Totul despre Cape Ayia în Crimeea

Crimeea – teren minunat, cu peisaje pitorești și mare caldă. Aici este un spatiu nelimitat pentru orice fel de odihnă: munți, drumeții, plaje, excursii istorice. Pe peninsula există multe locuri interesante pentru turiști singuri și pentru perechi de familie cu copii. Una dintre acestea este rezervația Cape Ayia.

Ce este eu?

Rocky proeminentă se întinde în jurul mării la aproximativ 15 kilometri. Imaginați-vă munții din munți și văi verzi pitorești cu pini relicte – aceasta este Aya. Aici, monumente ale naturii de frontieră cu stânci abrupte, niște pâlnii carstice și plaje greu accesibil.

Capul Ayia în Crimeea este un loc protejat, nu poate fi atins de plante și incendii uscate în locuri greșite. În plus, sponsorizat de turisti de sistem All Inclusive nu vor găsi hoteluri și servicii de lux aici.

Cel mai bun mod de a vă relaxa în locuri protejate este de a ajunge aici „sălbaticii“ și de a folosi serviciile de ghiduri și orașe cort.

stânci Ridge pe peninsula are mai multe vârfuri înalte: Kokia-Kai, Cape ienupăr, Kush-Kai. Înălțimea munților fluctuează aici la 500 de metri deasupra nivelului mării. Cel mai înalt punct – Kokia Kai (559 m). trasee turistice bune sunt stabilite aici – și pentru începători, cât și pentru profesioniști.

Pe harta peninsulei puteți vedea că cel mai apropiat sat pentru Mant Ayia este cagula.

Un loc minunat pentru o vacanță relaxantă, de unde puteți călători în Cape și Munții din apropiere.

Caracteristici ale locului

Cape Aya are o mulțime de atracții pe lângă speciile frumoase și munți, fără a mira de mirare că locul ăsta se numește „pierderea Mir”. Aici puteți vedea un număr mare de culori și plante enumerate în cartea roșie. Să-i rupă în mod natural interzis cum să meargă pe ele. De asemenea, aici trăiește un număr mare de animale rare și insecte. În zona de apă există rechini și delfini de trei specii, multe crabi.

Citește mai mult  lacuri populare Crimeea

Drumeții în munți va aduce o plăcere estetică imensă. Aceste locuri vor dori cu siguranță să captureze. Ele sunt frumoase în orice vreme, deci merită să purtați o cameră.

Deschiderea vedere golfurile din partea de sus a rocilor artiști atras în secolul al 19-lea. De exemplu, Aivazovsky a inspirat o furtuna de la Capul.

În plus, există mai multe facilități vechi: temple și mănăstiri. Atracțiile pot fi, de asemenea, atribuite Bay Laspi, În cazul în care parcarea unei persoane primitive a fost păstrată din momentele Neolith. Golful în sine și grota sunt populare în rândul turiștilor.

Acest loc uimitor cu animale sălbatice neatinse atrage anual tot mai mulți turiști din diferite țări și orașe. Dacă nu doriți să vă petreceți întreaga vacanță aici, puteți face un tur în Balaclava și puteți naviga aici pe o barcă sau o navă mică. Numai că va fi destul de mult timp, pentru că timp de o oră, este imposibil de a inspecta toate obiectivele turistice.

Cum să obțineți?

Puteți ajunge la rezervație cu mașina sau cu autobuzul de la Sevastopol sau Balaklava (aproximativ 8 km). Dar transportul poate lua numai la rândul său, la Ayia, atunci va trebui să treacă printr-o mică distanță pe jos. Intrarea oricăror vehicule pe teritoriul Capul este interzisă, deoarece aceasta este o zonă protejată.

De asemenea, aici puteți obține în jurul valorii de mare: de la Balaklava până la Capul aproximativ 30 de minute de rândul său, pe un yalik mic privat. Instanțele intră aici în mod constant, puteți închiria un iaht sau barcă sau a găsi un căpitan gratuit. În timpul verii, ei sunt aici în jurul ceasului.

Citește mai mult  Totul despre Mount Boyhead în Crimeea

Există mai multe opțiuni pentru dispozitivul cu peste noapte.

  • Vă puteți relaxa turiștilor aici, într-un oraș cort special echipate în cazul în care tot ceea ce ai nevoie are: site-uri de incendiu, rezervoare de gunoi, corturi înșiși și locuri pentru ei, mese și bănci, bucătărie câmp.
  • Puteți petrece noaptea de închiriat o cameră într-una din casele particulare din satele din apropierea căldării. Acestea se află la câțiva pași de rezervă, nu mai mult de 5 kilometri de la mare. Sunt destul de ieftine de cazare, există magazine și cafenele.
  • Numeroase centre de recreere sunt situate pe coasta, în cazul în care puteți elimina, de asemenea, camera pentru una sau mai multe persoane. Prețurile locuințelor sunt semnificativ mai mari decât în ​​sectorul și orașele private.

În ceea ce privește excursii, puteți vizita câteva atracții, dar este mai bine să utilizați serviciile de ghiduri și să alegeți un tur de studiu de grup, mai ales dacă vă relaxați în aceste locuri pentru prima dată. Trebuie amintit că căile necunoscute pe cape pot fi periculoase din cauza unor roci, colpuri și activitate seismică. De aceea dacă te duci la munte, atunci numai cu conductorul.

Cu călătoria independentă „Dickarem” pentru a afla despre locuri sigure și interesante de la locuitorii și îngrijitorii locali. Ei nu vor refuza sfatul și nu vă vor introduce repere importante.

Vreme

Putem vizita Cape în orice moment al anului, dar cel mai frumos, desigur, în vară. În sezonul cald, există o temperatură confortabilă: în timpul zilei +29, pe timp de noapte până la +20. Râul rar, de regulă, se termină repede. Vremea la Capul poate fi schimbătoare, dar întotdeauna bine tolerat.

Citește mai mult  Plajele din Crimeea: Vizualizări și locație

În largul mării, nu este recomandat să părăsească pe cont propriu pe bărci sau nave mici, deoarece poate începe brusc o furtună sau furtună, care, în aceste locuri nu sunt mai puțin frecvente.

În lagunelor sunt lăsate să se angajeze în scufundări, dar la vreme bună, fără un vânt puternic și ploaie. Apropo, apa din apropierea țărmului este transparent și curat, înota aici – o plăcere.

plajă

Cel mai cunoscut și cel mai greu accesibil plaja de la Capul Ayia este Plaja „Lost World”. Înainte de a se poate ajunge pe mare, după ce a fost de acord cu căpitanul orice yalik, fie pe jos. Tu trebuie să meargă mai întâi la cetatea de Cambalo, apoi du-te la o cale tropant largă și du-te de-a lungul țărmului la cel mai recent plajă. Nu va trebui să meargă cot un cuplu de pietre, iar apoi te vei găsi pe o suprafață mică închisă. Aici sunt nisip mici mici, pietre milenale de calcar și practic nici un popor.

Plaja „Inzhir” – un alt loc interesant și mai aglomerat. Numele pe care la dat piatra, situată aproape, în formă asemănătoare cu un fruct exotic. De asemenea, aici sunt ruinele antice ale mănăstirii aproape deasupra muntelui Ilyas-Kai.

În plus față de plaja „Lost World” pe Cape există alte locuri pentru înot și recreere. Temperatura apei este confortabilă, plajă pe bolovani mari netedă. Aici sunt dominate în principal de plaje cu pietriș.

Pe frumusețea golfului „Inzhir” veți învăța din videoclipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: