Care sunt bastoanele de schi și cum să le alegi?

Care sunt bastoanele de schi și cum să le alegi?

Bastoane pentru schi montane – o componentă semnificativă a echipamentului unui om de echitatie. Selecția corectă a acestui element va continua să afecteze tehnica schiorului.

Caracteristicile designului și scopului

Stick-urile de schi montan sunt ajutoare sportive indispensabile. Sarcina lor principală poate fi numită menținerea suportului drept al călătoriei, precum și echilibrul și echilibrul acestuia. Ski-urile de schi ajută la accelerarea în timpul pornirii sau coborârii, și, de asemenea, posibil să se împingă și să accelereze pe o suprafață plană. Apropo, în acest scop, chiar și unii snowboarderi experimentați depozitează bastoane pliante cu ei în timpul coborârii. În situații de urgență, tijele se confruntă cu suport.

Acest lucru este deosebit de important pentru începători. Nu trebuie să uităm că acest element de echipament în agregat cu aranjamentul adecvat al mâinilor contribuie la confortul executării rozilor, adică cele mai importante elemente ale SkiaStrust.

În bastoane pentru schi de munte alocă mai multe părți cheie. Mânerul sau un mâner creat din plastic, plușă sau cauciuc, are o formă diferită. Scopul său este de a oferi o prindere fiabilă a unei periei de echitație cu un element de echipament fără alunecare și confort în timpul funcționării.

Pentru producătorii de bastoane de schi, este mânerul care este zona în care este posibilă experimentarea cu designul și, prin urmare, se remarcă în contextul concurenților.

Următoarea parte a subiectului, dormitorul, este creat din material din piele sau din nylon. Sarcina sa principală este de a proteja schiorul de pierderea stickului. În prezent, modelele sunt produse cu tratat de detașare, care, cu o încărcătură puternică pe perie și probabilitățile de deteriorare, sunt evacuate de la bază.

Ca înlocuitor, locuința de astăzi puteți folosi o mănușă specială cu o buclă, cu care devine una cu baza. Freeriderii sunt din ce în ce mai preferați de bastoane cu un întuneric plastic, care este o parte inseparabilă a mânerului.

Cumpărarea de inventar, este important să-și îndrepte atenția pe inelele lui. Haina sunt destinate pentru deplasarea de-a lungul vrac de zăpadă adâncă sau o suprafață blând, și mici – pentru circulația pe autostrăzi speciale cu zăpadă rigidă. Funcția principală a părții care nu este de a oferi tijele pentru „înece“, în suprafață atunci când imersată. În momentul de față, cele de piață arată inele de diferite forme, mărimi și materiale de fabricație.

Un stick de schi fără această parte se dovedește a fi practic inutil.

Vârful elementului echipament poate fi conic, unelte, sau au un fel de con invers. Acele modele care seamănă în exterior coroanelor dințate sunt recomandate pentru utilizarea pe căi dejivrare. Tija (el este același lucru) este baza pentru care sunt fixate toate celelalte detalii.

Acesta este creat fie din masiv sau din tubul compozit. Rigiditatea părții este măsurată în unități convenționale. Indicatorul de până la 5 unități este recomandat pentru incepatori si iubitorii egal cu 5 unități – experți, și mai mult de 6 unități – profesioniști. tijă telescopică este format din 2 sau 3 genunchi. Unele modele sunt echipate suplimentar cu o frânghie internă, ceea ce le permite să dobândească rapid o stare de lucru.

Este demn de menționat faptul că există diverse duze din plastic (GARDS), care să asigure siguranța mâinilor de la simpla apăsare a porții sau vestele în timpul depășirii traseele echipate. De asemenea, puteți achiziționa un model cu un mâner Redstone care efectuează protecție slabă.

Materiale de fabricație

Aluminiu este cel mai frecvent, precum și materiale ieftine pentru producția de bastoane de schi. Este folosit, desigur, nu în forma sa pură, dar cu impurități ale altor metale. Avantajul său mare este că aluminiu în timpul supraîncărcării nu este blocat și primele pliuri în jumătate sau doar bătut. Dobândi astfel de modele de obicei, sportivii începători care nu oferă cerințe speciale.

bețișoare compozite le includ pe cele care sunt produse pe bază de carbon, fibre de carbon, bambus, grafit și aliajele lor. Acestea costa mai mult decât aluminiul, și se cântărește mai puțin. Dezavantajul principal al materialului se numește stratificare instant sau chiar spiței de bețe în două părți, atunci când lovirea.

Elemente realizate din fibra de sticla sunt rasfatati la cea mai mică tăietură, cu toate că ei detectează o rezistență ridicată la efectele medii agresive. Modele din fibra de carbon scumpe se dovedesc a fi mai puternic, dar mai ușor de aluminiu. Echipament de bambus nu dăunează mediului înconjurător. În plus, acest material este considerat chiar mai puternic decât aluminiul. echipamente de fabricație, de regulă, se efectuează manual.

Sfaturi de bețe pentru schiuri de munte sunt obișnuite pentru a proiecta din aliaje solide, de exemplu, din oțel. În eșantioane scumpe există, de asemenea, părți din carbură de tungsten și alți compuși durabili.

Vizualizări

După cum sa menționat mai sus, bastoanele de schi sunt împărțite în telescopic și solid. Două pliuri se îndoaie în jumătate și tricolled sunt împărțite în trei fragmente. Acesta din urmă, respectiv, sunt mai compacte și potrivite pentru transportul într-un rucsac. Cablul trecut prin stick-uri tub, face posibil pentru a le colecta în poziția operațională în câteva momente.

Sport

stick-uri de sport sunt realizate din materiale de cea mai de calitate. Unele dintre ele sunt, de asemenea, făcute de curbe: Deci, gigantul și supergigantul necesită modele moderate, iar coborârea rapidă – posedă bentness maximă. Criptura echipamentului face posibilă creșterea aerodinamicii atletului și prevenirea cârligului poarta. Tija unui număr de modele sport are o formă triunghiulară într-o felie, care asigură o reducere a greutății și rezistență crescută.

Parc

În parcuri, schiorii se angajeze de obicei, în salturi de la rampă de lansare, alunecare în desene și trucuri performante. Bastoane pentru toate aceste sarcini ar trebui să fie scurtată în mod semnificativ și ușor. Sarcina principală a elementului de echipament devine menținerea echilibrului și simplificarea de echitatie în portbagaj spate.

trasee

Pentru amatori de echitatie pe șine, precum și plimbări crea modele realizate din aluminiu sau carbon. Primele sunt mai puternice și ieftin, iar al doilea sunt mai flexibile, și, prin urmare, restaurat.

Apropo, este demn de menționat despre un balon stick de care vă permite să se toarnă în fiecare mâner de aproximativ 75 mililitri de băuturi.

Vnetrass

Freeride sau patinaj în afara pieselor necesită utilizarea unor echipamente cu inele mari, care împiedică „înec“ în zăpadă. De asemenea, sportivii preferă să se înarmeze cu bastoane telescopice cu o dimensiune corectată, ajutând pentru a ridica topuri. Pentru o pantă abruptă, stick-ul este scurtat, pentru o ușurare comună – sunt prelungite, iar coborârile sunt efectuate cu o lungime standard.

Cei mai buni producatori

Pentru cei mai buni producători de băț de schi includ compania germană Leki. Ea a introdus mai întâi un model de fibra de sticla de pe piață și o curea inovator sistem automat de odihnă. Prezentat in sortimentatia de brand și probele de bază realizate din aluminiu, și tije telescopice cu un sistem de pliere clipuri, și o curea de rechin de declanșare, care este întârziată în mod automat prin apăsarea unui buton special.

Utilizări austriece companie Atomic numai materii prime ecologice. Într-o gamă largă de brand, există modele potrivite pentru începatori cât și pentru sportivii profesioniști. Komperdell Schnapsstock (Austria) este cunoscut ca unul dintre cei mai mari furnizori pentru campionate mondiale. Printre numărul mare de modele reprezentate, puteți detecta un stick-balon cu un rezervor de 200 mililitri și o pâlnie specială. Mountain Iubitorii de schi pot, de asemenea, să acorde o atenție lor produselor companiei ruse Stayer, interne STC Avanti RS și norvegian Swix CARBON.

Cum să ridici?

Pentru a alege corect la stick-uri pentru schi de munte, trebuie să ia în considerare mai mulți factori. În primul rând, este în valoare de vorba despre lungimea tijelor: selecția trebuie efectuată în conformitate cu creșterea schiorului. Trebuie avut în vedere faptul că acest indicator este indicat în trepte de 5 centimetri, adică, este de 120, 125 sau 130 de centimetri.

Modelele prea lungi sunt nevoiți să meargă în portbagaj spate, și prea scurt, respectiv, puternic apleca înainte și o parte pierde din sprijinul. Ca rezultat, picioarele sunt obosit mai repede, iar manipularea schi devine mai rău. Indiferent de stilul de echitatie și nivelul de calificare, este important ca partea superioară a corpului uman a fost în pace, iar rafturilor a fost de echilibru.

bețe de schi trebuie să fie alese în așa fel încât corespunde lungimea lor la creșterea unui atlet din care 50 de centimetri a luat. După calcule, mărimea rezultată trebuie să fie verificate, punerea clăpari, ușor îndoit mâinile în genunchi și care deține stick-ul în mâinile: articulația cotului ar trebui să formeze un colț dreaptă.

O altă schemă de selecție este multiplicarea creșterii sale cu 0,7. Apropo, să se ia în considerare atât tehnica de patinaj: de exemplu, pentru stilul agresiv este nevoie de un raft inferior și bastoane scurte. Copilăresc sunt considerate a fi de 110 de centimetri, iar un adult se recomanda folosirea probelor de peste 110 de centimetri.

De asemenea, este necesar să menționăm că bastoanele formei curbate, precum și lungimea telescopică, schimbatoare, sunt destinate sportului profesional. Începătorii este mai bine să utilizați tije drepte simple, care dau domeniul de aplicare, dar nu se ating zăpadă.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: