Vremea în Muntenegru și cele mai bune sezoane pentru recreere

Vremea în Muntenegru și cele mai bune sezoane pentru recreere

Muntenegru este o țară pitorească pe Peninsula Balcanică. Plajele de nisip superbe, statiunile de schi si de wellness sunt ideale pentru turism si vacanta de familie.

Lipsa unei bariere lingvistice elimină necesitatea de a angaja un traducător, care deschide ușile acestui stat ospitalier pentru toți turiștii țării noastre. Agentii de turism promit o odihnă pe tot parcursul anului de neuitat, dar în fiecare lună un an are propriile sale caracteristici.

General caracteristică meteo pe regiuni ale țării

Clima din Muntenegru este moale, căldura este tolerată cu ușurință, nu interferează cu restul. Întreaga țară este împărțită în mai multe zone climatice.

 • De coastă – mediteranean climatice, în lunile de vară, windless și amestecuri de soare, iarna de multe ori ploile. Mai ales o mulțime de precipitații pe stațiunile de coastă din nord.

 • Minerit – climat subalpic cu rece de vară și de iarnă moale.

 • Continental – Clima în centrul peninsulei se caracterizează printr-o vreme mai rece, în vara – maxim +25. precipitare uniformă pe tot parcursul anului.

mare de vară în Muntenegru este încălzită la +25 grade confortabile, cu aer cald înmoaie briză ușoară.

Iarna picături o mulțime de precipitații, iar temperatura din munți scade la -5 grade. Cel mai aerul umed de pe coasta, clima uscată, în adâncurile țării.

În Cetina, cel mai precipitații în lunile de iarnă este un duș și ceață prelungite. Cea mai înaltă de-a lungul Zhablyak Resort este un loc minunat pentru turism de schi: Mulți soare scade până la 30 cm de zăpadă. Clima blanda în orașul Tivat.

Clima de luni de zile

Alegerea lunii pentru o vacanță în Muntenegru depinde de preferințele personale și scopuri de călătorie.

 • Ianuarie – aceasta este cea mai rece luna a anului, în coasta din Muntenegru. Temperatura medie a aerului zilnic timp de noapte ajunge abia marca +6 grade, iar in timpul zilei se încălzește până la + 10 ° C, temperatura apei este foarte scăzută – doar + 8 ° C. Acest timp de ani se caracterizează prin ploi și vânturi, de multe ori zăpadă în munți.

Cele mai multe prețuri de buget – în zona de coastă, dar va trebui să ne limităm la o vizită la parcul acvatic în loc de plaja mare sau du-te la stațiunea de schi, în cazul în care prețurile sunt la nota maximă.

 • Februarie – timp foarte ploios, temperatura medie zilnică a aerului este ușor mai mare decât în ​​luna precedentă +13 grade, apa +12 ° C. De mers pe jos în jurul valorii de plaja nu va da placere, aer prime și un vânt permanent permanent împinge turiștilor la stațiunile de schi și în orașe din adâncurile Muntenegrului. Luna aceasta este conceput pentru iubitorii de navigație, care este dezvoltat în Budva. Puteți vizita, de asemenea, Festivalul Mimosa din Herceg Novi.

 • Martie – vremea este încă foarte vânt și se răcește, În ciuda faptului că coloană termometrul va arăta aproximativ + 15 ° C. Apa se încălzește până la + 12 ° C, la mare este agitat și mare plimbări sunt foarte dificil, avalanșe de zăpadă sunt oarecum în munți, turism atât de schi este mai bine amânată până în decembrie. Hotel prețurile de cazare încep treptat să crească.

 • Aprilie – flori naturale, cu culori luxuriante, arome de licitație ale primelor culori permeat totul în jurul valorii de. Temperatura aerului atinge semnul + 18 ° C, apele se incalzesc pana la + 16 ° C, acesta devine un ordin de mărime mai mică, prețurile continuă să crească. Bun timp pentru vacanțe active și excursii.

 • Mai – începutul completă a sezonului de vacanță (a nu se confunda cu scăldat pe litoral), Aer – + 23 ° C, la mare – + 18 ° C, este încă devreme să înoate, dar prețurile cresc treptat, în ajunul verii. Această lună este perfectă Pentru o vacanță de recreere.

 • Iunie – notabile la afluxul de turiști, o creștere notabilă a prețurilor locuințelor și alimente pentru turiști, începe sezonul de înot mult-așteptata. O adiere ușoară de la mare înmoaie aerul sufocant și ajută pentru a obține o uniformă de culoare cafenie. Cu toate acestea, nu este necesar să-și petreacă o lungă perioadă de timp pentru a petrece o mulțime de timp (vă puteți arde rapid) și pălării ușoare ar trebui să fie purtate.

Coloana termometru se ridică la +27 grade, apa se încălzește până la +24 grade. Pe plajă în aceste zile sunt aglomerate, în seara, cafenelele și parcurile sunt înfundate pentru refuz. În zilele tulbure, puteți vizita excursii, dar aceste zile sunt recrutate 1-2 pe lună.

 • Iulie – temperatura aerului se ridică la + 35 ° C, apa este cea mai moderată la + 26 ° C. Precipitatele și vântul sunt minime, căldura în toate colțurile Muntenegrului (un pic de ramasite racoare numai de mare în munți), vârful de afluxul de turiști, prețurile încep să muște. Pensia, sanatorii și centrele de recreere pentru luna iulie trebuie să fie comandate în prealabil, de preferință în luna martie, găsirea de cazare în loc este aproape imposibilă și catastrofală scumpă.

Ora ideală pentru vacanțe pe plajă, excursii la o astfel de căldură sunt mai grele chiar și în autobuze confortabile, cu aer condiționat.

 • August – în a doua jumătate a lunii devine un răcitor puțin (+ 32 ° C, apă +25 ° C), prețurile sunt la același nivel. Vine cel mai bun moment pentru scufundări.

 • Septembrie – vizibil la rece, începe sezonul de catifea. Temperatura aerului este Ziua + 27 ° C, timp de noapte +20 de grade, apele se incalzesc pana la + 23 ° C. Prețurile sunt ușor reduse. Luna aceasta este 90 pentru surficists.

 • Octombrie – Recesiunea a undei turistice. Aerul este destul de confortabil +22 de grade, la rece noapte – + 15 ° C, până la apă încălzește + 20 ° C. Tarifarea pentru vacanțe de coastă continuă să scadă. La mijlocul lunii octombrie, există o plajă de închidere sezon. Statiuni de schi nu au început încă la locul de muncă și vizualizarea accesibile numai de recreere este un tratament sanatoriu.

 • Noiembrie: Ziua +18 ° C, timp de noapte aproximativ + 10 ° C , apă +15 ° C, până la sfârșitul lunii zăpadă începe să scadă în munți. Prețurile sunt minime pentru odihna de coastă, stațiunile de schi rămân la un nivel acceptabil.

 • Decembrie – aer încălzit ușor după-amiaza, iar termometrul ajunge la grade +14, în munți temperatura de noapte este coborâtă puțin sub zero, apa rece de mare in timpul zilei este de numai + 12 ° C. Zăpadă în timpul iernii merge numai în munți, pe coasta de turnare o ploaie întârziere. Prețul de picături de odihnă de coastă. Începutul sezonului de schi atrage după sine creșterea prețurilor pentru odihnă în munți. Decembrie este, de asemenea, o luna buna pentru cumpărături din Podgorica.

Cel mai bun sezon de vacanță pe plajă

sezonului de scăldat începe în Muntenegru De la sfârșitul lunii iunie și durează până la jumătatea lunii septembrie. Marea Adriatică este renumit pentru transparența apei, în partea de jos poate fi considerată o adâncime de 60 de metri, ceea ce este foarte important pentru iubitorii de scufundări. Deosebit de frumos în largul coastei Bar, în cazul în care mai multe pesteri si epave.

Primăvara devreme este cel mai mult timp bun pentru excursii, iar înălțimea de vară este mare pentru înot în mare caldă.

sezon Velvet este cel mai bun timp pentru procedurile de asistență medicală. Turismul de schi este disponibil de la sfârșitul lunii decembrie până la mijlocul lunii martie.

În funcție de scopul vizitei, ar trebui să alegeți momentul în care te duci în Muntenegru. Obținerea trenul va fi mai ieftin, dar zbura cu avionul este mult mai rapid, și după toate în vacanță în fiecare zi, într-un cont.

Sezonul statiune din Muntenegru durează pe tot parcursul anului, Excepția este luna noiembrie – luna ploi interminabile în întreaga țară.

timpul potrivit pentru turism

Puteți merge să rămână în Muntenegru, în orice moment al anului, este suficient pentru a lua un pașaport (pentru a călători pe o perioadă mai mică de 1 lună, nu este necesară viza, cu toate acestea, este necesar să se Înregistrare cu plată pe zi de sosire în țară). Este demn de remarcat faptul că orice fel de odihnă într-un anumit sezon este frumos în felul său propriu, puteți combina, de asemenea, mai multe zone ale turismului și de a obține impresii de neuitat pentru mulți ani înainte.

Excursie

Servicii de excursii oferă mai ales hoteluri și ghiduri locale. Asigurați-vă că pentru a vizita capitala Muntenegrului – un oraș în curs de dezvoltare dinamic Podgorica Cu simbioză fantastică de stiluri vechi și noi în arhitectură, aromă incredibil de atmosferică și rezidenții foarte bun venit.

În Muntenegru, în plus față de capitala, sunt multe locuri frumoase și interesante.

 • Budva Riviera faimos pentru plajele sale de identitate, frumoase și de divertisment pentru toate gusturile.

 • Herzegnovskaya Riviera Uimeste turistii cu grandoarea frumusețea naturală a coastei de nord a țării.

 • Tivat surprinde abundența de evenimente culturale și festivaluri pline de culoare. Există, de asemenea, un aeroport internațional și o grădină botanică cu plante exotice.

 • Canyon Tara În Parcul Național, Durmitor va impresiona iubitorii de rafting.

 • Insula Saint Nicolae Are o formă scoică, de asemenea, este notabil pentru vederi pitorești și trei plaje de nisip (cerb sunt găsite în partea nedezvoltată a insulei).

 • Bogo-Golful Kotor faimos pentru stridii și midii special cultivate, care Gurmanzii vor aprecia.

 • Ortodoxă sârbă Manastirea Ostrog impresioneaza cu măreția lui: are două niveluri, dintre care unul este sculptat în stâncă (lăcașul acting, 12 călugări trăiesc în ea).

 • Island Hotel Sveti Stefan Cu pietricele roșii plaje sunt disponibile numai turiștilor care locuiesc acolo.

 • Lacul Skadar, Aria suprafeței apei, care, la momentul uscat al anului este de 490 de kilometri pătrați, și cu un potop de primăvară – de până la 530 km, turiștii vor impresiona toate vârstele.

  Puteți face o excursie independentă în paradis gastronomic lângă orașul Cetini (satul Nehushi), abundența de carne și brânzeturi va lăsa impresii vii chiar și la gurmanzi cele mai presante.

  cicatrizare

  Pentru turismul medical din Muntenegru, offseason este cel mai potrivit (începutul primăverii și sfârșitul toamnei), restul va fi un buget mai mare, mai puține persoane.

  mare de aer și apă, împreună cu o climă blândă, precum și o schimbare a situației, lipsa de griji interne sunt un medicament eficient pentru prevenirea stresului și răceli.

  Chernogorsk plaja cu nisip are o origine naturală, este bogat în minerale și componente utile unice, Staying pe astfel de plaje contribuie la tratamentul infertilității, și împachetări cu nămol crește șansele de concepție a unui copil sănătos de două ori.

  Cel mai faimos centru de recreere în Muntenegru este considerată Institutul de Igalo din Boko Bay. Această organizație este un centru de reabilitare și fizioterapie. Cel mai nou echipament, specialiști cu înaltă calificare, echipament sportiv, piscină interioară, plaje cu pietriș și fundul mării cu noroi medical, camere confortabile și servicii de interpret vor face odihnă cât mai plăcută și utilă.

  Reabilitarea complexă a pacienților cu boli ale sistemului musculoscheletal, restaurarea pacienților care suferă de accident vascular cerebral sau infarct, precum și persoanele cu consecințe ale activității sistemului nervos central. Dezvoltarea programelor speciale de sănătate pentru sportivii profesioniști, Proceduri complexe de întinerire și reducere în greutate. Prevenirea și tratamentul stresului.

  Există și alte centre de wellness.

  • Prânză – este specializată în tratamentul bolilor bronho-pulmonare și a astmului.

  • Ultsin – desfășoară prevenirea și tratamentul proceselor inflamatorii ale organelor interne.

  • Kolashin – stațiunea de munte de aer. Specializat în tratamentul bolilor cardiovasculare.

   Multe centre de sănătate oferă excursii pietonale și de mare în jurul valorii de cartier.

   Statiune de schi

   Sezonul de schi din Muntenegru durează de la începutul lunii decembrie până la mijlocul lunii martie. În ianuarie, temperatura deține în mod constant sub zero, stratul de zăpadă la unele stațiuni pot ajunge la câțiva metri.

   Printre cele mai multe centre de schi renumite, puteți aloca mai multe.

   • curcan – celebru pentru mai multe școli de schi pentru turisti din diferite categorii de vârstă.

   • Kolashin – Aceasta este o stațiune alpină cu pante pitorești acoperite cu iarbă și de cristal clar râurile de munte. Avantajul incontestabil este că este ușor accesibil pentru transportul urban.

   • Zhabyak – Înconjurat de cinci canioane. florei și faunei impresionante unice. Complexul este echipat cu o varietate de pârtii de schi și trasee de orice complexitate, inclusiv pentru copii.

   Există multe alte baze turistice, mai mici în munți.

   Turismul de schi ajută la consolidarea sănătății și se potrivește în aer liber iubitorii.

   Pescuit

   Pescuitul maritim este atractiv în Muntenegru de la sfârșitul lunii martie și înainte de începutul lunii noiembrie, pescuitul în lacuri este cel mai bine din mai-octombrie. Mai mult de 40 de specii de pești se găsesc în rezervoare țării, astfel încât pescuitul devine nu doar o așteptare tulburatoare, dar o vedere fascinantă și jocuri de noroc din restul.

   captura pește pe lacul Skadar este interzisă în timpul de reproducere: de la 3.cincisprezece-07.un.

   Pentru pescuitul în lacuri și râuri, care sunt situate pe teritoriul parcurilor naționale ale țării, va avea nevoie permisiune specială, Și oricine care vrea un turist sau un rezident local, poate fi frică de pește de pe tija de pescuit în zona de coastă de mare.

   Toate restricțiile și subtilitățile de pescuit pot fi găsite în Uniune a pescuitului sportiv Muntenegru, precum și clarificarea faptului că au permisiunea de a utiliza. Puteți cumpăra un tur de pescuit, unde ghizii singuri fac toate documentele și controlează procesul de pescuit: nu deranjează capul cu reguli stricte, ci doar să te distrezi. Inainte de a cumpara un tur, acesta este destul de atent familiarizat cu condițiile și prețurile.

   Printre locuitorii marine se găsesc Dorada, Sybas, Crucian de mare, SpinorogoZh, Fluther, Stavride, Rim Și multe altele, iar noaptea coasta poate fi văzută caracatir, Muren și Octopus. Fotografiile cu astfel de reprezentanți exotici ai Faunei Sea vor decora contul în orice rețea socială, iar fotografiile cu copii majore vor fi subiectul mândriei de mulți ani înainte. Cel mai mare pește a fost prins în 1985: somon, care cântărește 41 kg.

   Cu copii

   Muntenegru este creat pentru sărbătorile de familie: Marea Adriatică transparentă, peisajele pitorești și orașele medievale sunt impresionante cu măreția și copiii și adulții lor.

   Se recomandă alegerea unui loc de reședință în prealabil dacă puteți – prin rezervarea anticipată la începutul primăverii. Este de dorit ca hotelul să ofere meniu pentru copii, precum și situri de siguranță și site-uri de copii.

   Cel mai bun sezon pentru recreere cu copiii este considerat luni de vară: iulie și august, când marea sa încălzit deja bine.

   În a doua jumătate a lunii iunie, nu este foarte cald și nu atât de aglomerat, iar apa pentru înot este deja destul de cald. În septembrie, după-amiaza este foarte confortabilă, nu aveți nevoie să vă ascundeți de la începutul diminei de la umbra, dar seara și nopțile sunt deja cool, deci trebuie să luați vânt de vânt, pulovere și pălării ușoare pentru copii. Mai și octombrie nu sunt deloc potrivite pentru odihnă cu copiii, pentru că nu va mai funcționa nu mai mult, dar este mai bine să consolideze imunitatea copiilor cu precizie a apei marine.

   În sezonul de scăldat, restul este mai scump, dar puteți economisi puțin pe nutriție:

   • Comanda cazare cu mese 1 timp pe zi (de exemplu, doar prânzul, pentru a nu lipsi de micul dejun din cauza somnului lung și meserie – din cauza plimbări de seară pe dig și vizite la cafenea)+
   • Cumpărați fructe locale sezoniere departe de site-urile de acumulare turistică+
   • Luați produse pentru o gustare ușoară în supermarketuri (va costa mai ieftin decât pe piețele locale).

   Nutriția pe deplin abandonare nu merită, iar dacă familia trăiește într-o anumită rutină a zilei și intenționează să se odihnească numai pe plajă – este mai bine să faceți o catering de trei ori la hotel.

   Copiii mai în vârstă pot fi trimiși la o odihnă independentă sub supravegherea educatorilor experimentați în orice Tabăra de sănătate pe coastă.

   Muntenegru este un loc minunat pentru familie și alte tipuri de odihnă.

   Impresii de neuitat sunt garantate, suprapune doar nivelul de preț al schiului în timpul iernii și de coastă – în timpul verii, dar este ușor să corectați rezervările anticipate sau să ardeți excursii.

   De asemenea, merită considerat acest lucru Mare și aproape de orașul maritim se disting printr-un nivel ridicat de prețuri (Budva, Kotor, Tivat, Podgorica, Herceg Novi), în medie, ratele de preț pentru cazare și alimente sunt oarecum mai mici, iar odihna în așezările eliminate de pe coastă rămâne destul de bugetară pe tot parcursul anului.

   Ce oră este cea mai bună pentru călătorie, vezi următorul videoclip.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: