Totul despre câmpurile de lavandă din Crimeea

Printre întreaga varietate de culori, care există astăzi și pot fi cultivate atât acasă, cât și în câmpurile de utilizare în scopuri de producție, aș dori să subliniez exact lavanda. Aceasta este o floare minunata, care este faimos nu numai pentru aspectul său, dar, de asemenea, de mirosul îți taie răsuflarea. El este atât de neobișnuit și atât de surprinzător de frumos încât este supărat chiar și în cântece.

Caracteristici de plante

Lavanda este considerată o plantă universală și nepretențios, care devine foarte des decor în grădină, și poate, de asemenea, să crească chiar și fără intervenția umană în sălbăticie. Puțini oameni știu, dar în scopul de a se bucura de frumusetea pe scară largă și aroma de înflorire lavandă, aveți nevoie pentru a merge în Peninsula Crimeea. Da, este acolo că sunt ei câmpuri uriașe.

Dacă au existat și turiști care au mers să se odihnească, urmărit scopul de cumpărare în marea caldă și a obține un bun de mare de culoare cafenie, acum o parte integrantă a vacanței de aproape în fiecare vacanță în Crimeea este un tur al câmpurilor de lavandă. Potrivit statisticilor, artiști de inspirație sunt de multe ori vin aici, în spatele tineri casatoriti fotografii frumoase, precum și pur și simplu iubitorii de natură și cunoscători de frumoase. Și, desigur, frecvente oaspeții acestor câmpuri de lavandă sunt iubitori de bani de lumină, care, fără o ramură de conștiință, flori lacrimogene de vânzare.

Un pic de istorie

Lavanda este o plantă erbacee mică, care se caracterizează prin mici flori frumoase violet. Se spune că, în timpul înfloririi Rouse, parfumul este distribuit în întreaga cocktabel, Tarkhankut și Sevastopol. Înainte de a vorbi despre unde și când să caute o lavandă în Crimeea, să amintim câteva din faptele istorice care vă vor ajuta să înțelegeți în cazul în care aceste plantații provin din pe peninsula.

Citește mai mult  Viking Village din Crimeea: Caracteristici și locație

Inițial, Lavandă a fost cultivat exclusiv în coastele franceze și spaniole din Marea Mediterană. Câteva secole în urmă, și anume în 1813, a fost adus la Imperiul Rus și a început să crească în Grădina Botanică Nikitsky. Avantajul a fost folosit de o varietate îngustare. Floarea era perfect obișnuită cu peninsula, pentru că pentru el este un climat rezistent la secetă și un sol stâncos. Este demn de remarcat faptul că proprietățile instalației au rămas la fel ca în patria lor.

Până în prezent, lavanda este cultivat pe peninsula în primul rând în scopuri industriale pe scară largă.

Încă 30 de ani în urmă, plantațiile au ocupat aproximativ 2,6 mii hectare. Astăzi, din păcate, acest număr a scăzut. Din anumite motive, majoritatea câmpurilor au rămas nesupravegheate, iar plantele au decedat pur și simplu.

Sezonul de înflorire

Desigur, dacă o persoană care merge la Crimeea, își propune să viziteze câmpurile de lavandă, este necesar să se facă o abordare foarte responsabilă a alegerii timpului de călătorie, deoarece lavandă înflorește departe de un an întreg. Având în vedere faptul că, inițial, lavanda este o planta iubitoare termic din Marea Mediterană, perioada de înflorire este inconsecvent și depinde de diferiți factori.

De exemplu, arcul rece și târziu poate muta termenele limită atunci când lavanda începe să înflorească. Dacă luați ceva înseamnă, atunci Cea mai violentă perioadă de înflorire lovește mijlocul lunii iunie – începutul lunii iulie. În această perioadă puteți observa cel mai magnific covor floral de culoare purpuriu pe câmpurile din Crimeea.

Desigur, puteți să riscați și să mergeți la plantațiile de lavandă la începutul lunii august. Dar, cel mai probabil, așteptarea nu va fi justificată. Deja la începutul lunii august, florile încep să se usuce sub influența soarelui Crimean scorching și își pierd aspectul original luminos și fascinant. Numai mirosul rămâne, dar luminozitatea culorii, din păcate, nu.

De asemenea, nu uitați că lavanda este o plantă industrială care nu este atât de mult încât turiștii să le poată admira și să utilizeze în parfumerie și farmacologie. De aceea Agricultorii nu vor aștepta când florile încep să se usuce, le colectează în timpul timpului necesar.

Dar nu toate domeniile de lavandă sunt sub supraveghere strictă, există așa-numitele plantații sălbatice, care au fost formate din natura naturală, cu ajutorul vântului, care ar putea răspândi semințele plantei în împrejurimi.

Unde să căutați câmpurile de lavandă?

Locurile în care crește lavanda, oamenii numesc „Crimeea Provence”. Și nu este surprinzător, pentru că dacă te uiți la câmpurile nesfârșite care au o culoare fascinantă albastră de liliac, vă puteți imagina într-o mică provincie franceză. Lavanda înflorește pe peninsula de mai multe decenii de mai multe decenii pentru ao vedea în toată gloria sa, trebuie să știi nu numai perioada de înflorire activă, dar și unde să meargă, pe măsură ce floarea este inexistentă. Pentru a satisface întreaga „Life World”, este necesar să vizitați unul dintre locurile enumerate mai jos.

  1. Nu departe de Bakhchisaraya este satul Turgenevka, care este renumit pentru festivalurile tradiționale de lavandă. Plantația din acest sat astăzi este considerată cea mai mare din Crimeea. În plus față de Turgenevka, dacă sunteți în Bakhchisaraye, puteți vizita satele prețuite, în creștere, mătase și kudrino.
  2. Există chiar și un sat numit lavandă. Orice ar fi un lucru obișnuit și, evident, dar aici puteți vedea, de asemenea, domeniile care se încadrează de această floare. Pentru a ajunge acolo, trebuie să luați autobuzul Simferopol – Alushta.
  3. Daca conduceti spre Sudak din Simferopol, câmpurile de lavandă va incanta ochii pe tot parcursul călătoriei. Prezența plantațiilor florale poate, de asemenea, să se laude satele parfumate și florale.
  4. Dacă vă deplasați spre Nikolaevka, puteți să vă opriți aproape de satul de droguri și apă.
  5. Fiind la Tarkhankut, asigurați-vă că pentru a vizita satul Olenevka.
  6. Lângă Sevastopol există un sat de Andreevka, un studio și Munții Mekenzeium, pe teritoriul lor, există și plantații purpurii.
Citește mai mult  Yenikale în Crimeea: Descrierea și amplasarea cetății

Cel mai apropiat câmpuri de lavandă sunt la Alushta, Gurzuf și Sevastopol. Din aceste orașe puteți lua rapid o mașină, transport public sau chiar plimbare pe jos. Dar amintiți-vă că Bakhchisaray este cel mai bogat în lavandă. Există sceptici care pretind că câmpurile de lavandă în Provence Franceză sunt mult bine întreținute decât în ​​Crimeea. Cu toate acestea, nimeni nu argumentează că pe peninsula sunt mult mai frumoase, deoarece arata ca un covor masiv de liliac-violet.

Lavandă de aplicare

Astăzi lavandă este foarte populară. Majoritatea oamenilor preferă o plantă pentru aromă neobișnuită și proprietăți speciale. Îl puteți cumpăra ca sub formă de buchet, cel mai adesea uscat, pe care bunica meseria pe piață. Acesta include, de asemenea, parfumuri, diverși agenți cosmetici și farmacologici. Utilizați-l și producerea mijloacelor de combatere a insectelor.

Lavanda este foarte populară ca aromă. De aceea există așa-numite plicuri în vânzare, este cel mai adesea pungile de casă care sunt umplute cu flori uscate de lavandă. Lavanda uscată nu își pierde mirosul minunat. Recent, tendința a devenit o tendință de a adăuga lavandă la ceai. Pe rafturile de magazin puteți găsi ceai cu ea. O astfel de băutură are relaxantă și proprietăți sedative, ajută cu o boala rece si doar miroase foarte plăcut.

O mare popularitate printre reprezentanții utilizării sexuale fine Lavandă ulei esențial. Se recomandă utilizarea acesteia cu o durere de cap, insomnie, dacă este necesar, calmați-vă și relaxați-vă. Dacă aveți o aromolampa, puteți aplica uleiul cu el, dacă nu, adăugați câteva picături în apa care umpleau baia. De asemenea, foarte util și baie cu flori.

De asemenea, destul de des, lavanda este folosită în parfumerie. Uleiul ei esențial devine componenta multor spirite, în special de multe ori parfumul francez se caracterizează printr-o aromă de lavandă. Și lavanda este o miere excelentă, deci Lângă plantațiile au neapărat un stop.

O astfel de miere este foarte apreciată, este scumpă, turiștii îl cumpără adesea ca un suvenir din Crimeea.

Plot despre lavanda crimei Vezi mai multe.

Citește mai mult  Activități în Muntenegru
Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: