Ce vârstă câini cresc rase diferite?

Ce vârstă câini cresc rase diferite?

Atunci când un nou rezident mic apare în casă – catelus, toată atenția devine nituită-l. Noi încercăm să facem totul pentru a fi sănătos pentru a fi confortabil. Desigur, o atenție deosebită este acordată creșterii și dezvoltării catelului.

De fapt, este foarte important: cu cât este mai devreme orice problemă, cu atât este mai ușor să o rezolvați.

În acest articol, ne vom uita la ce vremuri există diferite rase de câini și, de asemenea, să învețe ce factori afectează dezvoltarea adecvată a indivizilor.

Perioade de creștere

Pentru a urmări creșterea câinelui, trebuie să știți cum se dezvoltă în funcție de vârstă. Selectați 5 etape principale.

 • Embrionar. Acesta este momentul în care catelul cheltuiește în uterul mamei. Este stabilit de sistemul de organe, o persoană în sine este formată. Puppy câștigă greutate de la 6 la 500-600 de grame (în funcție de rasă).
 • Puppy de siguranță. Această perioadă de la nașterea unui câine la 1,5-2 luni – timpul în care catelul depinde în întregime de mamă: ea o hrănește și petrece cea mai mare parte a timpului cu el. Dinții încep să taie, catelul știe lumea în jur, cresc până la aproximativ două ori.
 • Puppy. De la 2 luni la 6. În acest moment, bebelușul pare de obicei noi proprietari, este foarte important să-l adapteze în mod corespunzător la o nouă alimentație nefamiliară.
 • Tineri. În acest stadiu (de la șase luni la un an), caracterul PSA este pus. Este foarte important să începeți instruirea unui animal de companie în această perioadă. De asemenea, în acest moment există pubertate.
 • Câine pentru adulți. Aceasta este ultima etapă a dezvoltării – de la an la trei ani. Câinele este, practic, nu în creștere, în principal masei musculare este în creștere. Până la sfârșitul acestei perioade, câinele a format pe deplin un schelet osos.

Factori care afectează creșterea

Unii proprietari de câini se pot îngrijora dacă un animal de companie crește în mod normal. Cel mai adesea, pur și simplu nu observă dezvoltarea catelului, deoarece după o jumătate de an începe să crească în mod egal și încet. Dar totuși pe dezvoltarea unui câine poate afecta câțiva factori.

 1. Dimensiunea PET și rata de dezvoltare depind în principal din rasa unui câine: Micile se dezvoltă mai repede decât tipurile mari.
 2. Este important să ne amintim că masculii sunt mai mari ca dimensiune și masă decât femelele.
 3. La fel de important rol în dezvoltarea catelus. Dacă vă oferi dreptul de dieta la copil, atunci acesta poate fi chiar un pic mai mare decât alți reprezentanți ai rasei sale.
 4. Sănătatea este cheia pentru creștere pentru animale de companie de înaltă calitate, deoarece catelus pacientului va avea toată puterea lor de a recupera și de a menține corpul, și nu pe procesul de creștere.
 5. Așa că catelul este într-un ton normal, astfel încât mușchii și scheletul sunt formate corect, este necesar să-i dea o activitate fizică constantă. Acest concept include: jocuri cu animale de companie, mersul pe jos în aer liber, de formare.
 6. Prezența bolilor genetice.

Raţie

De-a lungul vieții sale, câinele ar trebui să mănânce dreptul de a sprijini sănătatea. Dar, după cum sa menționat mai devreme, este important ca catelul să fie important ca numai substanțele utile să fie în dieta sa, deoarece scheletul osului și corpul sunt formate în această perioadă.

La hrănirea unui animal de companie, proprietarul trebuie să adere la o serie de reguli.

 • Feed PET Vârsta de până la trei luni necesită de 5-6 ori. De la 3 luni la șase luni, frecvența fluxurilor este redusă la trei. După o jumătate de an, câinele trebuie să mănânce de două ori: dimineața și seara. Acestea sunt indicatori medii, dar se pot schimba în funcție de rasă. Amintiți-vă că persistentele la fel ca subcurrent sunt în detrimentul corpului animalului dvs. de companie.
 • Primul praf ar trebui să fie introdus undeva în 2-3 luni, dar catelul de a preda o nouă mâncare ar trebui să fie treptat. Puteți începe cu produse lactate, terci, legume fierte, carne (fierte). În nici un caz, nu dați bebelușului: oase mici, piele, pierdere și t. D., Deoarece corpul său nu este încă capabil să digeră astfel de alimente grele.
 • Alimentarea poate fi dat un catelus de 3 luni, în timp ce cumpără tipuri de clasa super premium sau holistică: Într-un astfel de alimente finit, toate substanțele necesare sunt conținute.

  Dacă doriți ca hrana pentru animale de companie dvs. pe produse naturale, trebuie să știți ce alimente vă poate da, și ceea ce – nu. Peștii din meniul catelus trebuie fiert numai, carnea este de asemenea de dorit să fie tratate termic, deoarece poate fi infectat cu helminții. Excludeți oasele tubulare, prea gras, ascuțite și alimente sărate, precum și dulciuri, cartofi și coacere. Puteți da produse, cereale, legume, fructe uscate lactate. De asemenea, pentru câini va fi util pentru carne de porc sau de oase de vită mare.

  Vitaminele sunt, de asemenea, necesare pentru dezvoltarea corespunzătoare a catelului. Acestea pot fi achiziționate într-un magazin pentru animale de companie sau intr-o farmacie veterinară.

  Apa trebuie să fie întotdeauna disponibile pentru animalele de companie, pot fi, de asemenea, administrat ser și bulion.

  Tratament

  La catelus în mod corect și rapid, dezvoltarea și creșterea, este necesar să se efectueze prevenirea bolii.

  Deglmintizarea se efectuează la fiecare 3 luni și numai atunci când catelul a fost deja de 60 de zile. De asemenea, în această perioadă, copilul poate fi vaccinat de la o serie de boli, efectuează prelucrarea de la paraziți: purici, căpușe. Este necesar să se efectueze vizite planificate la medicul veterinar.

  Pentru a nu avea o infecție a ochilor, trebuie să vă spălați ochii într-un catelus cu un mușețel de decoctare o dată câteva zile.

  Rasă

  Diferite rase de câini în dimensiune cresc diferit. Creșterea rapidă a catelului durează până la 6 luni, iar după – încetinește. Unele rase, creșterea este sărbătorită până la 3 ani.

  Mic

  Proprietarii de roci mici încep de multe ori să se îngrijoreze, deoarece puii nu mai cresc după o jumătate de an. Dar acest lucru este normal, deoarece indivizii mici se dezvoltă mult mai repede. Unii câini ajung la maturitate sexuală la 7-8 luni.

  • Yorkshire Terrier – Aceasta este una dintre cele mai populare roci mici. Numit abreviat Yorky. Dezvoltarea continuă până la 8-9 luni. Apariția puiilor lor nu se schimbă până la cel mai vechi, acești câini sunt perfecți pentru păstrarea în apartament.
  • Mops – Este prietenos, dar foarte leneș. Greutatea sa poate ajunge la 6-8 kg, iar creșterea a fi de până la 32 cm. Acest câine se dezvoltă în principal până la 9 luni, câștigând în mod activ greutatea.
  • pechinez – Aceasta este rasa chineză. Acest caine este blajin, dar încăpățânată și capricioasă. Are lână foarte lungă, deci necesită îngrijire atentă. Înălțimea în greabăn – până la 23 cm, și greutate – până la 5 kg. Dezvoltare – până la 8 luni, uneori până la an.
  • Pomeranian Spitz posedă apariția jucăriilor. Acesti caini mini pot avea o înălțime de 18 cm, în unele cazuri, ajunge la 30 cm, are o greutate de până la 3 kg. Crește doar la șase luni, iar după consolidarea oaselor și a mușchilor.
  • Staffordshire Bull Terrier. Creșterea sa este de la 30 la 40 cm, iar greutatea este de până la 15 kg. Staffa – foarte inteligent, loial și câinii devotați. Acestea ar trebui să fie întotdeauna în societatea umană. O parte adult devine 10-12 luni.
  • Impozite – vânători celebre. Ei cresc la 8 luni în înălțime și în lungime, și după – împletit.
  • Terrier Toy – neted cu părul, drăguț și câine jucăuș. Ea este renumit pentru urechile ei neîngrijite. Creștere – doar 25 cm. Creste pana la sase luni.
  • Chihuahua – cea mai mica rasa de caine din lume. Creșterea acestuia nu depășește 23 cm și greutate – 3 kg. Ea este foarte credincios, energic și câine elegant. Creste pana la 8 luni.

  opt

  Fotografii

  Mijloc

  • Cocker spaniol – Foarte frumos câine, elegant și natură, precum celebra rasa de vânătoare. Creșterea unui astfel de câine este de aproximativ o 40 cm, iar greutatea este de 15 kg. Exteriorul complet format de ani.
  • Ca – iubitor de libertate, dar câinele credincios, un vânător mare. Ea este foarte curios și activ, de multe ori ating. Limita de creștere – 63 cm în greabăn. Creșterea continuă până la 10 luni.
  • răgușit – câini prietenos și prietenos, dar în același timp destul de încăpățânat și capricioasă. Aceasta rasa de caini de conducere, astfel încât acestea sunt puternice și rezistente. Înălțimea în greabăn – 50-60 cm. În înălțime, crește de până la 1 an, iar după încă 2 ani, aceasta continuă să crească masa musculară.
  • Chow Chow are un devot, calm și caracter independent. Acest caine de paza excelent are o creștere de până la 56 cm. Ajunge la maturitate la 11 luni.
  • câine de vânătoare. Cainii din aceasta rasa suntem obișnuiți să vedem în multe filme americane, din cauza a ceea ce ea a dobândit o astfel de popularitate. Beagle – prietenos, inteligent si echilibrat, asa ca va fi perfect pentru copii. Cresterea sa este de aproximativ 40 cm, plin de maturitate vine într-un an și jumătate.

  Mare

  Pentru a face un caine de o rasa mare, este necesară pregătirea, deoarece aceste specii necesită investiții și de îngrijire atentă. În plus, podas mari necesită spațiu și efort fizic constant.

  • mastiff engleză. Înălțimea medie – 70-90 cm, iar greutatea poate ajunge la 110 kg. Câine puternică, curajoasă, iubitoare de pace și echilibrată. Creșterea activă – până la un an, iar exteriorul este format până la 3 ani.
  • Următorul în lista câinilor mari – Senbernar. El este foarte calm și prietenos. Anterior, acești câini au fost utilizați ca salvatori. Creșterea variază de la 70 la 90 cm, greutate – mai mult de 100 kg. Crește activ până la un an, și în cele din urmă dobândește forma unui câine adult la 3 ani.
  • Câine germană – Cel mai înalt câine. În medie, creșterea este de 80 cm, iar masa ajunge la 90 kg. Cel mai mare reprezentant al rasei – câine Zeus, înălțimea – 112 cm. În greabă, acești câini cresc la un an și jumătate, continuă să sporească masa de până la trei ani.

  Controlul înălțimii

  Pentru a nu pierde abateri în dezvoltarea animalelor de companie, este important să sărbătorim creșterea catelului cel puțin o dată pe săptămână. Puteți măsura parametrii folosind toate dispozitivele bine cunoscute care sunt cu siguranță în casă.

  • Greutatea. Puppy pot fi cântărite folosind cântare interne sau cu alimente – aceasta depinde de mărimea rasei.
  • Înălţime În greabăn puteți măsura ruleta.
  • circumferinței sânilor poate fi măsurată prin centimetru.
  • Înălțimea și lățimea labele din față și din spate poate fi, de asemenea, măsurată cu o panglică centimetru.
  • Lungime Câinii sunt măsurate de la greabăn la coadă – o măsură de bandă sau centimetru.

  Concluzie

  Timpul de creștere și dezvoltare a câinelui depinde direct de rasa, genetica, nutriție și sănătate. Cel mai important lucru este să aibă grijă de animale de companie, să acorde o atenție suficientă și, desigur, iubire.

  Despre cum creste câinele, uite în clipul video de mai jos.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: