Mănăstirea Ostrog în Muntenegru: Descriere și călătorie

Mănăstirea Ostrog în Muntenegru: Descriere și călătorie

Sute de mii de pelerini sunt trimise anual în locurile sfinte pentru a le onora cu vizita lor, precum și cererea de sănătate, fericire, vitalitate pentru intercepții cerești. Sunt locuri pe care toată lumea știe, de exemplu, Ierusalim. Sunt atât pentru cei care nu au auzit toate sau au informații aproximative. De exemplu, mulți, probabil, auzind numele lui Vasili Ostrogsky, ci despre mănăstire, cu el, ei fac aproape știu nimic. Dar aceasta este una dintre principalele atracții ale Muntenegrului.

Un pic de istorie

Ortodox numit curent Ortodoxă Sârbă Mănăstirea. De remarcat că, în multe feluri. În primul rând – locul amplasarii sale. Construit drept mănăstire de sex masculin într-o stâncă, la o altitudine de 900 m deasupra nivelului mării. Și acest lucru este într-adevăr o locatie deosebita a manastirii atrage mai mulți pelerini la zidurile sale. Dar nu numai geografia locului face ca structura unica.

Mănăstirea Ostrog din Muntenegru este o poveste care este bine cunoscut, capturat în diferite tipuri de surse, care a ajuns la timpul nostru într-o formă ușor de recunoscut. Data de constituire a mănăstirii poate fi considerat secolul al XVII-. Vă mulțumesc pentru acest lucru trebuie să ne Vasili Ostrogsky, Mitropolitul Episcop Herzegovinsky. El a fost canonizat după moarte, iar astăzi este una dintre cele mai distorsiunilor din Serbia și Muntenegru a Sfinților.

Nume real Vasili Ostrogsky – Stoyan Yovanovich. Încă din copilărie, părinții, dorind fiul cel mai bun cota, l-au trimis la unchiul la mănăstire. În Trebin, el a acceptat un post, alegând viața Askta pentru el însuși pentru totdeauna. Fii un episcop a fost o decizie dificilă pentru acest om, el nu a făcut-o cu mare dorință. Dar, din fericire, Vasili a fost de acord și a construit după cele mai remarcabile mănăstire din munți. El l-a construit toată viața, numai moartea a încetat să construiască un sens mare pentru episcop.

Fapt interesant! La șapte ani după restul stareț al mănăstirii viselor Sf. Luca, unde episcopul mort a cerut să deschidă mormântul său din Ostrog Vasili Ostrog lui. Somn repetat din nou și din nou, ceea ce perceput ca un semn ceresc, și împreună cu călugării, rectorul a mers într-adevăr la Ostrog. Postul și rugăciunea de la mormânt a durat șapte zile, numai după că acesta din urmă a Ostrogo Vasili a fost deschis. Corpul a fost bine conservat, aroma Bazilicii a procedat la el. Moaștele au fost transferate la mănăstirea superioară, în ziua de azi se odihnesc în biserică a introdus.

Din păcate, odihnă continuă pentru mănăstirea pentru întregul secol al existenței sale nu a fost. Dacă pentru a proteja altar pe stâncă, în principal, de turcul. Iar în anii de-al doilea război mondial, bomba germană a căzut în biserica Sfintei Treimi pe teritoriul mănăstirii. Nu miracole că bomba rupt, dar niciodată rupt?! Chips proiectilului până la acest pori sunt stocate în mănăstire.

Dacă reveniți la Vasili Ostrog, al cărui nume este sfânt pentru ortodocși, există o legendă care viță de vie superba a crescut în locul morții sale. Pentru această zi, multe femei visează să dea naștere copilului cred că îi va ajuta ca strugurii îi va ajuta pe scena.

Ce să vezi?

Teritoriul mănăstirii Ostrog este interesant în sine – aici sunt mai multe obiecte care vor fi deschise pentru vizitator treptat.

Prin urmare, merge pe un tur la acest templu, consideră că aveți nevoie de o mulțime de timp (dacă într-adevăr doriți să vedeți totul).

Manastirea Nijni

De exemplu, Mănăstirea Nijni este relativ recent, în secolul al XIX-lea. Există mai multe kesels în ea, Biserica Sfintei Treimi, precum și o casă de oaspeți, care servește un adăpost pentru noapte pentru pelerini. Un loc de dormit va costa aproximativ 5 euro. Wide vizitatorul devreme, aproximativ 5 pm.

Chiar această biserică, moaștele hotelului va fi de odihnă – acesta este un băiat în vârstă de 12 ani, în anii de persecuții grave turcești, mâinile au fost tăiate pentru faptul că el nu a lăsat Crucea ortodoxă. Băiatul după martiriul se clasifică.

Mănăstirea superioară

Acesta este situat la trei kilometri de la Nijni. Trebuie să ne pregătim imediat faptul că drumul către această parte a altarului este periculos, dificil pentru orice călător, într-un anumit sens, riscant. Cu toate că ea crede este folosit rar – există o cale scurtă, pădure.

Pe teritoriul mănăstirii de sus, există două biserici – introdusele și traversată. Mulți pelerini și mulți pelerini sunt fixe și fixe, care poate fi înțeleasă: aici, în rugăciunile neobosite a petrecut 15 ani Vasili Ostrog. Surprinzator, dimensiunile raclele sunt mai mult decât modeste – 3 de 3 m. La intrare se poate vedea pe pictograma tăieturii de rock a episcopului.

În ceea ce privește relicve, există un sfeșnic de argint aici, precum și rugăciuni, care fac parte din secolul al XVIII-lea.

Două biserici din peșteri au reușit să păstreze, deoarece nu au existat structuri din lemn în ele. Acum, în mănăstire – acestea sunt cele mai importante locuri și venerat. chilii au fost respinse din nou.

Introducerea bisericii este un loc în care puterea lui Vasili Ostrog.

Pelerinii sunt mult – atât locale, cât și turiști de departe, la sfârșit de săptămână ar fi dificil să meargă la moaștele de aici, astfel încât acestea să controleze fluxul de călugăr.

Biserica a trecut are un astfel un nume, așa cum se crede că O parte a crucii, pe care Isus răstignit, a fost prezentat de dispozițiile templului în timpul construcției sale. Templul este situat în peșteră, la etajul superior mănăstirii. Frescele pictate ei Radules artist sârbă. Și cel puțin în interiorul templului de la umed, frescele sunt bine conservate. Unicitatea ei este că el a lucrat la dreapta frescelor Radows pe pereții rocii. Și descris pe ele Saint Vasili, Saint Savva, precum și episoade din viața lui Isus, festivaluri religioase.

În procesul de excursie, turiștii vor fi interesați să vadă:

  • Rac cu moaștele Sf. Vasili Ostrog+
  • sursa de vindecare, apa din care este liber pentru fiecare vizitator+
  • Lanțuri, atestand vindecarea unei persoane care suferă de rabie (stocate în Biserica Cross-Promotional)+
  • Chips proiectilului care a căzut în templu în timpul al doilea război mondial+
  • Saints vechi de 12 ani.

În zilele de sărbători religioase de pelerini la zidurile mănăstirii, mai ales multe. In vara, cele mai multe dintre ele încearcă să se ridice la mănăstirea de sus pe jos, cu toate că microbuze locale oferă servicii. În cazul în care credinciosul este convins, foarte religios, și a venit la aceste locuri pentru a cere ceva de la Sf. Vasili, el poate trece drumul la el în picioarele goale sau chiar genunchi.

În ziua morții lui Vasili Ostrogsky, 12 mai, pelerinii încercați să-și petreacă noaptea la zidurile monahale. Apropo, cele mai simple facilități de dormit pot fi luate în loc. Peste noapte necesară pentru a prinde rugăciunea de dimineață. Și, chiar dacă există o sală de pelerinaj, care poate fi numit un mini-hotel, în special oamenii religioși preferă în aer liber pe cerul liber.

Souvenir Beck de Ostroga

S-ar părea că ar putea fi un remarcabil în magazinul de suveniruri, care acționează cu fiecare mănăstire? Dar sortimentul de ceea ce poate fi achiziționat în magazinul mănăstirii din Ostrog, într-adevăr merită o atenție. Lumânări, Culoarele și Icoanele sunt un set standard pentru locuri similare, dar aici este încă posibil să devină proprietarul de Brojanits, de argint și de aur Pandantive cu imaginea de altar, cu care se confruntă.

Puteți cumpăra aici și miere și ulei de măsline și vin. În memoria călătoriei, puteți lua de aici uleiurile aromatice de vindecare (într-adevăr de înaltă calitate), cosmetice naturale. Apropo, acesta din urmă, oricât de nepoliticos ar suna, ar putea fi pur și simplu o mișcare de marketing, dar calitatea ei este într-adevăr foarte pe recenziile celor care au cumpărat și au profitat.

Puțin mai multe despre Brojniki. Așa numitele bile speciale, care poartă pe mână. La locul de împletirea astfel de baloane – o cruce, poate fi din plastic sau din metal. In Brojanitsa – 33 de noduri, fiecare nod este format din 7 cruci de legătură. Este un decor foarte puternic și durabil, care turistul va avea loc într-un cuplu de euro. Acestea sunt vândute în mai multe culori: negru vorbește despre ascetism, alb – despre inocenta si puritate, albastru va proteja proprietarul de la supratensiune, și roșu – de la punctele de vedere invidios. lână de oaie rupt.

Puteți să-l cumpere nu numai pe tine – de multe ori aceste decoratiuni sunt luate pentru a le prezenta apoi ca un cadou pentru cei dragi. Noi purta de obicei, pe mâna stângă. Se crede că purtarea Brojnisa este echivalentă cu Crucea ortodoxă poartă.

De asemenea, în magazinul de suveniruri puteți cumpăra raki. Așa numita o băutură robust, în esență, care este coniac. Slipovitsa este considerată cea mai puternică raki, și încă mai există Raki de la caise, gutui, mere, struguri. Face raki și pe baza mierei și ierburilor. Puteți cumpăra o băutură în sticle foarte frumoase, astfel încât în ​​prezent sfinților din Muntenegru, băutura este mai mult decât potrivită.

Este puțin probabil să părăsească magazinul de suveniruri, fără a cumpăra o miere locală – munte, pădure, luncă, floral, var … Alegerea este foarte mare și plăcută. Adăugați locale în miere de cereale, dovleac și floarea-soarelui, delicios este delicios. Și dacă cumpărați miere cu smochine și piulițe, este puțin probabil ca în altă parte să găsească ceva similar.

călugări muta din fructe de măslini locale și ulei de măsline. De asemenea, puteți cumpăra vin: rocan (roșu) și brxx (alb). Și împreună cu el într-un sortiment bun siropuri terapeutice. Cosmeticele sunt făcute pe lapte de capră, ceară de albine și ierburi de munte. Apa pentru produse cosmetice iau direct de la o sursă de vindecare.

Într-un cuvânt, pe o astfel de excursie, merită să luați mai mulți bani, deoarece magazinul mănăstirii este frumos cu sortimentul.

Cum să obțineți?

În Budva, turistul poate lua o mașină de închiriat, ceea ce îl facilitează foarte mult logistica de rute. Există mai multe drumuri către mănăstire, pentru că fiecare se poate ajunge: unul trece prin Danilovgrad, celălalt – de la Boggeti, al treilea – de la Niksich. Mulți oameni sunt considerați drumul prin Danilovgrad ca cel mai sigur pentru turiștii care nu sunt sofisticați de serpentine.

A doua modalitate este de a utiliza serviciile de transport public. De la Budva la un prim sens, nu contează cât de ciudat este, nu. Prin urmare, calea va consta din mai multe etape:

  • de la Budva la Podgorica cu autobuzul (o oră și jumătate)+
  • De la podgorica la ostrog cu trenul (40 de minute)+
  • De la gară la mănăstire pe jos sau de taxi: pe jos va fi de aproximativ o oră și gratuit, pe un taxi – 15 minute și aproximativ 20 de euro.

Dacă te-te, în afara grupului excursie, asigurați-vă că pentru a se înroleze costurile de trecere (de transport va trebui să se schimbe), pentru cheltuieli neprevăzute. Examinați traseul viitor pe hartă.

Dar nu vă faceți griji: calitatea transportului este foarte bun aici, chiar și un simplu tren va părea foarte confortabil, în cazul în care totul este gândit pentru confortul pasagerului.

Multi turisti considera cele mai interesante complot de calea de la stația de cale ferată Dubovichi direct la mănăstire. Lungimea acestui traseu este de aproximativ 4 km, tot drumul este un drum asfaltat, trecând prin care podgorii și ferme se vor deschide pentru ochii. Există, de asemenea, posibilitatea de autostrăzi. Dar această cale este pur și simplu creat pentru plimbare de mers pe jos – specii de frumusete uimitoare, peisaje oscilanți.

Asigurați-vă că pentru a posta telefonul în ajunul călătoriei sau de a lua un aparat de fotografiat cu tine.

Și există un alt mod de la gara de cale ferată Ostrog, care, deși, scurt, dar mai greu de depășit. Calitatea calea în unele locuri atât de greu încât fără pantofi de trekking, va trebui să. Autostrada exclusă, infrastructura pe drum – în minus.

Reguli de vizită

Amintiți-vă că prinsecând sentimentele credincioșilor, nu este doar cuvinte și un motiv pentru discordie. Prin urmare, încercați să respectați toate regulile pentru vizitarea mănăstirii Ostrog. Aceasta este în primul rând cerințe clare pentru. Umeri și genunchi, indiferent cât de cald ar trebui să fie acoperite cu femei și la bărbați. Tricouri și pantaloni scurți pe care le puteți folosi pe drum, dar pe teritoriul mănăstirii Acest costum va trebui să schimbe cămășile și pantalonii pentru bărbați, precum și fuste și șaluri pe umeri pentru femei.

Dar pentru a acoperi capul pentru femei în acest loc nu este neapărat, nimeni nu va fi condamnat (deși majoritatea turiștilor ortodocși și pelerini folosesc încă un șal).

Pe teritoriul altarului este interzis să fumezi, să aducă animalele de companie cu tine. Îndepărtați și fotografiați în interiorul templelor nu poate.

Pregătiți, de asemenea, pentru faptul că unele puncte pot fi neobișnuite pentru dvs. De exemplu, lumânările de aici nu pun sub icoanele din templu – ele sunt așezate în afara bisericii, în cutii speciale cu nisip și apă. De asemenea, despre încredere și cât de mult ați luat lumânări, ați plătit pentru costul lor – nimeni nu o verifică.

Dacă vă decideți să rămâneți într-o casă pentru pelerini, veți fi amplasat într-o cameră în care 10 oaspeți pot fi. Există paturi, o zonă comună pentru spălare, o sală de mese de bucătărie (este posibilă găzduirea cafelei, încălzirea alimentelor).

Timp de mulți ani, oamenii din diferite țări merg la Vasily Ostrozky pentru ajutor, de multe ori – în speranța unui miracol. Și era încă în timpul vieții clerului; el ia dat o persoană fără adăpost, hrănită foame, a ajutat, în cele din urmă, cu sfaturi. Mulți oameni, dacă crezi în răspunsurile, vindecarea după vizitarea altar, fizică și / sau psihică a fost primită. Există dovezi de vindecarea oamenilor nesănătoase mintal. Dacă te sun credință profundă în aceste locuri, atunci ai nevoie pentru a vizita fiecare colț al mănăstirii, și vârful de pelerinaj va fi atinge moaștele miraculoase ale Vasili Ostrog. Dar turistul obișnuit își va aminti cu siguranță acest loc unic.

Privire de ansamblu asupra mănăstirii Ostrog din Muntenegru în clipul video de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: