Cântând papagalii: descriere, reguli de conținut și reproducere

Cântând papagalii: descriere, reguli de conținut și reproducere

Cântând papagali – un tip destul de comun de pene, potrivit pentru conținut în celule și incinte. Ele sunt nepretențioase pentru hrană, îngrijirea lor nu reprezintă multe dificultăți. Ca răspuns la îngrijire și dragoste, aceste păsări își vor încânta proprietarii cu cântând melodic.

Descriere

Areal – de Sud-Est și în zonele din nord-estul Australiei. În condiții naturale, păsările sunt colectate în turme uriașe și pot „face raiduri” pe plantarea și culturile de plante cultivate. Se hrănesc cu semințe, fructe, fructe, insecte. De cele mai multe ori petrec pe pământ. Cântând papagali mai mari și mijlocii, cu o coadă lungă, cea mai diversă culoare.

Masculii diferă de la femele mai luminoase, culoarea contrastantă cu penajul și cântarea melodică frumoasă. Cântând papagali vor crește adesea aproape de locuințe umane, aranjând cuiburi în hambare, hale și alte clădiri. În Anglia, papagalul cântând a fost adus pentru prima dată în mijlocul secolului al XIX-lea. Aceste păsări trăiesc bine și se înmulțesc în captivitate. Cu grijă adecvată, papagalul de cântat poate trăi acasă de la 15 la 25 de ani.

Soiuri

Există mai multe tipuri de papagali de cântăreți.

 • Yoltery, Zlatocklichny sau Queensland. La bărbați de pe aripi, în zona umerilor sunt prezentate pete mari galben-auriu, iar în partea de jos a abdomenului – roșu. Femelele dominând o culoare gri, cu nuanțe maro-verzi. Aceste papagali de dimensiuni medii, destul de calm.

 • Hanorac cu gluga. Caracteristică distinctivă a acestei specii – Black „Cap” sau „Hood” pe cap. Masculii au vopsit puternic: diverse tone de culoare verde Domina – de la turcoazul luminos la întuneric, măslin. Partea centrală a spatelui este gri-maro, abdomen la fundul roșu cu o lovitură de portocală, pe aripile dungi galbene. În penajul femelelor predomină culori înfundate, negru.

 • Krasnospina. Lungimea păsărilor mici – lungimea corpului variază de la 26 la 28 de centimetri cu penaj colorat. Coada lungă (12-14 cm), de obicei, o nuanță mai întunecată. În pene de bărbați luminoase, culori atrăgătoare. Înapoi, cap, piept verde, abdomen galben, iar aripile sunt verzui cu o spexitate galbenă în mijloc și cu pene albastre de zbor. Pe spate există câteva trucuri roșii strălucitoare.

Deși penajul femelelor este negru și nonsens, ele sunt, de asemenea, foarte frumoase. Aceste păsări au un caracter calm, ele sunt destul de pașnice pentru alte tipuri de pene, dar cu rudele se împart de obicei teritoriul.

 • Roșu-busty synellyly. După cum se poate vedea din nume, acești papagali (bărbați) sunt pete albastre pe „față”, adică lângă urechi, ochi, cioc. Spin si piept maroniu, abdomen galben-rosu, aripi si sinusoidala coada-violet. Foarte frumoasă, colorantă spectaculoasă. Cu toate acestea, în ciuda frumuseții externe și cântând melodic, specialistii nu recomanda această specie la diluție la domiciliu, în special pentru fermele de păsări de curte fără experiență.

Cazul este ca un aspect excelent este ascuns de un aspect excelent. Păsările sunt agresive și vizibile, acestea vin într-o luptă cu orice reprezentanți ai tribului pennate, nu distinge propriile lor și străini.

Caracteristicile conținutului

papagali Singing au fost mult timp domesticit de om și, prin urmare, adaptat bine la viață într-un apartament sau o casă. Cu toate acestea, există câteva caracteristici ale conținutului lor pe care trebuie să știți pentru a le oferi habitatul cel mai confortabil. Principalul lucru este să ne amintim: celule mici nu sunt potrivite pentru aceste păsări. Este mai bine să le stabilească în voliere, lungime de la 1 la 2 metri, o lățime de cel puțin 80 de centimetri, cu un plafon ridicat.

Într-o astfel de cameră, papagalii va fi suficient spațiu pentru a acoperi și aripi de tren.

Pe podea a turnat un strat de opiu sau nisip, o grosime de aproximativ 5 centimetri. Așternutul este schimbat ca fiind contaminate, este mai bine să o facă o dată pe săptămână. Este necesar să se echipeze băutorii, alimentatoarele, platformele pentru scaune, precum și diferite jucării pentru divertisment și activitate fizică, de exemplu, scări, leagăn, ramuri de copaci. Papagalii de hrană au nevoie de 2 ori pe zi, dimineața și seara, aproximativ în același timp. Apă în picurare se schimbă zilnic.

Meniul trebuie să includă produse alimentare, cum ar fi:

 • semințe – floarea-soarelui, mei, ovăz, hrișcă+
 • Cereale – porumb proaspăt și fiert, grâu într-o formă blândă+
 • Fasole – fasole fierte, linte, mazăre+
 • Fructe – pere, mere, grenade, precum și fructe de padure exotice+
 • legume – morcovi, piper dulce verde, conopidă, broccoli+
 • verdeaţă – Mangold, țelină, distribuitoare de arbuști și copaci+
 • Puteți adăuga tercid.

În plus, papagalii sunt bine mănâncă cele mai multe buruieni obișnuite, de exemplu, păpădia, Mokritsa, Amaranth, de băut. hrană specială, care este vândut în magazinele de animale de companie. Și, de asemenea, în cușcă trebuie să stea boluri cu o coajă de ou depreciat, creta, nisip fin granulat-. Astfel de aditivi sunt necesare pentru o digestie mai bună și de învățare. Periodic puteți cumpăra în magazinele alimentare și vitamine destinate pentru papagali.

Important! papagali Singing va trăi fără nu mai mănâncă mult de o zi, de aceea este necesar să se respecte cursul de hrănire.

Nu puteți da următoarele produse:

 • Lapte, chefir, rippy+
 • produse din ciocolată+
 • cafea+
 • avocado+
 • pătrunjel+
 • feluri de mâncare fascinat+
 • sare.

Asigurați-vă că să se uite la termenul de valabilitate și apariția oricăror produse destinate alimentației. Pentru bolile de evitare, păsările dau numai de înaltă calitate și produse alimentare proaspete. Temperatura aerului în camera unde papagalii sunt conținute, ar trebui să fie de la 25 la 30 de grade, la un conținut de umiditate de aproximativ 65 la suta. Nu poți pune o cușcă de lângă dispozitive de încălzire sau pe proiect.

De asemenea, trebuie evitată expunerea prelungită la soare direct. Papagalii sunt foarte cum ar fi înot. Pentru ei, „Iepurașul Ziua“ – a pus într-un agitator pe podea o nerușinată, dar capacitate largă cu apă curată. La sfârșitul procedurii de „baie“ eliminare.

Creștere

Cântând papagali reproduc bine acasă. Căsătoria dintre ei cade pe lunile de toamnă-iarnă. Acesta începe, de obicei, din septembrie sau octombrie și se termină în decembrie sau ianuarie. În unele cazuri, această perioadă continuă până în luna mai. De data aceasta, o casa de cuibărire din placaj sau panouri, formă și dimensiuni asemănătoare casa de cuiburi de obicei. presărare mai bine de fund cu sare sau nisip.

Grijile de sex masculin pentru părtășia, respinge coada, a ridicat pe picioare, cântă lung și melodios. Femelele răspunde la el reciprocitate, păsările sunt ședinței în apropiere, încet de bun venit, ciocul traversează pyrshki unul față de celălalt. În zidărie sunt de la 4 la 8 ouă. Femelele îi îngrijește cu multă grijă, aproape fără a părăsi cuib. Barbat tot acest timp ii pasa ei, aduce alimente. Dupa aproximativ 21 de zile apar puii. Părinții sunt la rândul lor, le hrănesc, în acest moment, este necesar să se adauge în ingredientele proteice meniul de origine animală – ouă tocat, viermi mici.

Nerespectarea continuă timp de aproximativ o lună sau un pic mai mult. După aceea, mâinile „copii“ lăsați confortabil Nestshko, dar încă rămân în grija in varsta de 2-3 saptamani. De îndată ce păsările tinere devin independente, ele trebuie să fie transferat într-o altă Aviary – în caz contrar separarea teritoriului și luptele vor începe, deoarece acestea nu au un sentiment de atașament, rudenie.

Pe parcursul anului, un cuplu de papagali poate aduce pui de 2-3 ori. Pentru a da păsărilor posibilitatea să se relaxeze și să treacă perioada de năpârliri, cuib de voliera este eliminat pentru un timp.

Boli și prevenirea acestora

Ca orice animale și păsări, papagali pot îmbolnăvi. Din cauza masei mici a corpului, procesele de schimb care trec foarte repede, asa ca nu neglija tratamentul. Cu cea mai mică boala, trebuie să contactați de urgență clinica veterinară sau la un specialist ornitolog. De asemenea, trebuie amintit că există boli care pot fi transmise la om.

Caracteristica principală a oricărui început al bolii păsării este de a reduce activitatea sa. Papagalul devine lent, drowy, se află într-un singur loc, ieșită, penajul arata neglijent, decolorare. El mănâncă foarte fără tragere de inimă, fie complet refuza mancarea.

Alte simptome – inflamate, ochi neetanșe, scurgeri din nas, strănut frecvente, tulburări de stomac, diaree, greață.

  Deseori, bolile apar din condițiile de conținut greșite, erori în îngrijire și hrănire. Păsări pentru bunăstarea și menținerea formei fizice aveți nevoie pentru a muta o mulțime, acoperi. Aceasta înseamnă că este necesar să le ofere o astfel de oportunitate și să păstreze în carcase mari. Produse alimentare trebuie să fie de bună calitate, nu răsfățat, fără mucegai și putregai. Este demn de turnare în porții mici, astfel încât să nu pentru a localiza.

  Ar trebui să fie furnizate Completă și diversă dieta, inclusiv vitamine și minerale aditivi. Alimentare și de băut sunt rulate zilnic. Curățarea în voliera face săptămânal. Complet spălarea și dezinfectarea aproximativ 1 dată pe lună. Respectarea acestor condiții se va face conținutul de cântăreți Papagalii cu o atmosferă plăcută și ușoară. Veselă și păsările sănătoase vor încânta proprietarii lor timp de mai mulți ani.

  Care sunt papagali cântând, uita-te în următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: