Caracteristicile nutriției naturale pentru pisici

Caracteristicile nutriției naturale pentru pisici

Pisica este una dintre cele mai iubite animale de companie. Iubitorii de cuvinte afirmă: Pisicile nu le place cel care nu le are ei. Aceste creaturi fermecătoare sunt atât de pozitive și atractive încât mulți proprietari consideră sincer membrii familiei, cu plăcerea petrec timp în compania de animale pufoase, comunică cu ei „pe egal”. Că animalul a trăit pentru o lungă perioadă de timp și a avut un fericit lână de lux strălucitor, a fost sănătos și energic, este necesar să se cunoască în mod clar cum și ce să-l hrănească.

Ce este mai bine: alimente naturale sau uscate?

Chiar înainte de noul „membru de familie“, a apărut în casă, trebuie să se stabilească cu privire la alegerea metodei de hrănire. În timpul evoluției, baza de dieta lor a fost produsele alimentare de origine animală. Pisici – animale carnivore, prădători pe comportament și caracteristici alimentare. recomandări neechivoce pentru care se utilizează produse alimentare – industriale (uscate, lichide), naturale sau mixte, nu există, dar există o regulă generală: dieta trebuie să fie echilibrat și util pentru animale de companie, să ia în considerare caracteristicile rasei, Vârsta și starea fizică a animalelor. Firește, asta Dieta pisicii adulte nu poate fi aceeași cu dieta pisicilor.

Ar trebui să fie înțeleasă asta Alimente naturale din masa noastră și alimente naturale pentru o pisică – acest lucru nu este același. În cazul în care hrana naturală este planificată, atunci produsele alimentare va trebui să gătească separat pentru animale de companie. Nu toți proprietarii există timp pentru a pregăti în mod corespunzător feluri de mâncare pentru pisici echilibrate.

Este un minus semnificativ de nutriție naturală. Dar un mare plus – cunoașterea compoziției produselor alimentare (alimente de casă, fără nici o chimie), încredere în prospețimea produselor pe care proprietarii se cumpere și să se pregătească ei înșiși.

În condițiile realităților moderne pentru mulți proprietari, un avantaj important este faptul că conținutul unui animal de companie cu nutriție naturală costă mai ieftin decât hrănirea cu o pisica cu alimente de înaltă calitate ale claselor super premium și holistică.

rețele de comercializare oferă un bogat sortiment de feed-uri de diferite compoziții și costuri. Desigur, hrana pentru animale industriale este convenabil și a salva o mulțime de timp, dar nu trebuie să le aleagă pentru utilizare permanentă în cazul în care există dificultăți financiare care nu vă permit să cumpere o nutriție pisică scump. feed-clasa eco ieftine de multe ori nu numai că nu reface necesarul de energie al animalului, dar, de asemenea, să fie dăunătoare pentru sănătate pisica.

Componentele importante ale unei diete feline

Pe pisica arata exact pentru a determina modul în care este alimentat. Cu buna hrana la animale, aspect sănătos, lână de lux, strălucire vie în ochi, starea de spirit ludic și distracție.

Cu nutriție defecte la animale, statul oprimat, pureochye, somnolență excesivă, pierderea fărâme de lână, matreata, de multe ori obezitate si diaree.

Cu orice metodă de putere, o dieta feline trebuie să conțină Un set complet de componente necesare pentru dezvoltarea normală a pisoi și viața plină de adulți. Componentele obligatorii ale dietei sunt proteine, grăsimi, carbohidrați, aminoacizi, săruri minerale, oligoelemente, vitamine.

Proteine ​​(proteine)

Pisici – Predators naturale. In corpul Cat „Construcția“ a proteinei nu este independent produs. Principalul furnizor de proteine ​​animale – carne de diverse specii. In dieta naturala, felina este partea principală și este principala sursă de umplere a resurselor nutritive. Proteinele de origine animală sunt bine absorbite de organismul animalelor de pradă. În plus față de carne, acestea sunt conținute în brânză de vaci, ouă, chefir și alte produse lactate fermentate.

Gras

Acesta este un ciudat „combustibil“ pentru o pisică, o sursă de energie, care sprijină activitatea constantă pisica sanatoasa. Fats îmbunătăți gustul alimentelor, îmbogățit cu vitamine din grupele A, D, K, E, care afectează o stare de vedere, piele și lână, funcția de reproducere, formarea sistemului osos muscular, coagularea sângelui și asimilarea calciului. Ponderea optimă a grăsimilor în dieta este de aproximativ 20%. Cu un număr insuficient de grăsimi din dietă, trebuie să se acorde pisicilor de ulei de pește.

Carbohidrați

Important ca sursă de energie suplimentară pentru toate mamiferele, inclusiv familiile feline. Glucoză actioneaza favorabil asupra creierului. fibre vegetale carbohidrați normaliza funcționarea tractului gastro-intestinal, contribuie la eliminarea zgurii și de a crea un sentiment de sațietate la pisici. Nevoia de carbohidrati este mic, dar utilitatea lor în activitatea normală a organelor și sistemelor este incontestabil.

Minerale și oligoelemente

In dieta de pisica, minerale și oligoelemente ar trebui să fie incluse într-un complex complet și în proporțiile corecte. Pentru sistemul osos și dinții în cantități suficiente sunt necesare Fosfor și calciu – Cel mai important dintre minerale. În plus, organismul are nevoie de astfel de elemente de urmărire ca Fier, magneziu, potasiu, mangan, iod, sodiu și altele. Toate acestea sunt necesare pentru sănătatea sistemului cardiovascular și a sistemului musculoscheletal.

Vitamine

Vitaminele afectează creșterea și dezvoltarea corpului, întărirea sistemului nervos și imunitatea, să participe la metabolism, să accelereze vindecarea rănilor, să păstreze viziunea, să mențină sănătatea pielii și lâna de pisici. În hrănirea fizică este necesar Zilnic dau animale de companie complexe vitamine care conțin acizi grași esențiali (vânduți în Retauchecas).

Apă

Ca toate ființele vii, este necesară apă pentru pisici. Strămoșii casuali au trăit în locuri de deșert, de unde și capacitatea animalelor de companie să cheltuiască și să salveze umiditatea din organism. Dar totuși, pentru funcționarea normală a tuturor organelor, curat Apa potabilă în jurul valorii de ceas ar trebui să fie într-o pisică în acces liber. Un bol cu ​​apă ar trebui să fie plasat în apropierea bolul cu alimente, dar departe de tava.

Lista de produse utile

Ce poate fi dat de pisici:

 • Carne de vită fără grăsime, carne de vițel+
 • Turcia și carne de pui+
 • alimente pentru copii Carne+
 • carne de iepure+
 • Sub-produse din carne (ficat, plămâni, inimă 1 – 2 ori pe săptămână)+
 • Marea fiert pește fără oase (1 dată pe săptămână)+
 • Crupes (ovăz, hrișcă, Maňka, orez, grâu, Perlovka, Hercules)+
 • feluri de mâncare cu legume (sfecla, dovlecei, salata, dovleac, marar si patrunjel)+
 • Produse Equiphertic (brânză de vaci, iaurt, chefir, prokobvash, bifidoproducts)+
 • Ulei vegetal (măsline, in, floarea soarelui, porumb)+
 • gălbenuș de ou fiert+
 • mugurii de grâu germinat sau ovăz.

Aceste produse utile sunt sigure pot fi utilizate pentru prepararea hranei naturale. Desigur, pisica a pășit în mod activ alimentele, va trebui să faceți eforturi și să mergeți pentru unele trucuri. Cele mai multe pisici nu sunt încântați de legume, nu vor avea un terci goale, mulți nu-i plac brânza de cabană. Aceste componente trebuie să fie combinate cu carne și să adauge Kefir și ou în brânză de vaci – se pare mai tastier, iar un animal de companie preluată cu plăcere va mânca alimente.

Mâncare pentru copii din carne, în principal, pisicile și îmbătrânirea animalelor, precum și pisicile cu probleme de stomac.

Norme și mese

Varietate – condiție indirectă a nutriției naturale. La 2/3, trebuie să fie carne de carne sau carne pentru copii, iar la 1/3 – produsele restului compoziției (lactate, cereale, legume). Un hrană pregătită calitativ trebuie să fie nu numai plină de compoziție completă, dar și gustoasă, atunci pisicile vor fi fericiți să o mănânce.

Privind recomandările felinologilor (specialiști în pisicile domestice), Rata zilnică de consum alimentar pentru adulții sănătoși este de 7,5% din greutatea corporală a animalului. De exemplu, pisica (pisica) cântărind 4 kg ar trebui să primească 300 g de alimente pe zi. Regulile de mai sus sunt medii și depind de rasa animalului, starea sănătății sale, prezența bolilor, vârsta, preferințele gustului.

Normele sunt adaptate Consiliului de specialiști pentru a optimiza dieta sub situația specifică.

Setul de produse este determinat din normele de consum ale principalelor componente nutriționale la 1 kg de greutate viu de animal: proteine ​​- 10 g, grăsimi – 2 g, carbohidrați – 2 g. Pe baza acestui lucru, dieta este compilată. Dificultatea dezvoltării unui meniu pentru o pisică la domiciliu este un minus semnificativ de hrănire naturală, dar pentru a obține o consultare exhaustivă și, dacă este necesar, asistența practică a felinologului astăzi nu va fi dificilă.

Face ca toate pisicile au aceleași alimente este imposibil. Unele animale de companie dragoste varietate, altele preferă 2-3 produs cum ar fi. Suprataxa „despre gusturile nu susține“ este relevant pentru pisici, cât și pentru persoanele. Dacă pisica nu-i plăcea felul de mâncare, ea nu o va mânca și va fi foame până când ea este oferită alimentelor obișnuite.

Acceptarea animalelor la primirea produselor alimentare, în același timp, aveți nevoie de la o vârstă fragedă. În majoritatea cazurilor, pisoiul se încadrează într-o casă nouă în trei luni. Hrănirea Modul de astfel de 4-un pisoi cu o tranziție treptată la o vârstă în vârstă de un an pentru 2-mese. Furajează animalele adulte necesare în ore de activitate înaltă dimineața și seara (la 8 până la 9:00 și la 6 până la 7 pm).

Reguli de hrănire

stereotipurilor naturale de comportament pisica definesc principalele criterii de putere:

 • Pisicile sunt pretenții în mâncare și nu vor mânca alimente non-pietonale+
 • Mirosul alimentelor este de o importanță capitală, deoarece mirosul de pisici a fost dezvoltat mai puternic decât senzațiile de gust, pisica recunoaște imediat mirosul rău al alimentelor și nu o atingă+
 • Înainte de a da o carne crudă de pisică, trebuie să pregătiți o porțiune și să le puneți în congelator timp de 3 zile (va distruge aproape toate larvele paraziților și microorganismelor periculoase, dacă erau în carne), apoi se dezvăluie încet la temperatura camerei+
 • Serviti o pisica ar trebui să fie un cald (nu fierbinte si nu rece), deoarece obiceiul natural al mânca pradă în formă cald, imediat ce ea este prins, el a consolidat de reprezentanții familiei pisicii în procesul de vechi de secole Evoluția la nivelul subconștient+
 • Este imposibil să dați o pisică în același timp lapte și carne, este plină de probleme de stomac+
 • Reziduurile alimentare după hrănire trebuie îndepărtate din castron+
 • hrana pentru animale și bea o pisică mai bună din ceramică sau sticlă, asigurați-vă că pentru a spăla un castron după fiecare hrănire, deoarece în resturile de alimente, o microfloră dăunătoare se dezvoltă rapid+
 • Apa curată și iarbă verde pentru o pisica ar trebui să fie întotdeauna în acces liber.

Ce nu puteți să vă hrăniți?

Produse naturale în procesul de coacere nu ar trebui să fie supus la nici o altă prelucrare decât de gătit. Nu se poate hrăni pisicile cu mâncăruri prăjite, cârnați, conserve, murături și marinate, dulciuri, citrice, faina, feluri de mâncare cu condimente și mirodenii. Multe dintre ele conțin amplificatoare de gust, emulgatori, coloranți, sare și alți aditivi alimentari. Ce este delicios (dar nu întotdeauna util) pentru oameni, pentru sanatatea pisicilor poate fi dăunătoare.

Nu este recomandat pentru a da pisicilor carne cruda adusă de pe piață, poate fi hormoni, antibiotice, substanțe chimice produse alimentare, astfel încât o astfel de carne este mai bine să răspundă pentru a distruge impuritățile dăunătoare. Carne de porc, gâscă și carne de rață sunt de asemenea contraindicate pisicile ca prea gras.

pește brut poate fi o sursă de infecție cu helminți (viermi). Unele dintre ele sunt dificile, așa că e mai bine să nu dea pisicile de pește în formă brută. De la legume la interzis includ tomate, vinete, usturoi, ceapă, în compoziția lor nu sunt periculoase pentru reprezentanții familiei feline.

Retete feluri de mâncare și desen un meniu pentru pisici

În pisica sălbatică mâncat prada lor complet. Împreună cu carnea de rozătoare și păsări în stomac, organe interne, oase, conținutul stomacului victimei, de sânge, o parte din lână și pene toamna. Cute de casă pufoase -, de asemenea, animale de pradă, așa că, la elaborarea meniului corect, este necesar să se depună eforturi pentru ao aduce cât mai aproape posibil de „pustie“. Condiția principală este predominanța proteinelor și grăsimilor de origine animală, toate celelalte componente ale unui volum mult mai mic.

Este necesar să se studieze bine că acesta poate fi inclus în meniul felin pentru a obține o dietă echilibrată cu drepturi depline, pe care produsele pe care le puteți hrăni animalele de companie sub formă brută, și ce numai după tratament termic.

Aici este una dintre opțiunile pentru meniul naturale aproximative pentru o săptămână.

 • luni. În dimineața – carne tocată de vită, legume + ras seara – chefir (sau rippy), ou.
 • marţi. Dimineata – carne de pui (bucăți), terci de cereale + seara – organe, ½ lingurita de ulei vegetal, frunze de salată zdrobite.
 • miercuri. Dimineața – inima de vita, Creț Zucchini + Seara – Cottage.
 • joi. În dimineața – fiert bucatile de pui cu terci + în seara – carne de vită tocată cu câteva picături de ulei de masline, ou.
 • vineri. În dimineața – fiert carnea de vită cu legume + rasi în seara de – fermentate produse lactate.
 • sâmbătă. În dimineața – carne de vită fiert cu terci pe apa + seara – produse secundare, verde.
 • duminică. În dimineața – fiert carnea de curcan, legume + îngheț în seara – fiert pește marin, fără oase, varză zdrobite de cereale germinate.

Cantitatea fiecărui produs se calculează prin standardele per 1 kg de greutatea animalului, luând în considerare vârsta sa. Norma medie este de aproximativ 50 g de produse per 1 kg de greutate corporală. Pentru o varietate de meniu alimenta, trebuie să se adapteze și să modificați setul de produse, dar principiul echilibrului nu ar trebui să fie rupt.

carne bună, nu se mai vede, dar poate oferi un prădător acasă cu o dietă cu drepturi depline, nu cheltui în special. Acest lucru va ajuta la rețete utile pentru eboșe dovedit feline.

 • amestec de carne. Orice produse din carne care nu sunt interzise va fi potrivit. Toate componentele (piept de pui, inimi, stomacuri) sunt spălate cu apă rece, curățate de grăsime și filme vizibile, tăiate în bucăți mici, amestecate, ori plundly în cești și plasate în congelator. Înainte de utilizare la decongelare, la temperatura camerei.
 • capete de pui și gât. Mulți sunt ingroziti de ideea ca favorit lor va mușca aceste alimente inestetice, și în zadar. Este aceste pisici care vor mânca cu plăcere, fără a dăuna sănătății și cu beneficii mari în cazul în care acestea sunt pregătite în mod corespunzător. După spălare de goluri, aveți nevoie pentru a elimina pielea și tăiați cheile, cu piesele de col uterin, de asemenea, elimina pielea și grăsimea. Șefii trebuie să fie tăiate în jumătate de-a lungul, tăiat gâtul în bucăți de 1,5-2 cm. Pe oasele de a bate un pic ciocan. Puteți forma porțiuni din capete și gât aproximativ 50/50, pot fi rabatate separat în cutii de plastic și congela.
 • Cotlete. Ponderea principală în compoziție este diferite produse din carne (file de iepure, inima de vita, immothe sau organe de pui). Crupele și legumele adaugă destul de puțin astfel încât pisica să simtă „falsificare” și nu a refuzat o astfel de masă. Componentele Treceți printr-o rețea de carne cu un grătar mare, amestecați bine, formați capacele și îndepărtați-vă la frig.

Pisici de putere – cel mai important element în conținutul animalelor. Când vă hrănesc mâncarea de origine, gătită cu propriile mâini, este necesar să observăm cu atenție starea animalului de companie, pentru a înlocui alimentele în timp util în dietă, care din anumite motive nu se potrivește cu pisica specifică. În cazul în care casa trăiește în mod constant „membrul familiei” cu patru picioare, este necesar să-l tratăm cu responsabilitatea deplină, să se hrănească corect și să aibă grijă.

  O atitudine nerezonabilă va duce la cel puțin probleme de sănătate, iar în cel mai rău caz, și mai mult rezultat. Proprietarul trebuie să ne amintim întotdeauna că soarta animalului de companie este în mâinile sale, și el este responsabil pentru cei care au domesticit. În condiții de îngrijire constantă, un prieten pufos va trăi o viață lungă de sănătate.

  Despre nutriția adecvată a pisicilor A se vedea în următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: