Câți ani melci vii?

Câți ani melci vii?

Acum câțiva ani mai mult, aceste moluste bizare – melci – au fost considerate exotice, iar acum acestea sunt aproape fiecare proprietar de acvariu. Acestea servesc o funcție importantă în acest micromediul – prelucrate deșeuri de pește și plante de acvariu.

Înainte de a începe, asigurați-vă că pentru a învăța cum să aibă grijă de ei, cum să se hrănească, precum și factorii de care depinde speranța de viață a melcilor.

Este acesta din urmă, precum și cu privire la modul de a prelungi existența lor în captivitate, vom discuta în acest articol.

Ce afectează durata?

Durata de viață a melcilor, în medie, poate dura de la 12 luni la 4 ani, și există doar câteva specii care trăiesc mai mult de 10 de ani. Se poate argumenta că mediul construit este rău pentru speranța de viață a moluștelor, cu toate acestea, există mai mulți factori, prezența sau absența care afectează creșterea duratei de existență a cohleei.

 • Temperatura apei din acvariu. Temperatura normală la care nu poate exista trebuie să fie de cel puțin 23 de grade, dar nu mai mult de 27 de grade. Medii prea reci sau fierbinți afectează negativ melcii, purtând corpul lor.
 • Duritatea apei. Apa din acvariu ar trebui să aibă o rigiditate a cel puțin 8 unități, dar nu mai mult de 15 unități. Marea moale a apei în timp distruge acoperirea de var a moluștelor.
 • Aciditatea apei. Aciditatea normală a apei – aproximativ 7 sau 8 unități. Prea multă diferență între apă din aceste valori poate chiar ucide melci.
 • Nutriție. Pentru melci de viață normală, este nevoie de calciu, care își formează chiuvetele. Asigurați-vă că includeți în meniul de legume proaspete de melci, precum și vitamine care pot fi achiziționate în magazine speciale.
 • Relațiile cu alți locuitori ai acvariului. Desigur, este imposibil să se plaseze animalele care se hrănesc cu melci, cu melcul înșiși. Acest lucru nu numai că va amenința habitatul unui melc în acvariu, ci va afecta negativ alți indivizi care sunt suficient de norocoși pentru a evita soarta tristă.
 • Relațiile cu alte sniffere. Pe aceste moluste este destul de grav afectat de singurătate. Cel mai bine este de a începe câteva melci dintr-o dată. Ei au nevoie să comunice cu ei înșiși ca.
 • Condițiile din interiorul acvariu. Apa curată, nivel ridicat de aerare a solului, de filtrare a apei regulat au un efect pozitiv asupra bunăstării generale a melcilor, ca și în cele mai multe subacvatice ființe vii.
 • Comunicarea cu omul. În general, comunicarea cu un om de puternic melc daune nu provoacă, cu toate acestea, este necesar să se respecte anumite reguli. Nu poți lua un melc pentru shell-ul și, în nici un caz nu poate fi permis ca molusca a scăzut. Cel mai adesea, melci se urca palma unui om, acesta va fi de ajuns să-l înlocuiască.
Citește mai mult  Câte terrieri Staffordshire live și ceea ce depinde?

Cât de mulți reprezentanți ai diferitelor specii trăiesc?

Aproximativ 100 de mii de diferite tipuri de melci vii pe pământ. Aici vom lua în considerare doar principalele celor care au avut loc în venituri artificiale timp de secole, și care este relativ simplu.

Apă

 • Tiger Melc / Neretina. Speranța de viață a acestor moluste in acvariu – aproximativ 4 ani. Ei preferă să locuiască în apă grea. Numele lui a fost dat din cauza culorii strat ciudat. Se hrănește cu alge și este nevoie de îngrijire specială. Atunci când a locuit în casa poate accesa cu crawlere în afara rezervorului acvariu, ceea ce reduce viața sa, deoarece este mortală.

 • Bobina. Aceste melci mici sunt locuitori tipice de acvarii în grele de profesioniști. Ei trăiesc aproximativ 3 ani, poate trăi, uneori, timp de 4 ani. În mod activ și de multe ori se multiplica. Poate pluti în jos cu capul pe o suprafață de apă.

 • ampulyarii. Are un luminos, de culoare placuta, galben. Este relativ pașnică locuitor al acvariu și este în principal angajate într-un rezervor de curățare a deșeurilor. În captivitate, din păcate, trăiește doar aproximativ 2 ani. În natură, în patria lor – Amazon – poate supraviețui timp de aproximativ 4 ani.

 • Fizy. Au o culoare neobișnuită maro-reperat. Destul de mici, cum ar fi bobinele. Din cauza dimensiunii lor, sunt adesea adăugate pentru a alimenta niște pește. De obicei, ei nu încep să conștient, de multe ori ele cad în rezervor de accident. Pentru o lungă perioadă de timp în care nu a reușit să supraviețuiască – speranța de viață este de aproximativ 10 luni.
Citește mai mult  Varietate de rase de câine cu urechi lungi

 • Melania. Ea are o culoare purpurie neobișnuită și un înveliș alungit. Are un parazit reputație acvariu, ca un activ si se multiplica rapid. Poate trăi până la 3 ani și jumătate, este nevoie de o îngrijire specială.

sol

 • Achatina. Un reprezentant tipic al tipului de melci de teren. Aceste melci mari trebuie să se afle în terarii.

Acestea diferă de informații destul de pronunțat.

Medie în viu de aproximativ 5 ani, dar cu grija bun va trăi de două ori mai mult timp.

 • Megas. Se pare destul de obișnuit – sunt de culoare crem sau maro în umbră. Izolat, comparativ cu Achatina, mult mai puțin mucus. Lângă persoana poate trăi timp de aproape 14 ani.

 • Archahatina Marginat Osum. Această specie este un melc în înțelegerea clasică a acestor moluște în reprezentarea celor mai mulți oameni (exact așa cum sunt descriși în cărțile copiilor). Poate avea o culoare diferită – de la bej la maro. Desenul cochiliei poate merge dungi și puncte. Au o cochilie mare răsucite. În captivitate poate trăi până la 10 ani.

Alte soiuri

Alte soiuri sunt reprezentate în principal de melci de lumină. Particularitatea lor este că ei pot locui atât pe pământ, cât și în apă. În mediul acvatic, aceștia preferă doar rezervoare proaspete, cu excepții rare pot locui în secțiuni proaspete de mări saline.

 • Tiryosenia. Se pare ca Melania. De obicei are un corp galben și o carcasă alungită întunecată de 13 cm lungime. În condiții normale, locuiește de la 5 la 7 ani.

 • Pagoda Brootia. Este o moluște mică, cu o cochilie răsucite pe care se formează spikes. Are un corp reperat, o coajă galbenă brună-neagră.
Citește mai mult  Cum se intarca un catelus musca?

 • Mariza. O moluște mică, o înălțime pentru adulți – aproximativ 5 cm, lățime – aproximativ 2. Pot trăi de la 2 la 4 ani. Chiuveta este răsucite în pâlnia corectă. Extern similar cu bobina.

 • Pokemon. Alte nume de melc – Prud tropical. Are o coajă fragilă, aproape transparentă acoperită cu explozii. Poate bej, galben și verde. Diferă în dimensiuni mici, doar aproximativ un an.

Pentru începători, se recomandă să începeți o halmă de ahina din moluștele de pământ și de la acvatic – bobină, ampoouyring sau fizu.

Cum de a crește viața?

În plus față de implementarea factorilor descriși mai sus, trebuie să se reamintească faptul că este necesar să se stabilească în acvariile sau terariile de dimensiuni adecvate. De exemplu, Pentru ca un Akhatin să se simtă confortabil, trebuie să achiziționați un terariu de cel puțin 10 litri.

În ciuda faptului că melcii sunt surse de microceri în care sunt, totuși, habitatul lor necesită o curățare regulată.

De asemenea, o componentă importantă a vieții melcilor este de înaltă calitate moale. El trebuie să fie de cel puțin 3 cm grosime, astfel încât melcul poate merge în ea. Fără astfel de factori, animalul dvs. de companie poate reduce semnificativ. Desigur, respectarea tuturor condițiilor vor fi inutile, dacă nu urmați sănătatea melcilor și să nu recunoască și să facă boli nu să trateze în timp util.

În general, se poate observa că nu trebuie să vă așteptați de la melcul unei existențe lungi caracteristice majorității mamiferelor. Cu toate acestea, dacă doriți și să respecte anumite reguli, viața molusca poate fi prelungit cu aproape două ori.

Despre cât de multe achatina live și cum să aibă grijă de ei, uita-te următoare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: