Ce și cum să hrănească labrador?

Ce și cum să hrănească labrador?

Labradorii sunt câini frumoși și tare care posedă sănătate bună. Cu toate acestea, ca și alte animale de rasă, labradorii au o predispoziție la anumite boli. Un rol imens în prevenirea bolilor la câinii acestei rase este jucat de o dietă competentă. Merită să luăm în considerare modul în care este necesar să hrăniți labradorii, care dieta ar trebui să fie la câini adulți și ce-puppies, decât să nu hrănești labradori.

Hrăniți puii până la anul

Din momentul nașterii și până la vârsta de 4 săptămâni de pui de labrador ar trebui să mănânce lapte matern. Acesta conține toți copiii și substanțele nutritive necesare și substanțele nutritive necesare pentru creșterea și dezvoltarea completă a catelusilor. Dacă, din anumite motive, puii nu pot primi lapte matern (De exemplu, dacă au fost trimiși la începutul mamei sau în cățea după naștere, lactația a dispărut), atunci este posibil să se estompeze copii cu amestecuri speciale. Pentru hrănirea artificială, este mai bine să utilizați produse de branduri celebre. In magazine moderne pentru animale de companie, vă puteți întâlni amestecuri uscate echilibrat și terci pentru catei in varsta de 0+ de la astfel de producători cunoscute bine, ca: Royal Canin, Hartz, Happy Dog, Bosch, Beaphar, Canina Welpenbrei.

Hrănirea artificială a catelusilor în amestecuri se desfășoară în conformitate cu recomandările producătorilor.

La vârsta de 3-4 săptămâni, copiii încep deja să apară, ceea ce vă permite să intrați în dieta lor. crescătorii de câini cu experiență se recomandă utilizarea „Orz“ – carne robusta (lented numai de vițel sau de vită). De la vârsta de 4 săptămâni până la dieta puiilor, este permisă introducerea unui alt tip de praf sub formă de caș cu conținut scăzut de grăsimi. Atunci când sistemul digestiv al copiilor se adaptează proteinelor animale, este permis introducerea surselor de proteine ​​vegetale în meniul lor.

După ce puii sunt de 1-2 luni, frecvența hrănirii lor ar trebui să fie de la 5 la 7 ori pe zi. Mâncarea zilnică recomandată poate varia de la 300 la 350 de grame. La vârsta de 2 luni, puii încep să se piardă treptat interesul pentru Molok-ul mamei. În această perioadă, ar trebui să vă diversificați ușor meniul. În dieta copiilor de două luni, se recomandă introducerea cărnii slabe (păsări, iepure, mâncărime), terci (hrișcă, orez, ovăz).

Când puiul Labrador are 3 luni, în dieta lor, este permis să introducă treptat peștii marini albi. Cele mai preferate în acest caz sunt astfel de tipuri de pește ca o halică, heck, mintai. Introduceți peștele din meniul de trei luni au nevoie de copii extrem de atent, în cantități foarte mici. La primele semne de alergii sau tulburări ale scaunului, produsul problemă ar trebui să fie exclusă pentru totdeauna de la un catelus. Modul de putere de pui trei si patru luni ofera 4-5 mese pe zi. Volumul hranei zilnic recomandat este de aproximativ 400 de grame.

Pornind de la vârsta de cinci luni și până la anul, labradori mici ar trebui să fie hrăniți de trei ori pe zi. O zi fiecare catelus trebuie să consume aproximativ 500 de grame de produse alimentare, împărțit la micul dejun, prânz și cină. În meniul zilnic al câinilor tineri trebuie să fie prezenți astfel de produse de bază ca:

 • Carne slabă+
 • Produse pentru egalitate (brânză de vaci, chefir, ryazhenka, Prostokvash)+
 • legume fierte+
 • Porridge (preferabil Gincheno-orez).
Citește mai mult  pește mic acvariu: soiuri și alegere

În plus, proprietarul labradorul mai tineri trebuie să ia în considerare faptul că în calitate de adulthies sunt adulted, surse suplimentare de micro și macroelemente vor fi necesare. Pe măsură ce folosesc pescuit, făină de oase, drojdie de bere, chinuit de ouă.

Cand puii sunt vechi de 6 luni, nevoile lor modul de alimentare să fie reglată astfel încât câinii tineri pot repara și dezvolta în mod activ, dar nu a câștigat corp supraponderal.

Pentru aceasta, meniul zilnic reduce volumul de surse de carbohidrați (terci) și crește cantitatea de proteine ​​alimentare și a produselor care conțin fibre de (legume). De două ori pe săptămână este permis pentru a trata un câine 1 ou fiert de pui și o porție de brânză de vaci. Acest meniu este recomandat pana cand puii sunt vechi 1-1,5 ani.

Când Labradorii rândul său, un an, acestea trebuie să fie traduse la puterea animalelor adulte. Aceasta implică două-zi timp de masă o (dimineața și seara) și creșterea portii de zi cu zi. În cursul ajustării dietei este importantă luarea în considerare a caracteristicilor individuale ale câinilor, sănătății lor, cantitatea de activitate fizică zilnică, tipul de organism și nivelul de dezvoltare.

Cum să hrăniți un câine pentru adulți?

O caracteristică caracteristică a tuturor labradorilor este apetitul lor excelent și tendința rezultată de a supraviețui. Dacă sunteți în mod constant răsfățați pe PET-Calorie tratate, alimente abundente și nu acordă atenție activităților sale fizice, într-un timp foarte scurt va fi supraponderal la câini. Apoi, odată cu creșterea greutății corporale a obezității animalelor se poate alătura problemelor inerente – boli ale articulațiilor și coloanei vertebrale, perturbarea sistemelor funcționale ale organismului (endocrine, cardiovascular, respirator, urinar). Zilnicul Labrador ar trebui să primească aproximativ 1-1,3 kilograme de alimente, împărțite în tehnicile de dimineață și de seară. În acest caz, raportul proporțional dintre sursele de proteine, carbohidrații și grăsimile complexe (legume și animale) trebuie să fie de 50: 30: 20, respectiv.

În fiecare zi, câinele ar trebui să consume aproximativ 450 de grame de carne, 300 de grame de terci și 200 de grame de legume. De preferință, meniul animal este prezent nu numai carne, ci și alte surse de proteine, cum ar fi brânza de cabană sau pește. De asemenea, ar trebui să se țină cont de faptul că labradorii sunt necesari surse suplimentare de micro- și macroelemente. Deoarece pot folosi diverse consumabile biografice, complexe de vitamine și minerale pentru câini mari. Animalele de companie mature și vârstnice trebuie să dau în mod regulat chondroprotectorori – medicamente veterinare care împiedică boli ale articulațiilor și a sistemului musculo-scheletic („Haludidin”, „drept plus”).

Odată ajuns în 5-7 zile, este permis să dea un câine cu fundul mării cu conținut scăzut de grăsimi în loc de carne. Este hrănit în forma fiartă tocată în bucăți și curățată din oase. Dimensiunile porții zilnice trebuie monitorizate și modificate cu atenție (reducerea sau creșterea), luând în considerare efortul fizic și activitatea animală. Dacă câinele mișcă puțin, rareori merge și petrece cea mai mare parte a timpului singur, mărimea porțiunilor ușor tăiate. De exemplu, veniți în timpul iernii când Labrador nu merge în vrac a timpului în acea zi, dar așezată acasă.

Citește mai mult  Hounds de câini: varietăți de rase, caracteristici ale conținutului lor

Furajează labradorul adult în același timp.

Întrerupeți modul de hrănire obișnuit nedorit. Vizual un animal nu ar trebui să arate ca o groasă sau slabă. Un câine sănătos are o fizică puternică și densă, lâna ei strălucește și gland. Lână prăfuită și cădere indică faptul că animalul deplasează vitaminele și oligoelementele.

În planificarea unei probleme de dieta de câine și de sănătate pentru animale de companie. Pacienții și câinii gravide sunt hrăniți mai des și mai mult, respectând echilibrul dintre sursele de proteine, carbohidrații și grăsimile. În plus, acești indivizi oferă, de asemenea, aditivi speciali pentru a promova sănătatea. Citiți mai multe despre astfel de aditivi, puteți învăța de la veterinarul observator.

Alegem dieta

Pentru câinii din toate rasele oferă 3 scheme de alimentare principale.

 • Feed natural („natural”). furaje naturale include o listă de produse permise, care sunt fierte, pregătite pentru un cuplu sau a servit prime. Dieta și meniul animalului în acest caz planuri și alcătuiesc proprietarul. Mulți crescătorii de câini să adere la acest tip, deși o astfel de alimentare este considerată destul de complexă și de muncă.
 • Furaj industrial uscat și umed. Furajele finite uscate și umede sunt produse industriale și sunt implementate în toate magazinele de companie. Astfel de alimente sunt echilibrate, care conține spectrul întregului necesar de vitamine și microelemente. În vânzare modernă, vă puteți întâlni de alimentare gata făcute pentru câini de diferite rase și vârste diferite, constituție, sănătate și alte caracteristici individuale.
 • tip mixt. tip mixt sau combinat de surse de alimentare câine de alimentare feed-uri gata făcute cu implementarea periodică din meniul Produse naturale. Acest tip de nutriție este, de obicei, urmat de crescători profesioniști, dinamici și canise.

produse naturale

Planificarea hrănire un câine în alimente naturale, proprietarul trebuie să știe exact ce produse sunt permise în dieta. Nu se recomandă să retragere din această listă.

Următoarele produse naturale permise in dieta Labrador lui:

 • Carne slaba (vițel, carne de vită, porc grăsime scăzut, pui, iepure, curcan, miel degresat scăzut, cal)+
 • Sub-produse (plămâni, cicatrice, ficatul, rinichii, inima, limba)+
 • Pui și ouă de prepeliță+
 • Legume (morcovi, castraveți, napi, dovlecei, conopidă, cartofi)+
 • Fructe (mere, pere, banane)+
 • Produse de eficiență (brânză de vaci, rippy, chefir, smântână, iaurt naturale fără aditivi și coloranți)+
 • Tipuri de plante de uleiuri (floarea soarelui, in, de măsline)+
 • White Sea Fish+
 • Cruses (hrișcă, ovăz, orez).

Planificarea meniului de câine din produse naturale, proprietarul animalului trebuie să controleze echilibrul corect între sursele de grăsimi, carbohidrați și proteine. Elementul de bază al nutriției câinelui ar trebui să fie surse de proteine ​​animale. Hrana pentru animale de companie urmează alimente numai proaspăt preparate. Este permisiunea de a stoca alimentele gătite în frigider timp de două zile. Nu dați labrador prea rece sau prea fierbinte.

Finisat de feed

Acest tip de hrană este considerat cel mai puțin costul forței de muncă, permițându-vă să economisiți timp la gătit. Foarte des, dieta de labradori conținut în pepiniere se bazează pe hrana umedă și uscată. În magazinele de animale moderne, puteți găsi diferite tipuri de hrană: pentru cățeluși, adulți, vârstnici, câini slabi și bolnavi, pentru alergii de câini, pentru cățea însărcinată și de îngrijire medicală.

Citește mai mult  Ce și cum să se hrănească pug?

Principalele categorii de fluxuri finite:

 • „Economie” – cel mai ieftin și mai scăzut tip de feed+
 • Premium – un fel de hrană relativ costisitoare, cu valoare nutrițională relativ ridicată+
 • Premium Plus – Dragă Papă cu hrană cu valoare alimentară ridicată+
 • „Super Premium” – cel mai scump tip de alimentare care conține substanțe nutritive maxime, micro- și macroelemente.

Pentru hrănirea labradorilor, este mai bine să utilizați feedul din categoriile „Premium Plus” și „Super Premium”.

Ei au o valoare energetică ridicată, echilibrat și îmbogățită cu vitamine și minerale.

Cea mai mare popularitate a crescătorilor de câini a primit hrană terminată de asemenea de branduri mari, cum ar fi Royal Canin, câine fericit, Bosch. Atunci când hrăniți câinii, alimentele uscate și umede gata ar trebui să fie luate în considerare normele recomandate de producători și să se asigure că animalele au acces întotdeauna la apă proaspătă și curată.

Dacă animalul trebuie să renunțe (de exemplu, după boală), tipul de hrană umedă sau uscată este aleasă corect și crește volumul porții.

Nu are loc atunci când părăsiți animalele epuizate să crească și frecvența meselor.

Tip amestecat de alimente

Cu un tip mixt de putere, baza rației câinelui poate fi atât alimentele naturale, cât și hrana uscată. Aderarea la un tip mixt de putere ar trebui să fie dimineața pentru a alimenta câinele „naturalkoy”, iar seara – gata să hrănească (sau invers). Următoarea recepție de alimente naturale și produse alimentare finite pentru animale de companie determină proprietarul animalului. Nu amestecați în aceleași produse naturale de masă și alimente gata făcute. În acest caz, echilibrul perturbat de proteine, grăsimi și carbohidrați, dar, de asemenea, crește puternic porțiunile de calorii.

Ce nu se poate da?

Fiecare proprietar al unui caine Labrador atunci când se planifică o dietă trebuie să ia în considerare gama de produse, care sunt interzise în meniul. Ignorați această listă și rupe recomandările crescătorilor de câini cu experiență nu pot. De exemplu, unele produse din această listă pot provoca reacții alergice severe, în timp ce altele – tulburările digestive și intestinale. Unele produse (cum ar fi, de exemplu, cum ar fi oasele) pot provoca tulburări intestinale severe, ci și provoacă leziuni interne periculoase până la moarte.

Lista produselor interzise include următoarele:

 • Oase tubulare, fragmente osoase+
 • Carne de grăsime, grăsime+
 • Lacul și peștele râului+
 • Produse semifabricate din carne+
 • Conserve de mâncare, cârnați, cârnați+
 • Shashlik+
 • Lapte (poate provoca un atac de diaree)
 • Orice dulciuri, inclusiv înghețată și ciocolată+
 • leguminoase (provoca balonare și meteorism)+
 • Pâine albă, coacere, uscată+
 • Sfeclă.

Este strict interzisă alimentarea produselor rătăcite de câine și a produselor expirate.

Aceasta poate fi nu numai cauza tulburării intestinale grele, ci și otrăvirea toxică. Cu experiență proprietarii de labradori, categoric nu recomandă hrănirea alimentelor reziduale de câine de la domiciliu. Această condiție se datorează faptului că, în multe feluri de mâncare sunt mirodenii și condimente, de asemenea, nu este permis în meniul animale.

Labrador suplimentare de putere sfaturi pot fi găsite în clipul video de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: