Tipuri și selecție de jachete de schi

Tipuri și selecție de jachete de schi

Haine pentru extreme și doar distracție activă – este întotdeauna o lungă conversație, t. La. Depinde prea mult, inclusiv starea de sănătate a proprietarului. Desigur, jachete de schi sunt o excepție. Este vorba de ei, alegerea și diferențele lor de haine obișnuite vor fi discutate mai jos.

Descriere și întâlnire

Să începem cu caracteristicile de design ale jachete de schi care le diferențiază de zi cu zi.

material exterior

Materialul exterior al mantalei protejează de vânt, umezeala, nu permite să se acumuleze sub evaporarea ei. Materialul trebuie să fie durabil, non-alunecare. În acest moment, cele mai multe membrane populare si materiale sintetice diferite cu prelucrare specială. Printre membranele, de-Tex Gore – țesături pe bază de teflon de la compania americană „W. L. Gore și Asociații“, care apare pe piață la sfârșitul anilor ’60. „gortex distinge“ de înaltă impermeabil, componente de 23-28000. mm coloană de apă. În plus, practica a arătat că aceste membrane oferă o protecție aproape completă a vântului, „Gortex“ nu a fost ușor de câștigat popularitate printre cuceritorii acestor vârfuri dure ca Everest.

Țesătura are bune proprietăți respirabil: la testul RET (Rezistența Evaporarea A Textile) – mai puțin de 13 (extrem de respirabil (0-6), bine respirabil (6-13), (13-20) țesuturi respirabil). Familia evidențiază mai multe categorii de membrane cu diferite caracteristici. O altă membrană populară – Dermizax japonez. Se intinde bine, are un indicator al impermeabil la 20 mii. mm coloana de apă.

Permeabilitatea parcului este prevăzută în acest model nu în detrimentul găurilor, ci pentru proprietățile membranei direct.

Căptuşeală

Oferă căldură, comoditate. În modelele bugetare, este de obicei făcut din nailon, dar mult mai preferabil modelul cu o căptușeală de fleece sau ochiuri.

Izolatie

Nu este prezent în toate modelele. Volumul izolației sintetice se măsoară în grame pe metru pătrat. Pentru călărie în offseason, 50 – 100 g / m2 este suficient, jacheta de iarnă trebuie să aibă deja 100 – 200 g / m2. Populare și practică interesantă – face volum diferit de izolare pentru diferite segmente ale mantalei. Astfel de modele retine caldura, nu se rostogolească mișcărilor. Din materiale de umplutură naturale folosite în cele mai multe cazuri de rață și de gâscă în jos. Astfel de jachete sunt ușoare, bine retine caldura, dar rapid pierde toate proprietățile lor în timpul umezirea.

Rezistent la apă

Una dintre caracteristicile cheie de jachete de schi. Da, umedă în neplăcut și în oraș, ci pe panta poate costa sanatatea, viata chiar. De obicei, indicatorul de impermeabilitate în jachete de înaltă calitate pentru recreere pe panta – nu mai mică de 5000 g / m2.

Croa

Jacheta naveta de schi trebuie să fie ergonomic, ținând cont de specificul mișcărilor schior: coatele îndoite, mișcările active cu mâinile, probabilitatea de cădere.

Cusătură

În înaltă calitate, modele de cusături ar trebui să fie înțepat pentru a oferi suplimentar rezistent la apa. Chiar și cumpărarea o opțiune de buget, este mai bine să acorde prioritate eșantionului, în cazul în care cel puțin cusăturile cheie sunt înțepată.

Mânecă

Puteți întâlni 2 opțiuni populare: gratuit, în care mănuși sunt rupte sub manșetă și înguste, implicând purtarea mănușilor peste manșoanele jachetei. Alegerea unui obicei de manșetă și comoditate.

Fusta de snowswain

Poate detașabil. Împiedică intrarea zăpezii.

Fulger

Un mare plus va fi protecția fulgerului de la rugină – va crește durata de viață a jachetei.

Hood

Volumul său ar trebui să fie suficient pentru utilizarea cu casca.

Citește mai mult  Caracteristici de patine de fitness

Buzunare

Setul minim este 2 în aer liber, 1 intern. O opțiune interesantă poate fi opțiunea în care buzunarul interior este închis cu un film senzorial special transparent, permițând, de exemplu, să vizionați timpul pe telefon, fără a scoate mănuși și nu obțineți gadgetul în sine.

Protecția supapelor de buzunare nu va fi inutilă.

Ventilare

Nu în toate modelele. Este găuri speciale care sunt axile sau în zona de închidere a pieptului pe fermoar. Fă-o posibilă, nu nelegiuiți jachetele, răcoroase. Pot fi protejate suplimentar de o rețea.

Clasificare

În plus față de diviziunea standard a îmbrăcămintei pe bărbați, bărbați și copii, jachetele de schi se deosebesc de mai multe semne. Să ne uităm la aceste clasificări. După tip Croy:

 • Potrivi+
 • Sport non-Ucrainaya+
 • Standard+
 • mai larg.

Aici alegerea depinde de stilul de călărie, fizic (proprietarii de dimensiuni mari vor fi mai convenabile decât variantele largi) și condițiile meteorologice.

Conform materialului și gradului de izolație, există 5 specii.

Telluri (coajă, hardshell)

Cele mai frecvente dintre iubitori și snowboarderi Opțiunea potrivită pentru schi pentru piese suburbane. Universal, posedă impermeabilitate bună. Întrebarea cu protecție împotriva frigului în astfel de jachete membrane este rezolvată de straturi suplimentare de îmbrăcăminte.

Softell

Jachete ușoare, elastice pentru călărie în vreme caldă. Confortabil, dar au o rezistență mai mică la vânt, apă.

Izolat

Potrivit pentru echitatie frecvente în vreme rece. Poate fi în jos și cu umplutură sintetică. Acum, tot mai mulți iubitori de sporturi de iarnă preferă a doua opțiune, t. La. el este mai ieftin și nu atât de repede își pierde proprietățile sale în timpul de umectare, cum ar fi puf.

Tehnic

Folosit în timpul alegerea traseelor, pentru freeride, tur de schi, backkant. jachete tăiate minimaliste, nu mișcări timide de respirație, cu grad maxim de protecție împotriva umidității.

3-B-1

În esență, 2 jachete care pot fi purtate separat, dar pot fi combinate într-un singur. Prima este o membrană laptile, al doilea – muște sau o jachetă cu umplutură. Versiunea universală pentru echitatie în diferite condiții climatice.

Stilul de echitatie si comportamentul pe panta evidențiază, de asemenea, 5 soiuri.

Sport

Opțiunea clasică de sport. Cald, confortabil, cu un grad destul de ridicat de protecție împotriva apei.

Un parc

jachete bugetare pentru cei care sunt doar incepand de modul lor de pârtii de schi. Cele mai multe modele de multe ori acestea sunt alungite, în mod clar calculat, judecând după aspectul, tinerii și adolescenții.

Frearyd

Segmentul pentru cei pe care caracteristicile tehnice sunt mai importante decât design-ul. o atenție foarte mare este acordată protecția împotriva vântului și umectare, ventilație. În astfel de jachete, totul este gândit la cel mai mic detaliu: localizarea buzunare, cum ar trebui să se afle pe partea de sus a sacou curea și o curea rucsac, metoda de fixare a hotei, și de multe ori chiar și un far special, care vă permite pentru a găsi extremale într-o situație de urgență. În acest caz, mantalele cât mai simplu posibil.

Jacheta pentru freeride – aceasta este, de obicei, un model de 3-B-1 sau o variantă cu o tăietură destul de liber, permițând mai multe straturi suplimentare.

Piste

segmentul de masă, prețul mediu de grup. De obicei, acest tip de jachete încercați din exterior să imite restul, menținând în același timp disponibilitatea prețului. Potrivit pentru cei care încă mai merge rar, dar nu-l deranjează să schimbare.

Glamour

Modele pentru cei care sunt foarte importante jacheta de design. Blană, tot felul de curele, culori originale, stiluri – toate acestea despre această categorie. În același timp, aceste jachete sunt adesea fabricate din materiale tehnologice, pot avea termoreglare excelente, și toate elementele decorative, dacă este necesar, și în numele de funcționalitate, poate fi desfăcu.

Opțiuni de proiectare

Pentru cineva, proiectarea de sport nu este important, dar de ce nu combina estetica si functionalitatea, deoarece pentru acest lucru nu este necesar să supraîncărcați jacheta cu detalii decorative, care pot interfera cu coborârea.

Citește mai mult  Totul despre Tash-Jargan în Crimeea

silueta în mod corespunzător selectat, o inimă și ochi câteva dungi drăguț, o imprimare interesant, sau pur si simplu de culoare plăcută – Costumul de schi sau snowboard pot fi cu ușurință nu numai confortabil, dar, de asemenea, frumos.

Culoare

Galben, roșu, violet, verde, roz-neon – jacheta poate fi aproape orice colorat. Culoarea numai indezirabil pe pantă – alb. Problema este că, în schior de îmbrăcăminte albă pură va fi mai dificil de a găsi într-o situație de urgență.

Este mai bine să acorde prioritate modelelor cu elemente luminoase. Să clasic alb și negru, dacă vrei ceva mai calm, va fi diluat cu portocaliu sau albastru strălucitor. Aceasta este o întrebare nu numai stil, dar, de asemenea, de siguranță.

Imprimare

Geometric, abstract sau chiar un animal – totul depinde aici numai de imaginația proiectantului și preferințele. Nu numai pentru a utiliza camuflaj de iarnă.

Cele mai bune branduri

A decis ce caracteristici vei fi mulțumit cu culoarea dorită – timp este de a alege un brand. Iată un mic top dovedit producătorii de îmbrăcăminte pentru odihnă extremă.

Phenix

Prețul mediu: 1-30. rubles.

premium japonez de brand, infiintata in anii ’50 timpurii. Printre sortimentele lor, puteți alege o opțiune atât pentru un profesionist profesionist, cât și pentru fata și un băiat care a rămas mai întâi pe schiuri.

Patagonia

Prețul mediu: 15-60000. rubles.

Legendar Brand American Exteriorwear. Multe modele sunt echipate cu un popular membrana Gore-Tex, iubit nu numai de schiori, dar și alpiniști, oferind ridicat rezistent la apă și deșeuri.

North Face, Inc.

Prețul mediu: 6-50 mii. rubles.

Marca, garantând protecția și confortul, chiar și în condiții extreme, iubite de mulți profesioniști. gama de prețuri largă – un alt avantaj. În plus față de echipamentul de schi, haine și echipamente pentru alpiniști și turiști.

Columbia Sportswear

Pret mediu: 7-25 mii. rubles.

Probabil cel mai faimos brand-din listă pentru o persoană departe de sport. Cu toate acestea – Columbia este angajată în producția de haine din 1937. Discret, dar un design frumos, o gamă largă, tesatura de înaltă calitate, preț accesibil – principalele avantaje ale acestei opțiuni. alegere bună pentru începători.

Goldwin

Prețul mediu: 15-150000. rubles.

Un alt producător din Japonia. Calitate folosit și DERMIZAX dovedit, Gore-Tex, GORE-TEX PRO și T. D., Ceramica Fiber Sprite Kodenshi și Pooh natural. „Fuste“ au o bază elastică convenabilă, în cele mai multe modele sunt un guler de lână detașabil.

Colmar

Prețul mediu: 8-30000. rubles.

Brand, distins printr-o varietate de produse jachete de design: de la modele de calm pentru a luminoase, neon. Există reguli pentru iubitorii de schi cu diferite niveluri de formare. Producătorul garantează confort chiar și la temperaturi scăzute.

Salomon

Prețul mediu: 16-25000. rubles.

marca franceză, haine care produc pentru schi, a cărui caracteristică este o structură specială a materialului, furnizarea de distribuție a aerului competent și temperatură confortabilă.

Völkl

Prețul mediu: 5-30000. rubles.

producător de îmbrăcăminte german pentru amatori schiori. jachete Völkl sunt disponibile și în același timp funcțional. selecție largă de imprimeuri si culori.

Descente

Prețul mediu: 15-80000. rubles.

haine confortabile pentru echitatie, în orice vreme, în producția de care sunt luate în considerare toate caracteristicile anatomice. culori luminoase, de înaltă tehnologie și funcționalitate maximă. Una dintre cele mai populare sportivi de marcă. Caracteristici distinctive: sistem convenabil de ajustare Hood și tehnologie brevetata, prevenirea zăpadă Hood, DERMIZAX membrane, cu laser Curra, combinate sistem de ventilație.

Spyder

Prețul mediu: 20-100000. rubles.

Brandul american, în sortimentul pe care îl puteți ridica un sacou cald și confortabil pentru fiecare gust și portofel. Una dintre brandurile preferate de schiori profesioniști de câteva decenii. Dar acest lucru nu înseamnă că această îmbrăcăminte este numai pentru profesioniști. Spyder are modele potrivite pentru nou-veniți.

Citește mai mult  Totul despre Cape Ayia în Crimeea

Nuanțele pentru copii

Deci, am trecut prin toți parametrii de bază care trebuie luați în considerare atunci când alegeți o jachetă pentru schiurile montane, analizate la ratingul producătorilor dovediți. Acum ne vom da seama cum să alegeți o jachetă potrivită pentru dvs. Concentrați-vă pe stilul dvs. actual și stilul de călărie. Creșterea nivelului – schimbați echipamentul. Începătorul nu este deloc necesar pentru a lua modelul cu membrana Gore-Tex pentru 60 de mii de ruble – o jachetă universală destul de înaltă de înaltă calitate.

Gândiți-vă când și unde intenționați să călătoriți, la ce temperatură trebuie calculată sacoul. Aveți nevoie de o opțiune încălzită sau chiar suficientă sofzhell.

Exercitarea – obligatorie! Jacheta trebuie să stea corect, să nu se deplaseze, să nu fie prea lungă. Mai mult decât atât, este recomandabil să se măsoare jacheta pe care hainele în care intenționați să plimbare.

Elemente necesare pentru călărie confortabile:

 • membrană+
 • Cusături calificate+
 • Hota fiabilă+
 • fermoar mișcare lină+
 • Stripele reflectorizante+
 • Snowswain Fusta.

Opțional, dar detalii dorite:

 • ventilare+
 • Consolidarea în regiunea umerilor+
 • finisaj fleece din interiorul gulerului+
 • supape de fulger și buzunare+
 • Abundența de buzunare+
 • Reglarea lacesului sau curelelor pentru montare+
 • Manșete elastice.

Această listă mică de verificare ar trebui să fie rememorată sau imprimată și luați cu dvs. la magazin, pentru a nu fi pierdut din abundența opțiunilor și să alegeți cele mai potrivite și să îndeplinească toate cerințele.

Ce sa porti?

Este clar că pe panta nu până la crearea de seturi. Acolo, compania este o marca jacheta de schi pantalonii speciale sau salopeta, muște, lenjerie de corp termică. Dar există și alte cazuri. Mulți oameni ca foarte fel de jachete de schi, dar nu sunt incluse în planurile lor. Cel mai important lucru în acest caz, nu pentru a cumpăra de zi cu zi este șosete un sacou special pentru freeride. Îmbrăcăminte de schi este proiectat pentru faptul că aceasta se va muta. La plimbare de obicei în astfel de haine va deveni rapid inconfortabil. Beneficiul este acum nu problemele găsi jacheta de obicei, la exterior similar cu schi. Sau, dacă doriți un produs de sport, să ia o versiune universală.

Ce să poarte o astfel de sacou? Pe podiumurile, designerii combina lucrurile de sport cu elemente care nu sunt asociate cu sport la toate: tocuri, bijuterii masive, pantaloni stricte. Mantaua în același timp, nu trebuie să fie luminos, ca pe pantă, și culori calme, ocazionale. Pare interesant și destul curaj.

Sfaturi pentru îngrijire

După ce a cumpărat o jachetă de schi de înaltă calitate, este important să nu se străpung cu grija pentru ea – spălare greșită poate pur și simplu strica produsul. Enumerăm regulile de bază.

 • Dacă ați ales membrana de tesatura, vă puteți spăla jacheta numai cu specială (potrivite pentru lucruri cu membrane) prin mijloace, altfel jacheta poate pierde proprietățile de protecție.
 • Este imposibil de haine de fier din membrana de tesatura.
 • Nu se recomandă uscarea într-o mașină de spălat. Mai bine să se usuce jacheta pe umeri, dar în nici un caz pe baterie.
 • După spălare și uscare manta necesită un tratament special hidrofuge impregnare.
 • Dacă nu sunteți sigur că vă puteți spăla jacheta în conformitate cu toate subtilitatile necesare – un contact mai bun uscat de curățare. Acesta va fi mai ieftin să cumpere echipament nou loc de răsfățat.

Acum știi ce jachete de schi sunt modul de a alege cel care este potrivit pentru tine, și cum să-i ofere un lung, un serviciu decent. Fiți atenți atunci când alegeți – și restul de succes sunt oferite.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: