Acvariile de 300 de litri: mărimea, selecția și echipamentul

Acvariile de 300 de litri: mărimea, selecția și echipamentul

Aquarium de 300 de litri – o achiziție serioasă și responsabilă. Cel mai probabil, această decizie este luată nu este un novice, ci un om care a avut o experiență de creare a lumii subacvatice, dar într-o versiune în miniatură. Dacă aceasta este prima experiență, cu atât mai mult trebuie să ia în considerare toate nuanțele atunci când cumpără un astfel de acvariu.

Avantaje și dezavantaje

avantaj incontestabil de acvariu de la 300 de litri este volumul său impresionant, care permite crearea unui habitat cu adevărat durabil pentru un număr mare de locuitori. Acest lucru va fi și decorațiuni interioare, și de a crea un fel de zonă de relaxare.

Cu toate acestea, trebuie să fim pregătiți pentru a se asigura că ușor repoziționa va fi imposibil. De multe ori, înainte de a instala un astfel de acvariu mare trebuie să se încadreze sub ea întregul interior al spațiilor.

În plus, trebuie să fie pregătit pentru a se asigura că îngrijirea pentru o astfel de capacitate au petrece în mod regulat o anumită perioadă de timp. Pentru unii poate fi o netă semnificativă.

Opțiuni Formulare și dimensiuni

Pentru a instala un acvariu de 300 de litri, veți avea nevoie de un stand de așteptare durabil, iar podeaua trebuie să reziste la această greutate. Numai greutatea sticlei, o grosime de cel puțin 10 mm, de la care se face acvariul poate depăși 80 kg. Astfel, acvariul laminat gata cu un volum de 300 litri cu toate dispozitivele auxiliare, solul, sticla de acoperire și altele vor avea o greutate mai mare de 400 kg.

Citește mai mult  Ce poreclă de a alege pentru băieții germani-ciobăniți?

Dimensiunile standard ale acvariului de 300 litri arată astfel: lungimea de 140 cm, înălțimea și lățimea de 46 cm. Unii producători de acvariu preferă alte câteva dimensiuni: Lungime 120 cm, inaltime 60 cm, latime 43 cm.

Într-un astfel de rezervor, zona inferioară și, respectiv, suprafața apei este redusă. Acesta reduce ușor presiunea specifică pe partea de jos, din față și din spate geamurile.

Acvarii de perete se disting printr-o lățime foarte mică, cu o lungime și o înălțime impresionantă. Nu ocupă mult spațiu, acestea vă permit să reînvie unul dintre pereți sau îndeplini rolul unui perete despărțitor decorativ atunci când zonarea camera. În prezent, vă puteți întâlni acvarii unghiulare, forma care vă permite să le plaseze cel mai rațional, luând în colțul gol al camerei.

Există, de asemenea, acvarii mici, care implică observarea locuitorilor lor nu numai prin geamurile laterale, dar pe partea de sus.

Forma acestor rezervoare nu trebuie neapărat să fie pătrat dreptunghiulară, admisă sau hexagonală, pentru a crește puterea de jos a acestor corpuri de apă este mai bine să facă dubla cu nervuri de rigiditate suplimentare.

Cum de a alege?

La alegerea acvariu, trebuie să ia în considerare următoarele nuanțe:

 • Alegerea unui acvariu de 300 litri este necesar, în primul rând, gândiți-vă la schimbările pe care le va aduce în interiorul camerei+
 • Un factor important ar trebui să fie disponibilitatea echipamentului și restul rezervorului, deoarece să efectueze diferite tipuri de măsuri necesare, astfel de acvariu nu va fi capabil să se înclină și nici să se întoarcă, astfel încât cel mai important criteriu pentru alegere rămâne în continuare+
 • Desigur, va trebui să vă acordați atenție prețului, cele mai scumpe vor fi acvarii gata cu un capac și o masă special făcută, apa poate fi mai ieftină dacă sfârșitul acestuia sub ea poate fi făcut independent sau de utilizare deja Mobilier existent.
Citește mai mult  SCOCIKNICS: caracteristici, soiuri, de îngrijire și de reproducere

Unde să instalați?

Cazare Acvariul de 300 litri – Cazul este responsabil. Experimentul cu acest lucru va fi foarte dificil, deoarece mișcarea va necesita eliberarea deplină a rezervorului de la locuitori, apă și sol. În caz contrar, nu trebuie să vă mișcați.

Datorită disponibilității și diversității iluminării Cel mai important criteriu pentru alegerea unui loc de instalare a unui acvariu modern devine valoarea sa ca un element interior.

Dar, în același timp, trebuie remarcat faptul că este necesar să se plaseze containerul departe de dispozitivele de încălzire, lumina directă a soarelui și proiecte.

Cum de a dota?

Amenajarea acvariu de 300 litri, nu diferă de dispunerea oricărei alte.

Solul este destul de obișnuit – mare de nisip sau pietricele. Acesta poate fi achiziționat în orice magazin pentru animale de companie. Stratul de sol este ales în funcție de nevoile plantelor propuse. Când de stabilire a solului, trebuie să încercăm să o conductă cu un pulverizator în ea pentru ao ascunde. Nu poate fi încălzit apă și sol cu ​​radiatoare.

Pentru o ramură de apă de 300 de litri, un filtru exterior care nu ocupă volumul acvariu poate fi aplicat. Compresorul care efectuează aerare și filtrare trebuie să se potrivească cu volumul.

Iluminat va necesita destul de puternic. Datorită adâncimea mare de benzi cu LED-uri pot fi ineficiente, veți avea nevoie de lămpi fluorescente imitând culoarea cerului zi, în combinație cu lămpi cu lumină solară imitarea.

Câți și ce pește pot fi păstrate?

300 de litri – de fapt, un volum impresionant în care poate cu un confort suficient trăiesc o varietate de locuitori. Chiar și mai multe oportunități oferă aerare de apă, care să permită creșterea numărului acestora uneori. Puteți lua în considerare următoarele opțiuni:

 • Peștii mici (neoane, guppy, Danio) pot fi păstrate până la 100+
 • Somov principal – până la 20+
 • Sockeluses până la – 10+
 • Mărimea medie a peștilor putoare (Barbus, Guraura) – aproximativ 8+
 • Mari (Scalaria, discuri) și anchistrics – în termen de 3-4.
Citește mai mult  Alimente holistice pentru câinii de rase mici: criterii de specii și de selecție

Selectarea de pește pentru o astfel de acvariu, este necesar să se ia în considerare combinația lor unele cu altele. În cazul în care este acvariu decorativ, atunci, desigur, un factor important în selecția va fi în jurul valorii de umplere a întregului volum său. Spațiul de fund va reînvia diverse capturi solide, grosimea apei poate fi populată cu o varietate de pești care au fost împușcați (neoni, guiouri, danio, lyali, barbusa) și o pereche de pește lent mare (discuții, scalaria, aur). Stratul de apă aproape de apă se concentrează în mod activ de localnici (Guppie, Mollyonsia, Mares).

Poate fi capabil să respecte peștele și plantele din principiul geografic, imitând rezervoarele anumitor părți ale lumii, arata ca această combinație poate fi foarte organică și destul de decorativă.

Cum să vă îngrijiți?

Îngrijirea unui rezervor de 300 litri include toate procedurile utilizate pentru mai puține acvarii. Este după cum urmează:

 • Inspecția zilnică obligatorie și controlul stării de echipamente electrice+
 • Înlocuirea regulată a apei săptămânale, până la 25% din volum+
 • O dată pe lună, subțierea și tăierea plantelor, curățarea solului și substituția la 50% din volumul apei.

Despre cum să curățați și să schimbați apa în acvariu cu 300 de litri, uitați-vă în continuare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: