Biserica Foros, în Crimeea: istorie și locație

În întinderi din Crimeea in apropiere de satul Foros pe Red Rock deasupra nivelului mării (412 m), templul maiestuos al Învierii lui Hristos este turnuri. Pentru mai mult de 100 de ani, serviciile bisericii sunt ținute în ea, iar oamenii se întorc cu un motiv pentru a ajuta la Dumnezeu și a pus tăria și puterea lui.

Descriere

Pereții templului erau rezistente sub atacul fasciștilor în Marele Război pentru Apărarea Patriei, „supraviețuit“ ori inchlastic când au fost epuizate de gloanțe ale cozov. Dar, datorită eforturilor credincioșilor, biserica este acum un monument arhitectural de neegalat: cupola este stralucea cu foc de aur, și sfinții, cu aspect de dragoste de la icoane pe numeroși enoriași.

Caracteristici arhitecturale

Biserica este un templu eco-cupole construit în stil bizantin. Pentru construirea de pereți de cărămidă folosite de construcții – Plintă. Acestea sunt mici în înălțime, dar foarte densă în compoziție și dreptunghiuri durabile.

In calcar, care fixează materialul, un miez de cărămidă adăugat. Datorită alternanța de cărămizi galbene și roșii și căptușirea pereților din marmură Inkerman, templul arăta foarte frumos și solemn.

masterat bizantine extins spatiul de sub cupola, nu-l instalați pe pereți, ci pe coloanele din interiorul clădirii. Acestea din urmă au fost amplasate sub forma unui inel, care a fost drummed de tobă și deja pe ea – cupola. Datorită acestui fapt, templul a fost un factor în forma unei piramide, și în fereastra cupolei, lumina soarelui pătruns soarele.

Acest loc a fost simbolul arcului ceresc – sub ea au avut loc servicii de biserică. Această tehnică a fost utilizată în construcția bisericii în apropierea satului Foros la Crimeea.

Unicitatea structurii magnific este că, falnic pe o stâncă, „arata“, nu est (cum a fost acceptat în construcția de temple creștine), dar pe mare.

Decoratiune interioara

Italiană Antonio Salviatti Rod de la Vincenza în atelierul său a creat creații de mozaic uimitoare – o mulțime de experiență a preluat ucenicii, care au fost apoi angajați în proiectarea decorului intern al Bisericii Foros. Pavel seamănă cu un mozaic de chersoneză vremuri străvechi, iar Marmura Carrara a fost utilizată pentru praguri, coloane și panouri de perete.

Icoanele adorând templul Învierii lui Hristos au fost scrise de mari pictori ruși: la. E. Makovsky, N. E Schurchkov. Aici și „Cina Last” și „Buna Vestire” și „Crăciunul lui Hristos” și „Mama lui Dumnezeu”.

Din păcate, aceste capodopere nu au „au supraviețuit” revoluția și cel de-al doilea război mondial, iar compozițiile de perete au trebuit să restaureze din nou la sfârșitul secolului al XX-lea.

Decorațiuni interioare de lux a creat o atmosferă festivă și foarte solemnă: marmură multicolor, 28 de ferestre mari de vitralii, modele decorative de piatră, fresce magnifice, mozaic pe fundal de aur. Lumina de la lumânările arzătoare jucate pe icoane, iar oamenii păreau ca sfinții vii să se uite la ei.

Istorie

Piatra de temelie, care a marcat începutul în soarta uimitoare a templului Foros, a fost pusă din cauza comerțului Moscovei A. G. KuznetSov, care a cumpărat chiar terenul nedezvoltat în apropierea formei, care este în 1842 o așezare de nu mai mult de 5 de metri. La începutul anilor 1850, după achiziție, aproximativ 250 de hectare, comerciantul a început să îmbunătățească teritoriul: podgoriile s-au așezat, construirea unui nou conac, un parc, conac.

La cererea locuitorilor ortodocși locali. G. Kuznetsov a ordonat proiectul arhitectural al viitoarei Biserici Foros la începutul anului 1890 academic. M. Chain. De acum înainte, istoria uimitoare a templului, care continuă și așa. Consacrarea bisericii a avut loc la 4 octombrie 1892. Ceremonia a fost condusă de episcopul lui Simferopol Martinian.

Până în 1917, abbotul templului a fost părintele Pavel (Undolsky).

Revoluția din 1917 nu a ocolit Partidul și aceasta este o mare structură, deși Biserica Foros a fost separată de orașele mari, care au permis 1921 să continue să conducă servicii bisericești în ea. În 1920, râul a fost creat în Crimeea, care a decis să închidă templul în 1924, iar părintele Pavel să trimită în Siberia (el nu sa întors de acolo).

Pe aceste misiuni nu sa încheiat, La urma urmei, biserica nu a fost doar o creare unică a arhitecturii, ci și un depozit de icoane valoroase, detalii ale decorului, Și a fost pentru bolșevii „lacom kush”. În 1927, templul sa prăbușit, luând sfeșnicele de aur și crește, icoane, panică, aruncând crucile, interpretează cupola.

Pereții templului „impersonal” au jucat un rol istoric în timpul marelui război patriotic mare. Aici au găsit gardienii de la adăpostul sub comanda a. CU. Terpetsky.

Arhitecții care au construit clădirea pe secolul și nu au putut presupune că Biserica Foros va suporta loviturile numeroaselor cochilii fasciste și va salva vieți într-un întreg detașament!

Pe pereții unui templu dărăpănat din acele vremuri, inscripția a rămas: „Partizanii, Bates of Fasciști!”În timpul ocupației, germanii au ajuns la zidurile clădirii sacre, aranjate în ea un stabile. Podeaua de mozaic frumoasă a fost bătuți de copitele de cai și în pereți, ca și cum rănile, găurile gâfâie din fragmentele de cochilii.

Într-o astfel de formă inestetică, Biserica Forgan din anii după război a fost răscumpărată sub construirea unui restaurant. Templul a fost transformat într-o clădire publică de catering. Acest fapt, în anii 1960, iranianul iranian a fost profund indignat, care Nikita Hrușciov a invitat la prânz. În inimile lui Hrușciov a dat o indicație pentru a demola restaurantul (beneficiul pe care biserica însăși nu a fost distrus).

Până în 1969, ea a fost „pregătită” pentru a fi o cameră de depozitare. A existat un eveniment teribil înainte: un incendiu, în care nu numai că nu numai că nu a rămas mic, care a rămas în biserică, dar chiar și tencuiala a căzut de pe pereți.

În anii 1980, ofițerul executiv regional și Comitetul Executiv al orașului Yalta nu au inventat nimic mai bun decât să dea templul Foros și să țină lângă el sub construirea pensiunii KB „Yuzhmashzavod” (G. Dnepropetrovsk).

Localnicii au fost profund indirecți de o astfel de decizie – autoritățile trebuiau să renunțe, iar din anii 1980, templul a fost listat ca monument al arhitecturii din secolul al XIX-lea.

A fost o vedere deplorabilă: clădirea nu avea ferestre, nici o ușă, nici domne, ci în pereții găuri „strălucitoare”.

Lucrările de restaurare a început cu Sevastopol sub îndrumarea e. ȘI. Bartan numai în 1987. Templul a fost returnat pe credincioși, iar al doilea „val” al lucrării de restaurare a scăzut în anii 1990 neliniștiți. Abbotul Templului din 1990 a fost numit tânăr preot Peter (Posannev). În ciuda celor 24 de ani, abbotul a reușit să se asigure că a început restaurarea activă și renașterea Bisericii Foros.

În prezent, templul este o structură magnifică, unde oamenii din întreaga lume încearcă să vină. Și, într-adevăr, există ceva de văzut: cupolele aurite și crocile au jucat culori strălucitoare, frescele și modelele de mozaic au fost restaurate, pe pereții de icoane de mare masterat, și un clopot sonor donat de flota Mării Negre (adusă de la Sarych far, realizat în 1962, cântărește 200 de puddles), se întinde, sună curat pentru mulți kilometri în jur.

Datorită faptului că templul este situat pe stâncă, sentimentul că pare să se ridice în aer. Există un sentiment deosebit de reverență, impunând involuntar gânduri despre veșnic.

Fapte interesante

La mijlocul lunii octombrie 1888, din Crimeea la Petersburg, pe calea ferată Kursk-Harkov, un tren a fost urmat în care regele Alexandru III conducea și aproape sa. Diversiunea a fost, fie un set aleator de circumstanțe, dar compoziția a venit cu șine.

Mașina în care a existat o familie regală, partea a căzut, dar nimeni nu a fost rănit de cuplu. Vereka A. Kuznetsov a cerut permisiunea de la marele suveran la construirea templului în timpul Foros în onoarea acestui eveniment minunat.

Mai mult de o dată pe pereții Bisericii din Foros au participat și scriitorul A. Ns.. Cehov. El a fost prieten cu primul staret al templului – părintele Paul. La Biserica, a existat o școală de diplome, și geniul literaturii ruse a fost implicat activ în dezvoltarea sa, precum și în construcția unei școli-biserică parohială din Mughalatke.

10 ani de la catastrofa de cale ferată, în care familia regală a supraviețuit minunea, Biserica Foros a vizitat împăratul Nicolae al II-lea cu Alexander Fedorovna. El a venit cu prințese.

La sfârșitul secolului al XX-lea, Mihail și Raisa Gorbaciov au fost de multe ori aici. Primul președinte rus a decis să construiască o cabană lângă Foros.

L. D. Kucima, fostul președinte al Ucrainei, sacrificat pentru lucrările de restaurare și achiziționarea materialelor necesare, o cantitate mare, grație căreia vitraliile au fost complet înlocuite, pereții, cupola, tablouri placate cu aur au fost restaurate, a fost pus în Pentru podea mozaic. Acum, clădirea arată diferit decât în ​​secolul al XIX-lea, dar icoanele magnifice care descriu Maica lui Dumnezeu, Isus Hristos și marii sfinți, care nu inspira un sentiment mai mic de respect și admirație decât era înainte.

Cum să obțineți?

Pentru Biserica Foros, este mai convenabil pentru a ajunge la masina, în urma indicatoarele rutiere de pe autostrada Sevastopol – Yalta.

Ai nevoie de rola de pe „Poarta Baidar“ pointer. Calea de autostrada Coasta de Sud la templu este la numai 4 km.

Și de mers pe jos de la pista de la biserică se va lua 1-1,5 ore. Puteți urmări Valea Baidar prin Eagle de la Simferopol. Călători va deschide o panoramă de locuri frumoase, care pot fi capturate în fotografie.

Citiți mai multe despre Biserica Foros puteți, vizionarea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: