter nou pentru copilul dumneavoastră. Și, de asemenea, atunci când alegeți o înălțime, trebuie să vă concentrați pe dimensiunile coloanei de direcție, fixând cadrul scuterului.

 • Cei care au decis să se angajeze profesional în scutere și să se îmbunătățească în interpretarea trucurilor, nu cred că cu atât mai mare lățimea volanului, cu atât mai bine să efectuați controlul – totul este foarte dependent de stilul și trucurile alese de plimbare alese. De exemplu, pentru a efectua VIP-urile și gradul de trucuri va aborda ghidonul larg de model, mai îngust mare se arată în performanța barspinov, brayflipov sau bartvistov. Dacă vorbim despre lățimea standard, această cifră ar trebui să fie aproximativ egală cu lățimea umerilor Raider.

Pentru copii prea larg ghidarii nu cumpara – fac modelul scuter lent si repulsã la copii dorința de a-și îmbunătăți călăria.

Despre modul de a alege o roată într-un scuter, a se vedea mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: