Ceea ce este mai bun: alimente naturale sau uscate pentru câini?

Ceea ce este mai bun: alimente naturale sau uscate pentru câini?

Printre veterinari și crescători nu se abonează la ceea ce câinii ar trebui să se hrănească, care nutriție dau preferință – naturală sau uscată. Pentru a răspunde la această întrebare, este necesar să se înțeleagă cu atenție avantajele și dezavantajele fiecărei specii, și, de asemenea, să înțeleagă în mod clar de un tip de produse alimentare diferă de cealaltă.

Caracteristicile produselor alimentare uscate

Hrana uscată este un produs finit care nu necesită pregătire suplimentară.

Este un granule sau un fel de mâncare pentru câini coronament.

În funcție de tipul de compoziție, mai multe tipuri de furaje se disting.

HOLOLYTI

Aceste furaje au apărut relativ recent și au inca definiții clare. Producătorii susțin că materiile prime pentru produsele lor sunt ingrediente naturale. Calitatea lor este atât de mare încât, dacă se dorește poate fi folosit în hrana oamenilor. Baza holistică este o proteină animală – carne de vită, porc, iepure, curcan, precum și carne asortată. Carne de pui, de regulă, nu este utilizat. Există opțiuni de alimentare de pește. Conținutul carne ajunge la 80% din compoziție.

Următoarele ingrediente sunt carbohidrați și legume. Carbohidrații sunt de obicei reprezentate de orez, legume uscate sunt utilizate în. Prezența permisibil de fructe si boabe uscate, precum și ierburi.

Prezența în compoziția de arome, coloranți, vitamina E poate fi folosit drept conservant. Alimentar este îmbogățită suplimentar cu vitamine și minerale, distins prin nutritivă ridicată și echilibru. Desigur, o astfel de alimente are un cost ridicat. Complexitatea este, de asemenea, că nu întotdeauna poate fi găsit în acces liber.

clasa super premium

Alimentarea acestei clase este ușor inferior ca deținătorii și înainte de apariția acestuia din urmă au fost considerate cele mai bune. Ei au, de asemenea, un conținut ridicat de proteine ​​animale, dar este adesea combinat cu organe de înaltă calitate. Varietatea de opțiuni pentru baza de carne oferă o gamă largă de arome alimentare. Pentru a crește hrana nutritivă în ea, orez, grâu, porumb. Ultimele 2 ingrediente sunt considerate alergen.

Nu fiecare producător pune în legume, fructe și ierburi, grăsimea animală poate fi adăugată ca o sursă de acizi grași.

Pentru echilibrul său, hrana de primăvară super este inferioară holistică (se întâmplă adesea „înclinați” spre conținutul de grăsime). Producătorii nu sunt interzis să utilizeze conservanți și arome, dar aceștia sunt doar aditivi autorizați în normele adecvate de cantități.

Clasa premium

Acesta este furajul în care conținutul unei proteine ​​animale nu respectă standardele și, de obicei, este un pui de pui și subproduse ieftine. Deficitul de proteine ​​este completat cu soia, grâu, porumb.

Adesea, în astfel de alimente depășite grăsimi, legumele sunt extrem de rare.

Producătorii se adaugă la compoziția făinii osoase, a picioarelor de pui, a scoicilor și a penei, pentru ingrediente de mascare, pot adăuga arome, pentru a crește termenii expiratori – conservanți.

Clasa economica

Acest hrană nu este recomandat pentru câinii alimentari. Baza produsului este proteina de origine vegetală – soia, porumb. Completează făina osoasă, picioarele reciclate, ciocurile, pene și tăierea ieftină. Nu există vitamine și minerale, legume. Dar în cantități mari – amplificatoarele de gust, arome și alte „chimie”.

Ce trebuie să știți despre nutriția naturală?

Principalul avantaj al nutriției naturale este prietenia sa de mediu. Proprietarul știe cu exactitate decât hrănirea animalelor de companie, poate evalua calitatea produselor. Cu toate acestea, este important să se facă distincția între termenul „nutriție naturală” și conceptul de „hrănire a unui câine în care mă pregătesc / hrănesc de la biroul meu”. Deoarece câinele este un prădător, baza dietei sale ar trebui să fie carne. Este carnea brută care este de 70% din dietă. Preferința merită să plătiți carne de vită, miel, iepure, Turcia. Carnea de porc nu este recomandată, deoarece este foarte mulțumit de paraziți. Pui cauzează adesea alergii (senzație de mâncărime a pielii).

Carnea este dat extrem de crud și de dezinfectare este pre-îngheț timp de 10-12 ore. Înainte de a da bucăți de carne de un animal de companie, de asemenea, le puteți scat cu apă clocotită.

De două ori pe săptămână puteți reduce cantitatea de carne și să o înlocuiască cu pește. Pește este adecvat doar pe mare, aceasta este în mod necesar fiert.

energie Pet oferă carbohidrați, de exemplu, terci. Orez și terci de hrișcă sunt preferate, dar orezul din cauza starchlessness ridicate nu vor câini costum, predispuse la creșterea în greutate. Odată ajuns în 1-1,5 săptămâni vă poate da un câine fulgi de ovăz. Dar, de hrănire grișul, porumb, terci de orz, orz este în valoare de refuzare. Nu este doar „gol“ produse alimentare, nu da de saturație, dar, de asemenea, foarte alergene. Porridge pot fi combinate cu carne sau kefir. Lapte de câine alimente ar trebui să primească zilnic. Acesta poate fi scăzut de grăsime (dar nu complet degresare) chefir, ryazhenka, iaurt.

In dieta de zi cu zi a câinii ar trebui să includă legume – morcovi, castraveți, roșii. Ele sunt date proaspete, feliate în bucăți mici. Nu este nevoie să hrăniți ceapa PS și usturoiul, varza si patissons.

De câteva ori pe săptămână puteți da jumătate de cartof brut sau un cartof fiert într-o uniformă sau coaptă în cuptor. Pentru a obține grăsimi utile, este posibil să se dea carne grasă într-o cantitate mică (se combină cu mai multe piese de detașare, terci de ovăz, legume), produse lactate fermentate, pescărești. O dată pe săptămână un câine recomandat un ou crud sau proteine ​​dintr-o pereche de ouă fierte.

De mai multe ori un câine săptămână o este recomandat pentru a da mosons prime. Aceasta nu este o masă completă, mai degrabă, jucărie și simulator pentru dinți. Nu este nevoie să așteptați ca câinele să stropească complet și să absoarbă oasele, este suficient să o dați călătorilor.

Este strict interzis să dea oase tubulare și goale, pot răni conducta de respirație, esofagul. În loc de Moslov, puteți utiliza oase speciale de calciu.

Prezența nevalidă în dieta de dulciuri, soia, cârnații și produse similare, sare, hrană afumată, prăjită. Cartofi (ca bază de dietă), supa, pastele nu vor aduce un câine bun și nu vor da sentimente de sațietate. Pâinea poate fi, de asemenea, considerată alimente inutile pentru câine, iar chiflele moi și bastoanele pot provoca o sufocare, provoacă flatulență și chiar obstrucție intestinală. Admisă opțiune – secară biscuiți pâine.

Pro și contra fiecărei opțiuni

Înainte de a vorbi despre avantajele și dezavantajele „uscării” și „naturii”, este logic să se decidă criteriile de comparare și evaluare a furajelor.

Echilibrat

Pentru starea de sănătate a animalului de companie, recursul său extern este important ca puterea este echilibrat. Sub acest termen se înțelege corespondența conținutului caloric zilnic de alimente, greutate, rasa de animale, precum și raportul optim de proteine, grăsimi și carbohidrați din alimente. În ceea ce privește echilibrul, câștigă alimentele uscate finalizate de înaltă calitate. De obicei, acest criteriu corespunde alimentării unei clase super premium și holistică, rar – „uscare“ de clasa premium.

Furajele mai ieftine și de calitate inferioară (cea mai mare premium și toate cusăturile) nu dau un sentiment de saturație animală. Prin urmare, câinele fie merge înfometat-o ​​jumătate, sau mancatul in exces.

Și despre echilibrul discursului Bzha nu este, de asemenea, condus, de regulă, grăsimi și carbohidrați prevalează în furaje cu costuri reduse. Și baza câinilor de alimente ca un prădător, proteine ​​animale, neglijabile.

Dacă comparăm cele mai grave alimente finite cu alimente naturale, atunci preferința ar trebui să fie dată ultimului. În acest caz, proprietarul va alimenta cel puțin PSA în mod deliberat produse inadecvate, aceasta se va salva de la amplificatoarele de gust, conservanți și arome. Cu toate acestea, rola naturale trebuie să respecte cerințele descrise mai sus, având în vedere vârsta de sănătate, starea de sănătate, greutatea animalului. Se calculează rata exactă de proteine, grăsimi și carbohidrați este foarte dificil. Prin urmare, următorul criteriu.

Comoditatea de utilizare

Desigur, tipul natural al alimentelor impune proprietarului unui timp petrecut grave. Este necesar să se calculeze calirage zilnică necesară și echilibrul BJW, face o varietate de meniu și util pentru animale de companie. Atunci când hrănire, alimente naturale ar trebui să aibă, de asemenea, grijă de vitamine și minerale complexe. Înainte de fiecare hrănire, hrana trebuie să fie pregătită, opțiunea este mai simplă – gatiti în dimineața pentru intreaga zi (Cook, Kazah, pre-congelare carne, curata si se taie legume).

Utilizarea furajelor finisate în acest caz, este mult mai convenabil.

singur moment – unele soiuri premium nu sunt întotdeauna ușor de găsit în acces liber – Trebuie să ordine de la distribuitori sau în magazine online. În plus, hrana finită este bine păstrată până la șase luni, în timp ce nu se deterioreaza, toate ingredientele compoziției utile sunt conservate. Este important ca condițiile reale de depozitare corespund producătorului necesar.

Hipoalergenicitatea, alimentare Vindecarea

Pe de nutriție naturală la câini, riscul de a dezvolta reacții alergice, tulburări de scaun apare mult mai des. În același timp, este destul de dificil de a identifica produsul alergen. În plus, cele mai mici erori în nutriție sunt pline de o deteriorare bruscă a aspectului bunăstării sau a patru animale de companie. Când alimentarea „uscare“, reacții negative sunt de asemenea posibile, dar producătorii moderne includ în propria lor linie de feed-uri de câini cu digestie sensibilă, pentru animalele de companie care au anumite boli. Aproape fiecare brand de încredere are opțiuni hipoalergenice.

Un alt moment important – alimentarea rigiditatea dorită. Faptul este că, pentru sistemul nervos al cainelui este important ca ceva de ronțăit.

in afara de asta, Sistemul maxilarului si dintilor necesita alimente solide, întărește maxilarului, elimină piatra Dent. În cazul în care este incorect de a alege hrana pentru animale (granule de dimensiuni necorespunzătoare sau alimente conservate ca nutriție principală), atunci starea dinților câinelui poate deteriora. Cu toate acestea, ea poate fi de așteptat în cazul în care proprietarul nu dă un câine de carne crudă, tendoanele, nu dobândesc oase speciale.

aditivi speciali

Pentru acele animale domestice care sunt la pupa uscate, nu sunt necesare alte compoziții. hrana pentru animale de calitate superioară conține toate vitamos necesare și suplimente minerale. Hrana hipoalergenic și vindecătoare și produsele pentru pui pot fi îmbogățite în plus cu probiotice. Cu toate acestea, acest lucru se aplică numai fluxurilor clasei de elită. Ieftine și de calitate inferioară analogi de astfel de supliment la compoziția nu au. Dacă câinele este alimentat de o placă naturală, atunci este necesar să se completeze dieta cu vitamine și minerale adecvate, inclusiv ierburi proaspete din meniu.

Cu avantajele evidente de „uscare“, este imposibil să uităm că hrana este obținută prin în mod artificial, sublimare.

Acest proces nu poate fi numit naturale naturale, și, prin urmare, complet ecologic.

Indiferent cât de hrană de înaltă calitate sau publicitate, proprietarul câinelui nu poate fi încrezător ca o compoziție și respectarea acestuia pe pachet. El nu vede calitatea materiilor prime sursă. Există cel puțin un conservant minim în furajele din pupa, ca un maxim de amplificatoare de gust, arome, coloranți.

Apropo, Toate acestea „chimia“ este dependență, astfel încât câinele nu este ușor să traducă din hrana pentru animale pe produse alimentare naturale sau de la o specie la alta (Acest lucru este deosebit de multe ori păcătuim de către producătorii de furaje cu celule eco). Cumpararea produselor alimentare finite, proprietarul câinelui riscă întotdeauna rulează pe fals. Acest lucru poate provoca grave animale de companie de animale de companie, până la apariția hemoragiei interne și de moarte a animalelor.

Este posibil să se combine?

Majoritatea specialiștilor susțin că combinația uscată și hrana naturală este inacceptabilă. În primul rând, acest lucru se datorează de a face rău digestiei, cu incapacitatea de a calcula corect cantitatea necesară de furaje, vorbesc despre echilibrul de nutriție.

Traduceți un câine de la un tip de furaje la altul ar trebui să fie înlocuind treptat o parte din dieta obișnuită.

Firește, conținutul noului produs trebuie să fie crescută treptat, în timp ce în urma cu strictețe statutul animalului. Tranziția la alimente naturale este, de obicei, întinsă la 2-3 săptămâni. Du-te la „Uscarea” va fi mai rapidă – doar 7-10 zile.

Așa cum este determinat cu alegerea?

Atunci când alegeți unul sau altul tip de putere, ar trebui să estimați confortul fiecăruia dintre ele în mod specific pentru gazda cu criteriile de mai sus. Este important să înțelegem că combinația de hrană naturală și finită este dăunătoare sănătății unui animal de companie, iar tranziția de la o dietă la alta este stresul pentru corpul unui câine, petrecând timp și forțe pentru proprietar. În ceea ce privește costurile financiare, ele sunt la fel. Desigur, cu condiția ca câinele să primească nici alimente uscate de înaltă calitate, fie nu mai puțin de înaltă calitate și echilibrat alimente naturale.

Oamenii ocupați ar trebui să dea preferință feedurilor finite. Cu toate acestea, trebuie să fie produse de înaltă calitate, și nu produse economice. Alegerea tipului de alimente depinde mai mult de stilul de viață și de dorințele proprietarului.

Nu există opinii uniforme cu privire la acest cont. crescătorii cu experiență mai des preferă nutriție naturală, deoarece acestea au capacitatea de a controla calitatea produselor alimentare, a regla volumul unui produs. Ei susțin că, atunci când planificarea unui meniu este de planificare în avans și achiziționarea de toate ingredientele necesare câteva zile înainte, de gătit furaje naturale ia un pic de timp.

Mai bine hrăni câinele, uite următor.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: