Cât de mulți ani păstorii caucazieni trăiesc și ceea ce depinde?

Cât de mulți ani păstorii caucazieni trăiesc și ceea ce depinde?

Speranța de viață a Ciobanesc Caucazian este cea mai mare parte depinde de condițiile de conținut de animale. Proprietarul este responsabil de companie său, afectează caracterul și starea sănătății sale. Citiți mai mult în considerare această problemă în articolul nostru.

Câți ani trăiesc?

Termenul de Ciobanesc Caucazian se datorează mai multor factori. Afectează acest indicator, în primul rând, condițiile de detenție. Există, de asemenea, boli foarte importante pe care animalul a suferit în vârstă fragedă și patologii ereditare.

Live păstori caucazieni în medie până la 11 ani. Cu o bună grijă și alți factori, această cifră poate crește până la 15 ani.

Viața vieții băieți și fete

Speranța medie de viață a „caucazienilor” variază de la 9 la 12 ani. Podeaua animalului în acest caz nu joacă un rol semnificativ. Cu toate acestea, unele fete au încălcări ale sistemului de reproducere în timp, ceea ce are un impact negativ asupra sănătății lor.

Calele pot avea probleme cu sistemul urogenital, care reduce, de asemenea, speranța de viață a câinelui.

Acasă

Dacă se decide să păstreze păstorul caucazian la domiciliu, trebuie să vă gândiți la această idee, avantajele și dezavantajele sale. Când apartamentul este prea fierbinte, un animal mare având o lână lungă se va simți inconfortabil. În plus, ea are nevoie de un teritoriu destul de mare. În cazul în care condițiile vă permit să se stabilească mai bine cainele la camera cu o temperatură mai scăzută. De asemena ai nevoie mersul pe jos activ.

Cel mai bine este de a menține proprietarii caucazieni de conace private, cu propriul său teritoriu.

Opțiunea optimă este prezența de ieșire liber la site-ul. În acest caz, cainele este capabil să trăiască pentru un timp destul de lung – 11-13 ani.

In afara

Lână în Ciobanesc Caucazian este destul de dens și gros. Acesta vă permite să păstrați-le în aer liber. Dacă pregătiți un voliere în care va fi instalat camera calda pentru somn, animalul se va simți foarte bine. Cu toate acestea, opțiunea este potrivit pentru acele animale de companie că tinerii sunt puternice și au o sănătate bună. câine bolnav necesită îngrijire mai grave, Prin urmare, pătrunderea murdăriei și umezelii în acasă trebuie să excludă cât mai mult posibil.

Necesitatea de a păstra în vedere faptul că câinii în vârstă au nevoie de condiții mai delicate de conținut, acestea ar putea avea nevoie de îngrijire medicală, deoarece există un risc de boli de vârstă. În același timp, climatul de stradă poate fi destul de dure, și va afecta negativ speranța de viață. În aceste condiții, caucazieni sunt, în medie, de a trăi până la 11 ani.

Pe lanțuri

Specialiștii sunt recomandați să țină seama de faptul că conținutul lanțurilor nu este cea mai bună opțiune pentru proprietarii ciobanei caucaziene. Animalul este foarte inteligent, dar condițiile similare produc agresiune că, în combinație cu dimensiuni impresionante, poate fi o problemă. Cu toate acestea, în timp ce câinele devine lipsit de apărare, precum și protecția teritoriului este imposibilă.

Un astfel de conținut are un impact negativ asupra calității vieții. Prin urmare, durata acesteia este redusă. Mai mult, este redus semnificativ, în medie, păstorii caucazieni, în mod constant pe lanțuri, se pot întinde doar la 7 ani.

Cum să determinați vârsta?

Se determină vârsta aproximativă a Ciobanesc Caucazian nu este atât de dificil. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie pentru a evalua dinții, ochii și culoarea lână. Luați în considerare în momentul în mai multe detalii.

La vârsta de 2,5 ani, caucaziană este un pic dintii galbeni, și tăietori de mijloc din partea de jos începe să emită. După 3 ani, cârligele superioare sunt șterse, iar la un patru ani – tăietori medie pe maxilarul superior. În 5 ani, colti se aprind intermitent, în 6 accelerează formarea unei pietre dentare, dintii sa se reincarneze mai activ. La vârstnici, dinții pot cădea.

În ceea ce privește lână, în timp, grundes și strălucește mai puțin. apare Sedina, începând cu botul, la vârsta de 6-7 ani, devine treptat extinsă. câine în vârstă de șapte ani are ochi vizual mai profund plantate, care poate fi un pic aglomerat. Elevii sunt ușor în expansiune.

În manifestarea unor astfel de modificări, este necesar să se înceapă cu mai multă atenție pentru a viziona animale de companie, avea grijă de dieta cea mai potrivita. În unele cazuri, este necesar să se ofere condiții de conținut blânde.

Principalele cauze ale morții premature

Printre principalele cauze ale morții premature, astfel de factori, cum ar fi ereditatea, bolile transferate, leziunile pot fi identificate. Patologiile ereditare sunt capabile să reducă în mod semnificativ durata vieții animalelor de companie. În ceea ce privește infecțiile, ele afectează distructiv corpul, chiar dacă au fost transferate la o vârstă fragedă. De exemplu, hepatita este destul de ușor tolerată de un câine în tineret, cu toate acestea, în vârsta de vârstă ficatul afectat va da un simțit.

Bolile cronice reprezintă, de asemenea, un pericol. Și la vârsta fragedă, ei continuă mult mai ușor. Organismul animalului în vârstă este mai dificil de a face față bolii agravate. Accidentele cel mai adesea apar din cauza vină sau absența proprietarilor de câini. De exemplu, Caucazian poate alerga afară de zona a site-ului și de a lua sub mașină sau otravă ne-a atins punctul culminant. rezolvarea problemei Soluția este doar una – pentru a monitoriza cu atenție animalele de companie și pentru a preveni pătrunderea acestuia în locuri potențial periculoase.

Cum de a prelungi existența?

Extinderea duratei de viață a câinelui depinde în întregime de proprietar. Ciobanesc Caucazian nevoie de o dieta corect selectată, la vaccinare timp, un stil de viață activ. Nu trebuie să uităm de educație și formare, se poate reduce în mod semnificativ numărul de probleme asociate cu câinele, în adolescent și de vârstă mature.

Nu ignora și problemele de reproducție. În cazul în care nu este planificat, nu ar trebui să permită animalelor să tricot. De asemenea, nu ar trebui să fie prea des unită catea, ca sarcina si nastere epuizeze corpul câinelui. Băieții nu au nevoie de acest proces, deoarece, după primul tricotat, acesta va fi incomod să se simtă în momentul debitului fetelor, poate fugi de acasă și se poate desprinde de lanț.

Pentru a vizita în mod regulat biblia este necesară atunci când caucazianul ajunge la vârsta de 6 ani. Acest lucru va ajuta la prevenirea dezvoltarea unor boli grave, la timp pentru a recunoaște patologia și să urmeze starea generală de sănătate a animalelor.

Alimentație corectă

Pe termenul vieții câinelui, o dietă selectată corect are un impact semnificativ. Câinii sunt destul de mari, astfel încât produsele alimentare afectează starea de oase si muschi lor, probleme cu varsta duce la artrita si artroza.

Pentru Ciobanesc Caucazian, dezvoltat Feed special pentru câinii mari. Puteți pregăti mâncare și independent. Din produsele din carne ar trebui abandonate de plămâni, umer și rinichi. Porridge pe apă sau conținut redus de grăsime bulion afectează perfect tractul gastro-intestinal. in afara de asta, câine plante nevoie, legume și produse lactate.

Dacă aveți alergii ar trebui să fie de preferat de alimentare dietetice.

conținut de calitate și de îngrijire

Experții recomandă cu fermitate păstrarea Caucazul pe lanțul. Cel mai confortabil ei vor fi în coliviei sau pe un teren privat. Ai nevoie să aibă grijă de cabina, care va salva atât de frig și de căldura toridă. De două ori pe săptămână, caucaziană nevoie de câine ciobănesc să pieptene. În timpul procesului de molting necesară pentru a efectua zilnic.

Animalele care iau parte la expoziții, au nevoie îngrijire.

Se spală câinii din aceasta rasa ar trebui să fie de 2-3 ori pe an. Cel mai bine este să folosiți detergenți speciali. De două ori pe lună, nevoia de animale să se spele pe dinți. Ochii și urechile sunt șterse în funcție de necesități. De asemenea, au nevoie de îngrijire gheare, în cazul în care câinele nu le spală pentru acoperiri dure.

Mai multe informații despre Ciobanescul Caucazian te așteaptă în videoclipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: