Cele mai inteligente rase de câini

Cele mai inteligente rase de câini

Câinii cu antichitate adâncă a mers alături de oameni și au fost implicați în multe domenii ale activităților lor. Stabilirea de secole Aceste animale uimitoare sunt considerate cele mai loiali prieteni si loial al unei persoane si sunt adesea izbitoare proprietarii cu o minte ascuțită, un simț al umorului și inteligență ridicat. Mai mult decât atât, mulți proprietari macră la faptul că animalele lor sunt capabile nu numai să înțeleagă un număr foarte mare de cuvinte, dar, de asemenea, citește literalmente gânduri.

Caracteristici ale inteligenței

Problema inteligenței câine pentru o lungă perioadă de timp nu dă odihnă pentru mulți oameni de știință. De exemplu, celebrul american psihologul Howard Gardner a crezut că există mai multe tipuri de inteligență la câini. Și profesorul canadian de psihologie de la Universitatea din Vancouver Wenni Koren alocate și a dat o justificare științifică de cel puțin trei dintre ele.

 • Adaptive tip de inteligență Responsabil pentru capacitatea animalului de a obține și de a memora o anumită cantitate de informații și pentru capacitatea sa de a rezolva diferite tipuri de sarcini folosind experiența anterioară. Datorită acestui tip de inteligență, câinele se adaptează la habitatul său și dobândește posibilitatea de a supraviețui în circumstanțele.

 • intelectul ascultare, care este adesea numit inteligenta de lucru, dă un câine posibilitatea de a înțelege și de a efectua un număr de echipe. Criteriul pentru estimarea acestui tip de inteligenta este durata de conservare a animalelor de atenție și de capacitatea sa de a schimba forma de comportament în cazul în care executarea comenzii nu este acordat, iar handler cere altceva de la un animal de companie.

 • Și, în sfârșit,tip congenitală sau instinctivă de inteligență, Pentru un grad sau altul, prezentă la toți câinii și determinarea caracteristicilor comportamentale stabilite la nivel genetic. Un exemplu poate fi capacitatea de a urca terrier în găuri, sheepdresses – pentru a lua cu precizie o urmă, și un collie – să se angajeze într-un păstoritului.

  Mai târziu, rădăcină a dovedit că Toate cele 3 tipuri de inteligență în forma inteligența totală cumulată a animalelor, care determină capacitatea unui câine la informație teach, percepi și să memorați, precum și activitatea creierului independentă și comportamentul situațională.

  Un Aristotel era convins că abilitățile mentale ale câinelui sunt un model mai simplificat și slab al inteligenței umane. Filosoful a argumentat convingerile sale prin faptul că Câini, precum și oamenii, sunt capabili să învețe, să memoreze informații și folosind experiența anterioară pentru a rezolva sarcinile curente. Cu toate acestea, în conformitate cu motive teologice, teoria sa nu a primit due diligence, așa cum credincioșii bisericii nu au vrut să pună cu prezența sufletului la câini, ca parte integrantă a inteligenței.

  Mulți mai târziu, la începutul secolului 20, fiziolog rus și. Pavlov, de asemenea, a încercat să găsească un răspuns la întrebarea prezenței inteligenței la câini. Cu toate acestea, pe baza unor experimente, el a ajuns la concluzia că multe lucruri care sunt percepute de către o persoană ca animale de companie mentale ridicate de animale de companie, de fapt, nu este altceva decât un automatism. De exemplu, toate bine-cunoscut experiență în consolidarea reflexelor condiționate a arătat că capacitatea extrem de mare de animale să memoreze programe comportamentale de zi cu zi repetitive este adesea percepută ca rezultat al activității intelectuale cea mai mare de câini.

  alimente Deci, într-unul dintre experimente, animalele în același timp, timp de câteva săptămâni a fost oferit. Apoi, într-o zi, micul dejun a fost intenționat reținut, cu toate acestea, exact 20 de secunde până la momentul dorit, animalele au început o salivare abundentă, caracteristică lor în timp ce așteaptă alimente. Om de știință a clasat acest fenomen la automatisme care nu au nimic în comun cu abilitățile intelectuale ale PSA.

  În mod similar, capacitatea multor animale de companie pentru a arăta îngrijorări pline de bucurie pentru o jumătate de oră înainte de întoarcerea proprietarilor de la serviciu, care este, de asemenea, percepută de mulți proprietari ca o manifestare a inteligenței.

  Cu toate acestea, în a doua jumătate a XX. Wednes au fost o lucrare colosală privind colectarea și sistematizarea informațiilor despre comportamentul situațional, stagiarul și utilizarea experienței acumulate a multor rase de câini, din care filmul a făcut concluziile argumentate cu privire la prezența inteligenței. Principalul argument al prezenței sale a fost faptul că În multe situații și oameni, iar animalele se comportă în mod egal. Și dacă o persoană are nevoie de propriul său argument și conștiința de a părăsi aceste circumstanțe, este, probabil, aceleași metode de activitate cerebrală și câini.

  Rezultatul multor ani de muncă cu. Regele a devenit cartea „Intelectul of Dogs“ (Inteligența Dogs), văzut lumina în 1994 și a devenit beneficiul desktop a multor crescatori de animale.

  Rezervă Stanley Regele

  Lucrul la crearea unei cărți, Profesorul sa bazat pe datele primite de la formatori cu experiență și motoarele profesionale de film, după care le-a sistematizat și a făcut concluzii logice. Ca bază pentru a determina inteligența uneia sau a unei alte rase, au fost luate 2 criterii: Înțelegerea unei echipe de câine și de capacitatea de a efectua de la prima dată. Omul de știință a trimis cereri către cele mai mari cluburi ale creșterii câinilor Americii și Canadei, cu o cerere de evaluare a reprezentanților diferitelor rase.

  Întrebările au fost adresate judecătorilor de expoziții de câini, dintre care majoritatea au răspuns la apelurile de bună voie. Ei au descris în detaliu caracteristicile principale ale comportamentului animalelor în diferite situații, și, de asemenea, a spus despre capacitatea lor de a acționa în conformitate cu ideea de ceea ce se întâmpla.

  Cu toate acestea, obiectivitate în evaluarea completă intelectul de roci nu au putut fi atinse. Acest lucru se datorează faptului că animalele au fost evaluate de capacitatea de a înțelege și de a executa echipe, și, prin urmare, câini mai mult sau încăpățânate independente au fost în partea de jos a rating-.

  Autorul însuși a înțeles perfect imperfecte cercetării sale și a recunoscut că rasele destinate vânătorii va fi în lista de mai jos cu bună știință câinii de serviciu, ceea ce nu înseamnă inteligența scăzută și formare unsuitful.

  După analizarea informațiilor primite, Koren împărțit în mod condiționat rasele la 6 categorii, fiecare dintre care au determinat gradul de capacitatea animalelor de a învăța și de a executa comenzi.

  1. Rasa cu abilități excelente, cu formarea care, chiar novice de reproducție de câine va putea face față. Aceste animale necesită mai puțin de 5 repetiții, în scopul de a înțelege echipa, în 95 și mai multe cazuri de 100, l-au efectua din prima dată.
  2. Următoarea categorie include rase care au capacitatea de învățare excelent. Astfel de câini pentru a înțelege noua echipă cere să-l repete de la 5 până la 15 ori, iar procentul de execuție din prima dată ajunge la 85% și de mai sus.
  3. Pentru această categorie, rădăcina numărat câinii care posedăcapacitatea de a instrui peste medie, echipe de înțelegere după ce 15-25 repetiții și le-a efectua de la prima dată în 70% din cazuri și mai mult.
  4. Această categorie este cea mai numeroasă și este formată din câinii cu o capacitate medie de învățare. Animalele pot înțelege echipa numai după 25-40 repetiții și executa-l din prima dată doar jumătate din cazuri.
  5. În această categorie, rădăcină a inclus câini cu capacitatea de a învăța sub medie, care să înțeleagă echipa numai după 40-80 de repetiții și executa-l din prima dată doar în 30% din cazuri.
  6. Și la ultima categorie, profesorul a fost atribuităRase cu capacitatea de învățare slabă. Acest animal să stăpânească echipa a fost obligat să-l aud de la 80 la 100 de ori, și l-au efectuat din prima dată doar în 25% din cazuri.

  De asemenea, rădăcina în cartea sa remarcat faptul că noile rase obținute de o persoană relativ recent, mult mai ușor de a instrui și mai inteligente decât reprezentanții rocilor antice. Acest lucru se explică prin apropierea de specii vechi la animalele sălbatice, a căror descendenții ei sunt.

   Rasele artificiale au fost respinse cu o selecție atentă a caracteristicilor parentale și cu consolidarea calitățile necesare, și persoane cu un comportament primitiv au fost respinse și nu este permis să rasa.

   În plus față de rating de formare a raselor, cartea include secțiuni în care dezvoltarea generală a câinilor, sunt considerate caracteristici ale vânătorii și principiile de formare a animalelor. Rezultatul total al multor ani de activitate a autorului este la concluzia că vizualizarea rocilor în ceea ce privește compararea inteligenței lor este incorect, deoarece fiecare dintre ele este programat genetic pentru a rezolva anumite sarcini specifice, care nu pot fi în măsură să rezolve reprezentanții altor rase. Roțile regelui Zid au fost traduse în 26 de limbi și emise din nou de cel puțin 16 ori.

   rasele de talie mare Top

   Rase includ rase ai căror reprezentanți se cântăresc între 25 și 90 kg, au o creștere de peste 45 cm.

   • Primul loc in rating-ul de rase inteligente apartine ciobanestii germani. Câinii sunt foarte devotați, animale inteligente, ascultătoare și echilibrate, pentru care au câștigat o mare popularitate în rândul crescătorilor de câini din întreaga lume. Animalul își înțelege perfect locul în ierarhia de origine și nu va lupta niciodată pe Maestrul pentru Leadership. Shepherds sunt foarte condescendente legate de copii, cu toate acestea, necesită o pregătire timpurie și socializare, datorită nu prea departe față de lupul.

   „Germanii” sunt câini universali pentru activitatea oficială, ascultă perfect și execută echipe nu numai de proprietarul lor, ci și alți oameni. Această calitate a făcut păstorul german de către un câine de poliție ideal, care în fiecare zi trebuie să lucreze cu un nou partener.

   • Al doilea du-teRetrieveri de aur, ale căror proprietari le consideră cele mai inteligente și mai bune câini din lume. Animalele de companie posedă o mare generozitate și aparțin foarte ușor proprietarilor lor. Vasele efectuează în mod constant comenzi, capabile să ridice starea de spirit și, dacă este necesar, să-și apere curajos proprietarii. În plus, retrieverii de aur sunt excelenți nanny, și, de asemenea, folosit ca un câine sau câine de ghidare. Astfel de animale de companie nu sunt absolut leneși și diferă în special sensibilitatea și capacitatea de a empatiza.

   • Labradorii sunt meritați pe locul trei, care se disting prin natura mare bună și inteligența înaltă. Mai mult, câinii s-au dovedit ca vânători excelenți, nanuri și ghiduri. Din natură, acești câini sunt activi, aparțin perfect copiilor și nu vor permite niciodată gazdei și membrilor familiei sale. Formarea labrador nu oferă dificultăți chiar și pentru începători, astfel încât acești câini pot fi complet luați ca primii câini.

   Descriind această rasă, este imposibil să nu vă amintiți despre o singură poveste când, atunci când atacați turnul gemene pe 11 septembrie 2011, Labrador-Ghid a adus proprietarul orb printr-o ieșire de urgență până când clădirile au început să se prăbușească.

   • Locul al patrulea din dreapta aparțineNewfoundland, care sunt considerați câini de familie excelenți. Animalele de companie se disting de o bună inteligență și, în caz de pericol, fulgerul în sus pentru a-și apăra proprietarii. Câinii sunt foarte legați de gospodării și destul de prost transportă o separare pe termen scurt cu oameni apropiați.

   • În locul cinci, stabiliți liber, frumuseți rezonabile, rezonabile, calme și murdare. Este aproape imposibil să deservim un astfel de câine, dacă numai proprietarii ei amenință un pericol real. În astfel de cazuri, câinele evaluează în mod independent realitatea amenințării, iar rușinea izbitoare pentru a-și ajuta gospodăriile. Câinii sunt bine pregătiți și ascultători, dragoste pentru a petrece timp cu proprietarul și foarte amabil pentru copii.

   • Cea de a șasea linie de rating aparține Dobermanam. Acestea sunt caini destul de grave și de luptă, care necesită socializare timpurie și de formare obligatorie. Ghivece sunt destul de inteligent și tind să adopte decizii independente. Copiii sunt predominante și sentimente speciale nu arată. Prin urmare, copilul ar trebui să explice imediat regulile de comportament cu un astfel de câine, și Doberman se dau de înțeles că copilul este mai important.

   Doberman de lucru perfect pe traseu, în căutarea pentru substanțe interzise și oameni de pază.

   • În locul șapte mergeRottweiler – rasa, care necesită studii serioase și formator cu experiență. Pornind de clase cu astfel de PSA urmează la vârsta de 2 luni, ca un animal de companie mai în vârstă, acesta va fi mult mai dificil pentru autoritatea. Rottweilerii au nevoie de socializare timpurie față de copii. Câinele trebuie să clarifice imediat că copilul din ierarhia familiei este mult mai mare decât câinele, altfel, în viitor, câinele va încerca să domine copilul și să-l jignească.

   În orice caz, lăsați copiii singuri cu Rottwillers, deoarece „câinii de măcelărie”, așa cum le numesc, ei văd proprietarul doar într-o singură persoană și a ras sublimarea cu copilul său nu va fi. În general, câinii sunt foarte instruiți și au un nivel ridicat de inteligență, cu toate acestea, necesită un braț solid și disciplina de fier.

   • Cea de-a opta linie a ratingului ocupăAkita in. Câinii sunt considerați adepți și apărători de încredere, cu toate acestea, într-o atmosferă relaxată, nici măcar nu servesc. Vasele găsesc o limbă comună cu copii și alte animale de companie, studiați rapid și cu ușurință comenzi. Condiția obligatorie este începutul anterior de instruire și repetarea constantă a materialului trecut.

   • Locul al IX-lea, destul de ciudat, face partepitbul, Opiniile mediilor despre care. Acest lucru se datorează numărului mare de atacurile lor asupra oamenilor, pe de o parte, și loialitatea incredibilă și devotamentul stăpânilor lor, pe de altă parte. Mai mult decât atât, Pitbuli este considerat bona excelent și însoțitorii excelente, cu toate acestea, pentru acest lucru, este necesar să se angajeze în mod serios și în mod constant de reîmprospătare abilitățile în memoria PSA.

   • Și o duzină de închidere „mai inteligente“ boxeri germani, care, cu o educație corespunzătoare, sunt capabili de a deveni agenți de încredere, prieteni devotați și bona excelent. Cei mai mulți boxeri în prezența unei amenințări se grabesc pentru a proteja proprietarii, cu toate acestea, există, de asemenea, exemplare foarte blajin, care la rândul lor au de multe ori să se trezească de agresiunea altor caini. De asemenea, trebuie amintit că boxerii sunt câini foarte murdare și continuă să fie urât în ​​apartament până la bătrânețe profundă.

   Ieșirea din situație poate fi plimbări pe termen lung cu exerciții fizice, deși nu salvează întotdeauna proprietatea gospodăriei de la laba lui Huligan.

   Cele mai inteligente câini de dimensiuni medii

   Printre rocile de mijloc includ o parte din greutatea de la 12 la 25 kg, creșterea de până la 45 cm.

   • Primul loc ocupaCollie de frontieră – Animalele extrem de ascultătoare recunoscute de reprezentanții celei mai deștepte rase din lume. Animalele sunt perfect concentrate în situații de viață și sunt capabile să ia decizii independente bazate pe circumstanțe emergente. Câinii înțeleg valoarea de până la 1000 de cuvinte, se obține perfect cu copiii, iar nivelul lor de inteligență este identic cu inteligența unui copil de 3 ani. Rasa se distinge prin devotament incredibil, bunătate, abilitatea de a empatiza, memorie bună și ascultare excelentă.

   Deci, în timpul experimentului, Border Collie numit Rico, împreună cu proprietarul său a fost plasat în cameră, iar în 40 de jucării vecine din stânga, bine cunoscuți. Apoi, proprietarul a cerut Rico să-l aducă singur, cu care câinele a făcut față perfect, permițând doar 2 greșeli. Apoi jucăria nefamiliare a fost plasat în cameră, iar proprietarul a cerut câinele ei să aducă. Auzind un cuvânt necunoscut, Rico însuși ghicit că a fost vorba despre noul subiect și inconfundabil ales-.

   Pe baza rezultatelor experimentului, oamenii de știință și a concluzionat că Border Collie este capabil să înțeleagă limba la nivelul unui copil de trei ani.

   • Locul al doilea aparține pudel, despre care de multe ori spun că el nu este încă un om, dar nu mai este un câine. Câini cu ușurință să înțeleagă echipe nu numai clare, dar, de asemenea, cereri simple, rostite cu intonație ordinară. Pudel poate ajuta proprietarul la vânătoare, acționează în circ, și soiuri mai mari lucreze pe plajele și perfect face față cu atribuțiile gărzii.

   • Locul al treilea așteptare Ris. Pisicilor le place atenția proprietarilor și preferă un stil de viață activ. Acest lucru se datorează trecutului lor cioban atunci când câinii au fost cu zimți oi și distilarea a ajutat de cirezi întregi. Prin urmare, proprietarul sheltie trebuie să fie o persoană extrem de activă și sport, iar marginile casei sunt mai bune pentru a alege o rasa mai calm. Câinii sunt perfect instruiți și diferă în minte și usturime.

   • Pe locul al patrulea este Ciobanescul Australian– Ausci. Acesta este un mare păstor și un prieten de încredere, care, cu toate acestea, necesită o traversare serioasă și osteneală. În caz contrar, instinctele vor prelua, iar animalul se va comporta într-un păstor: pentru a picta toate temele într-o grămadă și se îmbolnăvesc pentru picioarele gospodării, încercând să-i bat în jos în „turma“.

   • Cea de-a cincea poziție a ratingului este ferm deținutăBigley. Câinii se deosebesc de mobilitate ridicată și pot juca cu copiii de mult timp. Ei sunt bine să se antreneze, foarte îndrăzneți și pot deveni gardieni buni.

   Beagles au nevoie de mișcare și, prin urmare, necesită plimbări lungi cu capacitatea de a rula fără o lesa.

   • Cea de-a șasea linie a ratingului aparține taxei. Câinii sunt foarte bine pregătiți, cu toate acestea, necesită o abordare individuală. Dachshunds au nevoie de societatea proprietarului și în absența sa poate începe să fie liberă în apartament. Având în vedere afilierea rasei la câinii de vânătoare născuți, taxiurile ar trebui să fie afișate în mod regulat în pădure, unde va putea să-și piardă gropi.

   • În locul al șaptelea fixatBulldogii francezi, Ei bine, degradată cu copii și iubitor ușor proprietarii lor. În ciuda faptului că câinii sunt superb de a pleca spre antrenament, au nevoie de un control constant, pentru că având în vedere natura jucăușă, ei uita de multe ori că ei sunt câini educați și aranja în casa Kavardak.

   • Locul al optulea aparține Welsh Corgi, care sunt considerate foarte ascultători de contact și câini, oferind proprietarilor lor un minim de complicații. Animalele de companie sunt foarte grave și rezonabile, ei se simt fin starea de spirit a proprietarului și poate empatiza.

   • Pe locul al nouălea sunt Cocker Spaniel American, care sunt considerate câini foarte inteligent și loial. Reprezentanții rasei de mobil destul și compania, știu cum să obțineți împreună cu alte animale și copii. Câinele este de vânătoare, și, prin urmare, tinde să mișcare independentă de luare a deciziilor și de nevoile.

   • Linia a zecea a rating-ul aparține Boston Terder. Acest caine mic iubește jocuri zgomotoase, adoră copii și este bine instruit. Cu toate acestea, educația trebuie începută cât mai curând posibil, în caz contrar, câinele va începe să se miște limitele permise și vor deveni negestionată.

   Lista speciilor mici

    rasele mici includ câini de casă a căror greutate nu depășește 12 kg.

    • Primul loc aparține rus, care sa dovedit a fi el însuși destul de prietenos și PS de contact. Cainele este un companion de neegalat, devine foarte obișnuit cu familia sa și transferă în mare măsură schimbarea proprietarilor.

    • Pe locul al doilea este în valoare deChihuahua. Cainii din aceasta rasa sunt caracterizate ca fiind foarte natură și în mișcare creaturi. Contrar problemei că rasa este exclusiv decorativ, animalele de companie sunt extrem de inteligente, ascultător și inteligent. Chihuahua este perfect sudat cu copii și gata să-i distreze zile.

    • În locul al treilea este maltez Bolonka (maltesis), care este un câine suficient de inteligent și intelectual. Bologna este foarte energică și strâns legată de proprietarii lor.

    • Locul al patrulea aparToy-pudel, Care, ca două opinii mai mari ale acestei rase, are o minte ascuțită, un aspect frumos și o inteligență fără precedent.

    • Al cincilea loc deține merită spaniolă japoneză. Rasa este foarte veche și în orice moment a fost foarte popular. Câinii învață repede 30 și mai multe echipe și le îndeplinesc necondiționat.

    • În al șaselea loc sunt soluționatePomerania Spitza, care, în ciuda aspectului său prea decorativ și oarecum „jucăriei”, sunt de fapt câini foarte dezvoltați.

    Portocalele sunt foarte în mișcare, tare și strâns legate de toți membrii familiei.

    • Locul al șaptelea ocupăYorkshire Terriers. Acest câine miniatural este un partener excelent și un tovarăș sincer. Câinii înțeleg proprietarii lor dintr-o privire și o intalnire foarte strânsă. În general, animalele de companie sunt totuși executive, acestea sunt adesea pensionate sau prea flirte, ignorând echipele.

    • Optzeci mergGriffons – mic „acasă”. Câinii se deosebesc de un aspect extraordinar, un mare curaj și curaj. Aceștia sunt câini calzi care nu deranjează pacea familiei și execute întotdeauna echipe.

    • Locul al nouălea HoldFranceză Bologuni, Posedând un temperament moale, stop-up și senzație perfect de starea de spirit a proprietarului. Câinii acestei rase sunt foarte sensibili, adepți și înțelegere. Se înțeleg bine cu alte animale de companie și se întâlnesc cu copiii. Cu toate acestea, proprietarii trebuie să-și amintească faptul că Bologuni nu suferă singurătatea, deci, dacă este posibil, nu este recomandat să le lăsați în pace.

    • Și completează primele 10 papillon – câine frumos și central, perfect potrivit pentru familiile cu copii mici. Animalele de companie sunt foarte inteligente și pline de resurse, se obișnuiesc repede cu familia, cu toate acestea, în cel mai maturitate, ei nici măcar nu suferă o separare scurtă de proprietari.

    Cum de a alege?

    Achiziționarea unui animal de companie, trebuie să știți că nu fiecare câine este potrivit pentru păstrarea în apartament. Prin urmare, înainte de a opri alegerea pe un fel de rasă, trebuie să vă familiarizați cu atenție caracteristicile sale, condițiile necesare pentru conținutul și revizuirile proprietarilor.

    În plus, trebuie amintit acest lucru Dacă oamenii sunt prezenți în casă, predispuși la manifestarea reacțiilor alergice sau a copiilor mici, atunci cercul căutărilor pentru rasa dorită este semnificativ îngustat. Astfel de familii se vor potrivi non-mesh și nu au mirosul de pupin, cum ar fi un pudel, un câine chinez crescat sau terrier american gol. in afara de asta, Dacă există copii în familie, atunci rasa de service este mai bună preferată de un partener de câini de familie și dobândește, de exemplu, în loc de Rottweiler sau Doberman al unui retriever de aur.

    Atunci când alegeți un câine pentru o casă privată, care vor fi incluse pe stradă sau cele mai multe ori pentru a fi pe ea, este mai bine pentru a alege un animal de companie, cu calități pronunțate de pază și securitate și o sângerare gros. De exemplu, boxerul sau câinele german nu este potrivit pentru aceste scopuri, iar Alabai sau ciobanul caucazian va veni ca pe cale. În ceea ce privește alegerea câinelui cu privire la inteligență, nu pot fi date sfaturile neechivocuoase din acest cont.

    Orice câine crescut în dragoste și îngrijire, educație adecvată capabil de a deveni cel mai bun prieten, companion frumos și apărător curajos.

    Despre câinii din rasa care sunt cel mai deștept, uita în următorul videoclip.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: