Caracteristici de guppy de reproducție

Caracteristici de guppy de reproducție

Guppy – pește unpretentious luminos. Ele pot fi diluate cu ușurință la domiciliu, se poate face atat in acvariu de ansamblu și într-o reproducere separată. whiples de pește, prăjește apar pe lumina pe deplin format. Este ușor să crească tineri, chiar și un acvarist novice va putea face față.

Cum se distinge o femeie de sex masculin?

Pentru guppy, dimorfism sexual este specific. Se determină podeaua de pește este ușor, se poate face, concentrându-se pe 5 semne.

 1. Culoare. Masculii sunt mult mai colorate, corpul si coada lor stralucesc tot felul de flori. Femelele aspect mai modeste, abdomen pictat slab, iar unele specii sunt incolore.
 2. Marimea corpului. Femelele sunt mai mari și „Puzzate“. Corpul masculilor este mai alungit și subțire.
 3. Coadă. Masculii au cozi elegante: lung, care curge, cu un model neobișnuit sau modele. Coada femela este mica, de multe ori rotunjite și slab vopsite. Pe aceasta poate fi localizat toate pereche de pete colorate sau nu le fie deloc.
 4. Dorsal. În cazul în care plutește de sex masculin, el are o aripioară spinării frumos fâlfâind, el este pictat lung și viu. Femeia are o formă rotunjită, de culoare sau un model de lumină.
 5. Anal fin. Masculul din zona anala este hamchodia – pește sexual. Are o formă îngustă alungită. Femelele nu-l au, dar în partea de jos a abdomenului, puteți găsi un loc întunecat.

După cum reiese din descrierea diferențelor, masculii arata mult mai eficient în acvariu. Dar crescătorii li se recomandă să conțină număr egal de persoane de sex masculin și feminin într-un singur rezervor.

Dacă unul dintre masculi cad pe o femeie în acvariu, ei pot conduce la epuizarea completă, de la care, uneori, moare.

Cum cel mai bine pentru rasa de pește?

Ameliorarea guppy este posibilă în acvariu general, fără intervenție umană. Ele sunt foarte prolifici si perfect multiplica independent. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci sunt posibile următoarele motive:

 • Sobolay Pack+
 • Apă prea rece (mai puțin + 22 ° C)+
 • acvariu Overtowered (un pește reprezintă mai puțin de 1 litru de apă)+
 • Poluarea puternică a mediului acvatic.

Un alt motiv – lipsa de concentrare a proprietarului. Există cazuri când guppie este dat nastere cu succes, dar oamenii se prăjește mănânce pește mare. Acest lucru se întâmplă în absența adăposturi în acvariu. Prin urmare, pentru supraviețuirea puilor „World Water“ plantat cu alge groase și grots cu adâncire înguste sunt alese ca decor.

Și chiar un astfel de aranjament de acvariu nu garantează siguranța copiilor, Prin urmare, atunci când detectarea prăji, acestea ar trebui să fie respins într-un recipient separat. Același lucru se face cu o femeie gravidă, în cazul în care peștii au rotunjit burta, și în zona de trecere anal era o pată de culoare închisă, un rezervor separat este prevăzut cu ea înainte de tipul de foarte.

Există mai multe varietăți de guppy, între ele se deosebesc în principal prin culoarea și forma de aripioare. Aceste pesti de acvariu sunt afectate de o varietate de culori: albastru, rosu, verde, galben, portocaliu, negru leopard. Cel mai adesea, cu reproducerea aleatorie și haotică a indivizilor guppy cu cea mai frumoasă și rară de culoare degenerată. Prin urmare, pentru a păstra puritatea speciei sau în timpul selecției masculilor și femelelor dețin separat. Și într-o reproducere echipată, ei traversează cei mai buni reprezentanți ai speciei.

Selecție – o ocupație interesantă cu care chiar și crescătorii de novice pot face față. Puteți să traversați diferite tipuri diferite între ele și să aduceți noi rase cu o combinație unică de culori. În Rusia, printre crescători, organizează anual concursuri pentru pești cu cea mai luminată și cea mai originală.

Selectați caracteristica

Pentru ca FES să fie sănătoși și frumoși, potriviți în mod responsabil alegerea „părinților”, Acordarea atenției la următoarele caracteristici:

 • Proporționalitatea corpului+
 • netede fără spin+
 • Long fins+
 • O bază puternică de coadă+
 • Colorarea strălucitoare fără defecte+
 • Comportament activ+
 • Vârsta de la 4 luni.

Este necesar de a alege doar acele persoane care au ultima icrelor a fost în urmă cu cel puțin 2 luni.

Pentru a obține prăjirea tribală, selectați cel mai bun bărbat și femeie de o singură specie și pentru experimente cu culori – pește de diferite specii. Înainte de a strânge o pereche pentru a reproduce, ele sunt hrănite de alimente vii: un ritm, o țeavă sau un miez.

Aranjament de reproducere

Guppies sunt nepretențioși, astfel încât să le puteți reproduce într-o bancă de 3 litri. Dar va fi mult mai confortabil într-un acvariu mic, echipat în conformitate cu următoarele recomandări:

 • 70% din apă trebuie luate dintr-un acvariu comun, care conținea pește și 30% – apă întinsă+
 • aerare de apă și de iluminare suplimentară+
 • Pentru a stimula reproducerea, temperatura apei ridică ușor la + 29 ° C.

Cel mai important indicator urmat de temperatura apei. Guppie, așa că, dacă în depunerea icrelor rece, este necesar să se folosească de încălzire iubitoare de căldură. Acesta este plasat în interiorul rezervorului și permite încălzirea apei la valoarea dorită. În icrelor pregătit, au lansat mai întâi masculul și apoi femela. Este necesar pentru a reduce comportamentul dominant al individului de sex feminin.

Reproducere

În cazul în care masculul este circling în mod activ în jurul valorii de sex feminin – acesta este primul semn că a început de depunere a icrelor. Un cuplu este purtat de-a lungul acvariu, iar în acest moment există un proces important: masculul cu ajutorul unui fertilizare fecundeaza caviar, care este în burta de femele. De îndată ce „dans căsătorie“ este finalizată, peștele poate fi distrus pe acvarii din care au fost deținute inițial. Nu lăsați pe cel de sex feminin în reproducere, sarcina de guppy este suficient de lung – aproape o lună, iar peștele poate deranja singur.

Roda

După 22 zile de la fertilizare, femela observa cu atenție. Cu nașterea apropiată, comportamentul său se schimbă:

 • Pește refuză alimente+
 • devine emoționat+
 • Ascunderea în păduri și alte adăposturi.

Un astfel de comportament sugerează că copiii trebuie să apară în timpul zilei, astfel încât femeia se odihnește într-un recipient separat. Partea inferioară a umflării este pre-acoperită cu mușchi javi sau plante plutitoare plutitoare plasate. Este necesar ca proștii să aibă un adăpost: Guppi adesea cazuri de canibalism. Temperatura apei nu trebuie să fie mai mică decât în ​​acvariul total.

Odată ce poate da naștere de la 15 la 100 de prăjituri. Fruititatea depinde de vârstă: cu atât mai în vârstă individul, cu atât mai mulți descendenți pe care îl poate aduce. Nașteri durează aproximativ 40 de minute. La sfârșitul lor, femeia scade: foame și obosite, ea poate mânca tânăr.

Îngrijirea lui Fry

De îndată ce a apărut copiii, ei încep imediat să înoate în căutarea de adăposturi. În primele zile ale copiilor hrăniți praful viu. Folosind o soluție de pipetă cu organisme microscopice picură direct la acvariu. Acest hrană este ideal pentru ceea ce a apărut Fry, el stimulează perfect creșterea peștelui și nu înfundă acvariul. Următorul includ în dietă și alte feed:

 • Fulgi de specialitate uscată pentru Fry+
 • Murături artemia+
 • Ciclopii+
 • Daphnia.

În prima săptămână, ele dau alimente de 6 ori pe zi prin porțiuni microscopice, apoi creșteți hrănirea de până la 3 ori pe zi. În plus, copiii oferă o bună aerare și iluminare, în termen de 7 zile lampa nu se oprește aproape ceasul. Temperatura apei trebuie să fie de la + 26-30 ° C. Aceste condiții contribuie la creșterea rapidă a tinerilor, iar după 2 săptămâni pot fi plasate într-un acvariu comun.

Mai jos, vizionați videoclipul cu sfaturi cu privire la conținutul și reproducerea guppy.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: