Bruxelles Griffon: Caracteristicile de câini și în creștere

Bruxelles Griffon: Caracteristicile de câini și în creștere

Bruxelles Griffon este un câine fermecător care părea să fi dispărut din paginile unei housekin. Acest shaggy și ușor stângace barba va cuceri rapid inimile tuturor membrilor de familie ai gazdei.

Istoria originii

Istoria Bruxelles Griffons a început câteva secole în urmă, în Belgia, deși există informații care câinii au fost cunoscute în secolul al XV-.

Contrar opiniei existente, numele rocii nu a avut loc de creatura mitica cu corpul unui leu și un vultur. Conceptul de „Griffon“ cu limba franceză se traduce ca „dure“, care corespunde pe deplin caracteristicile capacului de lână al animalului.

Condițiile favorabile climatice naturale din Țările de Jos a permis locuitorilor acestei țări mici să se implice activ în cultivarea terenurilor și a culturilor în creștere. Toate acestea au condus la faptul că hambarele în care au fost depozitate fân, a devenit locul de raid frecvente de rozătoare, care au fost distinse prin voraciousness uimitoare – după o duzină de astfel de „vizite“ familia belgiană ar putea pierde complet recolta. Pentru a scăpa de dăunători, a fost creat un nou tip de caini. Acesti caini cu mare ușurință pătruns chiar și în cele mai multe locuri greu accesibile și a scos din oaspeți dezinteresați.

Pe plan extern, acesti caini erau foarte diferite de descendenții lor moderni, dar, cu toate acestea, similitudinea este evidentă. În a doua jumătate a secolului al XIX-lea, soarta câinilor-șobolani sa schimbat foarte mult, este că în prezent animalele neobișnuite a atras atenția unei nobilimii locale. Este cunoscut faptul că, chiar Regina Maria Henrietta admirat acesti caini. Este această persoană regală, care a jucat un rol important în răspândirea în continuare a rasei pe teritoriul țărilor din Lumea Veche.

In 1882, Societatea Sf Hubert a fost format, unind toate crescătorii Griffon. Membrii asociației au început imediat să aducă din urmă rasa, iar în 1904 lucrarea lor a fost încununată de succes – standardul rasei a fost adoptat în mod oficial, iar după încă șase ani de animale introduse în registrul Asociației Americane de Câini.

Odată cu începutul războiului a început evacuarea masivă a animalelor din Marea Britanie. Acest lucru a condus la faptul că în 1926 a existat o reducere a nivelului de export al Griffons din Olanda. După al doilea război mondial, populația de câini a fost reprezentată în principal de America și Anglia, iar în patria lor, populația lor a scăzut în mod semnificativ.

În 1945, a fost creat primul club american de amatori de grifonul, iar în 1963 un pic ajustat la standardul adoptat – în noua ediție, acționează în ziua de azi. În ciuda tuturor eforturilor depuse de crescători, rasa este încă mică, iar în zilele noastre pentru a satisface real belgian Griffon – o raritate mare. Aceste bearders amuzant nu au primit distribuție substanțiale, dar ei încă cucerit inimile se concentreze în întreaga lume datorită aspectului lor remarcabile și natura exclusiv prietenos.

Caracteristici ale rasei

Bruxelles Griffon aparține câinilor decorative. Desigur, Nu poate fi numit un câine cameră clasică, pentru că aceste animale nu pot fi caracterizate ca destul și preoțesc, Mai degrabă, este mulțumită jucăușe, un pic incomparabil, grosier, cu o lână recalcitrant și o expresie cu adevărat umană a botului.

În conformitate cu descrierea standardelor adoptate, creșterea câinelui în greabă este: la bărbați – 27-32 cm, și cățele – 25-30 cm. Greutatea variază de la 35 la 46 kg, indivizii de sex masculin arată mai mult centest, puternic și muscular – diferențele sexuale sunt foarte clar pronunțate. Capul lui Griffon rotunjit, în raport cu corpul arată ca un Borgon mare, occipital și arcuri anormale relativ invizibile. Cutie craniană mare și mare.

Bruxelles Griffons a scurtat botul, ușor de rump, de obicei nu depășește 2 cm. Tranziția părții frontale în pod este ascuțită, nările sunt destul de masive, separate de brazde. Buzele sunt strâns adiacente dinților, au o margine pronunțată a unei culori închise. Dacă cădeți închis, dinții și limba animală nu sunt vizibili. Lână acoperă pe față pentru o pereche de tonuri mai ușoare decât pe restul trunchiului. Urechile la caini din aceasta rasa sunt mici, stand de mare, sunt situate la o distanță considerabilă unul față de celălalt înainte, ușor îndoit.

Cu ochii larg în afară, sunt pe aceeași linie. Destul de mari, rotunjite, dar nu convexe. Toți oamenii familiarizați cu aceasta rasa a sărbători „umanitatea“ a vizualizării, datorită cărora chiar și cei mai tineri pui impresiona experiența de viață psyss. Pleoapele ferm adiacente ochi, gene lungi, de a crea un efect vizual de margine neagră.

Maxilarul inferior are o formă pronunțată în formă de P, până ușor îndoit, cuțitele sunt situate în paralel. Gâtul Bruxelles Griffon este extrem de setat și are becuri vizibile, dar nu o face greu din cauza Impress lungime medie si musculos uscat. Forma corpului navei, mai degrabă, pătrat, în timp ce înălțimea de câine în greabăn coincide cu lungimea corpului. Datorită unui puternic dezvoltat, sentimentul este un sentiment că curtea de animale de companie este emisă înainte. Coaste rotunjite, lame presate strâns.

Spina puternic, musculos, merge lin în partea din spate inferior. Burta trage în sus, zona inghinală este bun, schițat. Griffon se distinge printr-o coadă de mare – câinele poartă a ridicat, astfel încât vârful invariabil „arata“ pe spate, dar aceasta nu se referă aceasta și nu răsuciți. Membrele animalului sunt caracterizate printr-un os dezvoltate și mușchi puternici. labele din față sunt amplasate la o distanță considerabilă unul față de celălalt, strict paralele. Membrele posterioare sunt ușor suprapuse pentru bug-uri sedanized, nervurile se disting printr-un mușchi pronunțate. Paws rotunjite, tampoane rigide, vopsite în culoare închisă.

Datorită acestor caracteristici ale membrelor, grifonul de obicei muta: labele din spate fac un impuls puternic, partea din față, în același timp, sunt moderat aruncate înainte. Spin atunci când rulează ramane neteda si drepte. păr Juveny gros, fără fir – în conformitate cu standardele, decât lână aspră, cu atât mai bine. Pe fața de firele de păr sunt mai lungi, deoarece ele formează o mustață, buynbard și o barbă.

Următoarele culori sunt permise:

 • Roșu, combinate cu maro „masca“+
 • Bej, cu o „masca“ roșu-brun sau negru+
 • Complet negru.

Caracter și comportament

Bruxelles Griffon distinge următoarele trăsături de caracter.

 • Timiditate. Aceste animale sunt foarte timid și timid, ei se tem de oameni necunoscuți și să încerce să aducă contactul cu ei la un nivel minim. Sincere atașamentul și dorința de a comunica, ele se confruntă numai în legătură cu proprietarul lor.
 • Frica de singurătate. Griffons aparțin câinilor de companie, ceea ce înseamnă că prezența permanentă a proprietarului este vitală pentru ei. Dacă lăsați acest animal singur pentru o lungă perioadă de timp, începe să fi fost prins și rădăcină, ceea ce poate duce chiar la moartea prematură a unui animal de companie. Acest animal, ca nici un alt, necesită stabilitate și constanță – trecerea la un nou loc de reședință sau o schimbare a proprietarului poate deveni stres mai grave.
 • Activitate. Cainii din aceasta rasa – Sanguals reale cărora le place să fie în centrul atenției. Aceste animale se disting prin curiozitate și mobilitate.
 • Dominacy. Bruxelles au un caracter destul de puternic, deoarece câinii sunt în orice mod de a comanda ambii membri ai familiei proprietarului și alte animale de companie care trăiesc sub un singur acoperiș cu ei.
 • Curaj. Gennes șobolanilor de șobolani a condus instinctele de vânătoare de câine. Ei, așa cum deja scrise mai sus, sunt străini, dar dacă văd că un pericol vine de la un străin în raport cu proprietarul, cu indrazneala sa stea pe apărarea lui.

Câinii acestei rase nu vor tolera obsesivitatea, pentru că nu sunt potrivite pentru a trăi într-o familie cu copii mici. Aceste animale nu le plac plânsul puternic și recursul grosier, dar, de asemenea, nu acceptă panibrate. Dacă unul dintre proprietarii accidental sau special rănit, Griffon poate răspunde și mușca.

În ceea ce privește alte animale, Griffons nu sunt rele cu rudele lor, dar sunt deosebit de loiali pisicilor. Excepția este doar rozătoare – dacă există roți decorative, hamsteri sau cobaii, atunci ele pot deveni un obiect de animale de companie dintr-un animal de companie.

Dacă doriți să începeți două Griffons, atunci este mai bine să dobândiți în aer liber, dar dacă casa trăiește un câine de roci mai mari, atunci Griffon poate fi inconfortabil cu ea, deci este mai bine să se abțină de la un astfel de cartier.

Cum de a alege un catelus?

Dacă ferm hotărât să devină maestru de catelus Griffon, atunci înainte de cumpărare este necesar să se creeze condiții pentru existența sa confortabilă. Prin urmare, primul lucru pe care proprietarul viitor ar trebui să cumpere este paturi de soare, boluri, smântână și jucării, precum și toate mijloacele necesare de igienă câine.

Pepiniere angajate în câini de reproducție din aceasta rasa, nu atât de mult. Asigurați-vă că informațiile maxim culegeți cu privire la vânzătorii – trebuie să fie sigur că v-ați întâlnit crescătorii de conștiință, care, sub masca unui catelus sanatos, nu va fi bolnav cu un pacient și animale slăbite, cu probleme psihologice.

Decide în avans modul în care podeaua este nevoie de tine. Rețineți că masculii sunt mai agresivi, dar cățelele, opuse, devotati si supus. Cu toate acestea, în timpul fluxului de persoane de sex feminin poate deveni o sursă de disconfort – în timpul plimbării, va trebui să reflecte atacurile „mirii“, a scăpat din toate convulsiile din jur.

Este considerat optim pentru cumpărarea vârstei de 6-8 săptămâni, dacă rupeți copilul de la mamă mai devreme, la vârsta adultă, un astfel de câine va fi distins prin socializarea slabă. Atunci când alegeți, asigurați-vă că nu veți vedea un cățeluș, ci tot gunoiul – dacă observați că toți câinii din el sunt un buggy sau, dimpotrivă, se comportă agresiv, este mai bine să dea preferință unei alte familii de câini.

O caracteristică importantă va fi starea de spirit a catelului – în normă, animalul ar trebui să fie curios, vesel și jucăuș. Petreceți un mic test – luați o zgomot de zgomot sau un pachet de chei și întindeți-l cu Young Griffon. Dacă el ia imediat jucăria, atunci ai un câine sănătos, care atrage fericit atenția asupra noului gust, culoare și miros.

Nu cumpărați cel mai reapărut catelus, dar, de asemenea, subțire excesivă poate fi, de asemenea, obiectul de prudență. Cel mai bine este să alegeți „mijlocul de aur” și să cumpărați un catelus mediu. Controlați lâna de animale de companie – ar trebui să fie gros, fără propershin, urechile și ochii trebuie să fie curate, fără semne de selecție.

În pepiniere de încredere, fiecare animal are întregul set de documente: pedigree și pașaport veterinar. Asigurați-vă că pentru a afla în ce condiții un catelus a fost păstrat, și modul în care a fost hrănit – pentru perioada de adaptare a animalului, nu este recomandat să se schimbe dieta. catelusi Bruxelles Griffon va costa într-un fel – deci, un animal sănătos cu pedigree excelent costă în jur de 40 mii. rubles. Cu mâinile poti cumpara un catelus mult mai ieftin – timp de 15-20 mii, dar în acest caz nu poate fi sigur de un puternic imunitate câine și starea sa mentală durabilă.

Conținut și îngrijire

Pentru Griffon compactă în casă, un colț separat, de obicei, se distinge, cu toate că animalul se preferă să-și petreacă timpul pe canapea de master sau într-un scaun moale.

În îngrijire profesional, câinele nu are nevoie, dar unele reguli pentru îngrijirea lână sunt disponibile.

 • Pe fața și în labele sunt fire de păr lung, astfel încât ele necesită pieptănare frecvente.
 • lână scurt și greu pe corp trebuie să fie pieptănată cu un FURminator pentru a elimina subparul.
 • În primăvară, precum și în toamna, toate aricii, care sunt expuse timp de mai multe luni sunt supuse exacte obligatorii. De obicei, un câine tundere cu cârlige speciale pe degetul mare și cuțit. Periodic agățat barba și sprâncenele sunt permise animale, dar nu ar trebui să taie un câine complet, deoarece, în acest caz, este perturbată corectitudinea creșterii încălzirii de lână.

La fiecare două săptămâni, este necesar să se taie ghearele unui animal de companie cu depuneri speciale, dar rețineți că este necesară doar vârful unghiei să-l ștergeți, și nu poate afecta partea vie a plăcii. Datorită sprâncenele lungi și groase, ochii animalului sunt de multe ori inflamate, deoarece acestea trebuie să fie șterse cu discuri de bumbac țesute, umezit cu un musetel sau o soluție slabă de furaciline. O dată pe săptămână puteți îngheța picături anti-inflamatorii pentru prevenirea bolilor. La fiecare 7-10 zile, trebuie să urechi de scanare – lotiune veterinar sau acid boric este utilizat pentru a le curăța.

Este foarte important de a oferi Griffon de înaltă calitate de îngrijire robustă. Cert este că există o favorabil pentru reproducerea bacteriilor patogene. În cazul în care câinele este pe pupa uscat, atunci frecvența de procesare poate fi redusă la o dată pe lună – uscată și granule pentru furaje solide se contribuie la îndepărtarea plăcii.

Pentru curățarea dinților folosiți paste speciale cu gust de carne sau pește, unele crescători frecau animalele de companie ale carbonului activat de animale, care suspendă creșterea bacteriilor.

Nutriție

Griffons sunt câini care sunt destul de pretențioși în tot ceea ce privește mâncarea pentru a vă bucura de un astfel de animal foarte dificil. Cel mai bine este să continui PSA pe feed-uri speciale de premium și de clasă superioară, de exemplu, Royal Canin și PRO Plan. Astfel de produse au o compoziție echilibrată, includ toate vitaminele și mineralele necesare.

Dacă preferați hrănirea cu o placă naturală, rețineți că 70% din dietă ar trebui să fie carne cu conținut scăzut de grăsimi: carne de vită, iepure, carne de vită, miel sau pui. De câteva ori pe săptămână este permisă înlocuirea unei hrăniri prin produse secundare, restul de 30% se încadrează într-o fracțiune din crup, este cel mai bine să adăugați hrișcă, orez sau porumb la amestecuri și legume (morcovi, dovleac și castraveți). O dată pe săptămână li se permite să includă în meniul ouălor (pui sau prepeliță) și coagii cu conținut scăzut de grăsimi.

Vă rugăm să rețineți că caracteristica mușcăturii animalului este că atunci când mestecând felii mari de alimente, Griffon poate întâmpina dificultăți, deoarece produsele trebuie să se fierbe la o stare moale și să se mănânce. Câinele adulților pe zi consumă aproximativ 500 de ani de alimente în două. Puii de până la trei luni, sunt preparate prin măști KASK lichid pe baza amestecului lactat, viteza de alimentare este recomandată la fiecare 3-4 ore, în timp ce dimensiunea porțiunii nu trebuie să depășească 150 ml.

Cu 6 luni, câinele este transferat treptat la alimentele cu patru cadre, iar în opt hightinguri reduc până la trei. Pentru modul adult, animalul trece pe an.

educatie si antrenament

Când instruirea, Bruxelles Griffon ar trebui să fie conștient de faptul că acest câine nu face categoric o repetare frecventă a aceleiași echipe – proprietarul poate să-l strângă cel puțin o zi, dar un animal va acționa într-un fel în orice caz. Acești câini trebuie stimulați, deoarece este imposibil să le forțezi într-un mod diferit.

Cu toate acestea, încurajarea poate fi orice, chiar morală – Griffons sunt destul de capabili să efectueze echipe doar de la un sentiment de atașament la proprietarul lor și ca recunoștință pentru manifestarea iubirii și a atenției. Câinii acestei rase obțin, de obicei, un mare succes în agilitate și îndeplinesc cu succes tot felul de concursuri.

Despre cine este Griffonul Bruxelles și cum să-l educăm, să se uite în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: