Cat corat: origine, caracteristică, îngrijire

Cat corat: origine, caracteristică, îngrijire

Afectuos pisică sau pisică flegmatică – animal preferat în multe case. Dacă nu ați achiziționat încă un prieten pufos și să vă uitați doar aproape de reprezentanți ai diferitelor rase, vă sugerăm să vă familiarizați cu coasta minunată. Înainte de a lua o decizie finală, învățați despre toate nuanțele conținutului acestui animal de companie.

Un pic de istorie

CAT CORAT – un reprezentant al unei rase rare de origine asiata. Un alt nume al Kohn – „Si-Savat”, tradus din Thai, adică „aducerea fericirii”. În nord-estul Thailandei, există provincia Nakhonratecima, situată pe frumoasa platou platou. Datorită locației rasei și a primit numele.

Kiratele sunt menționate în vechiul manuscris al secolului al XV-lea Tamra Maew („Pisici”, „Poezii Cat”). Această carte conține descrieri de 23 de rase de pisici thailandeze care aduc sau fericire sau nenorocire. „Floarea Lao” (așa-numita această rasă în Tamra Maew) – acesta este un simbol al norocului, bunăstării și unei recolte bogate. Din acest motiv, kokrații nu au vândut niciodată și nu au schimbat – au fost doar ca dar proprietarilor lor.

Nouawweds de la nunta au dat adesea pisicile acestei rase pentru o viata de familie fericita si lunga si oameni de rang înalt – pentru a atrage noroc.

Ceremonia tradițională ploioasă nu costă fără korarat, care sunt un simbol al unei recolte bogate. În America, această rasă a lovit în 1959 din cauza faptului că soția lui Jean Diplomat. Johnson a adus pisica Daru și Cat Nara. Oficial în Statele Unite, Korarats au fost recunoscute în 1965. În Marea Britanie, acest lucru sa întâmplat numai în 1975. În timpul nostru, pisicile pisicilor sunt sacre, exportul lor în afara Thailandei este interzis. În Thailanda, Kils Purebred sunt doar 2.000 de persoane.

Descriere

Kokrats sunt adesea confundați cu pisicile albastre britanice și rusești. Dar au un aspect original. În antichitate, culoarea acestei rase a fost comparată cu culoarea ploii Tucca, iar culoarea ochilor – cu culoarea cerealelor de orez.

Structura corpului

Pisicile Korad au dimensiuni mici și cântăresc 3-4 kilograme. Fragilitatea aparentă a înșelătorului. Dacă luați o pisică în brațe, atunci simțiți gravitatea lui. Acest lucru se datorează faptului că koraratul în loc de stratul de grăsime există un volum semnificativ de mușchi, ceea ce le oferă activitate și rezistență. Principalele caracteristici ale rasei sunt prezentate mai jos.

 • Forma capului în formă de inimă (din cauza convex arce anormale). Animalele au o frunte largă și plat, bărbie bine dezvoltată, falci puternice, colți mari predator.
 • Echipa verde rotundă și răspândită (uneori culori de chihlimbar). În cele din urmă, culoarea ochilor este format de 4 ani. Datorită acestei forme de ochi, vederea Korahului uneori pare naivă. Interesant, ochii deschiși au o formă rotundă, iar semi-teribil seamănă cu o tăietură orientală a ochilor.
 • Mare, precaut,? Urechi mari cu sfaturi ascuțite. Lana groasă acoperă marginea exterioară a urechilor.
 • Nasul în formă arată ca un leu, pe vârful său, există un mic hub de. Acestea sunt copiii diferă de britanici.
 • Un corp mic care are o musculatură bine dezvoltată, frumos îndoit înapoi și un piept larg. Datorită acestui lucru, dulapuri și mese înalte – fără animale de companie pentru animale de companie.
 • Labele din spate mai scurte. Labele de lângă gheare au o formă ovală, tampoane – albastru închis sau doar albastru.
 • Coada groasă și puternică la bază, îngustată până la capăt.
 • Din cauza lipsei de necorespunzătoare, stratul de blană se potrivește strâns corpului. Toate acestea creează efectul luptătorului matasos și strălucitor, care este frumos de fier.
 • Conform standardelor de răcire din Korah – albastru cu nuanță de argint. Nasul, buzele și plăcuțele pereche albastru închis sau lavandă.

Mai multe umbre albastre și ochi verzi – un astfel de pisoi va fi cel mai scump.

Caracter

Kirats transmisibil, devotați, afectivi și pisici atașate. Se simt bine starea de spirit a proprietarului – a mers, dacă este trist, va ajuta la scăparea stresului și a oboselii, va „trata” un loc rău cu căldura lor. Acești nerăbdători nu-i plac într-adevăr singurătatea, încep să se plictisească și să fie trist. Ei au nevoie de o mulțime de dragoste că, la rândul lor, ei dau, de asemenea, proprietarului și membrilor familiei sale. Ele sunt atât de dedicat proprietarului pe care l-au pot urmări în apartament ca un câine. Găsiți rapid un limbaj comun cu copiii, le place să se joace cu ei.

Aceasta este o rasa foarte sociabil. Dar niciodată nu va auzi tare si strident țipete. „Vocabular“ lor consta dintr-un astfel de număr de sunete diferite, cu ajutorul cărora pufos va explica proprietarul ceea ce doresc.

O fata expresiva, cu ochii inteligente, îi va ajuta, de asemenea,.

Cele kirats sunt observate și activi, le place să joace. Deci, aveți nevoie pentru a obține gata că apartamentul întotdeauna cineva va rula. De asemenea, ei sunt hoți mici. Puteți detecta lucruri care lipsesc în cele mai neașteptate locuri.

Aceste pisici se disting printr-un simț dezvoltat al reciprocă și pericol. Datorită acestui fapt, uneori, ele îndeplinește rolul de câini apărătorile din Thailanda.

De kirats au o inteligenta mare, așa că este bine să antreneze, să înțeleagă în mod clar cine este proprietarul. În ceea ce privește alte animale, superioritatea și gelozia lor pot arăta că proprietarul este proprietatea lor. În mod ideal, începeți câțiva kokraturi și se vor distra reciproc.

Koraratul are o caracteristică mică – nu tolerează sunete puternice, strigăte și mișcări ascuțite, un număr mare de oaspeți la domiciliu. Familiile cu copii mici Această rasă nu este potrivită. Cei mai buni proprietari – oameni singuri care au suficient timp să-și petreacă timpul cu animalul lor de companie, un cuplu vârstnici sau familii cu copii crescuți și fără alte animale de companie.

Conţinut

Cabinele de îngrijire CABS nu provoacă dificultăți mari, deoarece este curat și independent. Dar curiozitatea poate complica viața koraraturilor – pot urca în astfel de locuri în care proprietarul nu i-a asumat nici măcar să vadă. Prin urmare, acestea ar trebui să fie păstrate închise capacul de toaletă sau acvariu, grile speciale trebuie să fie instalat pe ferestre, plante de interior periculoase sunt mai bine eliminate în loc inaccesibil, și, în același timp, verificarea mobilier în cazul blocajelor de acolo un pic de registru.

Nutriție

Pisicile Korat difera non-dependenta in produsele alimentare – manca ceea ce le da. Ele pot fi alimentate cu uscat sau hrană umedă din clasa premium sau mâncare auto gătită. Face hrană pentru animale de companie nu hranei pentru animale de la masa de master, pentru că oamenii și pisicile sunt variate. mâncare de pisici naturale trebuie să fie echilibrat și util constând din următoarele produse:

 • carne (vita, pui) grăsime scăzută este componenta principală+
 • produse secundare+
 • Peste de mare (1 dată pe săptămână) – Înainte de utilizare, peștele trebuie să fie curățate cu grijă și ușor se fierbe, pentru a evita infectarea cu viermi intestinali+
 • Legume (morcovi, dovlecei, varză, castraveți)+
 • Produse lactate Egale (chefir, brânză de vaci, iaurt de casă)+
 • Ouă de pui (nu mai mult de 2 bucăți pe săptămână)+
 • Zlakov (mei, Manka, orez).

În caz de hrănire pisici, carne crudă apare un pericol de infecție cu paraziți. Pentru a evita acest lucru, carnea înainte de utilizare este de a rezista în congelator timp de 2 zile (acest lucru este suficient timp pentru a distruge paraziți). Apoi, carnea trebuie să fie fierte. În mod constant trebuie să existe acces la apă curată.

Jocuri

The kirats place să fie în centrul atenției, astfel încât acestea sunt întotdeauna gata să joace. Pisica trebuie sa aiba o casa felină în cazul în care ea poate lucra trucuri acrobatice, și mai multe jucării, care pot fi schimbate periodic.

De kirats atinge un succes semnificativ în jocul de Aport, aducând mingea în dinți proprietarului. Poti juca ping-pong (frecat sau se aruncă o minge) sau să facă un labirint felină de cutii de carton lipite. Principalul lucru – în timpul jocurilor pentru a vă asigura că animalul de companie nu se află într-o situație de pericol pentru viața sa. Cu koraraturile se întâmplă adesea din cauza curiozității lor.

Igienă

Proprietarii Korah – Lucky. Nu va exista o cantitate mare de lână în casa lor, deoarece acestea satisface că nu au nici un șoc, datorită căruia nu există nici o molid. Răcirea 1 timp pe săptămână va ajuta la menținerea luptătorului de mătase în ordine. Pentru prevenirea parodontală și formarea unei pisici de piatră dintenează trebuie să fie periage dinții cu o perie specială. Astfel încât această procedură provoacă mai puțin disconfort, este mai bine să realizați pisicile la acest lucru din copilărie.

La fiecare 2 săptămâni merită ghearele de tăiere. Urechile ar trebui să fie întotdeauna curate, pentru că acestea trebuie verificate în fiecare săptămână și, dacă este necesar, periați cu o baghetă de bumbac și un disc din bumbac. Puritatea ochiului este, de asemenea, importantă – poluarea este îndepărtată de un șervețel special sau o cârpă moale umedă.

Acoperirile usor sa se obisnuiasca cu tava, ea de obicei, nu se produce cu ea. Există cazuri când gazdele sa angajat animalele lor de a folosi toaleta.

Boluri

De kirats au o sănătate bună, ei au un sistem imunitar puternic. Uneori etanșări pot fi sensibile la alergii, la rece (din cauza lipsei de închisoare) și în cazuri rare de boală Gallway.

Exista 2 boli genetice care reprezentanții acestei rase pot răni:

 • Atelosteogenesis – formarea incompletă sau dereglată de oase schelet+
 • gangliosidosis – decalaj în dezvoltarea fizică în timpul copilăriei, însoțită de simptome neurologice

În cazul în care boala se transmite de la doi părinți, atunci este, din păcate, fatală. În cazul în care gena este primită doar de la un părinte, atunci animalul va fi purtătorul. O bună îngrijire, inspecții preventive regulate și de vaccinare în timp util la medicul veterinar va ajuta animalele de companie pentru a trăi la 20 de ani.

Cum de a alege?

Kothenny Korat – plăcere scump. Cel mai adesea, acestea sunt achiziționate pentru a participa la expoziții sau pentru reproducere. În Rusia, nu există pepiniere în care sunt crescute în kokrats. Site-uri de reproducere cheie – Thailanda, Statele Unite ale Americii și mai multe locuri din Europa. Principalul lucru este de a arăta vigilență și să nu cumpere un albastru rus sau un britanic în loc de o pisica de argint. Pisoiul ar trebui să aibă:

 • Vepashrt+
 • origine+
 • Certificat de vaccinări.

Atunci când se evaluează aspectul și starea fizică, fiți atenți la următoarele caracteristici.

 • Corp Ar trebui să fie netedă, curată, fără a răni, zgârieturi sau alte leziuni ale pielii, umflarea sau tumori. Miza blana de gros, fără capace corespunzătoare corpului. Mai scump decât pisoi cu mai mult de culoare argintie.
 • Burtică Trebuie să fie rotunjit, dar nu o minge (așa cum este un simptom al bolilor gastro-intestinale).
 • procovăț ar trebui să fie roz deschis. Ar trebui să existe nici un miros neplăcut.
 • gaura anal – Curățați și uscați. Umiditatea și părul lipicios indică diaree.
 • Kitten sănătos activ și jucăuș. După ce mănâncă și imediat după somn, poate fi un pic lent, și acest lucru este normal.

Crescătorii sfătuiesc să aleagă pisoiul „mediu” – care cu ușurință merge la mâini, dar fără intruziozitate.

3 luni – Vârsta perfectă Când puteți lua un pisoi. El a primit deja de la mama-pisică toate substanțele utile din laptele necesare pentru imunitate, educație de bază (cum se utilizează tava și zgârierea) și comunicarea.

Cum de a rasa?

Kohr de reproducere – consumul de timp și scump. Acest lucru se datorează mai multor factori.

 • Legarea este posibilă numai între indivizii unei rase. Trecerea cu alte rase este interzisă. În Rusia, este dificil să găsiți un partener cu o pedigree documentată.
 • Necesitatea unui examen genetic, care va evita prezența gangliozideozelor și a acidogenezei.
 • Numai pisica pufos este gata de împerechere, așa cum se întâmplă în vârstă de 4 ani.

Anterior 10 luni carate pisica nu ar trebui să fie crescute ca nastere precoce poate afecta negativ sănătatea ei. Cel mai bine este de a efectua legarea după 3 toboganelor. Rata natalității ideală – 1 pe an. Acest lucru va ajuta la menținerea sănătății pisicilor și o vedere frumoasă.

Înainte de asociere este necesară pentru:

 • sunt supuse unui examen medical al animalului+
 • conduită deparazitare+
 • face vaccinarile necesare.

Numărul mediu de pisoi pe așternut – 4 sau 5, copiii nascuti uneori 9. Shorstka ochii gri și galben – cei născuți Korat.

Castrare și sterilizare

Dacă aveți un Korat pentru distracție, atunci animalul tau nu se poate evita acest lucru. Procedura se efectuează într-un vetklinike specializat sub anestezie generala timp de 20-30 minute. Puteți să vedeți sau să sterilizați un animal de companie la orice vârstă, dar este mai bine să faceți cât mai curând posibil, deoarece va fi mai puțin traumată în plan psihologic și fizic pentru un animal.

Descrierea rasei KORAT vezi în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: