Câine de apă portugheză: Caracteristici de rasă și îngrijirea câinilor

Câine de apă portugheză: Caracteristici de rasă și îngrijirea câinilor

Câinele de apă portugheză sau Wassset, este foarte interesant, dar destul de rar pentru rasa noastră de țară. Dacă vedeți un astfel de animal pe o plimbare, îl puteți lua pentru Poodle. Cu toate acestea, proprietarii „portughezii” susțin că similitudinea este minimă, iar animalele lor de companie sunt cele mai bune din lume!

Câinii sunt mândri de caracteristicile excelente ale acestor animale, dintre care se poate observa inteligența, nivelul intelectual ridicat, aspectul extravagant.

Pesiki devin adesea participanți și câștigători de tot felul de expoziții și spectacole.

Origine

Resursele de la Wassener provine din Portugalia în vremurile străvechi. Cu toate acestea, confirmările bazate pe științific nu au fost păstrate acest fapt. Una dintre teoriile este că reprezentanții rasei au fost adusi de persani înapoi în secolul al VI-lea î.Hr. Dar formarea aspectului și a caracteristicilor de bază, potrivit oamenilor de știință, a fost finalizată în Evul Mediu.

După aceea, „Portughezii” s-au stabilit ferm pe coastă. Funcția lor inițială a fost ajutorul locuitorilor locali din domeniul pescuitului, cu care câinii s-au confruntat perfect. Ei ar putea conduce peștii online, transferați mesaje de la Sushi la nave situate în zona de captură și înapoi. În consecință, a cerut rezistență și performanță ridicată, datele calității au rămas de la reprezentanții rasei și în timpul nostru.

Odată cu debutul secolului XX, industria și agricultura a început să se dezvolte în mod activ în Portugalia. Nu putea să nu fie influențată de rasa, care a încetat să mai fie în cerere și aproape aflat pe cale de dispariție. Cu toate acestea, problema a fost angajat în Kinologist Vasco Benswad. Până la mijlocul secolului XX, cîini de apă portughezi au fost trimiși în Insulele Britanice, dar planul nu a reușit.

Rasa a fost reînviat în anii ’90, când a fost prezentat la registrul clubului american de reproducție de câine. După aceea, alte țări ale lumii au fost interesat de ea, iar acum puii sunt în cerere și au un cost decent.

Descrierea rasei

Conform standardelor de rasa, câinii de apă portughezi au dimensiuni medii. Creșterea de sex masculin este de 50-57 centimetri, Bitches un pic mai puțin – de la 43 la 52 de centimetri. Ponderea persoanelor 19-25 și de la 16 la 22 kg, respectiv,.

În ceea ce privește fizicul, poate fi diferit. Influența este dieta animalelor și stilul lor de viață. Opțiunea optimă este luată în considerare dacă animalele de companie au creat condiții pentru dezvoltarea activă și înotul regulat. Acest lucru vă permite să dezvoltați mușchii, să formați coloana vertebrală și să trageți corpul.

Capul „portughez” este larg și se îngustează spre nas. Ochii sunt umbra mari, rotunzi, maro sau mai întunecată, zonele luminoase nu au.

Citește mai mult  CATS RASS KELR american: Caracteristici, Reguli de hrănire și conținut

Torsul seamănă cu un pătrat, deoarece lungimea sa aproape corespunde unei creșteri a animalelor.

Fetele au un corp mai alungit. Gâtul puternic și muscular. O coadă îngrijită poate fi răsucită de un semir.

O caracteristică a câinelui de apă portugheză este Vata ei. Ea este foarte gros și grăsime, fără a subiaca. Părul pe piept, labele din față și în groază sunt mai moi. În aparență, reprezentanții de rasă sunt împărțiți în 2 tipuri. În primul caz, ei au lână currmă, în a doua – căderea ondulată. Orice altă opțiune este considerată căsătoria.

Tipurile de culoare în aceste animale sunt, de asemenea, oarecum. Wasserver poate avea o lână neagră pură sau alb cu pete maro. Există, de asemenea, indivizi care au o blană neagră sau maro, cu includerea firelor de păr alb. Permisibil atunci când câinele este alb, cu toate acestea Ea nu ar trebui să fie albino.

Caracter

Cei care au decis să înceapă câinele de apă portugheză în casă, sărbătoresc caracteristicile sale excelente și spun că un alt animal de companie blând, greu și activ este greu de găsit. Și acest lucru este justificat, deoarece rasa a fost îndreptată inițial pe a ajuta o persoană în diverse activități. A lăsat amprenta pe personaj. Peskov se poate adapta rapid la orice situație, foarte ascultătoare și cu strictețe ordinea proprietarului.

În plus față de rezistență, crescătorii notează astfel de calități ca Echilibrul psihic, observarea și răbdarea nelimitată. Câinii au un fler excelent pentru ei nu este o problemă de a găsi dreptul de lucru chiar și într-o zonă mare. Mai mult decât atât, inteligența și mintea ajută să urmărească situația, să evalueze și, dacă e necesar, poate decide să intervină.

Crescătorii de câini cred asta Câinele de apă portugheză în dezvoltare nu este inferior unor astfel de pietre ca păstor german sau scoțian. Cu toate acestea, acest lucru nu se joacă întotdeauna gazdele.

Nevoile de companie care urmează să fie angajat și să-i dea o atenție maximă, în absența acestei condiții animalul va începe să dor, și lipsa educației se va manifesta în faptul că va stubbug, pradă lucrurile și ușor de toate disponibile în moduri.

În ciuda faptului că reprezentanții acestei rase sunt foarte independenți, nu le împiedică să se dedice exclusiv proprietarilor lor. Numai de la educație depinde, dacă animalul de companie va fi ascultător. Este foarte atașat tuturor membrilor familiei, în care trăiește, este bun și bun oaspeților la domiciliu, cu plăcere merge să le contacteze. Se poate răsfăța, dar nu cu răul, ci din cauza accidentului vascular cerebral și încearcă să nu-l deranjeze pe proprietar.

Cu toate acestea, cu toate cele de mai sus Wasser, rasa este gravă. La creșterea, trebuie respectate câteva recomandări. Opțiunea ideală va fi dacă animalul de companie va ocupa poziția acestui membru al familiei, printre care cel mai adesea alege un proprietar. Astfel de animale sunt foarte transmisibile, de obicei conținutul acestora împreună cu alte animale domestice nu provoacă probleme. „Portugheză“ va deveni un prieten excelent pentru copii, va fi extraordinar pentru persoanele în vârstă.

Citește mai mult  Coralii pentru acvarii: specii și aplicații

În plus, astfel de coji sunt capabili să ridice starea de spirit cu una dintre opiniile lor și energia irepomrială.

Specialiștii sfătuiesc să ridice oamenii lor, predispuse la schimbări frecvente în starea de spirit si depresie. În țările europene, câinii acestei rase s-au dovedit ca tovarăși excelenți, adesea lucrează cu centre psihologice. Câinele știe cum să calmeze pacienții și să le personalizeze într-un mod pozitiv.

Decât feedul?

Nu este un secret că dieta câinelui afectează în mod direct sănătatea și aspectul său. În cazul câinilor de apă portugheză, gazda trebuie să determine tipul de putere. Poate fi atât alimente naturale, cât și alimente uscate.

În al doilea caz, trebuie urmată calitatea – Puterea ar trebui să fie de cel puțin prima. Acest lucru este permis să ofere corpului unui animal de companie domestic cu cantitatea necesară de substanțe nutritive, vitamine și minerale. Complexe suplimentare în acest caz nu sunt necesare.

În ceea ce privește alimentația naturală, nu este mai rău, cu toate acestea, compilarea dietei cade complet pe umerii proprietarului. Câinele trebuie să primească proteine, grăsimi și carbohidrați în cantitatea necesară. Într-o astfel de situație o, suplimente de vitamine si minerale nu va interfera. numărul și componența acestora trebuie să determine medicul veterinar.

Nu este un secret faptul că reprezentanții acestei rase sunt foarte active. Stilul lor de viață implică un consum ridicat de energie. alimente pielii va ajuta să umple acest gol. În cazul în care animalul este conținut în condiții de stradă, În timpul iernii, el trebuie să acorde o atenție specială, inclusiv creșterea dimensiunii porțiunilor de produse alimentare.

Cum să vă îngrijiți?

În general, câinii de apă portughezi nu sunt prea pretentios cu privire la îngrijirea. Opțiunea optimă este considerată, În cazul în care câinele este conținută într-o casă privată, astfel el poate merge pe o zonă împrejmuită. În același timp, plimbări cu proprietarul de doua ori pe zi trebuie să fie o condiție prealabilă. Pentru cazare într-un apartament oraș cu un animal de companie, va trebui să meargă pentru un timp mai îndelungat. Copiii pot fi obișnuiți să facă față nevoilor dvs. pentru un scutec special gătit.

Din moment ce lâna poate fi suficient de lungă, va avea grijă de ea, dar nu provoacă dificultăți speciale. Magazinul vinde perii speciale pentru animalele de companie pieptene buclat, care sunt foarte convenabil de a utiliza. Dacă procedura se efectuează în mod regulat, câinele va arăta bine îngrijit și curat, iar riscul apariției lui Chatins va dispărea.

Citește mai mult  Planta de acvariu Valisneria: aterizare, îngrijire și conținut

Este imposibil să nu observăm faptul că câinele de apă portughez este diferit lipsa de miros specific. Procedurile frecvente de apă nu sunt obligate reprezentanților acestei rase, deoarece lâna are capacitatea de a respinge umiditatea și murdăria. De aceea Bătarea este suficientă pentru a petrece aproximativ o dată în șase luni.

În timpul iernii, zăpada poate vărsa clipuri pe lână, ceea ce creează probleme suplimentare. Pentru a evita acest lucru, se recomandă achiziționarea unui salt special pentru mersul pe jos.

Numele rasei spune asta Reprezentanții ei adoră apă. Aceasta înseamnă că vor încerca să se prăbușească în toate rezervoarele disponibile.

Dacă vorbim despre vreme caldă, după scălarea câinelui trebuie să intrați într-un prosop. În plus, apa proaspătă este periculoasă cu paraziți care trăiesc, astfel încât vor fi necesare proceduri preventive și terapeutice.

Proprietarii Waasser trebuie să acorde o atenție deosebită ochilor animalelor de companie. Lana în jurul lor trebuie să ștergă în fiecare zi. În același timp, urechile câinelui trebuie curățate cu un preparat special care poate fi înlocuit cu un disc de bumbac umezit. Este necesar să se monitorizeze atât dinții, cât și când placa pare să o considere cu o perie.

Proprietarul trebuie să urmeze vaccinarea în timp util a preferatului său. De la paraziți care sunt achiziționați de un PS în timpul verii vor ajuta un guler insecticid, este capabil să protejeze împotriva multor necazuri și boli grave purtate de insecte de sânge.

Instruire

Reprezentanții acestei rase sunt foarte curioși. Ele sunt interesate în mod activ de lumea și au abilități de învățare. Crescătorii de câini recomandă începerea de a începe și formarea chiar și în vârsta ușoară. Opinia că copiii nu pot înțelege echipele și le pot îndeplini greșit. Deja în 2 luni înțeleg că sunt necesare. Respectiv, Socializarea timpurie va permite mai repede să învețe un catel la normele de comportament în societate.

Plimbarea în locuri aglomerate sunt necesare. Va fi necesar să vizitați locuri zgomotoase cu o mulțime de oameni, astfel încât animalul să se obișnuiască cu condițiile non-standard. Nu face rău și comunică cu câini de alte rase.

Pentru o sesiune serioasă de formare, este mai bine să vă întoarceți la un cinemolog profesional.

Cu toate acestea, aceasta nu este o condiție prealabilă. Strâns această întrebare ar trebui să fie preocupat de a ajunge la un catelus de 6 luni-vechi. Este necesar să se acorde atenție nu numai anumitor abilități, ci și dezvoltarea instinctelor.

Despre caracteristicile rasei, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: