Totul despre orașul Niksich

Totul despre orașul Niksich

Înainte de a călători, turiștii doresc să învețe totul despre orașul la care sa decis să meargă. Nikšich este al doilea punct populație Muntenegru. Orașul se află în nord-vest a țării în apropiere de râul Zeta. Se ridică peste nivelul mării cu 650 de metri și este înconjurat de lacuri colorate: Liverovichi, Slla, Krup.

Istoria orașului

Puneți începutul lui Nikschich, lagărul militar roman al lui Anders, care se afla în secolul al IV-lea la intersecția drumurilor importante. Mai târziu, deja în secolul V, o fortăreață analhastum a fost construită pe locul taberei. Slavs, care au venit la aceste locuri mai târziu, au redenumit orașul spre Onobht. După cucerirea imperiului otoman al terenurilor sârbe, Nikich a primit statutul de o mare cetate turcească. Când, la șeful Muntenegrului, Nikola I Petrovich-mesh, turcii au fost expulzați, orașul a primit libertate și a început să atragă noi coloniști. În acest moment a început să poarte un nume modern.

În 1883, arhitectul Josip Slat a scris un plan de dezvoltare a orașului, care a fost implementat dinamic în următorii treizeci de ani: comerț, producție, cultură și educație dezvoltate în mod activ. Până în 1900, principalele atracții ale Nikšits au fost ridicate, piața principală și mai multe parcuri au fost sparte. Al doilea război mondial a căzut în oraș, dar a fost reconstruită.

De-a lungul timpului, populația lui Nikich a crescut de trei ori și a devenit unul dintre centrele cheie de producție din Muntenegru.

Obiective turistice

Există câteva atracții în Niksich, deci nu este necesar să ratați aici.

Catedrala Sf. Vasili Ostrog

Unul dintre cele mai mari monumente de artă, admirând frumusețea albă ca zăpada și magnific, care se concentrează pe scara largă de piatră care duce la intrarea în templu. Pentru decorarea interioară a clădirii utilizate de marmură scumpă. După primul război mondial, un ceas cu un cadran uriaș a apărut pe turnul clopotniță al templului.

Catedrala Luminii a apărut în 1899 datorită Nicholas regele al doilea, și este dedicat tuturor celor care au luptat pentru independența țării. In zilele noastre templu acționează, și colectează o mulțime de enoriași la sfârșit de săptămână. Catedrala, împreună cu parcul se invecineaza, formează un ansamblu numit „Sabore“.

Local Lore Muzeu

Inițial, a fost un ansamblu palat, care a fost deținută de regele Nicola I Petrovich-Mesh. Și numai în 1951 fosta reședință regală sa transformat într-un muzeu. Una dintre secțiunile sale este dedicată exponate care ilustrează viața și viața domnitorului. In alte sali, puteți vedea descoperirile arheologice colectate din Czrena Wall locale ( „Red Wall“). Ei nara despre viața unei persoane în timpul paleoliticului.

Cele mai multe Tsarev

Ridicată din piatră în 1894 pentru bani țarului Alexandru al treilea, și numit după el. De-a lungul proiectului acestei capodopere, celebrul arhitect Josip Slala. Podul este mutat peste râul Zeta, și are o lungime impresionantă (270 de metri) și un număr mare de zboruri (18). Lungimea podului este superior lățimea râului. Acest lucru este explicat prin Anterior a existat o mlaștină, uscat în timpul camera de Iosip Broz Tito.

În prezent, drumul este pus pe puntea de legătură Nicksich cu satele sudice.

Red Scala

Situat pe malul stâng al râului Trebishnitsa. Este renumit pentru faptul că locurile de parcare au fost îndeplinite. Acesta poate fi numit un important monument de ori de paleolitică. Arheologii au deschis un strat cultural-treizeci și unu de aici, și a găsit mai mult de cinci mii de artefacte.

Lacul Kropachko

Creat în mod artificial, cu o movilă în Valea Niksich. Acum este considerat o mare consola de apă dulce, devine apa din izvoare și izvoare de munte. Există mai multe specii de pești în lac, inclusiv rare. Pentru turisti exista un terasament confortabil și plaje, concursuri de pescari sunt organizate în mod regulat. În plus, un festival de lac are loc anual pe malul lacului, unde vă puteți bucura de o varietate de muzică.

Piața Sloboda

Situat în centrul orașului și este una dintre cele mai aglomerate locuri Niksich, mai ales în seara. În direcții diferite de piața merge șase străzi.

Biserica Sfintei Apostoli Petru și Paul

Construit în secolul al 9-lea, este situat pe Cimitirul Niksich. Potrivit legendei, primul patriarh sârb a fost servit în ea – Sfântul Sava.

Manastirea ZEVA

Situat la câțiva kilometri de Niksich, pe malul stâng al râului Gracaista. Nimeni nu poate numi data temeliei mănăstirii, se poate presupune doar că sa întâmplat în Evul Mediu. După cum spune legenda, mănăstirea a fost inițial stătea pe malul drept, dar a fost distrusă de Kohnpad de la Muntele Hoodac. După aceea, el a fost restaurat de Princes Cherneyevichi, dar în curând a suferit din nou. Oamenii dezasamblat clădirea distrusă, iar în pietricica sa mutat la cealaltă parte a râului, în cazul în care biserica din nou ridicat și a stabilit Celi.

În secolul al XVII-XVIII, Abodul a fost principalul centru spiritual și cultural al acestei regiuni. Din când în când făceau raiduri ale turcilor, iar la începutul secolului al XIX-lea călugării (mănăstirea a fost de sex masculin) de aproape o jumătate de secol a părăsit mănăstirea. În 1853, biserica a fost prezisă de foc ca armata otomană. În timp al războiului balcanic, a Lazares Crucii Roșii din Rusia, care a tratat luptători de independență a fost deschisă aici. Mai târziu, lăcașul a fost abandonat, o parte din ea a fost atribuită în cadrul agenției de turism. În anii nouăzeci, mănăstirea a fost reînviat, dar acum a devenit o femeie.

Cetatea Ebel

Nenorocirea este partea de sus a Nicshits, care a folosit pentru a fi un roman anahaste. Atunci erau Slavi aici, iar în secolul al XVIII-lea, așezarea a câștigat turcii. Acolo ei au ridicat această cetate. A existat o mulțime de lupte aici, astăzi unele ruine au rămas de o dată a Marii Construcții. Acestea sunt păzite de stat ca un monument de cultură și artă.

Lesopark Remesz

Situat în sud-estul Niksich. În scopul de a obține în ea, există mai multe piste pentru turiști și căi percutor care duc la durerea cererii. Forest Park este renumit pentru fauna și flora rare, precum și izvoare, care se varsă în râul Glosson. Pentru turiști cu privire la abordarea pe munte, există Corts și platforme pentru tenis și fotbal.

Vremea în Niksche

Clima este temperat continentală. Dacă intenționați să mergeți în timpul iernii, nu vor avea nevoie de haine calde – temperatura, de regulă, nu scade sub +5, înghețurile de aici niciodată. În ceea ce privește vara, în această perioadă vremea este foarte caldă, dar nu prea caldă – aproximativ 25 de grade. Precipușurile cad în toamnă și în primăvară, în timpul verii sunt extrem de mici.

Se recomandă să vină la Niksich de la sfârșitul primăverii și toată vara, deși se poate spune că orașul nu își pierde frumusețea și în sezonul de iarnă.

În următorul videoclip veți găsi o plimbare prin Niksich în Muntenegru.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: