Alege un sol pentru melci Akhatin

Alege un sol pentru melci Akhatin

Akhatina – melc tropical, caracterizat prin dimensiuni impresionante. Acesta este adesea ales pentru întreținere la domiciliu. Așa că moluscă simțit confortabil, trebuie să-i ofere condițiile adecvate. Cât de serios proprietarul vine vorba de alegerea unui terariu și a solului, afectează viața și sănătatea melcului, precum și capacitatea sa de a reproduce.

Valoarea solului pentru melci

umplere Aquarium joacă un rol foarte important. Este cu ajutorul său că se poate recrea parțial habitate naturale. În plus, solul are alte caracteristici utile. Este solul care vă permite să mențină umiditatea în locuința molusca la nivelul adecvat. Uscarea este extrem de nedorit, cu toate acestea, nu merită să remarc cu umiditate. Apa acumulată va ascunde. Este suficient pentru a produce o pulverizare cu un pulverizator de mai multe ori pe zi.

Stratul solului ar trebui să fie suficient, astfel încât Akhatina să poată intra în ea în întregime. Pentru aceasta trebuie să o turnați cu o grosime de 5-12 centimetri.

Este în ouă de zidărie. De asemenea, datorită solului, este asigurată moluscă. Cu o picătură aleatorie, va ajuta la înmuiarea loviturii, iar melcul nu va răni coaja. Din acest motiv, ar trebui evitată acvariul obiectelor solide.

Tipuri de substrat

Solul pentru melci din această specie poate fi ales diferit. Totul depinde de preferințele proprietarului și posibilitățile materiale. Imaginați cele mai populare și mai fiabile opțiuni. De multe ori proprietarii ahatin preferă să utilizeze masa de nucă de cocos. Este, de asemenea, convenabil deoarece este ușor de curățat și uscat, prin urmare, potrivit pentru reutilizare. Acest substrat este vândut atât în ​​formă terminată, cât și în brichete. Dacă alegerea este făcută în favoarea celei de-a doua opțiuni, masa trebuie să fie pregătită independent. Pentru aceasta, brichetele este umplut cu apă fierbinte, se răcește, se spală prin tifon, după care va fi bine uscat.

De asemenea, sub formă de sol poate efectua turbă. Este vândut, de exemplu, în magazine de flori. Cu toate acestea, este necesar să se clarifice faptul că turba nu conține îngrășăminte de flori, ca parte dintre ele pot afecta grav Akhatin.

Material natural asamblat în pădure le aveți nevoie pentru a ascunde în cuptor, la o temperatură de 200 de grade timp de 15 minute. Încălzirea va ajuta la dezinfectarea turbării, îndepărtați bacteriile și paraziții. Puteți utiliza pământ obișnuit, dar în acest caz este, de asemenea, necesară calcinarea. În această opțiune există posesiuni, deoarece un tip similar de sol salvează umiditatea bine, în plus, el este foarte slab.

Citește mai mult  Dog mașini tunsoare: soiuri, de selecție și de aplicare

Proprietarii lui Akhatin folosesc adesea mușchi de turbă. Nu se dezvoltă muște și bacterii.

De asemenea, mușchiul deține perfect umiditatea, care, la rândul său, simplifică îngrijirea. Puteți adăuga la ea sau la alte tipuri de frunze uscate din sol. Cu toate acestea, experții nu sunt recomandați să fie îndepărtați, deoarece absorbția umidității este mai rea. Frunzele trebuie să se spele și să se usuce. Așa cum sa menționat mai sus, cele mai multe tipuri de sol nu sunt necesare pentru a cumpăra în magazin, este ușor pentru a obține în condiții naturale. Cu toate acestea, prelucrarea în aceste cazuri ar trebui să fie obligatorie, altfel utilizarea umpluturii poate fi nesigură pentru moluște.

Tipuri de umplutură necorespunzătoare

În ciuda faptului că tipurile de sol adecvat pentru conținutul melcului, suficient, proprietarii trebuie să știe care tărgi nu poate fi pus. Materialul interzis poate dăuna moluștei și chiar duce la moartea sa. Sub interzicerea rumegușului de lemn. Ele nu numai că pot zgâria melcul, ci și sunt periculoase de Zanozami, care duc la inflamație și chiar la un rezultat fatal. De asemenea, din cauza unei astfel de umplere a, chiuveta este acoperit cu o floare albă, care este ulterior imposibil de îndepărtat. La fundul acvariului, umezeala vor fi colectate și a declarat, care amenință apariția musculițe și mucegai.

Nu este, de asemenea, recomandat să utilizați nisip. El zgârie calm blând la moluscă, și care se încadrează în esofag, nu excretat de acolo.

Chiar și printre spatele acestui tip de material de umplutură – incapacitatea de a păstra umezeala, zgârieturi pe sticla si plastic. În ceea ce privește pietricele, de asemenea, nu absoarbe apa. În cazul în care melcul cade pe o astfel de umplere a, se poate împărți chiuveta. Este imposibil să se rupă în pietricelelor din cauza greutății sale, în afară, este problematică pentru a ascunde ouă. Clay nu este potrivit pentru motivul că, atunci când în contact cu apa se transformă în murdărie. De asemenea, mișcarea pe o astfel de suprafață nu este un foarte convenabil pentru melc.

înot De asemenea, melc nu va afecta în apă caldă. În ciuda faptului că materialul de umplutură a fost ales pentru moluscă, o dată pe an, acesta trebuie să fie înlocuit. Este demn de a ascunde containerul de la lumina directă a soarelui. Dacă temperatura camerei este insuficientă, utilizarea de încălzitoare electrice este permisă.

Înlocuirea solului

Înlocuiți solul din acvariu este destul de simplu. Cu toate acestea, procesul necesită respectarea cu principalele recomandări. Melcii trebuie să fie mutat într-un alt recipient. Alimentatoare și elemente decorative sunt spălate bine sub jet de apă caldă. Cu poluare severă, puteți cita le apă clocotită. Solul este turnat cu mănuși și lingurițe. Acvariul în sine este clătit fără utilizarea compozițiilor chimice.

Citește mai mult  Varietate de Feed Farm Frain

Vechi grund poate fi quinetted, clătire bine, uscat și păstrează în acvariu, dar trebuie să adăugați cel puțin un material puțin nou.

Excepție fac cazurile când apar paraziți. Într-o astfel de situație a, materialul de umplutură este aruncat afară și complet înlocuit cu un nou.

Cel mai bine este de a schimba solul de 1-2 ori pe lună. Acest lucru este necesar, deoarece deșeurile melcului se acumulează în interiorul și începe să miros neplăcut. Există riscul de insecte și paraziți. Dacă există o așezare de ouă în acvariu, este imposibil să se schimbe solul. În caz contrar, umiditatea se schimbă, ceea ce poate duce la moartea puilor. Excepția este, de asemenea, apariția de paraziți.

Sfat util

Melc poate fi considerat un animal de companie de casă specifică mai degrabă, cu toate acestea, și ea are fanii ei. Proprietarii remarcat modestia în îngrijire și capacitatea de a multiplica rapid. În ceea ce privește Europa și Rusia, în mediul moluscă naturale aici nu îndeplinesc. Cel mai adesea este dat în scopuri decorative. Dacă doriți să aranjați decoratively acvariu, este ușor să o facă. Principalul lucru este să se gândească la siguranța moluscă. Puteți utiliza elemente naturale, de exemplu, mușchi sau obstacole frumoase. Cu toate acestea, nu puteți uita de dezinfectare.

Pentru acvariu de spălat, nu puteți utiliza compoziții chimice, este suficient pentru a șterge pereții cu o cârpă umedă.

În ceea ce privește îngrijirea, indivizii adulți este recomandabil să se stabilească un bol cu ​​apă curată. Pentru ca umiditatea să rămână la nivelul necesar, capacul trebuie să fie întotdeauna închise ermetic. În primul rând, de îngrijire nu este împovărătoare pentru proprietar. În al doilea rând, ea nu are nevoie de plimbări. De asemenea, este de asemenea imposibil să nu țineți cont de costurile de întreținere minime.

Akhatina este un animal de companie foarte liniștită, este deosebit de activă în ziua întunecată, cu toate acestea, sub rezerva de umiditate suficientă pot apărea în timpul zilei. Dacă temperatura scade sub grade +9, moluscă curge în hibernare.

La crearea unui microclimat, este imposibil să uităm că Akatina – moluscă tropical. Pentru a asigura un confort, el are nevoie de căldură și de umiditate. Cele mai bune în cazul în care rămâne temperatura aerului la 25-28 de grade. În cazul în care camera este răcită, melcul va deveni mai puțin activi. Nu trebuie să uitați să pulveriza în mod regulat locuința de animale de companie cu apă. Casa optimă moluscă este din sticlă sau plastic recipiente. Necesitatea de a asigura o ventilație suficientă pentru a fi acces aer curat. De asemenea, este necesar să se aibă grijă ca capacul superior al capacității este severă și nu se mișcă, în caz contrar există riscul ca Ahather va fugi.

Citește mai mult  Hrana pentru pisici și câini maretie naturale

Capacul trebuie să aibă, de asemenea, orificii pentru ventilație. Cu toate acestea, ventilația nu este să nu exagerați.

Cum suficient de ahatine apa poate fi înțeleasă prin comportamentul ei. Ascuns în chiuvetă, semnale moluste despre uscare în acvariu, și așezat pentru o lungă perioadă de timp pe pereți, dimpotrivă, despre umiditate excesivă. În cazul în care proprietarul are nevoie să plece pentru un timp, puteți provoca un melc căzut într-o hibernare. Acest lucru creează uscăciune în container. Pentru a trezi moluscă, ar trebui să fie plasate sub firicel de apă caldă. Ar trebui să se concentreze pe dimensiunile melcul, prea mici, indivizii pot stoarce în găuri, pentru că acestea sunt perfect se deplasează în jurul pereților și a capacului. Specialiștii sunt de asemenea recomandate pentru scoarță de copac deșeuri menajere și rumeguș. apelantului pentru animale de companie Gentle poate zgâria cu ușurință.

Alimente melci de alimente vegetale. Excelente plante se potrivesc moale. In varsta de Akhatina va da preferință la plante vii, în creștere reziduuri se va potrivi mai solide. Cel mai adesea, casa de moluste hrăni varză, castraveți, Zucchi și alte legume nu prea solide.

Pet nu va fi în măsură să crească în mod activ și de a dezvolta fără proteine ​​și calciu. Prin urmare, va fi imposibil să-l ocazional, răsfățați cu bucăți de carne de pui fiarta. Corespunzător terci din amestec de cereale. Sub interzicerea murăturilor și a produselor afumate. La vârsta blândă nu pot da melc o mulțime de produse alimentare, deoarece acestea vor depune eforturi pentru a rupe în ea, ceea ce poate duce la sufocare.

Ahather este o moluscă teren. Lungimea acestuia poate ajunge la 30 de centimetri, ceea ce este o valoare impresionanta. habitat natural – Tropics. În ceea ce privește Franța, sunt foarte populare. Ei foarte repede se multiplica și să crească. Acest lucru vă permite să utilizați în mod activ astfel de melci în bucătăria locală. În ceea ce trăiesc într-un mediu natural, melc dăunează grav culturilor agricole. delicatesă ei favorit este considerat de trestie de zahăr. in afara de asta, Akhatina suferă din cauza lipsei de calciu, astfel încât răzuire varul chiuveta din pereții clădirilor. Aceasta le face rău semnificativ.

Ce fel de sol pentru a alege pentru melci Ahantin, uite următoare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: