Canarics: descrierea raselor, regulile de conținut și reproducere

Canarics: descrierea raselor, regulile de conținut și reproducere

Printre speciile de păsări domestice, Canaras ocupă un loc special. Aceste păsări au o voce unică, o culoare Motley și sunt destul de neplăcute de conținut la domiciliu. În acest material vă veți familiariza cu descrierea pietrelor principale ale Canarelor, precum și regulile pentru conținutul și reproducerea acestora.

Descriere

Canari – unul dintre tipurile de păsări domestice dintr-o familie de role, locul de naștere al căruia sunt Canare și Azore. Aceste păsări au un penaj militant și strălucitor, pot crește până la 23 cm lungime și, de obicei, nu câștigă mai mult de 50 de grame în greutate.

In mediul natural, viața canar în grosime de foioase păduri, plantații și cuibărit sunt preferate pe un teren de peste 1500 de metri deasupra nivelului mării. In dieta de kenarov sălbatice, fructe de pomi fructiferi, semințe de plante și unele insecte.

Canare a început să îmblânzească încă 500 de ani în urmă. În acest timp, aparatul de voce de păsări a fost ajustat, datorită căreia aceste păsări sunt cunoscute astăzi, nu numai din cauza penajul colorat, dar, de asemenea, talentul cântând.

Pro și contra de întreținere acasă

În conținutul Canare există puncte pozitive și negative.

PROS.

 • Cele mai multe dintre tipurile de canar sunt păsări foarte mici, care nu necesită mari celule sau carcase pentru conținut. În plus, păsările mici mananca portii mici de alimente.
 • Canareques poate fi considerat unul dintre cele mai talentate păsări din lume – cântând lor nu este doar frumos: este multi-nivel, preaplin și foarte tare.
 • Printre canaran nu sunt numai „pevins“ talentați, dar și păsări incredibil de luminoase și frumoase. Multi crescatori cresc aceste păsări din cauza non-standard lor mai rapid.
 • Canarii sunt pasari foarte neliniștite, sociabila si incredibil sociale. Niciodată nu e plictisitor cu ei – în multe familii, devine Canare membri cu drepturi depline ai familiei pe picior de egalitate cu alte animale, cum ar fi pisici și câini.

Minusuri.

 • Cel mai important minus al conținutului oricăror păsări este o cantitate mare de gunoi, pene și excremente. Acesta obligă proprietarii de canar curățați periodic celulele și spațiile în care sunt amplasate păsări.
 • Masculii canar posedă auz excelent și voce foarte tare, care poate distrage atenția de la vizionarea de filme sau interfera cu dormit. În același timp, pentru a obține melodii frumoase de canotaj, este necesar să învățăm în mod specific cu ajutorul ascultării regulate a cântând alte păsări. Dacă Kenar nu este instruit cu cântând, atunci va publica pur și simplu sunete puternice, scârțoase și enervante. De obicei, Kerns decorative diferă cântând săraci.
 • După cum sa menționat deja, canaarii aparțin păsărilor foarte sociale și, prin urmare, au nevoie constant de atenție. Aceste păsări nu sunt recomandate să plece singuri în apartament pentru o lungă perioadă de timp.
 • Dacă veți cumpăra o rasă decorativă de canar, atunci fiți pregătiți că astfel de păsări vor trebui să fie în mod regulat pentru a-și păstra culoarea saturată și strălucitoare.
 • Curiozitate utilă – nu despre Canary. Aceste păsări nu sunt doar neliniștite și active, dar, de asemenea, iubesc să-și ducă ciocul peste tot. Dacă eliberați zbura canarului în jurul apartamentului, atunci trebuie să închideți toate ferestrele și ușile, îndepărtați toate recipientele cu lichide, toate substanțele chimice și orice alimente umane.

Canarii iubesc să zboare pentru canapele, fotolii sau doar să se ascundă de la proprietar pentru obstacole – în timpul unor astfel de jocuri, păsările pot otrăvi de produse vechi care sunt inadecvate pentru mobilier.

Cum de a determina vârsta și cât de mult live?

Nu toate pepinierele și chiar crescătorii profesioniști fixează vârsta lui Canary și raportează-o în timpul transferului la mâini private. din pacate, Fără documente și pașapoarte, vârsta unor astfel de păsări este destul de dificil de determinat.

Pentru a determina vârsta, trebuie să acordați atenție ciocului, picioarelor și penajului păsării, precum și comportamentului său. Indiviziții tineri urși și picioare roz, neted și nu sunt acoperite cu scale caracteristice.

În plus, tinerii canaci sunt foarte activi, neliniștiți și sociabili – sunt greu de păstrat într-un singur loc.

Când cumpărați o pasăre bine păstrată, un crescător privat determină vârsta și mai complicată – În canarul vechi și adult, cu grijă atentă, nu pot exista scale, iar nutriția echilibrată chiar și păsările adulte pot face active.

În mod obișnuit, cana-ul trăiește nu mai mult de 10 ani într-un mediu natural, dar unele specii cu îngrijire și nutriție adecvată pot trăi la 12-15 ani.

Revizuirea speciilor

În prezent, cercetătorii alocă aproximativ 100 de soiuri de canar, dar numai unele dintre ele sunt cultivate acasă. Sub cele mai populare varietăți și roci ale acestor păsări vor fi prezentate.

 • Colorat. Acest grup include toate rasele de canare cu flori non-standard și motley în penaj: galben (păsări de culoare de lamaie de până la 17 cm lungime și cântărind până la 40 de grame), alb (germană și engleză sunt evidențiate aici – primul penaj este distins Prin o nuanță purpurie, în cea de-a doua pe cursa aripii este în prezent galbenă), roșu (aici include păsări de culoare roșu, portocaliu și mozaic), culori fildeș (penajul culorii de fildeș cu o lovitură roz), precum și rase cu ochi roșii (sau albino).

 • Melaninovye. Acestea includ toate rasele cu o culoare non-solidă sau non-standard: verde (abdomen de lamaie, cap negru și aripi negre), gri (arata ca vrăbiile cu piept de gri și cruve portocaliu), negru (toate rasele de bronz, cupru și întuneric culoare visiniu), Brown (păsări de la crem la tonuri de maro), precum și Isabella rasa (penaj roz sau pestriță like „rândunică“).

 • Decorativ. În această serie, cercetatorii au identificat toate păsările care sunt evaluate pentru un aspect non-standard (de obicei, este creț sau un penaj vortex). Cele mai renumite rase – Curly Meninger, Nord Curly, elvețiană și italiană Curly Curly.

 • Gorbatoy. Aceasta poate fi atribuită tuturor păsărilor, al căror cap într-o poziție calmă este coborât sub nivelul umerilor, iar corpul este întins în linia verticală. De obicei, acestea sunt păsări gălbui sau albe. Rase: belgian, Munchen, Scoția și japoneză.

 • Khokhlatoy. Iată toate rasele Canarei cu martorul caracteristic pe partea de sus a Makushka, care a fost formată din cauza experimentelor pentru a crește penajul. Cele mai cunoscute rase: Glouceskaya, Lancashirskaya, germană și engleză.

 • Figurat. Această specie includ toți indivizii din Canare, care au chiar și peniaje frumoase și de contur. Rase populare: Elveția, decorativul spaniol, Norwich, Border Canary, precum și Yorkshire.

Sfaturi pentru alegerea

Cel mai bine este să cumpărați un canar în pepiniere, unde puteți urmări comportamentul lor. Prin anumite caracteristici puteți alege un canar sănătos, talentat și activ.

 • Kenar sănătoasă se comportă întotdeauna în mod activ și vesel – el nu sta în loc, dar se mișcă în mod activ în jurul cuștii, comunică cu alte păsări și din când în când, încalcă alimentele din alimentatoare din când în când.
 • Acordați atenție ochilor păsării – indivizii sănătoși sunt întotdeauna deschisi, iar pacienții sunt acoperiți la pacienți, în timp ce ea poate sta într-un singur loc și are o vedere cu întârziere.
 • Un canar sănătos are un penaj neted și strâns adiacent – nu credeți cuvintele amelioratorului despre începutul perioadei de molipare.
 • Chiar dacă canarul sare, zboară și piese, respirația ei rămâne netedă și calmă. Numai în cazurile de agresiune și frică, respirația de păsări este scumpă și deschisă ciocul.
 • Inspectați starea labe a păsărilor – la tinerii indivizi, ei trebuie să fie roz, fără scale și creșteri. Aceste semne vorbesc despre bolile grave sau despre o vârstă solidă a păsărilor.
 • Littering Un canar sănătos trebuie să fie dens și solid, în nici un caz nu este lichid.
 • Atunci când alegeți un cântând Kerier, acesta va fi nevăzut mai întâi să ascultați cum cântă și apoi să cumpere o persoană. Melodiile la canari sunt cele mai diferite, și nu toate acestea vor fi plăcute la audiere umană.

Cum să vă îngrijiți?

Canarele sunt considerate o pasăre ideală pentru începători – sunt sociabile, aceștia acceptă aproape orice hrană și nedeclară la conținut în condițiile unei case sau apartamente private.

Când conținutul de kernel trebuie să împingă achiziția de înaltă calitate și suficientă celulă spațioasă. Materialul fabricației sale în acest caz nu este important (aici poate fi atât modele din lemn, cât și metalice), dar este mai bine să refuzi celulele polimerice. Dimensiuni optime – 30 cm înălțime, 35 în lungime, 20 lățime.

Este mai bine să alegeți o cușcă cu porchii încorporați, oglinzi, jucării și straturi pentru alimentatoare (cele mai convenabile vor fi opțiuni cu alimentatoare retractabile).

Asigurați-vă că instalați un recipient de apă în celulă, unde pasărea ar putea uneori înota – Canarii doar adorați băi. În ceea ce privește plasarea celulelor cu o pasăre, cel mai bine este de a alege un loc bine luminat și ventilat, fără a curenților de aer și lumina directă a soarelui. În plus, cușcă cu o pasăre ar trebui să fie în mod constant în domeniul de vedere al unei persoane.

Nu mai puțin de 2 ori pe săptămână, petrece o curățare completă a celulei animalului tau de companie. Modelele de metal sunt cel mai ușor de șoc de apă clocotită și se usucă.

alimente de pasăre trebuie să nu fie numai echilibrat, dar, de asemenea, în timp util, precum și o varietate. Încearcă să se hrănească canar într-un timp strict definit în fiecare zi. În același timp, regimul alimentar nu ar trebui să constea dintr-o anumită alimentare care trebuie să fie completată în mod regulat de fructe.

Încearcă să dea prietenul tău pennate mai mult timp.

Absența comunicării poate afecta nu numai starea de spirit păsării, dar, de asemenea, pe apetitul ei, și poate duce la boli grave.

Cum se hrănesc?

Alimentația corectă și echilibrată îmbunătățește penajul de pasăre, întărește speranța lor de viață imunitate și prelungește. In dieta de canale ar trebui să includă 3 grupe de produse.

 • Cereale. Organismul de canarului asimileaza perfect aproape toate cerealele. Grâu, orz, porumb, hrișcă, orez, mei și ovăz sunt potrivite pentru ea.
 • semințe oleaginoase. Acest grup include produse cu un conținut mare de grăsimi și uleiuri utile: rapita, castane, ghindă, precum și tărâțe de semințe de floarea soarelui, și nuci.
 • Proaspăt. Acest grup include produse de origine vegetală – vitamine bogate in fructe: caise, struguri, cireșe, mere, piersici. Util pentru Legume Canare – varza, țelină Tuber, frunze de spanac, bulgară piper și morcov. Dacă vorbim despre fructe uscate, apoi stafide, prune, digurile, kuragu și smochine sunt uneori adăugate ca hrănire sau delicatețe în produsele alimentare pentru Canare. Nu caners rău asimileze și sucuri de fructe, cu toate acestea, cu un procent extrem de mic de zahăr.

Pentru produse care Nu este adecvat pentru utilizarea de către Canare includ fructe cu conținut mare de grăsimi, amidon și zahăr. În plus, aici includ, de asemenea, legume și fructe cu aciditate ridicată.

Din fructe si legume canar Este interzis să dea cartofi sub orice formă, curmale, mango, papaya, avocado, precum și ierburi condimentate – pătrunjel, mărar și busuioc. În plus față de fructe și legume, în dieta, de asemenea, Nu trebuie să existe nici o soluție salină, produse murate, fierte și prăjite.

În sezoanele reci de iarnă și de toamnă, organismul de canarul este grav riscantă, motiv pentru care în acest moment regimul alimentar al acestor păsări ar trebui să includă crengute de fructe sau copaci de foioase. Ele sunt perfect potrivite pentru ramurile tinere de meri, arin, cireșe, mesteacănul, scorușul, lămâi verzi, zmeură, coacăze, sălcii, plopi si arin. Grăsime de pește, brânză de vaci cu un procent mic de gras, ouă fierte, miere și gemuri speciale din insecte uscate pot acționa ca un pansament vitinal de origine animală.

Canas Adesea domesticite alege cele mai multe bucăți lacrimal de produse alimentare din pupa, iar restul alimentelor lăsați neatins.

Pentru a evita această problemă și să nu provoace obezitatea de pene, nevoie pentru a determina rata de zi cu zi strictă de hrană pentru ei. Ca o regulă, pentru un canar adult în care ai nevoie de cel puțin 1,5 linguriță de cereale hrănesc în fiecare zi. Această sumă poate varia ușor în funcție de rasa, vârsta și starea de sănătate a păsărilor. Un apetit crescut al Canarelor se observă în perioada molting, precum și în timpul cuibărit și hrănire puilor.

Din când în când, se adaugă alimente ușoare din meniul canaran. Acesta poate fi un amestec de jumătate din gălbenușul sudate fiert și o linguriță de superstaruri sau mankey, se pot adăuga, de asemenea, un pic boabe de mac aici.

Fructele și legumele sunt adăugate la dieta canalelor sub formă de felii subțiri felii. De obicei, acestea sunt plasate în celule pe cârlige metalice, de unde păsările le ciugulesc. După mese, toate hrana este îndepărtată imediat din cușcă. În caz contrar, păsările se pot bucura de produse stricate.

Element important Canare – apă curată și proaspătă. Este necesar ca păsările nu numai pentru produsele alimentare, dar, de asemenea, pentru cântând frumos, precum și pentru scăldat. Pentru băut potrivit ca apa obișnuită filtrată (sau apă excepțională) și apă îmbuteliată specială pentru canar.

Dacă doriți să schimbați regimul alimentar al păsării sau schimba complet alimentarea principală, atunci tranziția ar trebui să treacă treptat. crește cantitatea zilnică de feed nou în regimul alimentar al Canare. Dacă cumperi porumbei de la mână, te va întreba cu siguranță ceea ce au folosit pentru a include meniul lor.

Cum de a îmblânzi?

Unii oameni preferă să canary de captură, și să nu le cumpere în pepiniere. Cel mai mare moment pe îmblânzirea canar sălbatic – trebuie să comunice în mod constant cu păsări și să le dea cel mai lung timp. În plus, asigurați-vă că pentru a da pasarea numele si repeta în mod constant când contacta. Crearea cele mai multe condiții naturale pentru viața păsării în cușcă. Trebuie să existe jucării, în care, barbells pasărea ar putea sta în jos și să cânte, va fi frumos pentru a instala un cuib cald și confortabil în cușcă.

În primele zile, canarul va fi foarte frică și să reacționeze negativ la mișcările ascuțite și zgomote puternice. Mai ales în timpul curățării, încercați să nu ridice zgomot puternic și nu gesticula. De îndată ce pasărea se obișnuiește cu tine un pic, puteți încerca să se hrănească dreapta pregenerată din mâinile. Pentru aceasta Se pune un pic de alimentare de pe palma și au tendința de a-l cu atenție pasărea.

Dacă pasărea indrazneste cu palma, acesta poate fi eliberat pentru o perioadă scurtă de timp pe camera. Astfel de plimbări rare va îmbunătăți considerabil starea de spirit a păsării și face mai vesel, va îmbunătăți poftei de mâncare. În timpul plimbări, închideți cu siguranță toate ferestrele și ușile.

De obicei, nucleele ei înșiși încep să cânte – primele melodii mici scurte, și apoi lung tril. Pentru a învăța pasărea să cânte, uneori trebuie să includă în camera de înregistrări audio cu cântarea de canar, astfel încât conținutul ascultat de păsări pentru ei și aminte.

Cum de a distinge o femeie de la bărbați?

La nașterea puilor de canar, aproape identice și nu au diferențe sexuale, Cu toate acestea, în timp, dimorfism sexual este încă exprimat în mai mulți factori.

 • De obicei, femelele canar coada este puțin mai scurt decât masculii.
 • masculii Kanerek se disting prin voce tare, în mai multe etape și cântând preaplin. În plus, în timpul cântând gusa lor este caracteristic umflat. Femelele publică, de obicei, un sunet scurt și single.
 • În timpul cuiburile, femeile sunt angajate în mod activ în crearea de cuib, în ​​timp ce masculii cel mai adesea să ia doar grijă de soți: le aduc hrană și să cânte.

Reguli de diluție

O mai bună pentru împerechere și păsările care cuibăresc sunt considerate Aprilie sau mai. Pentru aceasta, persoanele sanatoase si active, mai vechi de 1 an sunt întotdeauna selectate. Dacă doriți să se reproducă soliștii Kenarov, să acorde o atenție la vocea bărbatului într-o pereche – talentul de a cânta este transmisă puilor prin moștenire.

Femelele ridică ouăle aproximativ 2 săptămâni, la acel moment masculul este aproape și cântă ei, aduce mâncare și distrează-l în orice mod. În această perioadă, nevoile de sex feminin un regim alimentar echilibrat, cu prezența obligatorie în dieta de ou fiert cu biscuiti zdrobit.

De îndată ce puii apar pe lumină, bărbatul uneori trebuie îndepărtat din celulă – depinde de modul în care se va comporta cu descendenții. Există, de asemenea, kerneluri care îi îngrijește în mod activ femelele în timpul supraviețuirii și hrănirii de pui.

Cam la o lună după apariția progenituri, puii sunt pustii in celule noi si sunt cultivate separat. Ele sunt hrănite cu amestecuri speciale de cereale, în timp ce condițiile conținutului lor rămân standard. În acest moment, nu este în valoare de așteptare pentru cântând de la Kenarov – se manifestă doar pentru 2 ani de viață.

Despre reproducere canary, vezi videoclipul.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: