Câți păstori trăiesc și ceea ce depinde?

Câți păstori trăiesc și ceea ce depinde?

Shepherd – cea mai populara rasa si divers de caini. Toate speciile sale se unesc comune si neschimbate calitatile: loialitate, loialitate față de proprietar, natura bună și learningability. Oricare ar fi o specie pe care o alegeți, veți găsi un prieten de încredere, apărător și de companie pentru următorii 10-12 ani, și poate mai mult. Toate varietate de tipuri de aceasta rasa este înrădăcinată în trecutul îndepărtat. Strămoșii Shepherd erau câini care au ajutat ciobanii să conducă turme de animale. Acestea sunt niște animale iubitoare de libertate, dar atașamentul lor față de proprietar uimește.

Atunci când un câine apare in casa – aceasta este cu siguranta un motiv de bucurie. Plăcut probleme de îngrijire catelus, jocuri distractive și de energie provenind de la câine, da emoții pozitive proprietarului. Și gândurile pe care speranța de viață a ciobanului este mult mai puțin decât noastră, nu accesați.

Varietate de rase

Ciobanii diferă unul de altul nu numai prin aspectul, de creștere, greutatea și umbra de lână, dar, de asemenea, au o speranță de viață diferită.

 • limba germana. patria ei este considerată a fi Germania, dar este distribuit în întreaga lume. Reprezentanții acestei rase sunt destul de mari – 60 cm în greabăn și cu o greutate de până la 50 kg. Culoarea Culoarea poate fi negru și roșu, alb, negru. Locuiește aproximativ 13 ani.

 • Est European. Rasă Serviciul creat în URSS. Calm și câine Hardy, creșterea ei – de la 62 la 75 cm și greutate – 30-50 kg. Culoarea lână este diversă, seamănă cu un ciobănesc german. Termenul de viață – 12-14 ani.

 • caucazian. rasa mare de câini derivate în munții din Caucaz. Greutatea lor ajunge la 100 kg, cu o creștere de aproximativ 80 cm. Culoarea Lână este cel mai diferit: crema, alb, gri, maro. Speranța de viață – 11 ani.

 • Asia Centrală. Acest cioban creează din genul celor mai vechi câini din popoarele nomade ale Asiei. Este puțin mai puțin decât mai puțin, iar culoarea nu este deosebit de diferită de rudele sale caucaziene. Cu bună grijă și condiții favorabile pot trăi până la 15 ani.

 • scoţian. Câinele este mai bine cunoscut sub numele de Collie, cântărind doar 25 kg și cresc aproximativ 60 cm. Lână lungă superbă a roșcată, ovadă sau o limbă necesită o îngrijire atentă. Scoherd Shepherd este capabil să trăiască 17 ani.

 • Grec. Shepherd Race din regiunile montane din Grecia. Câine de dimensiuni medii puternice și musculare. Greutatea ei poate ajunge la 50 kg, iar creșterea este de peste 50 cm. Capacul mare este albă, negru și gri. Speranța medie de viață – 12-14 ani.
Citește mai mult  Furajează în saci pentru pisici: Ce face și cât de mult să dai o zi?

 • elvețian. Destul de tânără rasă. Câine de dimensiuni mici: având o înălțime de 60 cm, cântărește aproximativ 30 kg. O caracteristică distinctă a acestui păstor este culoarea lânii albe. Locuieste de la 10 la 12 ani.

 • catalan. patria ei – Munții Pirinei. Aceste ciobani sunt independente și independente ca spaniolii reale. Au un fel de aspect, și lână lor lung și dens de nuanțe deschise necesită o îngrijire atentă. Dimensiunea Dog este mai mică decât media: greutatea unui individ adult – 18 kg, și creșterea – 40 cm. Pot trăi 11-14 ani.

Speranța de viață a păstori pe stradă

Toate tipurile de păstori sunt animale care au libertatea de dragoste care au nevoie de efort fizic permanent. Ei au nevoie doar de un mers pe jos de zi cu zi lungă. Acest lucru este cu siguranță câini frumos și loiali. Dar, în primul rând, trebuie amintit că acestea sunt agenți de încredere, care pot proteja proprietarul și teritoriul său. Și viața animalului este direct legată de habitatul creat de proprietarul.

Ciobanii au lână groasă, cu un subpar dens, în afara sentiment atât destul de confortabil, în orice moment al anului. Dar acest lucru nu este un motiv pentru a lăsa câinele la dreapta dormi pe zăpadă. Așa că animalul a trăit o viață lungă și plină mulțumit proprietarului său, trebuie să aibă grijă de locul său de reședință.

În condițiile de stradă ale Shepherd, nu mai puțin de 12 ani.

Și cu grijă grija, absența bolilor ereditare și respectarea tuturor normelor de educație, viața unui animal de companie va fi vizibil ultima.

Aranjament de câine de locuințe

O soluție ideală va fi o Aviary împrejmuită cu un stand din lemn masiv. Un loc pentru Aviary trebuie să fie luat astfel încât câinele poate găsi un loc însorit în vreme rece, și în căldură – să se ascundă în umbra. Pentru germană, din Europa de Est și alte rase mici sheepdowed, nu va fi suprafata de 10 metri patrati împrejmuită suficient. M. Reprezentanții rase mari – caucaziană și din Asia Centrală, va avea nevoie de mai mult spațiu – până la 20 kV. M.

Table pentru cabine ar trebui să fie lin acrounging, astfel încât câinele este injectat accidental. Dimensiunea caselor de câine trebuie să se conformeze dimensiunilor câinelui. Valoarea cabina este considerată optimă atunci când câinele vine în ea cu ușurință, se întoarce și ia o poziție confortabilă. Spațiul suplimentar poate duce la animalul hipotermiei.

De-a lungul cabina, la o înălțime de trei metri, puteți construi o magazie. În timpul verii îl va proteja de lumina directă a soarelui, iar ploaia sau câinele de zăpadă va rămâne cald și uscat.

Caracteristici de întreținere pe stradă

Carcasa cabinei și trebuie curățate în mod regulat și dezinfectate. Foarte bine, dacă păstorul este obișnuit să se elibereze afară. Câini care trăiesc pe stradă, ai nevoie în fiecare zi pentru a verifica prezența mușcături de insecte, căpușe, așchiile și leziuni minore.

Citește mai mult  Îngrijirea și întreținerea pug

Cu ghearele frecvente de ciobanesc în mod independent mănâncă și nu provoacă disconfort la animal. Dacă efort fizic intens nu este suficient, ea provoacă o creștere excesivă a acestora, ceea ce poate duce la leziuni de labe. În acest caz, ar trebui să fie acoperite gheare cu clești veterinare speciale.

Câine care trăiește în aviație, linii în primăvară și toamnă. Sarcina proprietarului este de a face acest lucru și de a pune un timp în timp, fără a permite formarea de bucăți de lână. Puteți scălda un animal de companie ca poluare, dar încercați să faceți acest lucru rar și numai în sezonul cald. Animalul subsolului creează un strat de aer care păstrează temperatura optimă a corpului, atât în ​​frig, cât și în căldură.

Câți ani trăiesc acasă?

Dacă nu este posibil să păstrați un câine pe stradă, nu este o problemă. Un reprezentant al oricărui tip de rasă de păstori este capabil să se adapteze la viață în apartament. Cazarea pe animale nu-l împiedică să instaleze o înregistrare a longevității – 15 sau 16 ani.

Planificarea achiziționării unui catel, trebuie să luați în considerare faptul că este nevoie de un anumit spațiu personal. Zilnic se plimbă pe stradă, în orice vreme, de două ori pe zi și o durată de cel puțin o oră nu trebuie să te sperii. Noi trebuie să fim pregătiți pentru faptul că lâna în timpul năpârlire va trebui să fie eliminate de mai multe ori pe zi, în toate colțurile apartamentului.

În cazul în care respectarea acestor condiții nu este o problemă, și sunteți gata chiar și pentru „victime“ mari, atunci poti sa te duci imediat pentru un nou membru al familiei.

Găsirea în apartament, catelul păstor trebuie să treacă perioada de adaptare: pentru a studia toate elementele noi, pentru a face cunoștință cu membrii familiei. Pentru siguranța sa, ar trebui să limiteze accesul la fire, pantofi, haine, jucării pentru copii.

loc permanent de a dormi și păstorii de odihnă ar trebui să fie departe de dispozitive de încălzire și proiecte. Acești factori pot avea un impact negativ asupra sănătății animale de companie, și, prin urmare, pe durata vieții sale.

Dacă aveți nevoie pentru a izola câine de dimensiunile apartamentului de ceva timp din jur și, puteți cumpăra o cameră specială avoire.

Ce factori afectează durata existenței?

Pentru viață, cioban influențează multe circumstanțe. Fiecare dintre acești factori pot scurta vizibil vârsta animalului. Pentru ca un câine care se referă la speciile de rase sheepdock, a trăit perioada maximă, trebuie să acorde o atenție deosebită:

 • Sănătatea și dezvoltarea fizică+
 • calitatea nutrițională+
 • cazare+
 • ereditate+
 • Starea mentală a unui câine.

Lungimea vieții cioban poate depinde de sexul. Se observă că indivizii familiei de sex feminin trăiesc, în medie, timp de 2 ani mai mult decât bărbații. Dimensiunea animalului joacă, de asemenea, un rol important.

câini de talie mare a căror greutate ajunge până la 100 kg, nu trăiesc mult timp, din cauza uzurii timpurie a sistemului osos.

Alimentația corectă și rațională a animalului de companie are un efect pozitiv asupra duratei de viață. Asigurați-vă că alternați alimentele uscate și lichide și nu privați câinele cu carne. Pentru a menține activitatea activă, partea proteică a dietei ar trebui să fie de 70% din hrana de hepatie a păstorului.

Citește mai mult  Alegeți o lampă pentru țestoase roșii

Abateri și boli congenitale care pot afecta durata de viață:

 • O creștere prea mică și disproporționată+
 • Deformarea oaselor craniului (baston lung sau scurt, frunte îngustă)+
 • Încălcarea funcției sexuale, criptorchismul+
 • Lână inspectată sau pigmentare a ochiului curcubeu.

Cu toate acestea, se întâmplă că în moartea prematură a animalului este proprietarul. În virtutea ignoranței sau a lipsei de experiență și, uneori, intenționat, proprietarul poate risca viața și sănătatea câinilor. Conținut de păstor într-o cameră fierbinte, fierbinte, lipsă de sarcini fizice și mentale, împerecherea frecventă în scopuri comerciale își lasă urmele negative.

Cum să extindeți viața cu un animal?

Pentru o viață lungă și de înaltă calitate, păstorul nu are nevoie atât de mult. Menținerea formei fizice a câinelui va fi cheia pentru sănătatea ei și, prin urmare, longevitatea. Stați un animal mobil și vesel va ajuta jocul și va merge în afara orașului, în zona parcului sau în locații de formare specială.

Alimente echilibrate și utile – un alt factor care va extinde durata de viață a unui păstor. Excesul de greutate este inamicul numărul unu. Cu apariția sa, aproape întregul corp suferă: articulații, coloanei vertebrale, sistem cardiovascular. La atingerea câinelui vârstei mature, meniul său este în mod necesar revizuit și ajustat.

Combingul regulat și scăldatul unui animal de companie nu este numai elementele necesare de igienă. În timpul comportamentului lor, un animal este inspectat pentru răni sau tumori.

Detectarea lor timpurie face mult mai reușită să se ocupe de ei.

Vizitați clinica veterinară pentru o inspecție completă și vaccinarea de câine ar trebui să fie planificate anual sau la primele semne ale bolii. Aceste semne sunt nas, mucoase uscate înnegrite sau uscate.

Se observă că sterilizarea câinelui poate prelungi viața ei timp de mai mulți ani. În lipsa atracției sexuale, animalul are mai puține șanse de dezvoltare de oncologie genitale. Operația este efectuată de către persoanele fizice care au împlinit vârsta de 5 ani, și în mod exclusiv de către un specialist.

Pentru a păstoresc un viu lung și viață fericită, pleaseing proprietarul, trebuie să iubești sincer câinele. Ea este intuitiv simte. Și îndeplinirea tuturor normelor de îngrijire și de conținut va fi o garanție de bună sănătate pentru animale de companie.

Cum să aibă grijă de Ciobanescul German, puteți afla uitându-te la video de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: