Ce cereale pot fi date câinilor?

Ce cereale pot fi date câinilor?

Dieta echilibrată a oricărui câine – cheia la creșterea normală, dezvoltarea și anii lungi de viață. Adesea proprietarii acestor animale se întreabă dacă este posibil să vă hrăniți favoritele cu terci, deoarece este o sursă și vitamine și fibre. Dar ce fel de fel de kish pot fi folosite, nu toată lumea știe.

Cerealele utile

Astăzi, crescătorii profesioniști și medicii veterinari spun că diferite cereale pot fi chiar necesare în anumite situații în dieta câinilor tuturor raselor.

Dar, în același timp, este necesar să se abandoneze cele mai rapide produse, deoarece animalele nu vor beneficia de niciun beneficiu semnificativ din utilizarea lor.

Principalul lucru este să urmați câteva reguli cheie.

 • Înainte de introducerea terciului în dietă, trebuie să vă consultați cu medicul veterinar. Specialistul va aprecia starea de sănătate a câinelui, va stabili doza zilnică necesară de terci, aspectul și dimensiunea măcinării. Faptul este că, pentru furnizarea de rase mici, medii și mari, acești indicatori pot varia semnificativ.
 • Dacă un animal de companie are unele boli cronice sau alergii la unele produse (și acest lucru este adesea găsit), atunci medicul trebuie să le raporteze în avans.
 • Depășește în mod independent dozajul zilnic sau săptămânal de terci și, de asemenea, schimbarea este strict interzisă. Poate provoca apariția unor probleme de sănătate la câine.

Din păcate, unii crescători cred că pot da orice fel de terci zilnic sau să hrănească câinele doar un fel de cereale. Nu este adevarat.

În aceste cazuri, animalele de companie nu vor primi toate substanțele necesare și urme de elemente, ceea ce va afecta negativ sănătatea și bunăstarea.

Astăzi, medicii veterinari permit includerea în dieta de câini de rase diferite și dimensiuni astfel de tipuri de terci.

 • Grâu – cel mai popular. Există o astfel de cereale într-un ieftin, câinii l mănânce cu un apetit mare și plăcere. Nu numai că ajută să umple deficitul de iod, magneziu și zinc în organism, dar, de asemenea, cu vitaminele Sates l B, C, D, și. În același timp, cache-ul conține un procent ridicat de amidon. cereale de grâu adecvate pentru alimentarea câinilor exclusiv activi, rasele mari și mijlocii. În alte animale, aceasta poate fi cauza principală de apatie, somnolență ridicată și un set de extensie. Același impact asupra organismului caine poate avea, de asemenea, orz crupe. În același timp, în plus, are astfel de substanțe utile, cum ar fi fluor, crom și siliciu.

 • Hrişcă – Aceasta nu este doar cel mai util Gruse pentru o persoană, dar, de asemenea, pentru animalele de companie sale. Chiar și după gătit în cerealele, există suficiente minerale și vitamine. Includerea unei astfel de cereale în dieta permite normalizarea activității intestinului animalelor, pentru a îmbunătăți activitatea inimii, întărirea mușchilor și a satura organismul de calciu și fluor. Un mare plus este că o astfel de crupa este potrivit pentru alimente și mari, și rase de câini mici.

 • Oatmeal în fulgi sau cereale solide este o sursa excelenta de magneziu, calciu si multe vitamine. Rapid provoacă o senzație de sațietate, imbunatateste peristaltismul intestinal. Ar trebui să fie sudate Crupe și incluse cu atenție în dieta câinilor nu mai mult de 3 ori pe săptămână. Ar trebui să fie cunoscut și amintiți-vă că fulgi de ovăz este contraindicată în mod categoric de animale care suferă de urolitiază – aceasta poate provoca atac sau agrava starea generala de sanatate a animalului de companie.
Citește mai mult  pisici thailandeze opțiuni de culoare

 • Orez. Veterinarii recomandă utilizarea pentru gătitul de cărucior doar nelocat aspectul. În acest caz, va curăța mai activ corpul de zgură și toxine și, în același timp, va fi saturat cu magneziu, calciu, vitamine b și e.

Dar este important să ne amintim că în unele situații, orice tip de cereale poate fi interzis pentru includerea în dietă. Prin urmare, este mai bine să nu riscăm sănătatea câinelui și să primiți sfatul unui medic.

Ce nu puteți să vă hrăniți?

Dar, în afară de pierderea permisă pentru câini, este, de asemenea, interzis – alergenic. Ei nu pot doar să dăuneze sănătății animalului, ci pur și simplu nu îndrăznești în corpul său, adică, nu va exista nici un rezultat pozitiv.

 • Griş – Sunt doar carbohidrați care sunt absorbiți foarte repede în corpul animalului, dar nu îl aduce. În cazuri excepționale, acest terci de ovăz pot fi incluse in dieta de pui premature si slabe, dar numai până când ajung la vârsta de 2 luni.

 • Perlovka Nu ar trebui să fie incluse în dieta, mai ales acei câini care au un tract digestiv slab și există o tendință de alergii alimentare. În cazul în care proprietarul de câine vrea să îmbogățească meniul cainelui de acest terci, atunci ai nevoie pentru a obține pre-rezoluția medicului veterinar.

 • Swashing terci Nu da nici rase de câini. Este, practic, nu digerat și de multe ori devine cauza intestinului la animale. De asemenea, conținutul oricăror substanțe benefice în joncțiunea este aproape egal cu zero.

 • Cornpall De asemenea, eliminați din meniul de câini. În forma fierte nu conține vitamine, nici minerale. intestine de animale nu sunt în măsură să o digere, de multe ori este această cereală care este vinovat de probleme în munca sa.

Amintiți-vă că chiar a permis, dar prea ieftin de terci provoacă îndoieli în calitatea lor. Prin urmare, de la achiziția și utilizarea în continuare este mai bine să se abțină.

Document desenate

În cazul în care câinele este inițial alimentat de hrană naturală, care este, gătită cu propriile ei mâini, atunci În plus față de crupa, aceste produse trebuie să fie, de asemenea, incluse în meniul său.

 • Lactate Trebuie să fie o cincime aproximativă a întregului volum al meniului. Aici puteți utiliza ryazhenka, brânză de vaci, chefir, iaurt natural, varets.
 • Sub-produse, pește și carne. Aceste alimente trebuie să ocupe până la jumătate din toată dieta. În funcție de rasa, vârsta și dimensiunea câinelui sunt date atât în ​​brânză, cât și în formă fiartă.
 • Legume poate dura 5-20% din alimentația zilnică totală a câinelui. Ele sunt date în brânză și formă fiartă.

Restul meniului, iar acest lucru este de aproximativ 20-25% ar trebui să fie la cerealele. Dintre aceștia pregătesc un amestec special pentru hrănirea animalului.

Compoziția sa variază în funcție de vârstă și de sănătate starea câinelui.

Pentru puii

In dieta de puținul, apărut recent pe lumina câinilor introduce inițial de orez și hrișcă. Numai în cazul în care copiii sunt premature, ele sunt alimentate de grișul. Dar este curățat de meniu, de îndată ce începe catelul să câștige în greutate în funcție de vârsta sa.

Citește mai mult  Alegerea unei alimente pentru pisicile scoțiane

Crupes fiert pe lapte – astfel încât acestea să devină mai multe calorii și furnizează organismului de câine necesar de calorii.

Cand catelul devine 4-6 luni, cerealele incep sa gatiti pe apa. Uneori, în conformitate cu recomandările medicului veterinar, acestea sunt fierte cu bucăți de carne sau produse secundare. O dată pe săptămână puteți da pește fiert. De îndată ce catelul ajunge la vârsta de 1 an, este pe deplin transferat la puterea de câini adulți. Legumele sunt date în formă fierte, precum și de 1-3 ori în brânză.

Pentru câinii adulți

După atingerea unui câine de vârstă de 12 lunar, dieta sa este imbogatita cu fermentat cu produse lactate fermentate, și crește, de asemenea, cota de legume și carne în ea. În cazul în care animalul creste si se dezvolta destul de normal, atunci meniul este lăsat timp de mai mulți ani.

Singurul lucru pe care expertii recomanda să se schimbe cerealele de 2-3 ori pe săptămână și să le gătesc cu diferiți aditivi. Acest lucru va face meniul nu numai diverse, dar într-adevăr plin.

În timpul sarcinii și alăptării

Agățat de urmași este o sarcină grea pe corpul animalului. Prin urmare, este important de a crește conținutul de calorii și nutability din meniu și face cel mai util și natural.

Este important ca câinii să aibă acces liber în apă curată, și legume proaspete, verde și, uneori, fructe au fost incluse în meniul lor.

De preferința crupa da la hrisca, fulgi de ovăz și lapte fierte pe selectorul de. Un cuplu de ori pe săptămână, în meniul include produse lactate fermentate. De la carne de vită de preferință a cărnii, iepure, precum și subproduse, în special ficat. Ele sunt date în formă proaspătă și în formă gătită. De îndată ce alăptarea câinelui încetează, este transferat treptat la dieta pe care ea a fost înainte de sarcină.

Pentru animalele mai vechi

Câinii de peste vârsta de 8 ani au nevoie de un mod mai blând de putere, dar trebuie să fie echilibrat maxim. Organismul animalelor mai vechi este deja slab absorbit grăsimi și excesul de carbohidrați. Prin urmare, baza meniului lor ar trebui să fie Carne slabă, legume fierte, produse lactate fermentate. Cerealele pot fi date nu mai mult de o dată pe săptămână, în timp ce câinii au vârsta de peste 12 ani, trebuie să fie complet excluși din meniu. Tipurile retrase de crupă sunt hrișcă și fulgi de ovăz.

Numai aderarea exactă la doza recomandată a câinilor de alimente de diferite vârste va permite asigurarea admiterii tuturor substanțelor și vitaminelor necesare în organismul câinelui.

Astfel de animale vor fi puternic, sănătos și activ, și, prin urmare, mulți ani se vor mulțumi proprietarii lor.

Reguli generale de gătit

Mulți cred că câinele este foarte simplu de a găti. De fapt, aici, de asemenea, subtilitățile și nuanțele care trebuie respectate.

 • Gatiti terci urmează în vase groase și cu punct de fierbere slab.
 • Caracteristici pentru adulți pregătesc alimente numai pe apă. Excepție – însărcinate și care alăptează bitchs, precum și căței prematuri.
 • Proporțiile de apă și cereale 2: 1. Gătit timp de la 15 la 30 de minute, în funcție de tipul de terci.
Citește mai mult  Caracteristici pentru pisici potrivire perfectă

Gătit terci de animale, este important să ne amintim că cerealele acționează numai în plus față de dieta, astfel încât volumul său nu poate fi mai mare de 30%.

Restul masei trebuie să ocupe legume și carne fin divizată.

Acestea sunt puse într-o capacitate cu cereale 10-15 minute, până la sfârșitul gătit, dar puteți pune și deja în terci finit.

Rețete

Pentru a vedea vizual exact cum ar trebui să arate meniul câine aproximativă cum ar fi, noi oferim o selecție de mai multe rețete terci pentru aceste animale. Astfel de feluri de mâncare vor ajuta la diversificarea dietei unui animal de companie și o vor face delicioase și utile.

Porci de pește-hrișcă

Pentru gătit, alegeți peștele de mare și l-ați fiert în apă până la pregătirea completă. Apoi scos din fascicul și liber de oase. Bulionul este așezat și fiert 20 de minute, apoi a pus în file fiert de pește și carne de dovleci proaspeți.

Să facă totul împreună timp de 3 minute și să se răcească.

Pentru gătit, va dura 300 g de pește crud, 6 cești de bulion, 3 pahare de cereale și 20 g dovleci.

Multizlak „Sănătate”

Acesta utilizează toate tipurile de crup permise, dacă este necesar, una dintre speciile este la modă pentru a exclude. Fierte în apă până la pregătire și 2 minute înainte de îndepărtarea de la placă există un minc de brut sau reziduuri osoase. Volumul său ar trebui să fie de aproximativ 60% din volumul cerealelor sudate. Umpleți un amestec cu lapte uscat divorțat în apă obișnuită. Toată lumea este bine amestecată și pusă în mâncărurile închise din cuptor cu încălzire minimă cu 100 de minute.

Un astfel de terci este ideal pentru slăbiciunea bolii animale, cățea de îngrijire medicală, precum și pentru câinii în timpul iernii.

Opțional, un morcov sau un dovlenzit ușor poate fi adăugat la amestecul complet finit.

Orez-pui de pui

Opțiune perfectă pentru câini, îngrijitorii sau câinii gravide. În capacități diferite, să fie rezervate la pregătirea completă cu o crupă și carne. Apoi amestecați-le, umpleți cu ulei vegetal și puneți morcovi într-o rasă. Dacă se utilizează fileul curat, atunci poate fi sudat împreună cu orezul într-un container. Este important să ne amintim că chiar oasele de pui fierte includ în dieta câinelui este interzisă. Prin urmare, carnea trebuie scoasă din os.

Prin analogie cu aceste retete, fiecare crescător poate crea propria sa – să înlocuiască pasărea de carne sau produse secundare, morcovi pe sfecla, varza dovlecei.

Și în final, de fiecare dată când va primi un nou, delicios și util terci pentru animale. Ei bine, în cele din urmă, câteva cuvinte despre adăugarea de sare în terci. interdicție oficială stricte privind utilizarea și includerea sa în dieta câinilor. Prin urmare, în cantități mici, sare poate fi adăugată la terci gata. Dar, în cazul în care un animal are probleme cu rinichii, atunci ar trebui să fie abținut de la utilizarea sa. Și cel mai bun pe această temă să se consulte cu un medic veterinar.

Despre ce nevoile de câine pentru a da terci, uite următoare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: