Aquarium Oxidator: Ce este pentru ceea ce are nevoie?

Aquarium Oxidator: Ce este pentru ceea ce are nevoie?

Oxidatorul este un dispozitiv ecologic. Un astfel de dispozitiv este utilizat, de obicei, pentru aerarea apei ca o alternativă la compresor în corpuri mici de apă artificială. Este demn de remarcat faptul că oxidantul funcționează absolut în tăcere.

Scop

Cu ajutorul oxidatorului, oxigenul poate fi obținut prin descompunerea peroxidului de hidrogen în componente: apă și oxigen. Unitatea contribuie la saturarea apei de acvariu prin acest gaz utile, utilizarea acestuia este relevantă într-un rezervor de volum mic sau în cei în care multe plante sunt în creștere. Noaptea, ei au o proprietate pentru a absorbi în mod activ oxigenul, ca rezultat, în pește pot avea sufocări, ducând adesea la moartea lor.

De obicei, peștele sunt au răspuns foarte pozitiv la funcționarea oxidatorului, în special a peștilor de aur, a apistogramelor, precum și a discuțiilor.

Vărsătorii experimentați probabil știu cât de greu este să suspende procesul de distrugere a creșterii solide pe capul de pește sau să scape de „asiatic”. Și cu cealaltă problemă, oxidatorul blestemează succesul.

Este notat ca Utilizarea sa contribuie la o scădere a concentrației de nitriți într-un rezervor artificial, oxidează reziduurile neselectate de produse, datorită cărora aspectul organicului inferior. Aceasta, la rândul său, avertizează apariția flopurilor periculoase flip și filament în rezervor, iar algele albastru-verde și nu tolerează deloc acțiunea dispozitivului. Astfel, dispozitivul la, să contribuie lupta împotriva creșterii algelor, dar în același timp, nu la toate au o acțiune de otrăvire a peștilor și nu încalcă biocenoza rezervorului.

Conform instrucțiunilor, Utilizarea dispozitivului în multe privințe îmbunătățește adaptarea peștelui nou achiziționat la habitate, astfel încât dispozitivul este deosebit de eficient atunci când este carantină. Nevoia de oxidator, de asemenea, de multe ori provine de la locuitorii din așezările mici de la distanță de la Megapolis, precum și persoanele care au venit împreună cu animalele lor de companie la cabana. Nu este un secret că, în astfel de locuri, există adesea întreruperi cu aprovizionarea cu energie electrică, iar compresorul nu poate produce aerație de apă, ceea ce duce la moartea locuitorilor acvariului.

Citește mai mult  Ural Rex: Descrierea, selecția și regulile

În plus, chiar și cele mai aeratoarelor de înaltă calitate publică zumzet, provoacă adesea disconfort, mai ales atunci când un rezervor artificial este situat într-un dormitor sau camera de copii. În acest caz Utilizarea oxidatorului va fi cea mai corectă soluție.

Principalele avantaje ale utilizării instrumentului pot fi atribuite:

 • Îmbogățirea apa in oxigen molecular acvariu+
 • Nu este nevoie de sursa de energie electrică și de cabluri+
 • Infertilitatea microflorei patogene – cele mai simple microorganisme, bacterii și ciuperci periculoase+
 • Oxidarea nitrilor și a altor produse de degradare+
 • biocoction extrem de eficientă a apei.

  Toate acestea contribuie la îmbunătățirea calității apei, și, prin urmare, efectul cel mai favorabil se reflectă în starea de sănătate a locuitorilor din acvariu, permite de a facilita starea de pește afectate de boli bacteriene și crește potențialul redox al rezervorului.

  Dispozitiv

  Oxidator include mai multe elemente:

  • Rezervor de sticlă+
  • catalizatori+
  • Multi-hole capac+
  • bază de argilă arsă / ceramică.

   Principiul dispozitivului este simplu: Peroxidul de hidrogen preparat este turnat în rezervor de sticlă, acoperit etanș, după care acestea sunt plasate într-o piatră de moară. După aceea, puteți utiliza în condiții de siguranță de instalare – acesta este deja de lucru. Cand interactioneaza cu catalizatori, dezintegrează de peroxid de pe oxigen si apa conventionale, oxigenul incepe imediat pentru a stoarce de peroxid din recipient, în timp ce rezultă prin găurile din capac, unde reacționează cu elemente ceramice, care au de asemenea procese chimice a cataliza. Astfel, o altă dezintegrare a apei și a gazului.

   In timpul acestor procese, multe oxigen atomic și microbubs molecular pătrunde în apă, acestea contribuie la distrugerea fungilor, paraziți și bacterii, intensifică efectele terapeutice și profilactice asupra faunei acvariu.

   Citește mai mult  Câini Metisi: Descriere și conținut

   Atragem atenția asupra faptului că, în timpul acțiunii oxidator, peroxidul în sine nu curge în rezervor, astfel, impactul negativ al reactiv asupra super-sensibile de pește este complet exclusă.

   Cu frecvent oksidator includerea de obicei setat la cea mai mică putere de ieșire – includ numai un catalizator și umplere cu soluție de apă oxigenată 3%. În cazul în care există o nevoie în tratamentul locuitorilor acvatice și distrugerea algelor, este mai bine pentru a instala o pereche de catalizatori, precum și pentru a umple într-un preparat mai concentrat.

   Vizualizări

   Să mă opresc la specificul utilizării diferitelor tipuri de oksidatorov. Oksidator MINI – acest dispozitiv este destinat instalării în rezervoare de capacitate nu mai mult de 60 de litri.

   De obicei, aceste dispozitive sunt optime atunci când transportul forțată a peștilor pe distanțe lungi. Dimensiunile acestei insignifiant oksidatora – nu mai mult de 6 cm în lungime și aproximativ 4 cm în diametru, volumul recipientului pentru turnarea de peroxid de hidrogen este de 20 ml. Acest dispozitiv produce o foarte mică bule, aproape microscopice, care pot fi văzute doar după căutarea.

   Dacă vedeți că nu sunt deloc – prin urmare, peroxidul este complet elaborat, și ai nevoie de la început cu soluție nouă.

   Oksidator D rezervor optimă la dimensiunile de montaj 60-150 l 8,5h8,5 cm recipient pentru reumplere peroxid poate găzdui până la 125 ml de reactiv. O Oksidator este utilizat pentru acvarii litri poziția 150-400 și acvariu dacă mai încăpătoare, este recomandat să setați dispozitivul o dată 2.

   Montarea diametrul de 9 cm, înălțimea de -18 cm, capacitatea recipientului – 250 ml. Oksidator W – cel mai puternic dispozitiv pentru rezervoare artificiale de mai mult de 600 de litri, diametrul dispozitivului este de 15 cm, inaltime – 18 cm, într-un container poate stoca până la 1 litru de peroxid.

   Citește mai mult  MacChin: Descrierea pisicilor, tipurilor și întreținerii

   A face propriile mâini

   Dacă se dorește, puteți face oksidator propriile mâini. Pentru a face acest lucru veți avea nevoie de:

   • containerul de ceramică neplăcut cu un gât îngust+
   • plută de șampanie+
   • soluție de apă oxigenată.

   Secvența de acțiuni include pași simpli.

   1. Plugul trebuie curățat din sârmă și taie o bucată de dimensiune dorită.
   2. Bucată feliată cu un cuțit personalizat sub diametrul gâtului vasului ceramic selectat.
   3. Apoi, în centrul blocajului de trafic, trebuie să faceți o mică gaură. Pentru aceasta puteți folosi cele mai subțiri de găurire sau acul gros.
   4. Peroxidul se toarnă în vas, după care este strâns înfundat cu un dop.

    În timpul acestor manipulări simple, se obține un oxidator, care poate fi utilizat în acvariu. Dacă nu găsiți un vas de lut, puteți lua un recipient dintr-un alt material, catalizatorul va trebui să adauge cioburi de argilă sau felii de bazalt. Dacă decora în plus oxidator acasă-cultivate cu plante artificiale sau rupturi, aceasta va deveni nu numai un dispozitiv eficient saturacing de apă cu oxigen, dar, de asemenea, decorează orice rezervor artificial cu speciile sale decorative.

    Despre modul de a face oxidator cu propriile mâini, uite următoare.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: