Totul despre bucătăria Muntenegru

Totul despre bucătăria Muntenegru

Cu cât plecăm mai departe pentru o vacanță de acasă, cu atât mai mult dorim să știm și să încercăm totul nou – acestea sunt plaje și pârtii de schi, atracții locale și tradiții, modă și, desigur, bucătărie. Amintiți-vă: Aproape întotdeauna turiști aleg excursii la sate și restaurante din bucătăria națională pentru a respira arome locale, încercați să gust alimente și băuturi distincte, încercați să înțeleagă țara și oamenii care au permis să atingă cultura lor. Iar Muntenegru, din fericire, nu este o excepție. Să ne pregătim pentru a se familiariza cu bucătăria acestei țări!

Particularități

Bucătărie Muntenegru va multumi cu siguranta pe cei pentru care hrana este o placere. Va încânta pe cei de două ori care iubesc foarte mult acolo, deoarece alimentele pe plăcile de aici nu va rugati, iar mâncarea este satisfacerea. Multi turisti ia o porție, pentru 2-3 persoane, în restaurante și cafenele. Muntenegrenii – iubitori de carne, și cu atât mai departe în munți, cu atât mai mult carne și brânză. Pe coasta, oaspeții vor servi preparate din pește, dar acest lucru, din păcate, scump plăcere nu numai pentru turiști, ci și pentru Muntenegru ei înșiși, pentru că nu există nici un pescuit industrial pește.

Cei care preferă alimentația corectă, de asemenea, nu va mai fi foame – la urma urmei Aceasta este o țară în sud, unde un număr mare de legume și fructe sunt cultivate. Desigur, modul în care într-o țară muntoasă, fără brânză naturală și produse lactate fermentate cu pâinea caldă sau pâine doar din cuptor.

Frumusetea acestei bucătărie este ea Diversitate: Multe feluri de mâncare din fosta Iugoslavie sunt similare cu bucătăria țărilor vecine (Turcia și Albania, Italia și Austria, Ungaria). Si din moment ce acesta este un amestec de Vest și Est, apoi meniul în restaurante de hoteluri și tăvi de stradă vor fi foarte diverse.

Condimente Southern cu produse locale absolut ecologice a dat mâncăruri delicioase uimitor.

Există puține întreprinderi industriale în țară (și acestea sunt departe de traseele turistice), Plantele încerca să cultivate fără utilizarea substanțelor chimice. Dar carnea este achiziționat în Serbia, în cazul în care animalele să crească în condiții naturale. Rezultat: agricultorii nu au sens să folosească alimentatoare modificate genetic pentru animale și plante, atât de natural și foarte gustos.

În plus, muntenegrenii sunt oameni foarte ospitalieri, tratarea fericită a oaspeților lor. Inclusiv vinul local care este acceptat să bea orice fel de mâncare și brânzeturi.

Fiecare comunitate (zonă) are propriile sale secrete culinare, deci deseori numele orașului sunt prezente în numele vaselor: Tsrmnitsko Varivo, păstrăv Podgoritsky, friptura nehushny. Pentru a încerca home hrana Națională, du-te la taverne locale – conomacy.

O altă caracteristică a bucătăriei de la Cherogorsk, mai degrabă mai degrabă cu munca în afacerea turistică, este o preferință pentru mâncăruri simple cu o cantitate mică de grăsimi, condimente. Aici un pic prăjit în ulei (atât în ​​bucătăria estică), este mult mai stins, coapte pe cărbuni sau prăjiți pe focul deschis.

Cerogorstsev are un fel de mâncare – un aperitiv de Meza – tăierea din diferite carne, brânzeturi și măsline. În apropiere, puneți un fel de mâncare cu felii de ouă fierte și castraveți săratați. Și dacă oaspeții au satisfăcut primul foame, înseamnă că este timpul să servim primului.

Primele feluri de mâncare naționale de bază

Mâncăruri lichide la cald în Muntenegru Love, ca în toate țările slave. Există două soiuri ale primului: supa și chorba. Supa este numită un bulion transparent, cu adăugarea de carne, care este umplută cu fidea, legume, orez. Supa de fructe de mare este chiar mai ușoară decât carnea. Pregătiți-l pe coastă.

Chorba – carne sudată sau păsărică de pește. Arată ca o gulaș maghiară în densitatea lui. Dacă meniul include următoarele nume, știți ce desemnează:

 • Chorba Od Varcha – bulion cu legume+
 • Chorba Od Kopriva – supa de urzică pe supa de pui sau vegetariană+
 • Pilecha Chorba – Mai întâi pe carne de pui+
 • Nudeja Chorba – bulion cu carne de vită și legume sudate, dar fara cartofi+
 • Ribl Chorba – primul fel de mâncare de pește, acesta este preparat din mai multe specii de pești, pentru denotoms au fugit în jos și nu regret condimente ascuțite.

Aceasta ureche este cel mai popular cu turisti. Diferența dintre preparatele noastre ușoare este că acesta este Chorba gros cu ardei iute, boia de ardei și sos de roșii.

Ceea ce este servit pe al doilea?

În conformitate cu a doua să înțeleagă în mod tradițional vasului fierbinte. Dar Muntenegru este faimos pentru ambele gustări și salate. Dar terci nu este foarte popular. Cu toate acestea, micul dejun este adesea oferit cition – piure, care este obținut din făină de porumb și brânză tânără. Citzvar spălat cu lapte sau spokeshaw sau mănâncă o spaimă cu cartofi.

a doua versiune a micul dejun tradițional este un Pind: o pâine vechi este umflat în lapte cu adaos de ulei și brânză de tineri. Antena Rustic Raw consumate cu Prostokov.

O trăsătură distinctivă a salate Chernogorsk este că toate ingredientele sunt tăiate în mare parte, și totul este furnizat în cantități mari.

Din gustări, vasul principal este trece – cartea de vizită a Muntenegrului. Acesta este un analog al lui Hamon, care poate fi cumpărat la orice magazin. Se trece într-un ambalaj în vid că oaspeții din țară sunt transportă într-un ambalaj de vacuum. În satul muntenegrean Nehushi, s-au păstrat rețetele originale pentru fumat și șuncă cu excepția (de porc sau mult mai rar carne de vită) (porc sau mult mai rar). De la începerea procesului de fabricație până la pregătire completă trece de 4-24 luni. Cu atât mai mult putem pleca, cu atât mai scumpe. Uscatoare de carne să fie sigur de a utiliza pentru Meza, snack-uri separate, sau ca alte feluri de mâncare ingredient.

Dar alte feluri de mâncare din carne nu sunt mai puțin populare:

 • Având o mlill – carne de miel fierte în lapte+

 • Masaleitsa – aceasta este o cotie, în care brânza este înfășurată și pleacă+

 • Meso Meso – Acestea sunt preparate din carne asortate facute pe gratar, care este de obicei oferite în hoteluri în restaurante+

 • Mufflitz – Carne de porc, care mai întâi prăjită la foc deschis, și a pus apoi cu legume+

 • Negush Steakh – Carne de vită Beefstex, care înfășurat peste și brânză Kaimak+

 • Pashtitsad – carne înăbușită în sos amestecat cu gallushi sau paste+

 • biscuiți – carne Firefielded+

 • Plescavitsa – cotlet plat cu un diametru de 20 cm, care se face numai din carne și ceapă, și este fără prăjire breading+

 • Razhnichi – Carne de vită sau de porc Dimensiune Shabab mici+

 • sarma – foarte putin varza+

 • Chevapchichi (Chevapi) – cârnați la grătar din amestec mic de miel și vițel+

 • Carne de porc Schnitzel în Chernogorsk – acestea sunt tuburi de carne cu Kaimak, care bate făină, ou, și apoi biscuiți, și prăjită+

 • Yagnnyatina de sub Sacha – Unul dintre preparatele corporative din Muntenegru, care se pregătește în Saccha (cazan fonta) timp de 3-6 ore.

Peștele și fructele de mare sunt, de asemenea, foarte populare cu turiștii, deși este mâncăruri scumpe. Dar cu cât este mai aproape de sudul țării, cu atât mai mari șansele de a lega stridii și creveți, calmar și midii – aici prețurile sunt mult mai mici. Puteți găti mâncăruri independent de captura proaspăt acoperită și puteți vizita un restaurant de pește sau un cort de stradă. Acest lucru va fi în orice caz gustos, în special sub vinul alb al albului „Rastach”. Următoarele delicatese sunt cele mai populare și cunoscute:

 • Dalmatsky glyash – tocană cu sos de roșii și condimente pești de mai multe soiuri+

 • Crap în scande – pește, prins într-un lac scandard și coapte într-o tigaie cu folosirea de soli de la prune cu adaos de mere sau gutui, ca sos de gătit se transformă în jeleu+

 • Mugs cu pâine proaspătă crocantă – servit cu sos alb sau roșu+

 • caracatiță, Coapte pe la grătar+

 • pilaf Cu o varietate de fructe de mare+

 • Przhii Ligni – calmar, de multe ori speriat în aluat+

 • Ohrid pește – farfurie de file de pește, ceapă, cartofi ras și smântână, care se pregătește în ghivece, servite cu castraveți sărat+

 • risotto negru Cu cerneala Karakatitsy+

 • Japacke – crap la cuptor, sub formă de pulbere, cu o multime de cremă.

Garnitura servește legume gătite de bucăți sau într-o formă informală: Dalmatinsko Varivat, Kachamak, Paprika, gyros.

Trebuie remarcat faptul că bucătăria Muntenegrului este foarte similar cu masa altor țări balcanice, și, prin urmare, numele de feluri de mâncare sunt foarte similare.

Ce produse lactate în valoare de încercarea?

Produse lactate și brânzeturi Egale locale – un alt delicioase, pentru care este în valoare de vin în Muntenegru.

 • Kaimak – Bashed lapte dejucate, care seamănă în același timp brânză de vaci, smantana si ulei. Consumul de o lingură sau ca frotiu brânză pe pâine. Nevoia de meniu restaurante pentru a căuta acest produs numit crema sărați. Se adaugă la multe feluri de mâncare.
 • Brânză de neguință – O altă carte de vizită a acestui loc. Pregătiți-l în rețeta originală din lapte de oaie, dar de multe ori amestecat cu capra sau vaca. Brânză poate fi tânăr (amintește brânză mai puțin sărată) și solide, stors sau în ulei de măsline, cu piper sau lateral, cu verdeață sau boabe. Acesta poate fi o gustare sau un ingredient pentru salate, deserturi, Piers burek.
 • Lisnati – brânză foaie dulceag, populară în Mountain Collashina, făcut dintr-o vacă dimineața și seara Doiki.

Cele mai bune deserturi

În Muntenegru, o mare varietate de feluri de mâncare care a căzut în completarea sărbătorii. Desigur, acum aceste bunătăți pot fi încercat nu numai în restaurante, dar, de asemenea, cumpara pentru a le încerca pe picior de plecare. Dulciuri includ:

 • „Fata de seara“ – Rulet cu umplutură de stafide, smochine și nuci+
 • Croofne – Donuts, în interiorul căruia poate fi marmeladă, ciocolata, crema de ou+
 • Palachinka – clatite imense care sunt împachetate de gem, smântână dulce, ciocolată caldă, dar un fel de mâncare poate fi dezavantajat, în cazul în care brânza de vaci este de umplere, freca, brânză, șuncă+
 • Pahlava – celebru dulceață de Est cu stafide si nuci+
 • Tulumba – piese foarte dulci de aluat prin umezirea lor în sirop sau miere.

Pentru a dezavantajat, dar nu și arbuști mai puțin gustoase includ:

 • Burek – produse de patiserie cu brânză sau carne de umplere+
 • Hibanitsa – placinta cu branza de vaci+
 • Lupta – Brânză (telemea), nuci și prune sunt învelite în aluat, se coace în cuptor sau fiartă în apă sărată.

Băuturi

Pentru locuitorii Chernogort, ceaiul este un medicament de musetel sau menta, iar cafeaua este o bautura pe care o puteți bea rotund. O alta bautura populara este limonadă, dar nu este amestecat cu zahăr (acesta va fi servit separat). Dacă ești norocos, cere gazda pentru a trata o băutură de la o grenadă sălbatic care nu este vândut în magazine.

Iubitorii de bere pot aprecia întuneric, lumina fie cu adaos de băutură locală „Nikšichko“, care a exportat recent, sub marca „NIK“.

Și, desigur, ar fi ciudat dacă țara de fructe de padure si fructe nu au făcut vin și accent:

 • din gutui, mere, ramurele tinere de brad, afine face uimitoare Lichioruri+
 • „DESEX romi“ – acest lucru (pentru un motiv oarecare) rom dulce casa+
 • „Rocan” și „Rastach” – Cele mai bune soiuri de vinuri prezentate în magazine+
 • Rakia – Vodka pe fructe (cetate – 50 de grade).

Este demn de remarcat faptul că, dacă nu vă faceți griji cu privire la calitatea produselor, nu este recomandată atunci apa din Muntenegru de sub robinet.

Fructe

Muntenegru va va delecta cu o abundență de fructe locale. Iubitorii de ananas, banane și nuci de cocos nu sunt norocos – ele nu cresc aici. Dar lista incompletă a ceea ce crește aici și vinde:

 • Arc – Kiwi si portocale+
 • în iunie – căpșuni, CIRES+
 • în iulie – caise și piersici, mango și mere, pere și prune, pepeni verzi smochine, zmeură, mure, afine, Mushmula+
 • in august – Începe să cânte smochine și grenade, pepeni verzi+
 • toamna În mod activ maturare struguri, mandarinele, kumkvat, curmale și zinzul.

Totul despre bucătăria Muntenegru, a se vedea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: