Caracteristicile climei din Crimeea

Este dificil de a găsi un alt loc de pe Pământ, în cazul în care zone cu diferite condiții climatice sunt adiacente zonei limitate, la fel ca în Crimeea. Poziția geografică și natura peisajului face climatul de ciudat și unic Peninsula.

Aspecte comune

Deși există 3 zone climatice pe harta Crimeea, iar clima se distinge printr-o varietate, ea are, de asemenea, atât particularități comune, inerente în toate raioanele, Caracteristicile care se manifestă în mai mulți factori.

 • Modul de temperatură ridicată. Crimeea este o peninsulă situată la latitudini sudice, iar acest lucru explică faptul că iarna aici nu este deosebit de geroasă. În partea centrală a peninsulei, temperaturile din timpul iernii, deși sunt caracterizate prin indicatori minus, dar ele nu sunt atât de mici ca la latitudinea corespunzătoare a Rusiei continentale. Regiunile situate de-a lungul coastei au iarnă, plus medii.
 • abaterea de sezon. Aceasta se manifestă prin faptul că condițiile meteorologice din primăvara și toamna nu corespund standardelor recunoscute. toamna Crimeea este caracterizat de vreme caldă și lungă lungă. Primăvară, dimpotrivă, diferă ca durată și vreme destul de rece.
 • În perioada de toamnă, aerul cald este menținut și menținut datorită mării încălzite peste vara. Pentru Iarna, Cools mare și, dimpotrivă, împiedică încălzirea rapidă a aerului pe peninsula.
 • clima uscăciune. Acest lucru este valabil și pentru întregul teritoriu Crimeea. Indicatorii medii anuale nu sunt mai mari de 600 mm pentru precipitații, inclusiv ploaie și zăpadă. Pantele de munte nordice sunt unele excepții, acestea sunt disponibile la nord vânturile care ploaie. Dar climatul și nu există nici o umiditate aici: aici doar nu există nici o secetă.
 • Relativ identic și presiunea atmosferică, care fluctuează de la 758 mm, în timpul verii până la 765 mm în timpul iernii.
 • Direcția vântului. De asemenea, nu diferă într-o mare varietate pentru întreaga Crimeea și depinde de localizarea geografică, tipul de peisaj și natură, în general,.

centuri climatice și zone

Centurile climatice din Crimeea și zone sunt situate în conformitate cu natura și caracteristicile teritoriului, și nu sunt asociate cu localizarea geografică a unei regiuni sau a unui alt. Clima peninsulei poate fi reprezentată de trei centuri climatice.

Clima de steppelings low-cablu

regiunile de câmpie sunt situate în stepa zona de climat continental moderat. Pentru această regiune, o trăsătură distinctivă este o vară fierbinte cu o cantitate mică de cădere precipitații. ploile de vară sunt foarte rare. Total precipitații pe parcursul anului cade extrem de mic – în intervalul de 300-400 mm. În vara există un nivel ridicat destul plus de temperatură, în iulie poate medie +21.23 ° C.

Iarna există destul de rece, dar temperaturile scăzute sunt de scurtă durată și nu au rezistente. În ianuarie, temperatura medie fluctuează în interiorul -3.0 ° C. În timpul iernii, zăpada nu este foarte mult, și, în plus, stratul de zăpadă este adesea demolată de vânt.

Clima centura de stepa este împărțit în 3 subzone, oarecum diferit unul de altul.

 • Nordul și teritoriul Central al Peninsulei – Clima moderată caldă cu vară aridă și moderată și caldă.
 • Subzonul regiunii Sevastopol și a zonelor de stepă de pădure. În timpul verii nu este prea cald aici, iar seceta nu este puternică.
 • Feodosia și zonele moderate de stepă caldă caracterizat prin foarte uscat și sufocant de vară.

Clima de munte Crimeea

Această zonă, la rândul său, este împărțită în subzone pe principiul vertical. Poalele centurilor climatice adiacente acestora sunt centuri climatice – stepă sau strat de sud.

Zona de la o altitudine de 400-500 m deasupra nivelului mării este mai mic zona de munte pădure, unde clima, cu o moale sau foarte cald iarna prevalează. Umiditatea de aici este foarte mare, dusuri abundente – fenomene sunt destul de frecvente, iar în primăvara și toamna luni ploile sunt regulate.

În centura de mijloc, la o altitudine de la 500 la 700 m, clima de munte și pădure se distinge prin umiditate insuficientă și moale sau moderat moale, în timpul iernii. În partea superioară a munților peste 700 m, clima este umed moderat cald, iar în zonele muntoase înalte – deja mai rece și umed.

În munți, temperatura medie vara este ceva mai mică decât pe câmpii, iar temperatura este redusă în funcție de înălțimea deasupra nivelului mării. În timpul iernii, există ninsori abundente.

Clima de pe coasta de sud a Crimeei

Această zonă climatică se află în zona subtropicală, clima este mediteranean, în unele zone – subtropicale, care vă permite să crească multe plante de la tropice și subtropicale.

Vara este cald, mai ales în luna august, umiditatea este scăzută, dar cad ocazional ploi. Ceață pe coasta sunt un fenomen caracteristic, frecvente și de obicei. Temperatura medie Iyulskaya este menținută în 23.25 ° C.

ierni coasta de sud caracterizate de rece umed mari și neplăcute, de multe ori plouă, și ei cad de 2 ori mai mult decât în ​​timpul verii. Zapada este rara si nu este o lungă perioadă de timp. Temperatura medie de iarnă este, în general mai mare de 0 – aproximativ 1.4 grade, doar ocazional se întâmplă temperaturi de inghet.

Vreme de Luna

Luați în considerare modul în care indicatorii privind schimbările climatice în Crimeea, în diferite luni ale anului.

 • ianuarie. Luna caracterizate de vreme relativ rece, chiar și zăpadă și temperaturi sub zero grade sunt foarte rare. Zăpada căzută nu se află mult timp și sub influența aerului cald, imediat se topește. Temperatura medie a curele arata ca aceasta: pe coasta 4, în zona de stepă centrală de aproximativ -3 ° C, în zonele montane aproximativ 0.
 • februarie. Crimeea februarie este luna cea mai rece de iarnă. capace de zăpadă apar pe vârfurile munților, iar pantele sunt acoperite cu strat de zăpadă. Marea răcită și chiar poate ușor congelat. De multe ori furtuni. După amiaza, temperatura este adesea sub 0 ° C, dar nu scade sub -5. În indicatorii medii, temperaturile februarie sunt exprimate în astfel de numere: pe malul sudic 3, în zona de munte -1, în zonele de stepă -4 grade Celsius.
 • Martie. Prima lună de primăvară se caracterizează prin încălzirea bruscă, temperatura aerului de zi cu zi poate ajunge la 20, dar vreme rece încă păstrează timp de noapte. In acest moment, temperatura medie în regiunea de sud ajunge la 6, în zona de stepă centrală 1, în munte +3 grade. Vine timpul trezirea naturii.
 • Aprilie. Sub influența pubele marine, natura este activ renăscut. Incalzeste soarele cald la sol bine, și indicatorii de temperatură medie sunt în creștere. În sud, în aprilie deja 11, în munți și pe teritoriile de câmpie până la + 9 ° C.
 • Mai. Vegetația începe să înflorească. temperatura apei la mare poate ajunge la indicatori de vară. În a doua jumătate a lunii mai, sezonul de înot este deja deschis. Regimul de temperatură de pe coasta și în zona centrală atinge o medie de 16, iar în munți + 14 ° C.
 • iunie. La prima lună de vară, începe sezonul de statiune activ. Medii lunare de temperatură, să contribuie la acest lucru: în sud, în zona de stepă se ridică la 20, în zonele montane până la + 18 ° C.
 • iulie. Luna aceasta este considerată pe bună dreptate cea mai favorabilă pentru odihnă: destul de cald, dar nu există nici o căldură toridă. Temperaturile de mijloc sunt exprimate în cifre: pe coasta de până la +24, în munții +21, în stepele – la + 23 ° C.
 • August. Aer extrem încălzește și devine greu și gros. Temperaturile de zi se ridică la 35, iar căldura nu se încadrează chiar și pe timp de noapte. Indicatorii temperaturii medii la acest moment: în sudul +24, în stepele +22, în munți + 20 ° C.
 • Septembrie. O vreme blândă favorabilă vine la schimbare, și începe sezonul de catifea. Nopțile devin mai rece, dar în după-amiaza puteți încă înota. Temperaturile medii: Pe malul marin mai +20, în zonele de munte și de stepă + 16 ° C.
 • octombrie. Pământul încă păstrează căldura, dar aerul și ziua devine din ce în ce mai rece. Marea răcește treptat și se termină sezonul de înot. Modul de temperatură în interiorul deține 15 de pe coasta de sud, + 10 ° C în stepă și în munți.
 • noiembrie. Vremea se caracterizează prin diferențe de temperatură ascuțite: + 20 poate fi înlocuită cu + 10 ° C. sunt coborâte Temperaturile medii: pe coasta +10, în stepa +3, în zonele montane + 6 ° C.
 • decembrie. Fluxurile de iarnă ofensator aer rece caracterizează, ploaie cu zăpadă umedă rafale de ploaie. In acest moment, temperatura scade la +7 în sud, +1 în munți și + 2 ° C în stepele.
Citește mai mult  Pensiunea Crimeea cu alimente

Temperatura medie anuală în diferite centuri climatice ale non-etinakov. Ei coborârii este observată la est la vest. Pe coasta de sud, indicatorii medii anuale pot varia în 12.14, în zona de stepă centrală +9,7.11, în partea de jos subgenei de munte 8.10, iar pe platoul vertex cea mai joasă temperatură – de la +3,5 la +6 grade Celsius.

Temperatura apei marine

Apa de pe coasta Mării Negre din Crimeea până inegală viermilor. Mai repede acest proces are loc în acele locuri în care există mai puțin profunzime. Pe coasta Crimeii, aceasta corespunde la nord-vest și în zonele de nord-est. Aici, temperatura apei la mijlocul lunii mai poate ajunge la + 17 ° C.

Coasta de sud a Crimeei, se răcește apa de mare mult mai lent. De aceea Aproape până la mijlocul lunii octombrie, temperatura apei vă permite să înoate.

schimbările sezoniere afectează temperatura apei de mare. Mediile sale în diferite orașe sunt reprezentate de numere diferite.

 • În ianuarie Este în Alupka și Mishor + 9,6 ° C, în Alușta + 9,4 ° C în Sudak + 9,3 ° C, la Ialta 9.5 ° C, în Kerci ° C 5,9, în Evpatoria +8 ° C.
 • În februarie Aceasta scade: aproape Alupka, Missor și Yalta la + 8,6 ° C, în apropierea Alushta la + 8,4 ° C, Kerch până la + 5,4 ° C, Sudak + 8,3 ° C, Evpatoria este de până la 7, 3 ° C.
 • În martie-aprilie Există o creștere treptată a temperaturii: în apropierea Alupka, Alushta, Missor și Yalta de la + 8,6 ° C în martie la + 10,4 ° C în aprilie, lângă Kerci de la + 5,9 ° C până la + 10,4 ° C, în Evpatoria de la 7,6 ° C până la + 10 ° C, respectiv.
 • În Mai Încălzește apă până la + 16,4 ° C in Alushta, Sudak și Yalta, și Alupka este de până la + 10,3 ° C, în Kerch până la + 17 ° C, în apropierea Mishor până la + 16,3 ° C, Evpatoria este de până la + 16,1 ° C.
 • În iunie Vine un sezon masiv de înot, deoarece apele se incalzesc pana la +18.22 ° C. In Alushta, Missor, Sudak și Yalta, ajunge apa + 21,8 ° C, în Alupka + 21,7 ° C, în Kerci + 22,6 ° C, în Evpatoria + 21,3 ° C.
 • iulie august – timpul când apa este încălzită cât mai mult posibil. In apropierea Alupka, Mishor și Sudak, ea este liber la + 24,6 ° C, la Alushta și Ialta la + 24,7 ° C, în Kerci + 25,5 ° C, în Evpatoria + 24 ° C.
 • in august În toate orașele, temperatura depășește + 25 ° C. În unele zile ea se poate ridica la +26.28 ° C.
 • In septembrie În timpul sezonului de catifea, apa rămâne destul de cald – în termen de 22.22,6 ° C în aproape toate orașele. Cea mai scăzută temperatură a apei în apropierea Kerch – se ajunge la + 22 ° C.
 • In octombrie Marea începe să se răcească treptat. Lângă Alupka și Missor, este deja + 18 ° C, Alushta și Sudak + 18.1 ° C, în apropierea Kerci + 16,3 ° C, și Evpatoria + ° C 17,7.
 • În noiembrie și decembrie Apa de răcire continuă: de la + 14 ° C în apropierea Alupka, Mishal și Sudak (în noiembrie) până la + 11,1 ° C (în decembrie), în apropierea Alushta de la + 14,2 ° C până la + 11,2 ° C, în Kerci de la + 11,1 ° C + 7.8 ° C, Ialta la + 14,1 ° C până la + 11,2 ° C și Evpatoria de la + 13,3 ° C până la + 10,1 ° C.
Citește mai mult  Alegeți schiuri pentru copii 5-6 ani

Umiditatea aerului și precipitațiile atmosferice

Umiditatea este o componentă compozit a echilibrului de apă al atmosferei. Aceasta afectează în mod direct formarea norilor și căderea de precipitații. Îmbogățirea atmosferei umidității se realizează datorită evaporării marine și apă ocean.

În timpul iernii și de vară, umiditatea variază în mod vizibil. Vara se caracterizează prin cea mai mică umiditatea relativă, iar iarna este cea mai mare. zile Twisted când umiditatea relativă la prânz ajunge la 80%, și cu un indicator de 30% din zile sunt considerate foarte uscat. În timpul iernii, în peninsula, umiditatea poate varia de la 60% la poalele de până la 65-76% pe întreg celălalt teritoriu.

În timpul verii, această cifră este de 40-44% în zonele de stepă, iar în zona Foothill și pe litoral – 50-55%.

Un alt factor important al climatizării este precipitarea atmosferică. Teritoriul Crimean este caracterizat printr-o structură complexă și ciudată a peisajului și o caracteristică a circulației aerului. Prin urmare, precipitații sunt dispersați inegali, iar volumul lor poate fluctua în astfel de limite: în zonele de stepă – 250 mm, în zonele montane – 1000 mm pe an.

Umiditatea insuficientă suferă cea mai mare parte a teritoriului Crimeei. Pentru coastă, o scădere sezonieră a precipitațiilor atmosferice, care apare în perioada de primăvară-vară.

În Crimeea, precipitații sunt caracterizați nu numai de distribuția neuniformității, ci și de diferite cantități de la aceștia de la an la an. Figura anuală totală în diferiți ani se poate schimba. În zonele de stepă, această oscilație poate fi astfel: de la o cantitate minimă de 110-250 mm până la maximum – 485-720 mm, deși media lor este de 340-425 mm pe an.

În subgenele de munte inferioare, aceste numere variază la un indicator mediu anual în 450-490 mm de la minim 190-340 mm până la maximum – 715-870 mm. South Beach este caracterizată de numere: nivelul mediu anual este de 430-550 mm, minimul – 160-180 mm, maximul – până la 1030 mm pe an.

Precum și precipitațiile inegale se încadrează în momente diferite ale anului. Valoarea maximă a precipitațiilor din zonele de stepă și în poalele din Crimeea este în iunie-iulie, pe coasta sudică cea mai umedă luna din ianuarie sau decembrie. Numai în est și la vest de coasta de sedimente sunt oarecum uniforme în continuarea întregului an.

Citește mai mult  Revizuirea rezervelor din Crimeea

Ploile sunt principalul tip de precipitații și reprezintă 80 până la 85% din indicatorul anual total. Zăpada și gradele au doar aproximativ 10%, iar ponderea precipitațiilor mixte este chiar mai mică – de la 5 la 8%. In munte Volumul ploilor din Crimeea variază de la înălțime: cu atât mai mare precipitațiile mai puțin.

Coșurile de zăpadă în timpul iernii sunt, de asemenea, distribuite inegal. Pe teritoriul principal nu există nici o acoperire permanentă de zăpadă. Este sustenabil numai în zonele Highland.

Presiunea aerului este singurul indicator egal cu întreaga peninsulă. Se schimbă în funcție de sezon și este de 758 mm în timpul verii, iar în timpul iernii – 765 mm Post Mercury.

Vânt

Vânturile afectează, de asemenea, condițiile climatice. Munții au un impact mare asupra vitezei și frecvenței lor. Direcțiile predominante ale vânturilor de pe peninsula sunt nord-est, nord-vest și sud-vest. În timpul iernii, nord-estul (45%) este cel mai adesea suflă, mai puțin de multe ori sud-vest (25%) și sud (20%) vânturi.

In primavara, Nord-Est și Nord-Vest vânt predomină în zonele de stepă, și pe malul marii – de Sud. Pentru climatul din Crimeea, diferite tipuri de vânturi sunt caracteristice.

 • Furtună. Ele se întâmplă cel mai adesea în platou Highland – până la 80-85 de zile, și mai puțin frecvent în zonele de stepă – 12-28 de zile pe an.
 • uraganul vânt insotesc de obicei furtuni de nord-est.
 • Briză – Vânturile, schimbarea direcției lor, în funcție de momentul zilei: în timpul zilei în care se execută de la mare de pe coasta, iar noaptea – în direcția opusă. Iulie-august – ora când briza se întâmplă cel mai des – de până la 18 zile pe lună.
 • Baltă – Vedere a vântului de munte, formând în principal în lunile de iarnă și de primăvară. Acest vânt uscat scade adesea umiditatea aerului de până la 8%.

Cum afectează sănătatea?

Pentru sănătatea umană, astfel de caracteristici ale condițiilor meteorologice sunt importante ca radiația solară și temperatura aerului, presiunea atmosferică, umiditatea și saturația aerului de ioni și ozon. Climatul unic din Crimeea cele mai bune combina toate acești factori.

Crimeea Soarele acționează un heelly pe tot parcursul anului, chiar și în timpul iernii. Radiația solară imbunatateste starea generala de sanatate, metabolismul, stimulează sistemului respirator și cardiovascular. Aceasta crește funcțiile de protecție ale corpului.

Luând plajă ar trebui să fie luate, crescând treptat durata șederii în soare. iradierea solară în exces poate duce la solar și impactul termic, agravarea bolilor existente și arsuri ale pielii.

Oamenii vin la Crimeea pentru recuperare, cel mai bun timp pentru recreere este perioada de catifea, în octombrie sau mai-iunie. În acest moment, este deja destul de cald pentru a lua bai solare și de aer, dar nu epuizante de căldură.

Crimeea de aer are de asemenea proprietăți de vindecare. Acesta este umplut cu elemente volatile care scot în evidență unică copaci, parcuri și plante forestiere de munte. În plus, aerul este umplut cu săruri marine și ioni negativi. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care suferă de boli ale respirației.

Un alt factor cu efectele terapeutice sunt scăldarea marii, care afectează diferite mecanisme pentru reglarea organismului și creșterea tonului general.

Clima Crimeană vindecătoare este destul de potrivită pentru recreere sau recuperare, dar și pentru reședința permanentă, deși ianuarie și februarie oferă anumite inconveniente rezidenților locali.

În ce condiții meteorologice ale orașului sunt mai bune?

Deoarece clima Crimeea se distinge printr-o mare varietate, atunci zonele și orașele individuale au unele diferențe în condițiile meteorologice.

Cel mai bun pentru viață este clima din Evpatoria. Temperatura medie anuală a aerului ajunge la + 11,7 ° C. Clima de aici este moderat caldă, precipitațiile cade suficient. Evpatoria este recomandată pentru recreere cu copii.

Mishar este cel mai cald oras, urmat de Alupka. În ea, soarele strălucește 246 de zile pe an, iar toamna este cald și favorabilă. Temperaturile din timpul iernii nu sunt sub + 4 ° C.

În Yalta, aerul uscat. Acesta este protejat de munți înalți de pătrunderea maselor de aer rece. Evergreen subtropicale vegetație și evaporare marină cald slăbită de căldură, aerul cu componente de vindecare utile.

Climatul în est de coasta, în zona dintre orașele Alushta și Feodosia se distinge printr-o mare uscăciune, o vară fierbinte și iarna foarte cald. Alushta este considerat cel mai bun loc pentru a vă caza cu întreaga familie.

Pe caracteristicile climatului în Crimeea, a se vedea în continuare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: