Când și cum să facă o tunsoare de spitzam?

Când și cum să facă o tunsoare de spitzam?

Spitz au o lână lungă și surprinzător de frumos, urmată de îngrijire delicată și regulată. Unul dintre elementele sale este o tunsoare regulat. Acest articol va lua în considerare modul în care și când trebuie să tăiați Spitz și dacă merită să faceți o tunsoare.

Când aveți nevoie să taie și cât de des?

Imediat merită să spunem că crescătorii experimentați nu consiliază tunsoarea acestor animale de companie. Este permisă numai în situații, dintre care unele sunt descrise mai jos.

 • Prin izolarea părului. Lana lungă interferează în mod clar cu animalul calm și jucați. Mai ales acest lucru se aplică sporilor celui mai mic, al cărui capac de păr este atât de lung încât poate împiedica mișcarea.
 • Murdărie. După numeroase plimbări, lâna de animale a fost puternic turnată, s-au format Koltuns groasă și murdară, ceea ce este imposibil de îndepărtat pieptenele sau spălarea.
 • Pragul de temperatură. La debutul sezonului cald (primăvara devreme, vara), spitzam cu blana lor de blană luxuriantă este extrem de incomod sub soare. Datorită marii gravitatea lână, câinele devine rapid obosit și chips-uri.
 • Boluri. Tunsoarea este recomandată în cazurile în care lâna a devenit un adăpost pentru insecte dăunătoare sau bacterii care nu pot fi spălate cu apă obișnuită. În plus, o cantitate mare de praf și murdărie adesea se acumulează în lână lung, ceea ce poate duce la procese inflamatorii sau alergice pe piele.
 • Linka. În timpul perioadelor de năpârlire, tineri spitts picătură o cantitate mare de lână. De obicei, aceste procese încep să curgă din vechi de trei luni. Unii proprietari pur și simplu preferă spitts pe scurt tăiate să nu se angajeze în curățarea constantă.

Nu este recomandat să sfere tăiate din mai multe motive.

 • Protecţie. Acoperirea părului pentru scintete, și în special pentru tinerii indivizi, este ca o jachetă de viață care îi protejează de înghețuri, debitul de temperatură și insecte enervante. Dacă compuneți acest capac, Spitz se dovedește a fi extrem de vulnerabil la răceli.
 • Declarație că vârfurile au nevoie de o tunsoare înainte ca sezonul de vară să fie controversat. La câini, transpirația nu are loc ca oameni – nu prin piele. Cu căldură preferă să lupte prin limba îngustată.

Faptul este că orice tunsoare solidă poate negocia o piele subțire și delicată a câinelui, când au lovit lumina directă a soarelui, pot apărea boli severe ale pielii.

  • Încearcă să „înșele coacerea”, Când, chiar în timpul acestui proces, gazdele agregate pur și simplu întregul capac de păr superior, sunt plini de aceleași consecințe. Și împotriva molting, și împotriva căldurii de vară se poate lupta și un alt mod – în mod constant pieptene câinele folosind atât un pieptene obișnuit, și pojo -.
  • Stare mintală. Orice tunsoare cauze condiment accese de frica si agresiune, ia în considerare o astfel de procedură o cu o lovitură uriașă asupra psihicului animalului, în special aceasta se referă la tunsoarea.

  În plus, Spitz tonssed în societatea rudelor sale poate deveni o marfă din cauza lipsei de o haină de blană completă.

   Pe unele resurse puteți găsi informații despre când trebuie să efectueze un animal de companie pentru prima tunsoare. Cu toate acestea, din cele de mai sus, trebuia să înțeleagă că Această procedură ar trebui să fie efectuată doar în nevoia urgentă. Același lucru este valabil și pentru regularitatea tunsorile de Spitz – dacă luați în considerare situația în care este cu adevărat necesar tunsoarea acestor caini, apoi, în anul va trebui să obțineți câini să mire nu mai mult de 2-3 ori.

   Perierea vă permite să facă câinii hairproof pe scurt, forme frumoase coafuri, în timp ce nu subpar gustos, care îndeplinește o funcție de protecție.

   Tipuri de strezhek

   Nu atât de mult timp în urmă, frumos împodobite Spitz a fost un „atribut“ obligatoriu de orice femeie care se respectă în evenimentele seculare din Germania și SUA. Acesti caini posedat lână lung, ceea ce a permis de a crea coafuri uimitoare.

   • Sub B. Este considerat o tunsoare foarte la modă și de succes pentru rasele spitty pitic. Animale, tunsă în acest fel, pot fi adesea găsite pe rețelele sociale – ele devin eroi de glume și povești diferite. In aceasta tunsoare, accentul principal este pus pe maxim miniatura și corpul de pluș cu picioare uniforme și un cap mare rotund cu urechi mici, ușor proeminente. Cu toate aparențele sale, astfel Spitz seamănă cu un urs mic, care a scăpat din pădure. Ironity imagine da ochii mici negri bearish și un nas mic in miniatura.
   Citește mai mult  Alegeți numele pentru pisicile bengale

   În ciuda aspectului incredibil de drăguț, astfel încât pytomans nu sunt foarte recomandate – spitches pitic chiar și cu părul lung, gros au o sănătate destul de fragilă și capricioasă, ca să nu mai vorbim de lipsa de lână.

    • Scurt sau tunsoare acasă. Este cel mai simplu rezumat al tunsoarei, deoarece nu necesită sarcini suplimentare de la proprietar. Cu un animal de companie, un anumit strat de capac de lână este pur și simplu îndepărtat, lăsând nu mai mult de 3-5 cm împreună cu subsolul.

    • tunsoare igienic. O perspectivă simplă a tunsoarelor, ceea ce necesită îngrijire regulată pentru a menține o specie bine întreținută.

    Aceasta include, de asemenea, unele proceduri de prevenire: urechi de curățare, ochi frământare, unghii tunsoare.

    • Sub leu. Este cele mai multe specii de tunsoare ambigue, deoarece în acest caz, capacul de păr este îndepărtat cu grijă, astfel încât acesta este, practic, nu restaurată în viitor. Tunsoarea implică ras plin de lână pe un trunchi Spitz de pe fața în sus pentru a lamelor. Pe cap, painshque, cap și piept, precum și pe vârfurile labei și lână coadă resturile, formând un fel de coamă și asemănarea cu exteriorul leului.

    Acest tip de tunsoare este ideal pentru persoanele fizice, care lână nu crește în anumite părți ale corpului.

    Cum de a alege?

    Selecția tunsori pentru Spitz depinde de mai mulți factori. Ei aloca crescatori cu experienta care apa spitts lor la diverse concursuri, expoziții și recepții publice.

    • Ţintă. Dacă vă tăiați spitty în scopuri practice, ar trebui să alegeți cele mai multe tunsori simple, care nu va interfera cu animalul în sine și nu va necesita ajustări în curând. Dacă obiectivul dvs. este o expoziție, atunci ar trebui să vă gândiți la orice coafuri extravagante.
    • Pet Residence Locul. Pentru Home Spa, care este petrecut de cele mai multe ori la domiciliu, fără sens să aleagă niște tunsori complicate. De asemenea, nu trebuie să urmeze în special lungimea capacului părului – la urma urmei, la domiciliu este foarte dificil să. Dacă spitz-ul dvs. este în mod constant pe stradă, participă la concursuri sau expoziții, atunci merită să alegeți o tunsoare neobișnuită, dar și o tunsoare caldă, care nu-l va permite să se îmbolnăvească sau să rănească pielea.
    • SPITZ varietate. În unele rase, de exemplu, pe Wulfspice german, coafurile extravagante se vor uita la ridicol – aceasta este o rasă de câini, care rareori participă la unele concursuri. De asemenea, trebuie să vă gândiți la rasa de animale și să vă imaginați dacă coafura va fi contrară cu această specie.
    • Culoarea animalului. Unele tipuri de tunsori se uite cu succes pe animale, cu o anumită nuanță de lână. De exemplu, tăietori de leu va arata grozav numai cu spiets de culori roșu și de foc. Dar tunsoarea sub bu va arata grozav cu persoane fizice alb și negru. Ar trebui să acorde atenție la culoarea patului de animale – poate afecta puternic comună imaginea Spitz după o tunsoare.

    Cum se face?

    Cel mai adesea, tunsoare profesionala, sau toaletare, se efectuează în saloane specializate de masterat, dar cu cel mai simplu tunsoare de igienă la domiciliu este capabil să facă față crescător chiar lipsit de experiență. Cei care au început doar câinele și nu are conceptul de o tunsoare de animale de companie, încă urmează prima dată pentru a contacta salonul și urmăriți doar procesul de măcinare.

    Secretul tunsori de orice Spitz este că aceasta are loc în trei etape: pieptănare, scăldat, ea însăși Tunsoare.

    Pregătirea implică tratamentul primar al părului impermeabil al animalului. Astfel că această etapă a trecut cel mai calm și nu a provocat panică excesivă de la un animal de companie, încercați să urmați regulile descrise mai jos.

    • Părul îmbină întotdeauna împotriva creșterii părului, adică de la coada la partea de sus. În acest caz, puteți ajunge la cele mai mici straturi și o furtună de pat, în care Koltuns sunt adesea formate.
    • Cumpara o perie moale, durabil din lemn cu dinți subțiri și frecvente. Asigurați-vă că pieptenele sau peria este delicată legată de păr – nu trebuie să le trageți sau să se rupă.
    • Nu exagerați cu lungimea de pieptănare. Pentru pregătirea completă, este de multe ori suficient de 10-15 minute de muncă liniștită. Încercați mai ales să nu atingeți peria de subpar, astfel încât să nu lipsească haina de blană a unui puf naturale.
    • Deoarece orice pieptănare detaliată este un pericol pentru piele, încercați să alegeți piepteni cu cârpe blânde și rotunjite. Dacă există inele sau zgârieturi pe pielea animalului, probabilitatea ca ei să fie roșii și pot provoca, dacă nu inflamația, atunci disconfortul obișnuit al câinelui.
    • Asigurați-vă că eliminați toate eutinele și nodurile din lână. Pentru îndepărtarea confortabilă și rapidă, puteți utiliza un spray special.
    • Pentru toate procedurile de tunsoare, este necesar să alegeți un anumit loc în care animalul de companie sa simțit cât mai sigur posibil. Dacă veți tăia un alt cățeluș, este mai bine să o păstrați pe mâini în timpul procedurii – așa că se va folosi mai degrabă că nu este nimic teribil în aceste acțiuni și va fi mai calmă în brațele voastre.
    Citește mai mult  Sepia pentru melci: ceea ce arata ca și cum să le hrănească?

    După preparare și combinare, treceți la înot. La fel ca o tunsoare, merită extrem de rar și la discreție – nu mai mult de 2 ori în șase luni. Dacă după o plimbare, animalul dvs. de companie are labele contaminate sau Ass – doar anumite părți ale corpului, nu uitați capacul principal de lână.

    Nu scalde dreptul de animale de companie în timpul molting, în această perioadă, lână este slăbită și poate pur și simplu rola.

     Lista instrumentelor de care aveți nevoie pentru proceduri de apă.

     • Mai întâi de toate, șampoanele speciale pe o bază lichidă sau uscată, precum și aparate de aer condiționat pentru spituri cu substrat gros.
     • Antistatic – vă va fi util în momentul tăierii părului. Datorită lungimii lungi, părul spa este adesea electrificat și poate provoca descărcări electrice care vă vor face rău sau animalul însuși.
     • Îmbunătățirea sau înălbitorul, șampoane speciale pentru părul ușor, destinat revenirii culorii naturale.
     • gramada ordinare sau prosop lenjerie care nu vă simțiți rău.
     • Spites au lână destul de lung si mai groasa, care încet și dificil să se usuce. De aceea, uscator de par este de asemenea util.

     Procedura pentru scăldat în sine are, de asemenea, loc în 3 etape.

     • Pregătirea. În această etapă, conectați urechile câinelui cu tampoane de bumbac (pentru a se evita apa de la intrarea), apoi pune câinele în baie. Mai întâi de toate, este bine să se spele worthwheeling lână unui animal de companie cu apă obișnuită, înainte de temperatura corespunzătoare în avans. Încercați să nu atingeți capul și în partea de sus.
     • Tratamente de apă. După ce umezește corpul unui animal de companie, se aplică un pic de șampon pe un burete sau o cârpă și netedă mișcări uniform aplicați-l peste tot lungimea parului. Apoi, cu degetele un pic de folie și-l urmeze, astfel încât nu există chatins.
     • Uscare. După ce aștepta literalmente jumătate de minut, începeți să clătiți încet șamponul sub apă curentă, aplicați aer condiționat, clătiți încă o dată toată lâna. După procedură, merită o mică petiție cu un prosop și apoi folosiți uscător de păr. Nu aveți încredere în uscare Spitza – vă vor usca foarte mult.

       În procesul de uscare, urmați următoarele reguli.

       • La început, ajustați uscătorul de păr la o temperatură confortabilă PET.
       • Profitați de un pieptene mari, cu cuișoare frecvente pentru a ridica părul împotriva creșterii acestora. Pentru a forma coafuri si uscarea parului ajuta parul uterinar.
       • În primul rând, uscați subsolul însuși, iar apoi secțiunile din părul ridicat.
       • Nu este necesar să țineți uscător de păr pentru o lungă perioadă de timp într-un singur loc și în nici un caz nu îl puteți aduce aproape de piele. Procesul de uscare cu un uscător de păr trebuie efectuat foarte repede – literalmente în câteva minute.
       • După uscare din nou, răspândirea animale de companie, dar deja pe linia parului – pentru a verifica puritatea lânii și să se pregătească să-l tunsoare în sine.

       Pentru tunsori scuiparea în mod excepțional foarfece și alte technicrafts. Nu există instrumente electronice, cum ar fi mașini sau trimmere aici nu este de obicei folosit – cu ajutorul ei este mai dificil de a monitoriza netezimea tranzițiilor și a lungimii.

       Instrumentele care pot fi utile pentru tine în timpul procesului de tunsoare (cele mai multe dintre ele pot fi găsite la domiciliu):

       • Mici foarfece ascuțite – Pentru a ajunge la zonele greu accesibile+
       • Foarfece cu sfaturi stupide – Pentru a lucra în apropierea pielii foarte subpar și delicat+
       • foarfece subțierea – Vom folosi pentru subțierea cele mai multe secțiuni groase de lână de pe piept, painshque și stomac+
       • Mai multe umflaturi cu diferite lungimi si textura variind de dinți+
       • De asemenea, apuca o perie de masaj – Poate fi util pentru pieptănat în mod eficient părul și animale calm.
       Citește mai mult  Cum de a determina podeaua turturicii roșu?

       În procesul de tunsoare de scuipă, ar trebui să fie mutat în mod consecvent, de lucru alternativ cu diferite părți ale corpului.

        Mai jos va fi pasificată de o schemă convențională de tunsoare spitz. Amintiți-vă că secvența de prelucrare a lânii poate varia în funcție de tipul de tunsoare.

        • Urechi. Se determină marginea urechilor de animale și țineți-l între degete. Difuzoarele de pe părțile părului ar trebui să se concentreze perfect la lungimea dorită. Pe urechi ei înșiși, parul rar cresc, astfel încât acestea nu ar trebui să le atingă.
        • Guler. De obicei, vrăjitorul de măcinare alege o metodă de angrenare circulară. În acest caz, blana din față este aliniată cu pieptănarea în jos, iar la spate pur și simplu lupta împotriva liniei de creștere de pe spate. După ce ați vizitat dimensiunile așa-numitei „Mane”, ar trebui să vă strângeți degetele segmentul necesar de lână și să mergeți cu grijă cu foarfece obișnuite pe partea din spate a vârfului. Încercați să selectați în mod corespunzător lungimea tunsoarea, astfel încât semicercul corect format pe partea din spate a spatelui. Pentru a continua cercul, setați lungimea corectă a tunsorilor pentru piept și bărbie. Ca urmare, ar trebui să obțineți aproape cercul perfect, pornind de la piept la partea de sus și cefei.
        • partea din spate. Deoarece cele mai multe rase Spit place să apăsați coada la gaura anal, aceasta ar trebui să fie ridicat și plasat pe partea din spate a animalului. După aceea, lână cu atenție dispers pe linia de creștere a părului în direcții diferite. Aici lonjeronul este doar cele mai mari firele de păr care pot interfera cu adevărat cu animalul de companie. Înainte de inițierea procedurii, se recomandă să se stabilească o frontieră pentru animale de companie din spate, prin care se va muta în timpul unei tunsoare. Este necesar să se asigure că lungimea capacului de păr în apropierea anusul a coincis cu lungimea viitoare a restului de lână. Pentru tunsori în această zonă este mai bine să alegeți foarfece cu dinți stupizi sau rotunzi.
        • Coadă. Pentru a tăia în mod corespunzător coada, trebuie mai întâi să o combinați cu atenție de-a lungul liniei de creștere a părului și puneți pe partea din spate a animalului. Apoi împărțiți-l în două părți – stânga și dreapta și scoateți foarfecele de pe ambele părți cele mai lungi și mai proeminente lână. Ca rezultat, ar trebui să obțină o coadă netedă, dar pufoasă și luxoasă.
        • Membrele și piciorul. Lana pe labe În același mod și pieptănată, o atenție deosebită ar trebui să se acorde o atenție deosebită lânii între tampoane. Pentru a face acest lucru, utilizați foarfece mici cu sfaturi stupide.
        • De la astfel de astfel de proceduri, spitz-ul dvs. poate să pară nefiresc sau chiar ascuțit, Utilizarefoarfece convenționale de frezare pentru a da toată lânii mai îngrijite și aspectul natural.

        Despre cum să taie un spitz, vezi următorul videoclip.

        Evaluează articolul
        ( Încă nu există evaluări )
        Narcisa Raescu

        Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

        Adaugă comentarii

        ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: